Vodič za početnike: Što je ERC20?

Ako pratite Ethereum, možda ste čuli za “ERC20.” Usko je povezan s ICO-ima koji se događaju tijekom cijele godine. U današnjem ćemo se članku usredotočiti na odgovor na jedno od poznatih pitanja, “Što je ERC20”

Startupi, posebno koriste prednosti tokena ERC20. Mnogi startupi također uspješno prikupljaju milijune dolara prodajom tokena. Međutim, to nije fokus našeg članka. Ovdje smo da bismo shvatili kako ERC20 radi i njegovu ulogu u Ethereum blockchainu.

Koja je definicija ERC20?

ERC20 definiran je kao standardni protokol za izdavanje tokena na mreži Ethereum. Puni je oblik ERC20 “Ethereum zahtjev za komentare.” Prema službenim izvorima, protokol upravlja tokenima na Ethereum blockchainu. Sufiks “20” koristi se samo u svrhu predstavljanja jedinstvenog ID-a prijedloga.

Ako niste čuli za Ethereum, preporučujemo vam čitanje “Povijesti Ethereuma.”

Glavni razlog zašto je ERC20 postao toliko popularan jest činjenica da je promijenio način rada i funkcioniranja blockchaina. Oko ERC20 vidimo i odričemo se tržišta koje je u posljednjih godinu dana naglo naglo skočilo. Do objavljivanja nije bilo normiranja o tome kako će DApps raditi. Svojim izdanjem tržište zna kako izdati, održavati i implementirati tokene koji rade na platformi bez ikakvih ograničenja.

Programeri koriste ERC20 token za razvoj svog projekta. To je način da se njihov projekt tokenizira i istovremeno im se da način da prikupe sredstva za svoj projekt. ICO je postupak objavljivanja vašeg projekta publici u očekivanju da će ga ljudi financirati i kupiti token projekta.

Sve je moguće zbog ERC20. Počevši od standardizacije do provedbe, ona igra značajnu ulogu. Nesumnjivo je prevladao nedostatke Bitcoin mreže.

Suodnos s HTTP protokolom

ERC20 nije softver, rješenje ili kôd. To je standardni protokol poput HTTP-a. Upravlja tokenizacijom i osigurava ispunjavanje tehničkih specifikacija tokena. Ako token ne zadovoljava standardizaciju, neće se zvati ERC20 token. Ako se to dogodi, može se nazvati “ERC20 token”.

Kako bi se osiguralo da radi kako je predviđeno, sadrži osnovne funkcije. Ako se bitne značajke ne primijene, neće proći test standardizacije. To će značiti da se njime ne može trgovati niti uvrstiti na burze. Pogledajmo funkcije u nastavku.

Značajke ERC20

Standard ERC tokena


Svi kreirani tokeni ne trebaju imati svoj blockchain. Oni mogu napredovati na Ethereum blockchainu, a to je ono što ERC20 čini tako obećavajućim i korisnim.

6 ključnih značajki ERC20

Šest važnih funkcija napaja ERC20. Oni određuju ukupnu opskrbu, pošiljatelja, naknadu, prijenos, odobravanje i primatelja. Sve su ove funkcije važne i čine bilo koji token iskorištavanjem šest važnih funkcija. Trenutno je ERC20 u nacrtu. To znači da ih je moguće mijenjati ili poboljšavati u budućnosti.

Prednosti ERC20 standarda

Brojne su prednosti standarda ERC20. Omogućava programerima da razvijaju DApps na Ethereum blockchainu. Također pomaže racionalizirati cijeli standardizirani postupak. Da bismo imali bolji prikaz, navedimo prednosti u nastavku.

  1. Implementacija tokena postaje jednostavna za programere.
  2. Postoji standardni protokol koji treba održavati i slijediti.
  3. ERC20 tokeni nude visoku likvidnost.
  4. Pametni ugovori osiguravaju da transakcije budu bez rizika.

U vrijeme pisanja ovog članka trenutno ih ima 80 000 ERC20 tokena. Svi oni rade na Ethereumovom blockchainu. Neki od popularnih tokena uključuju EOS, TRX, VeChain itd.

Čitaj više,

  • 10 najpopularnijih DApps-a koji slijede u 2018
  • Što je Airdrop? Vodič za 5 koraka za primanje besplatnih tokena

Završne misli

ERC20 je jedan od najboljih blockchain protokola. Upravlja tisućama tokena na Ethereum blockchainu. Također, pogodan je za programere. Svatko može stvoriti ERC20 token i pustiti ga na blockchainu. Najčešći slučajevi upotrebe ERC20 tokena su startupi. Koriste ga za prikupljanje sredstava putem ICO-a. Međutim, nemojte brkati žetone s kriptovalutom. Oni su različiti. Kriptovalute, općenito, imaju svoj blockchain. Na primjer, Litecoin, Bitcoin itd.

ERC20 se također može definirati kao način za razvoj uslužnih tokena za DApp. Sva ta dinamika dovodi do problema ako ste investitor i ako želite zadržati tokene za sebe. Stoga vam preporučujemo da budete oprezni prilikom ulaganja u bilo koje tokene. Ispravno istraživanje kasnije vas može spasiti boli u srcu!

Pa, što mislite o ERC20? Komentirajte u nastavku i javite nam.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map