Priročnik za začetnike: Kaj je Altcoin?

Če ste nov v kriptovaluti, bi morali že slišati o altcoinu. Torej, kaj je altcoin? Je to povezano s Bitcoinom? Raziskujmo.

Kaj je altcoin?

Kaj je Altcoin?

Altcoin je tehnični izraz, ki se uporablja za razlikovanje drugih kovancev od Bitcoinov. Z enostavnimi besedami se vsaka kriptovaluta, ki se razlikuje od Bitcoina, imenuje “altcoin”. Preprosto, kajne?

Beseda “altcoin” se lahko razdeli na “alt” in “coin”. Cilj “alt” je “alternativa”, medtem ko “kovanec” pomeni kriptovaluto.

Altcoin je nastal tik po izpustu Bitcoina. Bitcoin je prva kriptovaluta, ki se je pojavila. Kriptovaluta je tudi tista, ki je predstavila koncept tehnologije veriženja blokov in razdeljene knjige. S seboj je prinesel revolucijo. Tako kot katera koli druga tehnologija prve generacije je imela tudi ta nekaj resnih pomanjkljivosti.

Altcoins so imeli priložnost sprejeti, kaj ponuja Bitcoin, in to izboljšati. Tu je prispela veriga blokov 2. in 3. generacije. Nekateri ključni primeri kriptovalut 2. in 3. generacije vključujejo Monero, Zcash in Ethereum, Litecoin, in drugi. Vsak od njih je na tak ali drugačen način izboljšal Bitcoin.

Ethereum je na primer izboljšal uporabo verige blokov z zagotavljanjem platforme, kjer je mogoče graditi in vzdrževati DApps. To je povzročilo druge altcoine, ki so skladni z ERC20. Binance, EOS in TRON je le nekaj primerov standardnih altcoinov ERC20. V času pisanja je več kot 88.000 kripto kovancev ERC20. Vendar pa je le nekaj izmed njih uporabno v resničnem svetu in so po mnenju CoinMarketCap pridobili veliko trga.

Različni ekonomski model in metoda distribucije

Bitcoin blockchain poganja soglasni algoritem Proof-of-Work (PoW). To je povzročilo verigo blokov, ki je popolnoma odvisna od računske moči. Sprva računska moč za kopanje bloka ni bila velika. Toda sčasoma je zaradi naraščanja priljubljenosti eksponentno naraščal

To je velik problem za celotno okolje kriptovalut. Za rešitev problema so bili izdani novi soglasni algoritmi. Vključevali so dokaz o vložku (PoS), delegirani dokaz o vložku (DPoS), dokaz o pooblastilu (PoA) in tako naprej. PoS je rešil energetski in računski problem, saj je za sodelovanje v soglasju zahteval vozlišča, ki so stavila kovance.

Niso pa vsi altcoini revolucionarni. Nekateri med njimi so le vilice priljubljenega Bitcoin blockchaina. Bitcoin gotovina je eden od primerov, ki je razcepil prvotni Bitcoin blockchain. Edina razlika je v tem, da ima Bitcoin gotovina veliko velikost blokov, hitrejše transakcije in centraliziran pristop. Bitcoin cash je alt-coin, ki ga skupnost ni dobro sprejela, ker je bil v nasprotju s filozofijo tehnologije veriženja blokov.

Drug priljubljen altcoin, ki spada v to kategorijo, je Ripple. Gre za centralizirano kriptovaluto, katere namen je bankam omogočiti hitrejši prenos sredstev in enostavna čezmejna plačila. Kovanec je zaradi centraliziranega pristopa dobil tudi nekaj reakcij.


Ko je bil Litecoin prvič predstavljen, je bil v primerjavi z “zlatim” Bitcoinom prepoznan kot srebro. Vendar je izgubil svoj položaj zaradi drugih altcoinov na trgu.

Kaj je naslednje?

Kaj je Altcoin prihodnost?

V času pisanja je na trgu več kot 1500 altcoinov. Bitcoin dokument je dal znanje o izdelavi kovancev kadar koli. Startupi so zelo zainteresirani za to idejo, saj svoje žetone sproščajo na trg. Ideja je zbrati denar za njihovo poslovanje. Vendar domnevamo, da bo večina od njih dolgoročno propadla.

Preberite več o tem, kaj so kriptovalute Penny?

Ker je blockchain še vedno v začetni fazi, je težko reči, kam bo šla altcoin zabava. Do zdaj ljudje Bitcoin-u vedno zaupajo v primerjavi z drugimi altcoin-i. In to je lahko razvidno iz dejstva, da se je Bitcoin decembra 2017 povzpel na 19.000 USD. Trenutno je blizu 8.000 mark.

Altcoin premika blockchain revolucijo v pravo smer. Za dvigovanje težkih nog so v ospredju startupi. Skoraj vsi sektorji, ki jih prizadene blockchain, altcoinov tem sektorjem olajšajo uporabo blockchaina in postajajo gorivo za spremembe.

Torej, kaj menite o altcoinu? Ali bodo ostali ali propadli? Imate tudi kakšen najljubši altcoin? Komentirajte spodaj in nam sporočite. Poslušamo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map