Vodič za Hyperledger: Krajnji vodič

Poduzetnički blockchain projekti postaju popularni iz dana u dan. Kao rezultat toga, sve je više poduzeća zainteresirano za učenje o poduzetničkim blokovima. U stvarnosti, Hyperledger je jedna od popularnih poslovnih blockchain platformi na tržištu. Kao rezultat toga, mnogi od vas traže udžbenik za Hyperledger da bi započeli.

Nažalost, internet je ispunjen lažnim informacijama i informacijama koje ga ne nude dubinu. Stoga postaje vrlo teško pronaći čvrst izvor za vodič Hyperledgera. Zbog toga ću vam donijeti Hyperledger-ov vodič prepun zastoja koji će vam pomoći da shvatite kako tehnologija funkcionira.

Dakle, krenimo.

 

Vodič za Hyperledger: Što je Hyperledger?

Linux Foundation prvi je smislio koncept Hyperledgera. To je krovni projekt i također otvorenog koda. Štoviše, dolazi s hrpom besplatnih alata i okvira koje možete isprobati. U osnovi su ti alati, knjižnice namijenjeni poduzećima i programerima kako bi im pomogli da na temelju toga naprave novo rješenje blockchaina.

Također, dobivate pristup vrlo velikoj zajednici koja će vam pomoći u razvoju novih revolucionarnih tehnologija. U svakom slučaju, Hyperledger je postojao davne 2015. godine, a daleko je napredovao s 15 novih projekata pod njim.

Međutim, trenutno su aktivna samo 4 projekta. Ako želite saznati više o njima, morat ćete se poslužiti vodičem Hyperledgera. Provjerimo osnove ove platforme u ovom vodiču vodiča za Hyperledger.

Zašto je Linux Foundation stvorio ovaj projekt?

Sigurno se pitate zašto je Linux Foundation stvarno smislio taj koncept, koja je bila potreba? Pa, blockchain tehnologija je 2008. godine došla iz Bitcoina. Međutim, tek je kasnije stekao nikakvu vuču.

Iako je tada to bila samo tehnologija zasnovana na kriptovalutama, uskoro je mnoge više nego zanimala temeljna tehnologija – blockchain.

Međutim, zasad nije bilo izvedive integracije tehnologije ni u jedno postojeće rješenje. Stoga su se poduzeća počela pitati kako mogu postići brže inovacije.

Dakle, počeli su surađivati ​​i počeli raditi na projektima, a na taj su način mogli uštedjeti puno vremena i puno brže doći do izvedljivog rješenja.

U vodiču za razvojne programere Hyperledgera znat ćete kako je Linux Foundation poduzeo korak i osnovao projekt s drugim tvrtkama za usmjeravanje popularnosti blockchaina i promjenu svijeta. Stoga su tvrtke počele razvijati rješenja koja bi druga poduzeća mogla koristiti i prihvatiti model poslovanja.

A zašto ne bi? Blockchain je imao puno prednosti u odnosu na stare centralizirane modele. Decentralizirani standard značio bi da neće biti neslaganja ili zlouporabe moći. Štoviše, sve bi bilo transparentno.

U svakom slučaju, do sada imaju više od 250 organizacija koje su surađivale, a nedavno su se udružili s drugim konzorcijem Enterprise Ethereum Alliance kako bi uključili drugu vrstu tehnologije.

 

Zašto open source?

Mislim, mogli su komercijalizirati cijeli projekt ili bilo koji drugi projekt pod njim i zaraditi tone novca povrh toga. No, kodekse svakog svog projekta učinili su javnim vlasništvom. Ali zašto? U osnovi, jer vlasničke tehnologije zapravo nemaju sve prednosti koje dolazi s platformom otvorenog koda.

U mnogim slučajevima dobavljači zaključavaju sustav ako bilo tko pokuša unijeti promjene u svoju bazu kodova. Štoviše, čak i kao naknadu, a ponekad to može obeshrabriti ljude da je koriste.

S druge strane, tehnologije otvorenog koda su otvorene i programeri ih mogu unijeti promjene. Dakle, razvoj ili dodavanje bilo kojih novih značajki izuzetno je brži. Štoviše, daje prostor i za nove inovacije.

Stoga, stvaranje projekta otvorenog koda ima puno smisla jer je primarni cilj učiniti blockchain dostupnim svima.

Također, to je popularna metoda i također pouzdana. Dakle, kao rezultat toga, platforme otvorenog koda dobit će veću izloženost.

Provjerimo njihovu arhitekturu u vodiču za Hyperledger za sljedeći vodič za početnike.

 

Vodič za Hyperledger za početnike: Arhitektura

Modularni dizajn

Svi projekti pod Hyperledgerom dolaze s modularnim dizajnom. U osnovi, modularni dizajn osigurava da su svi okviri proširivi u svakom pogledu. U svakom slučaju, oni obično koriste zajedničke standarde u gradivnim blokovima koji odgovaraju bilo kojoj vrsti scenarija.

Štoviše, modularna struktura pomaže u vodiču za programere Hyperledgera jer mogu eksperimentirati s njom bez utjecaja na sve ostale kodove.

To je izvrsna strategija u izradi raspodijeljenih knjiga jer možete ponovno koristiti bilo koji drugi model koji je prethodno napravljen. U osnovi, ovi moduli imaju pohranu glavne knjige, konsenzus, pametne ugovore, kriptografiju, politike i komunikaciju.

Provjerimo sljedeći u ovom vodiču za Hyperledger za vodiče za početnike.

 

Izuzetno sigurna platforma

To je jedan od važnih čimbenika bilo koje vrste blockchain platforme. U mnogim se slučajevima poduzeća bave visokom razinom osjetljivih informacija. A te informacije trebaju visoku razinu sigurnosti na svaki način.

Ali može biti teško održati punu sigurnost kada imate posla s puno tokova podataka i baza podataka. Dakle, Hyperledger uvodi novi oblik sigurnosti koristeći nepromjenjivost i decentraliziranu prirodu blockchaina.

Prema, vodiču za programere Hyperledgera, svi njihovi projekti prolaze snažno testiranje kako bi se otkrile sve rupe u sustavu. Dakle, osigurava da niti jedan haker ne može dobiti pristup mreži i manipulirati vašim podacima.

Štoviše, prema njihovom vodiču za programere Hyperledgera, dodali su i slojeve sigurnosti koji će vam pomoći da snažno iskoristite moć.

Još jedna sjajna vijest je da sve njihove baze kodova prolaze redovitu reviziju kako bi se vidjele bilo kakve razlike u njima. Ako uspiju pronaći bilo koji, to se odmah rješava.

Provjerimo sljedeći u ovom vodiču za Hyperledger za vodiče za početnike.

 

Interoperabilan

Blockchain tehnologija mora biti interoperabilna kako bi ušla u svaki aspekt našeg života. Međutim, bez interoperabilnosti nema šanse da to može funkcionirati. Dakle, kada više mreža može međusobno komunicirati i razmjenjivati ​​podatke, sve one mogu raditi učinkovitije.

Stoga, Hyperledger želi uvesti interoperabilnost kako bi pomogao da sve aplikacije i drugi ugovori budu prenosivi na bilo koju vrstu uređaja. Štoviše, povezao bi sve naše industrije u jedno središte u kojem je sve povezano.

Korištenjem međusobno povezanih tokova podataka učinkovitost bi skočila uvis, a uštedjelo bi i puno vremena.

 

Kriptovaluta-agnostička

Najbolji dio ove platforme je što nema nikakvu kripto valutu koja bi pomogla u pokretanju sustava. U osnovi, na drugim platformama vidite oblik tokena ili kriptovalute koji koriste za korištenje određenih funkcija mreže.

Ali ne u Hyperledgeru. U stvarnosti su svi projekti pod njim kriptovalutno-agnostički. Ali zašto? Pa, zato što Hyperledger vjeruje u osnovnu tehnologiju i ne želi administrirati kriptovalute na platformi.

Međutim, kako će mnogim poduzećima možda trebati digitalni oblik novca, dat će vam mogućnost izdavanja vlastitog tokena na platformi.

 

 Vrhunska podrška za API

Prema Hyperledger vodiču za programere, svi njihovi projekti uključuju vrhunsku podršku za API. Štoviše, svaki pojedini API iz njihovih rješenja nudi najbolje od najboljih značajki i svi se oni mogu nositi s interoperabilnošću.

U svakom slučaju, Hyperledger API-ji pomoći će vam da komunicirate s njihovom jezgrom iz bilo kojeg vanjskog klijentskog programa i mreže.

Što je najvažnije, pomaže svim distribuiranim knjigama da pravilno cvjetaju i budu sposobni za rješavanje mnogih drugih slučajeva korištenja.

 

Vodič za Hyperledger: Četiri projekta za provjeru

Kako Hyperledger trenutno ima samo četiri aktivna projekta, morate znati o njima da biste ih koristili. Dakle, dat ću vam njihove vodiče jedan po jedan. Pa, krenimo!

Tkanina Hyperledger

Hyperledger Fabric je modularna mreža distribuiranih knjiga koja programerima nudi najvišu kvalitetu aplikacija. Najbolji dio je što ćete uz pomoć Hyperledgera dobiti fleksibilnost, skalabilnost, povjerljivost i elastičnost.

U svakom slučaju, kakva god bila vaša tvrtka ili u kojoj industriji radite, Fabric vam sigurno može pomoći u tome.

U stvarnosti, Fabric arhitektura koristi programski jezik opće namjene, a to čini ovu platformu potpuno slobodnom od bilo kojeg izvornog tokena.

Kako je Fabric najpopularniji među svim ostalim aktivnim projektima Hyperledgera, nudi raznoliku zajednicu koja će vam pomoći.

 

Modularnost

Svaki je element u tkanini Hyperledger modularni. Dakle, ako imate prilagodljivi konsenzus ili sustav za upravljanje identitetom, lako ga možete pretvoriti u korporativni slučaj upotrebe.

U osnovi, platforma će sadržavati sljedeće module –

 • Usluge naručivanja: Omogućuje čvorovima da naruče transakciju, a zatim ih sustav emitira drugim čvorovima. Također, ovaj se modul može priključiti.
 • Davatelji usluga za članstvo: Nudi vam mogućnost izrade kriptografskih identiteta za članove na platformi. Također, ovaj se modul može priključiti.
 • Traer-to-peer ogovaranje: Nije obavezno, ali pomaže u raspodjeli izlaza svakog bloka među svim ostalim čvorovima.
 • Pametni ugovori: U stvarnosti, ova opcija omogućuje vam pokretanje pametnih ugovora u ograničenom okruženju.

 

Funkcioniranje pametnih ugovora

Pametni ugovori u Hyperledger Fabric nazivaju se lančani kod. Nadalje, to je poslovna logika i pomalo se razlikuje od tipičnih pametnih ugovora. U ovom prelazi iz izvršavanja, narudžbe i provjere valjanosti.

To znači da će prvo izvršiti transakciju i provjeriti njezinu valjanost. Dalje, stavit će nalog u konsenzusni protokol. Nakon potvrde potvrde, slijedi posebna pravila ugovora i izvršava ih. Novim dizajnom projekt se lako može povećati i poboljšati izvedbu.

 

Vodič za programere za tkanine Hyperledger

Preduvjeti

Prije upotrebe platforme, u svoj ćete uređaj morati instalirati određene preduvjete. Bez ovih preduvjeta ne možete koristiti tkaninu Hyperledger u svom uređaju.

Instaliranje Gita

Prije svega, morate preuzeti najnoviju verziju gita i instalirati ga. U slučaju da imate bilo kakvih problema s izvođenjem naredbi za curl.

Instaliranje curl-a

Prema vodiču za programere Hyperledger Fabric, ako i dalje imate problema s pokretanjem naredbi curl iz datoteka dokumenata, preuzmite najnoviju verziju alata cURL i instalirajte ga.

 

Docker i Docker sastavljaju

Prema vodiču za programere Hyperledger Fabric, morat ćete instalirati sav sljedeći softver za rad ili razvoj u Hyperledger Fabric –

Za Windows 10, * nix ili macOS trebat će vam Docker verzija 17.06.2-ce ili novija verzija.

Za starije verzije sustava Windows morat ćete ponovo instalirati Docker Toolbox i Docker verziju 17.06.2-ce ili više od toga.

Prema vodiču za programere Hyperledger Fabric, kada ćete instalirati Docker za Windows ili Mac, Docker Toolbox instalirat će i Docker Compose. Ali ako ste ga već instalirali, morate provjeriti imate li instaliranu verziju 1.14.0 ili noviju ili ne.

Ako ga nemate, preporučuje se instaliranje njegove najnovije verzije.

 

Hiperledger Indy

Arhitektura Hyperledger Indy jedinstven je model u blockchain niši. U stvarnosti je to i distribuirana knjiga koja dolazi s gomilom komponenata za višekratnu upotrebu, zajedno s alatima i knjižnicama. Štoviše, ova je platforma napravljena posebno za rješenja temeljena na identitetu.

Dakle, bilo tko može koristiti ovu platformu za organizacije, administrativne domene i aplikacije. To znači da ćete imati potpunu kontrolu nad vlastitim identitetom i nitko ga ne može kontrolirati na bilo koji način.

Međutim, ako niste ovlašteni u organizacijama, oni mogu odbiti vaš pristup, ali ne mogu tvrditi da imate lažni ID.

U svakom slučaju, poduzeća se mogu koristiti ovom platformom kako bi se oslonila na jedan izvor istine, jer će svaki dokument na platformi proći provjeru.

Još jedna pozitivna točka je što možete odabrati samo izlaganje potrebnih podataka i ostavljanje drugih podataka u tajnosti.

 

Glavne značajke Hyperledger Indy

 • Samosuverenitet: Na platformi možete pohraniti sve artefakte na glavnu knjigu. Štoviše, svi će artefakti imati kriptografske enkripcije da bi ih osigurali. Nitko osim vas ne može izbrisati svoj identitet ili ga izmijeniti.
 • Privatnost: Imat ćete potpunu privatnost svojih dokumentacija. Zbog toga platforma nudi mogućnosti privatnosti ne ostavljajući trag podataka koji vas mogu povezati s jednom platformom na drugu ako to ne želite.
 • Potvrdive tvrdnje: Kada pokušavate zatražiti bilo koju novu dokumentaciju, poput rodnih listova, dozvola itd., Trebat će vam dodatni dokaz da ste ono za što tvrdite da jeste. U svakom slučaju, ako netko dobije pristup njima, lako može njima manipulirati. Dakle, Indy koristi dokaze o nuli znanja da bi otkrio određene podatke bez otkrivanja cjelovitog dokumenta.
 • Bez hakiranja: Prema vodiču za Hyperledger Indy, nitko ne može dobiti pristup vašim datotekama. U stvarnosti centralizirani poslužitelji nisu dovoljni za pružanje sigurnosti vašim dokumentacijama. Kao rezultat toga, svakodnevno se događa puno krađa identiteta. Ali sa Indy, svaki pojedinačni dokument jednom na knjizi ostaje na knjizi.

 

Vodič za Hyperledger Indy

Postavljanje programera

Postoje određene skripte samo za programere, a one će pomoći programerima da postave okruženje. Nažalost, ove skripte su samo za Ubuntu. Dakle, može i ne mora raditi u sustavu Windows.

Što trebaš

Python 3.5 za rad s kodnom bazom.

Prema vodiču za Hyperledger Indy, za razvojni postupak preporučuje se korištenje virtualnog okruženja Python.

Također, trebat će vam pytest za integraciju i jedinstveno testiranje.

Dalje, morate instalirati neke ovisnosti za pokretanje koda.

 

Brzo postavljanje na Ubuntu 16.04

Ako želite brzi postupak postavljanja za Ubuntu 16.04, trebali biste provjeriti njihov dokument. Sve što morate učiniti je slijediti njihove upute jednu po jednu i bit ćete gotovi.

 

Detaljno postavljanje

Piton

Za postavljanje Pythona 3.5 trebate koristiti skriptu dev-setup / ubuntu / setup_dev_python.sh. Brzo će instalirati Python 3.5, virtualno okruženje i pip na Ubuntu.

 

Ubuntu

Prvo pokrenite sudo add-apt-repozitorij ppa: deadsnakes / ppa

Dalje, sudo apt-get update

Ako ste na Ubuntu 14, tada biste za instalaciju pythona 3.5 trebali pokrenuti sudo apt-get install python3.5. U svakom slučaju, Python bi trebao biti na Ubuntu 16, ali nije tamo, trebate ga i instalirati.

 

Mac

Prema vodiču za Hyperledger Indy, za postavljanje Maca samo slijedite donje upute:

Preuzmite paket Python 3.5.0 ili najnoviju verziju. Tada ga morate instalirati.

U svakom slučaju, ako ste ljubitelj homebrewa, možete i za njegovo instaliranje upotrijebiti naredbu brew – brew install python3

 

Windows

Za postavljanje Windowsa preuzmite najnoviju verziju za Windows i instalirajte ga. Super je lako.

 

Postoje i druge dodatne upute za postavljanje mreže. Pogledajte njihov tutorial za Dev da biste saznali više o tome.

 

Hiperledger Iroha

Hyperledger Iroha je još jedan dobar dodatak obitelji Hyperledger projekta. U stvarnosti su programeri stvorili ovu platformu za jednostavnu integraciju u poslovno okruženje.

U svakom slučaju, Iroha je postala aktivna nakon platformi Sawtooth i Fabric još 2016. Soramitsu je bila vodeća tvrtka koja je razvila ovo rješenje uz pomoć Colu, Hitachi i NTT Data.

 

Značajke Irohe

Jednostavno postavljanje i održavanje. Ne postoji dodatna složenost arhitekture koju bi bilo teško shvatiti.

Puno je pristupa knjižnici koju programeri mogu koristiti. U osnovi, ove knjižnice sadrže skripte i različite module koje možete koristiti.

Bilo koja vrsta pristupa na platformi ovisi o ulozi korisnika. Dakle, ako vam vaša uloga ograničava prikaz osjetljivih podataka, tada ih ne možete vidjeti.

U stvarnosti, cjeloviti dizajn platforme potpuno je modularan i može se priključiti. To znači da možete uključiti bilo koju značajku i koristiti je.

Štoviše, možete i upitati knjigu na temelju određenih naredbi i na temelju toga razdvojiti rezultate.

Također dolazi sa sustavom za upravljanje imovinom i identitetom koji vam pomaže da dopustite samo dopuštene čvorove na platformi.

 

Kontrola kvalitete

Prema vodiču Hyperledger Iroha, oni imaju tri razine kontrole kvalitete kako bi osigurali da njihova platforma bude robusna. Ovi su –

Pouzdanost: Ova razina bavi se tolerancijom kvarova sustava zajedno s postupkom oporavka u slučaju katastrofe.

Izvedba: Prema vodiču za Hyperledger Iroha, ova se razina bavi vremenskim ponašanjem platforme zajedno s korištenjem resursa.

Upotrebljivost: Ovdje ćete imati zaštitu korisnika od pogrešaka, prepoznatljivost primjerenosti zajedno s naučenošću.

 

Koristite slučajeve Irohe

 • Potvrde iz obrazovnih ustanova i zdravstva koje se mogu provjeriti
 • Prekogranični transferi.
 • Razne financijske aplikacije za reviziju i privatnost.
 • Upravljanje identitetom radi očuvanja korisničkih prava.
 • Upravljanje lancem opskrbe u stvarnom vremenu.

 

Vodič za Hyperledger Iroha

U vodiču ćete znati kako pokrenuti mrežu i stvoriti transakcije te provjeriti podatke. Za jednostavno rješenje trebali biste koristiti Docker.

Preduvjeti

Očito je preduvjeti sadržavat će uređaj s instaliranim Dockerom. Ako ga nemate za instalaciju, samo provjerite njihovo web mjesto i preuzmite ga. Štoviše, također ga možete graditi od nule i stvoriti prilagođeni čvor. U svakom slučaju, ako vas to više zanima, trebali biste provjeriti njihov dio Building Iroha.

Pokretanje Iroha čvora

Stvaranje Docker mreže

Prema vodiču za Hyperledger Iroha, za njegovo pokretanje trebat će vam baza podataka PostgreSQL. Dakle, počnite s izradom Docker mreže, a to će omogućiti Postgresu i Irohi da rade na istoj mreži. Možete ga imenovati kako želite.

Pokretanje PostgreSQL spremnika

Dalje, morate pokrenuti PostgreSQL u spremniku, priključiti se na mrežu i dobiti priključke za komunikaciju.

Ako imate Postgres pokrenut na zadanom priključku, pronađite slobodan port za pokretanje PostgreSQL-a.

Stvaranje Blockstorea

Nadalje, trebate stvoriti trajni volumen za prikupljanje svih datoteka, a to bi bila Blockstore.

Priprema konfiguracijskih datoteka

Za konfiguriranje mreže trebat će vam konfiguracijska datoteka, generator koji će generirati parove ključeva za čvorove, puno ravnopravnih računara i genetski blok. Prema vodiču za Hyperledger Iroha, možete samo klonirati kodove iz Githuba jer je to brže.

Pokretanje kontejnera Iroha

Nakon što dobijete put do datoteka, spremni ste za pokretanje kontejnera Iroha.

 

Pila Hyperledger

Sawtooth je zapravo blockchain odijelo za razvoj, pokretanje i stvaranje novih distribuiranih knjiga.

Nudi aplikacije pametnih ugovora za poduzeća. Štoviše, cjelokupna arhitektura potpuno je modularna i sposobna se prilagoditi bilo kojem industrijskom okruženju, baš kao i Fabric. Dolazi s puno značajki kao što je promjena konsenzusa tijekom transakcije, a dobit ćete i pristup Dokazu proteklog vremena koji je BFT.

Prema vodiču za Hyperledger Sawtooth, dobit ćete i obitelji transakcija gdje svaka ima zasebne zadatke, a također možete stvoriti više objekata za obavljanje drugih funkcija u mreži.

Jedna od najboljih značajki je ta što nudi EVM kompatibilnost zajedno s paralelnim transakcijama. U stvarnosti to štedi puno vremena.

 

Vodič za pile Hyperledgera

Prije svega, morate postaviti lokalni čvor za platformu Sawtooth. Potrebno je jer će vam trebati za testiranje. Nakon izvođenja čvora možete naručiti transakcije i dohvatiti podatke iz blokova i stanja kako biste vidjeli kako to funkcionira.

U osnovi, podatke ćete dohvatiti iz API-ja Sawtooth REST i HTTP-a. Da biste instalirali i pokrenuli samo jedan čvor u mreži, morate koristiti unaprijed izgrađeni Docker spremnik, koji je Kubernetes klaster unutar VM-a na vašem uređaju.

 

Korištenje Dockera za jedan pilasti čvor

Prema vodiču Hyperledger Sawtooth, morate provjeriti status komponenata. Dalje, morate koristiti naredbe Sawtooth za traženje transakcija, prikaz globalnog stanja i prikaz podataka bloka.

Nakon toga pregledajte zapisnike, a zatim zaustavite mrežu i resetirajte spremnik Dockera.

Nakon završetka ovog vodiča za Hyperledger Sawtooth, možete imati pristup razvojnom okruženju platforme.

To možete učiniti i pomoću Kubernetesa i Ubuntua. Za to pogledajte njihov službenik dokumentacija.

Da biste koristili više čvorova u mreži, pogledajte njihove dokumentacija na tome.

 

Završna bilješka

Hyperledger je jedan od poslovnih blockchain projekata na tržištu koji trenutno vlada nišom. Stoga je sve više ljudi željno učiti o tehnologiji, počevši od vodećih djelatnika do programera. Stoga, uz pomoć ovog vodiča za vodiče Hyperledgera, možete lako naučiti o tome.

Ako želite saznati više o količini implikacija na poduzeća, pogledajte naš tečaj Enterprise Blockchain, jer vam pomaže naučiti stvari na jednostavan način.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map