Začetniški vodič: Kako vlagati v Blockchain

Priročnik za začetnike: Kako vlagati v verigo blokov

Pojasnil bom ‘Kako vlagati v verigo blokov’, vendar si najprej oglejmo, zakaj vlagati v to tehnologijo. Tu so trije sklopi zanimivih informacij:

 1. Trg kriptovalut zdaj presega 300 milijard ameriških dolarjev, vsak mesec se sprosti več kot 1500 kovancev in novih začetnih ponudb kovancev (ICO)..
 2. Tudi zunaj kriptovalutnega prostora vanj vlagajo tehnološki velikani, kot so IBM, Cisco in Intel. To počnejo tudi velikani bančnih in finančnih storitev. American Express, Bank of America in Mastercard okoli tega vlagajo patentne prijave.
 3. Podjetja in vlade uporabljajo to tehnologijo na različnih področjih, od genetskega zaporedja do upravljanja zemljiških evidenc.

V blokchain je vredno vlagati zaradi naslednjega:

 1. V poslovnem svetu, v katerem prevladujejo velikanske centralizirane korporacije, blockchain prinaša obljubo o decentralizaciji;
 2. V času, ko slišimo moteče novice o kršitvi podatkov, blockchain prinaša varnost brez primere;
 3. Obljuba nespremenljivih evidenc lahko konča prevare podjetij in vlade.

Spoznajte tehnologijo, preden se naučite, kako vlagati v verigo blokov:

Tehnologijo se morate dovolj naučiti, preden cenite dobre priložnosti za vlaganje vanjo. Na primer:

 • Če projekt blockchain-cryptocurrency gradi samo še eno centralizirano platformo, namesto da bi uporabljal ponudbe decentralizacije blockchain, se morda ne splača vlagati v.
 • Če projekt uporablja preveč prvovrstnih tehnologij (FOAK), bi lahko bil preveč tvegan.

Priporočam, da se naučite naslednjega:

 1. Soglasni algoritmi, kot sta „dokaz o delu“ (POW) in „dokaz o deležu“ (PoS), in kako varen blockchain;
 2. Kako sodobna kriptografija ščiti kripto transakcije in blockchain omrežja;
 3. Kako lahko pametne pogodbe avtomatizirajo upravljanje pogodb in izboljšajo učinkovitost.
 4. Zakaj je platforma Ethereum dragocena.

Redno preberite o tehnologiji veriženja blokov, ki vas bo tudi obveščala o zanimivih projektih in novostih.

Izboljšajte računalniške spretnosti kot pripravo za vlaganje v verigo blokov:

Preden lahko vlagate v tehnologijo blockchain, potrebujete razumno raven računalniškega znanja. Na primer:

 • Poznati morate varnostno kopijo računalnika;
 • Pomen plačane in cenjene protivirusne programske opreme vam je jasen;
 • Za uporabo tehnologije šifriranja podatkov potrebujete osnovna znanja, kot je varovanje zasebnega ključa;
 • Če računalnik uporabljate za kripto trgovanje za druge priložnostne dejavnosti brskanja po internetu, obstajajo tveganja, ki bi jih morali poznati;
 • Pomembno je, da redno popravljate programsko opremo in nadgradite operacijski sistem, in to morate vedeti;
 • Če imate preveč kriptovalut v spletni ali mobilni denarnici, je tvegano in bi morali razumeti, zakaj.

Če vlagate v verigo blokov, boste morali imeti kriptovalute in brez razumnih računalniških spretnosti bo ogrožen vaš težko prisluženi denar.

Pripravite svojo naložbeno strategijo blockchain:

Naložbe vključujejo tveganje, za pridobitev koristi pa morate pripraviti svojo strategijo. Osredotočiti se morate na tri ključne vidike, in sicer:

 1. Koliko boste vložili: Čeprav je to v veliki meri odvisno od vašega finančnega stanja, ne pozabite, da lahko izgubite vse. Ne vlagajte zneska, ki ga ne želite izgubiti.
 2. Za koliko časa boste vlagali: Blockchain je nova tehnologija, v prihodnjih dneh pa bo pred širokim sprejetjem veliko dela. Tehnologija zahteva čas, da dozori. Vloženi morate ostati vsaj 3 leta, po možnosti veliko dlje.
 3. Kako boste vlagali: določiti morate, ali boste trgovali s kriptovalutami ali investirali v ICO ali vlagali v ‘pogodbe za razlike’ (CFD) z reguliranimi posredniki za kriptovalute..

Trgovina s kripto borzami:


Našli boste borze kriptovalut, to so spletna mesta, kjer lahko deponirate fiat valute in kupujete kriptovalute. Lahko se odločite, da jih boste zadržali ali prodali na kripto borzah.

Narediti morate naslednje:

 1. Odprite račun pri kripto izmenjavi;
 2. Nastavite spletne in strojne denarnice;
 3. Navedite svoj trgovalni par, na primer Bitcoin (BTC) / USD;
 4. Položite fiat valuto in v zameno kupujte kriptovalute;
 5. Izvajajte transakcije, kot je prodaja na borzi, s svojo spletno denarnico;
 6. Varujte svoje kriptovalute v denarnici strojne opreme.

Čeprav obstaja veliko kripto borz, kot so Coinbase, Bittrex, Binance itd., Preden se odločite za menjavo, morate preučiti več dejavnikov, npr. ugled, enostavnost uporabe, njihovi honorarji in kovanci, ki jih naštejejo.

priporočam Coinbase, za novega trgovca je zelo enostavno, našteva veliko kovancev in zagotavlja dobro likvidnost. MyEtherWallet je dobra spletna denarnica in priporočam Ledger Nano S kot denarnico strojne opreme.

Ne pozabite, da so bili vsi incidenti vdorov kriptovalut napadi na osrednje strežnike kripto borz, zato spletne denarnice uporabljajte samo za izvajanje transakcij. Mobilne denarnice so bolj tvegane in tam pustijo čim manj kovancev. Ko ne uporabljate svojih kovancev, jih vedno zavarujte v denarnici strojne opreme.

Naložite v ICO:

ICO so neregulirani dogodki množične prodaje, ki jih start-upi blockchain-cryptocurrency vedno bolj uporabljajo za zbiranje sredstev. Njihova priljubljenost se povečuje, kajti npr. leta 2017 so blockchain zagonska podjetja zbrala 5,6 milijarde ameriških dolarjev ICO.

 

Moraš dobro se pripravite na naložbe v mednarodne organizacije ICO z naslednjimi koraki:

 • Preučite sestavo projektne skupine. Projektna skupina bi morala biti zelo verodostojna z močnimi izkušnjami pri izvajanju blockchain-cryptocurrency projektov, zlasti v tej specifični panogi.
 • Dobro preberite tabelo ICO, v njej naj bo jasno razložena ideja projekta in jasen opis tehnologije.
 • Preverite trenutno stanje projekta. Če ima ekipa delujoč prototip ali odprtokodno kodo, ki še poteka, je napredovala. Če imajo samo belo knjigo in nimajo kode, bi lahko imel projekt težave z izvedbo.
 • Preverite pravno in regulativno pripravljenost projekta.
 • Ugotovite, kaj o projektu povedo neverjetno podkovani kripto skupnosti in strokovnjaki za veriženje blokov. Spremljajte novice in razprave o projektu v družabnih medijih in aplikacijah za klepet, kot je Telegram. Preberite razprave o projektu na Redditu in preverite pomembne forume, kot so Bitcointalk.

Ta priročnik vam priporočam tudi za podrobno razumevanje ICO.

Kako vlagati v verigo blokov brez držanja kriptovalut:

Če sami ne držite kriptovalut, lahko še vedno vlagate vanje. Za to morate sodelovati z reguliranimi posredniki za kriptovalute, ki poslujejo v „pogodbah za razliko“ (CFD).

CFD-ji so pogodbe med trgovcem in reguliranimi posredniki. Razlika med ceno ob vstopu in ceno ob izstopu predstavlja dobiček ali izgubo trgovca. Ne pozabite, da obstajajo manj regulirani posredniki za kriptovalute, ki ponujajo CFD-je.

Če povzamemo, je vlaganje v ICO v marsičem podobno tradicionalni naložbi. Osredotočiti se morate in narediti naslednje:

 1. Dobro preučite trg in tehnologijo. Razviti strokovno znanje o predmetih.
 2. Strategizirajte o svoji naložbi.
 3. Dobro izvedite svojo naložbeno strategijo z optimalno uporabo razpoložljivih orodij in virov znanja. Ostanite v igri dolgo, ta tehnologija je tu že dolgoročno.

 

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in jih ne bi smeli jemati kot take. Naredite svoje raziskave! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map