Vodič za početnike: Što je ICON? Novi igrač u usponu

Još u stara vremena kriptovalute su za nas bile mit. Bilo nam je pomalo nemoguće uopće zamisliti sustav u kojem bi digitalni novac mogao preuzeti fiat valute.

No, sve se počelo mijenjati revolucionarnim uvođenjem blockchain tehnologije 2009. Satoshi Nakamoto objavio je ovu impresivnu tehnologiju zajedno s novim digitalnim novcem “Bitcoin”. Nakon toga su mnogi štićenici išli istim putem i smišljali nove i nadograđene metode za rješavanje nedostataka centraliziranog sustava.

Sada svi kriptovalute vide ne samo kao puku digitalnu gotovinu, već i kao protokol u kojem možemo iskoristiti sve prednosti samog blockchaina.

Programeri programiraju nove kriptovalute drugačije kako bi ispunili sve naše potrebe.

Blockchains imaju mogućnost rada u širokom spektru industrije, pa je logično da se s njim integrira i sustav plaćanja. Stvari čine mnogo ugodnijima nego prije.

Što je ICON Blockchain

Zasluge za sliku: ICON

Jedno od mnogih imena koja se mogu riješiti tradicionalnih bankarskih nesavršenosti je “ICON”.

Što je ICON (ICX)?

ICON je danas prilično popularna kriptovaluta i prilično se brzo kreće prema ljestvici u usporedbi s drugima.

Zašto?

Pa, uglavnom zato što je sposoban povezati mikro zajednice u masivnoj industriji.

Znatiželjan za ICON?Zaronimo duboko i pogledajte “što je IKONA” i kako to može promijeniti cijeli svijet!

Što je ICON (ICX): Predstavljanje nove tehnologije

ICON je tek nedavno 2016. godine predstavila Dayli Financial Group. Skupina vrijedi 4 milijarde dolara, a sastoji se od iskusnije skupine pojedinaca. Ova je skupina poznata i po Coinoneu, koji je poznata korejska burza.

Primarni cilj nije povezivanje svijeta, već uklanjanje svih izazova s ​​kojima se svaki sustav suočava zbog velikog opterećenja podacima. Nije iznenađujuće što se digitalizacijom našega svijeta mnoge vodeće industrije ili čak male industrije teško nose s tolikim brojem podataka.

Ako nekako uspijemo umanjiti učinak, svaka zajednica poput banaka, dobrotvornih organizacija, pružatelja osiguranja, trgovine, bolnica i obrazovnih institucija moći će nesmetano surađivati.

Što? Mislite li da je to nemoguće?

Naravno da ne! ICON svijet vidi kao skupinu zajednice, a ne kao različite nacionalnosti. To znači da svaka zajednica na ovom svijetu ima svoje individualne zadatke i također se oslanjaju jedni na druge da bi taj zadatak uspješno izvršili.

ikona pametni ugovor

Zasluge za sliku: ICON Whitepaper

Pogledajmo primjer da raščistite misli.

Zamislite da idete u bolnicu u medicinske svrhe i sve troškove želite pokriti svojim osiguranjem. Ono što ICON ovdje može učiniti je da sve svoje podatke o osiguranju povezane s vašim blockchain računom pošalje osiguravajućem društvu.

Na ovaj način osiguravajuće društvo može brže obraditi zahtjev i pomoći vam da se riješite većine papira.

Sustav zahtijeva da podatke o osiguranju prethodno pohranite na ICON mreži, a transakcije možete dovršiti pomoću ICON tokena, ICX.

Prilično cool, zar ne? Ali ovo nije dovoljno; postoji više odgovora na pitanje “što je ICON”. Da vidimo što su.

Kako ICON djeluje

ICON koristi jedinstvenu loopchain platformu koja mu omogućuje povezivanje svih zajednica i stvaranje ekosustava kroz ICON Republiku. Republika ICON prilično je drugačija metoda za nadzor cjelokupnog sustava.

Djeluje kao upravljački entitet za neovisne blockchain zajednice. O Republici biste mogli razmišljati kao o cijeloj zemlji, u kojoj je svaka zajednica država u njoj.

Svaka zajednica u Republici međusobno je povezana pomoću C-Reps (predstavnika zajednice), koji se dalje povezuju s Nexusom (ICON-ov blockchain zasnovan na loopchain-u). Koristeći ove predstavnike zajednice, svaka zajednica može komunicirati s Nexusom, a štoviše i s drugim zajednicama.

Kako ICON radi

Zasluge Imgae: bijela knjiga ICON

Blokchain također ima vlastitu decentraliziranu burzu na kojoj ćete moći mijenjati valute pomoću ICON tokena.

Cjelokupni proces sustava donekle je jedinstven i učinkovit za započinjanje. Zato svi žele ‘što je ICON’ i kako se mogu dočepati.

Jedinstveni aspekti ICON-a

Obično pokrivam svaki detalj ICON-a u ovom vodiču “što je ICON” kako bih osigurao da sve informacije dobivate samo s jednog mjesta. Ako želite ulagati u ICON, isprva morate biti temeljito upućeni.

Pogledajte sve ove uzbudljive aspekte o ICON-u i cijelom sustavu. Sigurno će vam se više svidjeti!

  • A.I. Da Vinci!

Da, dobro ste čuli, ICON ima vlastitu AI tehnologiju za ubrzavanje cijelog decentraliziranog sustava. ICON osigurava da svaki čvor ima istu politiku distribucije i da u skladu s tim bude nagrađen.

Algoritam koji stoji iza ovog AI je stvaranje Dayli Intelligence. Početni plan tvrtke je osigurati da AI koristi taktike strojnog učenja kako bi se dokopao cijelog blockchaina, a preusmjeravanje je u skladu s tim.

Zašto? Pa, cijela je mreža donekle decentraliziran sustav, pa ako želite biti sigurni da se sve točno događa, ne biste li iskoristili računalne sustave bez ljudskih pogrešaka.

Blockchains i AI dva su sustava koji se međusobno dopunjuju i izvrsno funkcioniraju zajedno. Dakle, korištenje ovog para značilo bi više savršenstva.

  • Decentralizirana razmjena (DEX)

Bez obzira na vrstu razmjene koja je decentralizirana ili centralizirana, obje imaju svoje vlastite nedostatke i pozitivne strane. Centralizirani su prikladniji, ali nemaju toliko sigurnosti.

S druge strane, decentralizirane burze imaju sigurnost, ali su manje prikladne u usporedbi s centraliziranim.

Ovdje ICON nudi vlastitu decentraliziranu burzu koja će se povezati s zasebno upravljanim blokovima. Za dovršavanje transakcija možete koristiti ICX token. Stopa trgovine unaprijed je određena Bancor protokolom.

Protokol možete pogledati u ICON-ovom dokumentu.

  • Loopchain

Ovo je jedna od najboljih atrakcija ICON-a. Loopchain je u mogućnosti povezati različite blockchains. Ovaj program ICON razlikuje od ostalih kovanica i po mogućnosti ga čini jednim od najboljih.

Blockchain temeljen na loopchainu donekle je sličan blockchainsima poduzeća i omogućuje pametne ugovore. Te pametne ugovore možete prilagoditi prema svom projektu i koristiti ih za povezivanje s drugom mrežnom knjigom.

IKONA Povezivanje crta

Zasluge za sliku: ICON

  • ICON Republika i Nexus

Mislim da sam ranije spomenuo da je ICON u mogućnosti međusobno povezati svu neovisnu zajednicu temeljenu na blockchainu. Za to trebate samo koristiti njihovu platformu. Ali kako se to radi?

ICON republika i Nexus stoji iza ovog divnog sustava.

Nexus je skupina zajednica koje su međusobno povezane predstavnicima zajednica. Nakon formiranja svih Nexus grupa, sve se mogu međusobno povezati, povećavajući ukupnu skalabilnost i većinu.

Portal je nekako sličan strukturi Interneta. Protokol prijenosa unutar mreže osiguravao je da svaka transakcija bude na mjestu i obavljena bez ikakvih pogrešaka.

Svaki blockchain ima svoj identitet na portalu Nexus. Možete koristiti žetone za prijenos vrijednosti unutar blockchaina. Na primjer, obrazovna zajednica blockchain može koristiti Nexus portal za povezivanje s bankarskim zajednicama i obavljanje transakcije.

Korištenje Nexusa čini ovaj postupak mnogo upravljivijim nego inače.

  • Tolerancija kvara petlje (LFT)

Još jedno prekrasno stvaranje ICON-a je algoritam tolerancije petlje, koji pruža bizantsku toleranciju greške. Tolerancija pogreške petlje također osigurava poboljšanje performansi mreže putem poruka.

Metoda se naziva predenje i osigurava odabir primarnog čvora. Ova metoda predenja smanjuje ukupni broj čvorova i povećava učinkovitost i skalabilnost.

  • Neovisni sustav upravljanja

Kao što sam već spomenuo, svaki blockchain može samostalno upravljati iako je povezan s Nexusom. To je nekako poput neizravne demokracije, gdje svaki pojedinačni blockchain ima jednaka prava.

Predstavnici svake stranke na mreži mogu glasati za promjenu politike ili predložiti posebne.

Ali pitanje je kako biraju predstavnike?

Pa, uglavnom su odabrani iz čvorova predstavnika zajednice. Uz to, sudionici mogu dodati ili čak ukloniti čvorove svog blockchaina, prilagoditi naknade za transakcije, promijeniti glasačka prava i još mnogo toga.

  • Javni kanal

Javni kanal Nexusa otvoren je za sve. Pomoću toga moći ćete sudjelovati u transakcijama i u tom slučaju koristiti i drugu decentraliziranu aplikaciju.

Međutim, morat ćete preuzeti ove decentralizirane aplikacije da biste ih instalirali i koristili.

  • Nije potrebno rudarstvo

Za razliku od bitcoina, ne možete iskopati ICON. Nove tokene izdaju se svake godine i u njih možete ulagati s njihove službene stranice.

Što je povijest trgovanja ICON-a?

Pogledajmo unutar stope trgovanja ICON-a u ovom vodiču ‘Što je ICON’. ICO je završio u listopadu, a različite su ga burze počele uključivati ​​s drugim kriptovalutama od tog mjeseca.

Prošle su gotovo dvije godine i nalazi se na 23. mjestu Tržišna kapitalizacija novčića. Stopa od sada varira u rasponu od 12 do 1,61 dolara.

grafikone trgovine ikonama

Zasluge za sliku: Tržišna kapitalizacija novčića

Prvo je poletio na Binanceu, a kasnije se uputio na druge veće burze. Zbog ove su vijesti stope skočile na 7,30 USD, odmah nakon lansiranja, što je deset puta više od početnih cijena.

Nakon tog skoka popeo se na 12 dolara i hladi se kako bi stabilno tržište.

ICON Natjecanje i potencijal

ICON koristi pametne ugovore kako bi zaključili posao, pa je primarno natjecanje s Ethereumom i NEO-om. Iako koriste i pametne ugovore, ipak imaju značajnu razliku.

Ethereum, kao i NEO, već su uspostavili svoje temelje u stvarnim scenarijima i stvorili čvrsto partnerstvo. NEO trenutno surađuje s kineskom vladom kao novi projekt digitalizacije.

S druge strane, Ethereum na globalnoj razini koriste mnoge druge tvrtke. Međutim, oni nužno ne nude ni djelić interoperabilnosti koju ICON ima. ICON bi mogao dominirati u budućnosti jer se više fokusira na blockchain, a ne na uklanjanje konkurencije.

To ne znači da ICON nema snažno partnerstvo. Trenutno surađuje s 28 farmi u Koreji i tamo podržava velik broj banaka.

Kupnja ICON-a

Binance je vodeća burza koja dominira ukupnim tržištem ICON-a. Sastoji se od 90%. Nažalost, budući da ga ne možete iskopati i dobiti samo jednu priliku godišnje za kupnju tokena, možete zamijeniti svoj ETH ili BTC da biste ga kupili s burze.

73,44% od 90% može se kupiti s BTC-om, a ETH još 15,89%.

Ostale burze također nude ICX, poput OKEx-a. Međutim, oni imaju svoj vlastiti BTC i ETH trgovački par.

Prodaja žetona za ICON

Prodaja tokena zaključila se prošle godine u rujnu, a posao za ovu godinu još se nije dogodio. Ukupna ponuda tokena sada iznosi 400.230.000 ICX, a 2500 ICX možete zamijeniti za jedan ETH.

Samo 50% dodijeljene ponude bilo je na prodaju, a dodatnih 16% čuva se kao rezerva. Dodatnih 14% odlazi na samu zakladu, a 10% na članove zajednice i utjecajne partnere.

Nedavna prodaja tokena unaprijed su definirane i podijeljene na 20% za svaku tehnološku tvrtku i rezerve. 12% tokena je za održavanje svega operativnog, 8% za marketinško iskustvo i još 10% za utjecajne partnere.

Kako možete pohraniti ICON

ICX token je ERC20 token, što znači da ga možete pohraniti u bilo koji Ethereum novčanik. Novčanici poput Ledger Nano S, Meta Mask ili My Ether Wallet mogu bez problema spasiti ICON.

ICON je također objavio da će lansirati vlastiti novčanik krajem ove godine. Da vidimo što će se dogoditi.

Što je budućnost ICON-a: Treba li ulagati ili ne?

Odmah nakon pokretanja, ICON se pokazao vrijednim i bez problema ušao u top 30. Smatram da je izuzetno impresivan za novopokrenuti kripto i nesumnjivo mi plijeni pažnju.

Čini se da su cijene stabilne za razliku od bitcoina i nude puno dodatnih značajki.

Ako mene pitate, reći ću da je budućnost ove kriptovalute izuzetno svijetla i da ima potencijal čak i da nadmaši bitcoin! Blockchain tehnologija koja stoji iza ovog novčića također je jedinstvena, trebali biste sami istražiti, ulaganje u kripto vrlo je rizično poslovanje.

Konačna presuda

Ovaj sustav može biti početak nove ere blockchain tehnologije koja može otključati sve skrivene potencijale. Do sada biste već trebali znati što je ICON i kako to doslovno djeluje.

ICON se savršeno može uklopiti u svaku industriju u skladu s tehničkim dokumentima. Dakle, ako je u stanju pružiti isti rezultat u stvarnom životu, ovo bi mogao biti kraj Ethereuma ili NEO-a.

Štoviše, ICON pruža izvrsnu platformu sa sigurnošću i alternativu tipičnim tradicionalnim sredstvima. Došli smo do kraja ovog vodiča “što je ICON” i mogu reći da se čini da ICON nudi mnogo što se tiče blockchaina ili kriptovaluta.

Saznajte više o ICON-u (ICX):

* Izjava o odricanju odgovornosti: Članak se ne smije smatrati i nije namijenjen pružanju investicijskih savjeta. Tvrdnje iznesene u ovom članku ne predstavljaju investicijski savjet i ne bi ih trebale shvatiti kao takve. Istražite sami!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map