Bitcoin vs Ethereum? Kaj je razlika?

Bitcoin (BTC) in Ethereum (ETH) kažeta znake izbruha, potem ko sta bila v začetku leta pod velikim prodajnim pritiskom. Obe kriptovaluti sta padli rekordno visoko, kar je spodbudilo pomisleke glede morebitnega razpoka mehurčkov v sektorju.

Vendar se stvari končno pokažejo, ko postane jasno, da kriptovalute obstajajo. Govorite o tem, da bi bile digitalne valute lahko valute prihodnosti, je daleč pri črpanju maloprodajnih vlagateljev in vlagateljev z visoko neto vrednostjo pri iskanju naložbenih priložnosti v sektor.

Bitcoin proti Ethereumu z vidika naložb je bitka, ki se počasi oblikuje, saj vlagatelji še naprej ugibajo, kateri od obeh bo dolgoročno verjetno ustvaril več donosnosti.

Izbira med njima za naložbene namene bo zagotovo najhujša nočna mora, saj obe kažeta znake, ki izbruhnejo ob širokem sprejemanju in sprejemanju.

Bitcoin vs Ethereum (ETH): tehnološki dejavnik

Tehnologija bo imela ključno vlogo pri sprejemanju obeh kriptovalut in morebitnem vstopu v splošno industrijo. Medtem ko osnovna tehnologija veriženja blokov poganja oba, se zdi, da ima Bitcoin prednost na tem področju.

Bitcoin ima prednost pred Ethereumom in drugimi kriptovalutami, delno zato, ker je bil prvi, ki je uporabil tehnologijo veriženja blokov. Ker posluje že več kot 9 let, se šteje za bolj stabilen kovanec, ki med vlagatelji še naprej deluje v svojo korist.

Ethereum za razvijalce

Zasluga za sliko: Ethereum

Ethereum je prišel nekaj let po Bitcoinu. Vendar se je med razvijalci uveljavil pri razvoju decentraliziranih aplikacij, kar še naprej potrjuje njegove poverilnice. Ethereum blockchain se vse pogosteje uporablja za razvoj pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij, kar je podvig, ki ga Bitcoin nima.

Vendar glede na to, da v običajni družbi ni nobene večje decentralizirane aplikacije, pomeni, da bo Ethereum še naprej igral drugo geslo za Bitcoin.

Ethereum vs Bitcoin: Število kovancev

Skupno število bitcoin žetonov, ki bodo kdaj v obtoku, je 21 milijonov. Po drugi strani ima Ethereum v obtoku več kot 92 milijonov kovancev, vsak dan pa jih več izkopljejo. To pomeni, da bo Ethereum ostal inflacijska kriptovaluta glede na število kovancev, ki bodo kdaj na voljo.

Zaradi pomanjkanja Bitcoinov je v primerjavi z drugimi Altcoini izjemno dragocen, kar prikazuje njegova vrednost na trgu. Pomanjkanje največje zgornje meje ponudbe je nekaj, kar bi lahko dolgoročno škodilo vrednosti Ethereuma v primerjavi z Bitcoinom. Dejstvo, da ima Bitcoin zgornjo mejo, je zaželeno, saj bo s povečanjem povpraševanja njegova ponudba ostala nespremenjena, kar bi lahko še povečalo njegovo vrednost.

Bitcoin vs Ethereum: špekulacije

Dejstvo, da je bil Bitcoin ustvarjen veliko prej kot Ethereum, je zaradi naraščajočih špekulacij njegova vrednost enakomerno naraščala. Iz tega razloga se cena Ethereuma vedno zviša, kadar koli Bitcoin raste in pada na BTC, ki je pod pritiskom.

Zasluga za sliko: Ethereum

Zgodnja prednost trga je nekaj, kar se zdi, da deluje v korist Bitcoin. Na primer, ljudje BTC bolj poznajo kot ETH, kar je videlo, da vzbuja zanimanje in močno povpraševanje tako s strani malih vlagateljev kot vlagateljev z neto neto vrednostjo.

Ethereum vs Bitcoin Transaction Capacity

Ethereum ima prednost pred Bitcoinom glede zmožnosti obdelave transakcij. Njegov blockchain protokol je veliko hitrejši kot Bitcoin, saj se transakcije poravnajo v nekaj sekundah in ne v minutah. Čeprav ima Ethereum prednost na tej fronti, se Ripple ne ujema (XRP), katerega protokol blockchain je vse bolj sprejet v finančni industriji.

Spodnja črta

Nobenega dvoma ni, da bitcoin ni nič drugega kot valuta. Po drugi strani pa se je Ethereum pojavil kot zanesljiva tehnologija glavne knjige, s pomočjo katere podjetja gradijo programe.

Zdi se, da ima Bitcoin prednost pred Ethereumom zaradi dejstva, da se zdi, da je bolj stabilen Altcoin. To je dejalo, da ga vlagatelji vedno bolj uporabljajo za pridobivanje izpostavljenosti v cvetoči industriji, saj se zdi, da ima velike možnosti za uspeh.

Oglejte si še druge primerjave:

  • Ethereum vs Litecoin: Zakaj je LTC za transakcije in ETH za pametne pogodbe?

  • EOS vs Ethereum: Potencial Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: kakšne so prednosti in slabosti?

  • NEO proti Ethereumu: kar je boljše?

  • Ethereum vs Ripple: Primerjava po globini

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in jih ne bi smeli jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map