Tkanina Hyperledger: Pionir Blockchaina

Hyperledger je ena izmed najbolj priljubljenih blockchain platform podjetja, ki so trenutno na trgu. V resnici je ogromno primerov, ko podjetja Hyperledger uporabljajo kot hrbtenico svojega omrežja.

Vendar pa je Hyperledger krovni projekt, pri katerem se v okviru njega razvijajo drugi številni projekti. Še več, trenutno ima Hyperledger 14 projektov pod okriljem. Med njimi je Hyperledger Fabric najbolj priljubljena doslej.

Danes vam bom pomagal pri vsem, kar lahko vem o platformi blockchain. Torej, začnimo!

Contents

Poglavje 1: Kaj je tkanina Hyperledger?

Fundacija Linux je prvič prišla na idejo Hyperledger leta 2015. V resnici je bil pravi čas, da pomagam blockchain skupnosti, da raste in doseže polni potencial, ki ga ima.

Vendar Hyperledger ne promovira samo enega samega standarda, temveč ponuja precej sodelovalno okolje. Pod njenimi krili je torej več skupnih prizadevanj.

Hyperledger Fabric je odprtokodni projekt veriženja podjetij v podjetju Hyperledger. Poleg tega ima, tako kot katera koli druga omrežja blockchain, tudi pametne pogodbe, knjige in protokole, ki udeležencem pomagajo pri upravljanju vseh njihovih transakcij..

V resnici, Hiperledger Fabric ima nekaj razlik od tipičnih blockchain platform. Eno izmed njih je dejstvo, da je dovoljeno in zasebno omrežje. Torej, namesto da neznanim udeležencem dovoli vstop v sistem, ustvari funkcijo članstva in dovoli tiste, ki so dovoljeni.

Če sem odkrit, je to odličen pristop za podjetja. V resnici imajo podjetja veliko težav z zasebnostjo. Torej morajo ohraniti svojo integriteto in vse konkurente spraviti iz svojega omrežnega sistema.

Če imate Hyperledger Fabric s hrbtom, podjetja resnično odpirajo nove priložnosti.

Tudi platforma je precej prilagodljiva, ko jo spoznate. Poleg tega ponuja vtičljive možnosti funkcij, uporabo več soglasij, različne formate knjige in MSP-je. Tako vam na nek način ponuja veliko priložnosti, da bo uporabniku prijaznejši glede na vaše potrebe.

Po drugi strani pa ima možnost kanalov, ki bi udeležencem omogočili ustvarjanje zasebnih transakcij. Za številna podjetja je bistvenega pomena, ker se bodo morda morala spoprijeti z občutljivimi vprašanji. In vsi udeleženci v mreži za to niso povsem verodostojni.


Poglavje 2: Osnovne prednosti tkanine Hyperledger

Obstaja nekaj osnovnih prednosti verige blokov Hyperledger Fabric, ki jih morate preveriti, preden skočim na naslednji segment. Glede na dokumentacijo o tkaninah Hyperledger lahko tehnologija prinese veliko koristnih lastnosti – odprtokodna, kakovostna koda, večja učinkovitost, modularna zasnova in široka paleta aplikacij.

Poglejmo torej, kaj v tem primeru zares ponujajo vzorci tkanin Hyperledger.

 • Odprtokodno

Blok veriga Hyperledger Fabric je odprtokodna platforma, zato jo lahko vsi uporabljajo. Tako to pomeni, da vam ga ne bo treba kupiti pri njih, če ga želite uporabiti za katerega od svojih projektov. Še več, tudi zaklepanja ponudnikov ni.

Vendar pa industrija v mnogih primerih želi dodati več funkcij ali pa ne želi zapravljati denarja za provizije za razvijalce. Čeprav je izvorna koda brezplačna, bi morali imeti razvijajoče se veščine, da bi razumeli, s čim imate opravka.

In zato bi potrebovali skupino programerjev, ki bi jo lahko razumela. Poleg tega lahko dodate ali odstranite nekatere funkcije, da bo veriga tkanin Hyperledger bolj primerna za vašo panogo.

 • Primerno za široko industrijo

Trenutno je platforma namenjena kateri koli panogi. Torej, to pomeni, da ne glede na to, kakšno podjetje imate, bi se popolnoma ujemalo z njim. V resnici si prizadevajo panoge, kot so dobavna veriga, bančništvo, internet stvari, zdravstvo, vlada, mediji, kibernetska varnost in mnoge druge..

Poleg tega vam številni vzorci tkanin Hyperledger na trgu lahko pokažejo, kako tehnologija dosega priljubljenost. Ker je omrežje dovoljeno, postane uporaba v vseh okoljih dokaj enostavna.

 • Kodeks kakovosti

Ponuja natančna opazovanja, da se prepriča, da kakovost prevlada pri vsakem novem dodatku. To je eden najboljših delov verige Hyperledger Fabric. Glede na dokumentacijo o tkaninah Hyperledger boste videli, da so vse njihove kode podvržene temeljnemu pregledu.

V resnici se želijo bolj osredotočiti na kakovost kot na količino. Torej, če dodajo kakšno novo funkcijo, gre skozi težke faze testiranja, da bi ugotovil kakršno koli skrito napako. Poleg tega, ker so vzorci tkanin Hyperledger odprti, je tudi skupnost veliko prispevala k izpopolnjevanju kode.

Tako boste pri vzorcih tkanin Hyperledger vedno dosegli vrhunsko kakovost.

 • Večja učinkovitost

Glede na dokumentacijo o tkaninah Hyperledger zagotavlja večjo učinkovitost v primerjavi z drugimi blockchain platformami.

V resnici notranja struktura verige tkanin Hyperledger spodbuja učinkovitost. Vsako vozlišče v vzorcih tkanin Hyperledger ima drugačno delovno nalogo. Torej lahko ločuje transakcije od drugih procesov prevzema obveznosti in naročanja.

Tako vozlišča lahko hkrati obdelajo več transakcij, ne da bi sistem upočasnil. Poleg tega ta nova struktura zagotavlja razmeroma nizko porabo časa in pospešuje splošno funkcionalnost.

Vzporedno s tem številna vozlišča nimajo bremena obdelave transakcij. Vendar pa se ta vozlišča lahko osredotočijo na vzdrževanje ali preverjanje pristnosti knjige.

 • Modularna zasnova

Druga velika prednost, ki jo poznam iz dokumentov o tkaninah Hyperledger, je modularna struktura. Modularna zasnova zagotavlja večjo funkcionalnost omrežja. In zakaj ne bi? V resnici lahko uporabljate različne algoritme za izvajanje vzorcev tkanin Hyperledger za različne namene.

Izberete lahko na primer algoritem za šifriranje, drugega za identiteto in drugega za soglasje. Za to je vse, kar morate storiti, da ga priključite v verigo blokov Hyperledger Fabric. Torej, niste zaljubljeni v samo eno vrsto algoritma, ki bi se zagnal v verigi blokov Hyperledger Fabric.

To je velik plus, kajne?

Poglavje 3: Arhitekturni model tkanine Hyperledger

Sredstva

Začnimo s premoženjem. V diagramu arhitekture Hyperledger Fabric so sredstva lahko vse, kar ima denarno vrednost v sistemu. Poleg tega se lahko obseg giblje od opredmetenih do neopredmetenih sredstev. V resnici bi dobili priložnost, da spremenite katero koli sredstvo s pomočjo verižne kode v omrežju.

Vsa soglasja v diagramu arhitekture tkanine Hyperledger so predstavljena kot par ključ-vrednost. Po drugi strani pa so transakcije druge spremembe stanja v knjigi. Poleg tega lahko sredstva predstavite v obliki JSON ali v binarni obliki.

Verižna koda

Sledi verižna koda za diagram arhitekture tkanine Hyperledger. No, verižna koda je pravzaprav poslovna logika, ki lahko opredeli sredstvo in druge transakcijske spremembe tega sredstva. V resnici verižna koda deluje ločeno od transakcijskih naročil, kar omrežje optimizira za večjo varnost.

Poleg tega uveljavlja pravila za spreminjanje parov ključ-vrednost ali kakršno koli drugo stanje v bazi podatkov. Verižno kodo lahko izvedete s prehodnim predlogom. Kasneje bo izvedba nato spremenila stanje sredstva.

Lahko bi to razumeli kot pametno pogodbo. V dokumentih o tkanini Hyperledger sta oba izraza uporabljala zamenljivo. Vendar niso povsem enake stvari.

Ledger

V diagramu arhitekture tkanine Hyperledger je drugi del knjiga. Vso zgodovino transakcij kodira v nespremenljivo knjigo. Prihaja tudi s poizvedbo SQL, kot je zmogljivost. V resnici je knjiga zaporedna in stanja transakcije ne morete spremeniti, ko pride na knjigo.

Zaradi tega je knjiga precej robustna.

Druge funkcije vključujejo poizvedbe samo za branje, zgodovine samo za branje, podpise enakovrednih transakcij in še veliko več. O njih pa bom govoril v nadaljevanju o diagramu arhitekture tkanine Hyperledger.

Še ena odlična stvar pri knjigi je, da je opremljena s seznami nadzora dostopa, tako da jo lahko vidi samo oseba, ki ima dostop do nje. Če oseba dejansko nima pravice do vpogleda v informacije, potem ne more prodreti v varnostne protokole.

Poleg teh zajema tudi konfiguracijo blokov, da se zagotovi, da vsak posamezen blok sledi isti strukturi.

Identiteta

No, diagram arhitekture tkanine Hyperledger kaže, da je sistem dovoljen. Torej, če nimajo nobenega upravljanja identitete, kako bo to delovalo, kajne? V resnici pametna pogodba Hyperledger Fabric ponuja storitev identitete članstva, ki pomaga upravljati vse identitete v dovoljenem omrežju.

S pomočjo tega elementa lahko izberete, kdo lahko vstopi v omrežje in kdo ne. In tako boste na koncu omejili svoje notranje omrežje izven dosega.

Pravzaprav je to odlična rešitev za Enterprise Company, ker obstaja veliko informacij, ki ne bi smele priti v javne roke. V resnici mora vsakdo ohraniti svojo konkurenčno prednost na trgu, zato potrebujete člansko storitev.

Zaupnost in zasebnost

Z dovoljenim vstopom dobite zaupnost in zasebnost v diagramu arhitekture tkanine Hyperledger.

Poleg tega prihaja z omejitvami podatkov in možnostmi zasebnih transakcij. Knjigo lahko sicer delite s celotno mrežo vozlišč, lahko pa nastavite tudi privilegije za druge stranke.

Ti v bistvu vključujejo zasebne transakcije. Ko torej sprožite zasebno transakcijo, lahko to evidenco obdržite zase sodelujočo stranko. Vedno pa si zapomnite, da bo tudi na knjigi. Čeprav drugi ljudje tega morda ne bodo videli, vendar bi še vedno obstajal.

Varnostni protokoli

Dobili boste višjo stopnjo varnostnih protokolov za zaščito omrežja pred napadi. V diagramu arhitekture tkanine Hyperledger boste dobili šifrirni mehanizem za zaščito vseh informacij na knjigi.

Torej, kdorkoli bi videl šifrirane informacije namesto resničnih stvari.

Še več, imajo tudi druge varnostne meritve, zaradi katerih je omrežje v celoti sposobno odbiti vse napade.

Zaradi tega je ta platforma odlična izbira, ko gre za podjetja. V resnici se vrhunska podjetja vedno soočajo z neposredno grožnjo kibernetskih napadov. A s pomočjo tehnologije veriženja blokov so zlahka varni.

Konsenz

Zdaj za najpomembnejši del arhitekture. No, v resnici ponuja edinstven pristop za doseganje konsenza, zaradi česar je idealen za rešitev na ravni podjetja. V resnici algoritmi konsenza Hyperledger Fabric delujejo na modelu Kafka.

Ampak to je samo za referenčne namene. V resnici lahko za namene naročanja uporabite tudi druge konsenzne mehanizme. To je pravzaprav ena najboljših lastnosti konsenznega algoritma Hyperledgerjeve tkanine.

Uporabniku dejansko omogoča, da za okolje nastavi soglasni protokol, ne da bi omejeval svojo ustvarjalnost. Več protokolov soglasja lahko uporabite tudi za več procesov.

Kakor koli trenutno, trenutno potekajo številni vstavljivi algoritmi soglasja za tkanine Hyperledger. Storitve naročanja omogočajo tudi BFT algoritme.

Poleg tega nova različica tehnologije prinaša nov dodatek k soglasju, in sicer Raft. Vendar ni odporen proti bizantinskim napakam, ampak samo odporen proti napakam. Torej, tudi vi ne morete vilice.

Kafkov model je tudi CFT in ne BFT. Ker pa je sistem dovoljen in lahko vstopajo samo zaupanja vredni ljudje, Kafkin model deluje učinkovito.

Da bi ohranili celovitost sistema, je potreben soglasni algoritem Hyperledger. Zdaj pa poglejmo, kakšne so lastnosti konsenza.

 • Živahnost: Tu bodo predložena transakcija dobila vsa vozlišča brez napak.
 • Varnost: Vsa vozlišča v sistemu bodo dobila enako zaporedje izhodov za isto zaporedje vhodov. Torej to pomeni, da ko bodo vozlišča dobila enake serije transakcij, bodo tudi vse spremembe stanja enake.

Trenutno algoritem soglasja o tkanini Hyperledger –

 • Solo

V resnici je algoritem konsenza Hyperledger tkanine Solo večinoma razvijalčev najljubši algoritem za eksperimentiranje. Poleg tega vključuje samo eno vozlišče in zagotovo ni primerno za proizvodne scenarije.

 • Kafka

Kafka ni bizantinski prenašalec napak, ampak algoritem soglasja za toleranco napak. Tu bo vodilno vozlišče izvedlo vse vrstne ure. Po drugi strani so sinhronizirane replike tiste, ki so vodilne. Toda po določenih glasovanjih lahko izberete vodjo v mreži.

 • Splav

V tkanini algoritem konsenza tkanine Raft Hyperledger sledi modelu vodje in sledilca. V resnici so vsi voditelji dinamično izbrani iz skupine vozlišč znotraj omrežja. Še več, vodja v glavnem replicira vsa sporočila na vsa naslednja vozlišča.

Vendar sistem lahko prenese izgubo vozlišč in celo vozlišč vodilnih. V omrežju pa morajo biti na voljo vozlišča za naročanje. Torej gre za CFT in ne za BFT.

Če je v omrežju na primer 7 vozlišč, lahko zdrži izgubo treh vozlišč, ki zapustijo druga štiri vozlišča.

Kakšen je postopek?

Običajno je celoten postopek razdeljen na tri dele –

 • Potrditev
 • Naročanje
 • Preverjanje veljavnosti

V bistvu sledi tem korakom –

 • Stranka bo zahtevala transakcijo.
 • Aplikacija SDK bo nato ustvarila predlog za transakcijo in ga poslala odobritvenim enakovrednim vozliščem.
 • Po tem bi vrstniki preverili, ali predlagana transakcija sledi standardnemu obrazcu, vsebuje podpis stranke in veljaven ali ne in ali ima stranka za to dovoljenje..
 • Nato predlogi za transakcije vnesejo argument in jih nato posredujejo pametni pogodbi ali verižni kodi ali drugim aplikacijam SDK.
 • Nato bo aplikacija preverila podpise in primerjala odzive predlogov.
 • Kasneje bo oddajal transakcijo z nabori za pisanje / branje in podpisi na vozlišča za naročanje.
 • Vozlišča za naročanje nato pripravijo blok in ga nato posredujejo vsem vrstnikom.
 • Vsi vrstniki dobijo posodobljeni blok, dodan v verigo, in blok se doda tudi v bazo podatkov.

Poglavje 4: Identiteta, članstvo in vzajemno upravljanje

Identiteta

V blockchain omrežju je veliko akterjev, kot so skrbniki, naročniki, vrstniki, odjemalske aplikacije in še veliko več. Vsi akterji morajo pridobiti certifikat, da lahko vstopijo v mrežo Hyperledger.

V resnici dobijo ti akterji potrjene identitete, s čimer zagotovijo, da imajo dovoljenje za dostop do informacij v omrežju.

Še več, identiteta lahko vključuje ime posameznikove organizacije, kakšno vlogo ima ali katere koli druge lastnosti. V bistvu gre za digitalno obliko certificiranja zaposlenih.

Članstvo

Vzorci tkanin Hyperledger ponujajo funkcijo ponudnika članskih storitev, ki pomaga prepoznati, kateri identiteti zaupajo in kateri ne..

V resnici program navaja identitete znotraj organizacije, ki ji je treba zaupati. Ali pa tudi navede, kateri CA-ji veljajo za odobritev identitet novih članov.

Na ta način, ko ti overitelji dovolijo drugim članom vstop v platformo, so jim samodejno zaupani.

Včasih bi sistem lahko uporabil kombinacijo obeh modelov. Razen tega mnogim identitetam dodeljuje tudi posebne vloge za preverjanje pristnosti. Nekateri imajo torej dostop do določenih informacij, drugi pa ne.

Medsebojno upravljanje

Kaj so vrstniki?

Brez vrstnikov ni omrežja blockchain. V resnici vrstniki gostijo pametne pogodbe in knjige. Še več, dejansko tvorijo celotno verigo blokov. Brez enakovrednih vozlišč dejansko ne bo nobenega delujočega sistema.

V dokumentih o tkaninah Hyperledger vidimo, da obstaja veliko elementov, ki komunicirajo z vrstniki. Na te elemente se ne zanašajo samo knjige, temveč tudi pametna pogodba o tkaninah Hyperledger.

Kakor koli že, obstajajo nekatere posebne vloge vozlišč znotraj vzorcev tkanine Hyperledger. V resnici vsa vozlišča v sistemu nimajo enakega položaja. Poleg tega se vse naloge in funkcije razdelijo med vrstnike. In skupaj lahko vzpostavijo sredino poštenosti.

Torej, poglejmo, kaj so zdaj!

Vloge vrstnikov v mreži

 • Sidrni vrstniki

Zdi se, da so vsi sidrni kolegi zunaj organizacijske mreže v sistemu. Sprva, ko kdo najprej nastavi omrežje, se vključi sidrni enak.

Vendar je glavni cilj vrstnika Anchor uporaba tračev za komunikacijo in odkrivanje drugih sidrnikov iz različnih organizacij..

Ker lahko v mreži sobiva več organizacij, morajo druge stranke vedeti, katere organizacije so v sistemu. Tako vstopijo sidrni vrstniki. Vendar lahko komunicirajo samo z drugimi sidrnimi vrstniki, ne pa tudi z ne-sidrnimi vrstniki.

 • Ne-sidrni vrstniki

Mnoge organizacije poleg sidrnih vrst iz številnih razlogov ustanovijo tudi druge vrstnike. V bistvu ti vrstniki lahko pomagajo, da se mreža spopade s kakršnimi koli nesrečami. Kakor koli že, ne-sidrni vrstniki so v bistvu del kanala in lahko komunicirajo z drugimi ne-sidrnimi vrstniki v kanalu.

 • Bootnode vrstniki

Po Hyperledgerjevih dokumentih o tkaninah so vrstniki bootnode sestavni del sistema. Pomagajo drugim vrstnikom v organizaciji, da odkrijejo več vrstnikov in sprožijo protokol ogovarjanja. Še več, protokol za tračere jim omogoča izmenjavo različnih informacij o sistemu.

 • Vodja Vrstniki

Znotraj organizacije je lahko več vrstnikov. Vendar lahko le eden izmed njih dejansko sprejme nov blokovni vrstni red in jih razdeli med druge vrstnike. V resnici se ta vrsta vrstnika imenuje Leader peer.

Še več, vloga enakovrednega vodje dejansko razbremeni naročnika.

 • Odobritev vrstnikov

V resnici lahko vsi vrstniki z nameščeno pametno pogodbo o tkanini Hyperledger sodelujejo v postopkih odobritve. Predvsem tukaj udeleženec podpiše transakcijo glede na to, ali je veljavna ali ne. Razmislite o tem kot o postopku soglasja in tu lahko sodelujoči sodelujoči podpirajo le.

Poglavje 5: Elementi ekosistema

primeri in podjetja za uporabo hiperledger tkanin

Zdaj bomo govorili o različnih drugih elementih ekosistema Fabric. Poglejmo, kaj so –

 • Ledger

Glavna knjiga v sistemu vsebuje vse elemente ali stanje organizacije. V resnici si omislite to kot obliko baze podatkov, v kateri so vse transakcije urejene. Kakorkoli, značilnosti glavne knjige v sistemu so tisto, zaradi česar je ta nova tehnologija tako donosna.

V resnici nihče ne more spremeniti knjige, ko kateri koli transakcijski podatek dobi vnos v njej. Še več, tudi če kdo poskuša spremeniti vrednote, to ne deluje. Še več, ker je vse urejeno, lahko vsakdo poišče iskanje, da bi izvedel kakršne koli informacije v zvezi s transakcijami.

 • Word State

Tu se beseda stanje nanaša na zbirko podatkov, ki zbira vse podatke predpomnilnika, da bi ugotovila trenutne vrednosti glavne knjige. Tako omogoča razmeroma enostaven neposreden dostop do vrednosti, namesto da bi ga izračunali iz dnevnika.

No, v sistemu lahko ustvarite, spremenite ali posodobite stanje besed. Torej, vrednost se bo pogosto spreminjala.

Poleg tega, ker ima strukturo baze podatkov, boste dobili tudi veliko drugih atributov za interakcijo z državami. V resnici bo več aplikacij, ki dodajajo prehode v knjigo, spremenilo vrednost stanja.

Tudi aplikacije pametnih pogodb Hyperledger tkanine to spreminjajo.

 • Struktura bloka

Glede na dokumente o tkaninah Hyperledger je blokovna struktura omrežja razdeljena na tri kategorije –

Glava bloka: Glava bloka vsebuje številko bloka, ki se začne od ničle ali geneze bloka. Ko prispejo novi bloki, se poveča za eno. Po drugi strani pa vsebuje tudi trenutni hash naslov bloka in tudi hash naslov prejšnjega bloka.

Blokiraj podatke: V tem poglavju so vse transakcije razvrščene po vrstnem redu. V resnici služba za naročanje dejansko ustvari ta razdelek. Čeprav so transakcije bogate, vendar vsebujejo preprosto strukturo.

Blokiraj metapodatke: No, v tej boste dobili čas, potrdilo, podpis blok zapisovalnika, pub ključ in še veliko več. Kakor koli že, obstajal bo kazalnik, ki bo povedal, ali je ta veljaven ali ne. Čeprav tega ne bi videli v informacijah zgoščevanja.

 • Struktura transakcije

Vsebuje pet elementov. Poglejmo, kaj so –

Glava: Tu so vključene najpomembnejše informacije o transakciji, na primer metapodatki ustrezne različice verižne kode.

Podpis: Tu je shranjen podpis stranke. V resnici je zelo pomembno, da ga vključite, da vidite, ali je transakcija veljavna ali ne.

Snubitev: Predlog vsebuje vse vhodne parametre za transakcijo. V kombinaciji s svetovno državo ustvarja novo svetovno državo.

Odgovor: V tej se zapiše stanje svetovne države pred in po njem. Če je transakcija veljavna, jo sistem uporabi.

Potrditev: Tu so vključeni vsi znaki, ki tvorijo odobritev. Odvisno je predvsem od politike odobritve.

 • Storitev naročanja

V tkanini Hyperledger obstaja vozlišče, imenovano naročnik, ki upravlja urejanje transakcij. Poleg tega skupaj z drugimi vozlišči v protokolih tvori storitev naročanja.

V resnici javni verižni bloki nimajo ustreznega sistema naročanja in zato imajo številni vrstniki drugačen pogled na vrstni red transakcij..

Vendar pa je Hyperledger za rešitev tega vprašanja predstavil ta novi mehanizem. Tu se knjige ne razcepijo kot druge tipične platforme. Torej, kar koli se bodo zdeli veljavni, bo dokončno. A najprej je treba opraviti storitev naročanja.

 • Zasebni podatki

V primeru, da nekatere informacije ostanejo zasebne od drugih strank, organizacija dobi funkcijo ustvarjanja zasebnega kanala. Tu lahko vključujejo le člane, ki lahko vidijo informacije in preprečijo dostop drugih članov.

Vendar pa mora biti v vseh zasebnih kanalih upravni vodja, ki bo vzdrževal vse različice pametne pogodbe Hyperledger in druge politike. Poleg tega tudi ne dovoljuje primerov uporabe, ki lahko vključujejo druge udeležence zunaj kanala.

Kakor koli že, to je lahko dober način za zaščito občutljivih podatkov v katerem koli podjetju.

6. poglavje: Kakšni so primeri uporabe?

 • Bančništvo

Bančništvo je lahko eden najpomembnejših primerov uporabe Hyperledger Fabric na seznamu. V resnici omrežje, ki ga banke niso opremljene, da bi ustrezno preneslo vse vrste kibernetskih napadov.

Poleg tega so ta omrežja redno tarča kiber kriminalcev. Torej, banke morajo imeti sistem višje varnosti, ki bi preprečil vse napade.

V mnogih primerih banke trpijo tudi zaradi slabih uslužbencev, ki tem kriminalcem ponavadi pomagajo vstopiti v mreže. S pomočjo tkanine Hyperledger pa je iskanje teh krivcev lahek vetrič.

Še več, tehnologija ponuja dostop do članstva, vse, kar gre v omrežje, pa je v knjigi. Poleg tega z vrhunsko varnostjo nihče od zunaj ali znotraj ne more zrušiti sistema.

 • Finančne storitve

Obstajajo tudi druge finančne storitve, razen bank, kot je zavarovanje, ki lahko zelo koristi Fabric. Običajno so primarne potrebe tega oddelka odgovornost, zaupnost in zasebnost. Ni treba posebej poudarjati, da je ta tehnologija več kot sposobna obvladati katerega koli od teh scenarijev.

Pravzaprav so to razlogi, zakaj so dovoljeni blockchains tako priljubljeni. Tu lahko omrežje loči vozlišča in jim da lastno zasebnost. Poleg tega podvajanje istih podatkov zaradi robustnih soglasnih algoritmov ni mogoče.

Kakor koli že, finančne službe lahko primere uporabe tkanin Hyperledger uporabljajo tudi za pametne pogodbe. Tu lahko brez pretresov sklenejo pametno pogodbo in s tem bi se rešili vseh zapletov pri papirologiji.

 • Trgovina

Trgovinska industrija je trenutno ena izmed vodilnih v tržni niši za podjetja. Poleg tega je lahko najboljša platforma primerov uporabe tkanin Hyperledger na seznamu. Trgovanje se ukvarja z veliko vzponi in padci.

V resnici mednarodni trgovinski sistem ni odvisen od trga, saj med trgovinskima partnerjema ni zaupanja. Če želite na primer trgovati s podjetjem, ki je na pol sveta, ne boste v resnici vedeli, ali je stranka vredna zaupanja ali ne.

Posledično mnogi trpijo zaradi goljufij, na primer, če blaga ne dostavijo ali ne plačajo niti po tem, ko so ga dobili..

Vendar lahko s Hyperledgerjem spremljate celotno stvar na platformi in uporabite pametno pogodbo za avtomatizacijo plačila, ko prispe dobro. Torej gre za obojestransko obojestransko situacijo.

 • Skrb za zdravje

Zdravstvo je še eden izmed primerov uporabe tkanin Hyperledger na trgu. V resnici področje trpi zaradi množičnih težav s ponarejanjem, lažnih poverilnic in kršitev zasebnosti. Ker sistem ni dobro posodobljen, ne more preveriti poverilnic zdravnika, preden jih najame.

Poleg tega v sistem vstopi veliko ponarejenih zdravil, saj ni ustreznih orodij za spremljanje. Posledično veliko bolnikov trpi. Po drugi strani pacienti ne želijo, da bi bili njihovi osebni zdravstveni kartoni v javni lasti.

Toda sistem ne more zagotoviti popolne zasebnosti in navadni ljudje to trpijo. Z novo tehnologijo pa lahko uporabljate vse funkcije v enem omrežju. Preverjanje veljavnosti mandatov, sledenje drogam in ohranjanje zasebnosti bi bilo veliko lažje kot kdaj koli prej.

 • Varnost hrane

Varnost hrane je še ena odlična priložnost za primere uporabe tkanin Hyperledger. Zdi se, da se zaradi najnovejše množične proizvodnje živil kakovost hitro zmanjšuje. Po drugi strani pa se številna podjetja ne držijo pravilno varnostnih predpisov.

Posledično navadni ljudje trpijo zaradi bolezni, ki se prenašajo s hrano. Da bi zagotovili popolno varnost množično pridelane hrane, lahko podjetja uporabljajo to mrežo za sledenje vsem postopkom.

V vsaki fazi lahko zagotovijo, da vsa hrana izpolnjuje standardne zahteve. Poleg tega preverjajo preverjanja kakovosti tudi v realnem času.

 • Internet stvari

Internet stvari je čudovit primer uporabe tkanin Hyperledger. Ker je vse med seboj povezano, mora imeti notranji sistem zelo močan varnostni protokol. Če kateri koli kiber kriminalec dobi dostop do ene od naprav, lahko ogrozi tudi vse druge naprave.

V resnici gre za resno varnostno grožnjo. Toda s tkanino Hyperledger lahko dobijo vrhunske varnostne protokole, ki jih potrebujejo.

Naprave lahko komunicirajo med seboj po varnem kanalu, ne da bi jih kdo prisluškoval. Poleg tega bi si naprave izmenjavale informacije, kadar bi bilo treba in ne ves čas.

 • Energija

No, v resnici je trg energije zdaj namenjen velikim igralcem. Vendar se večina energetskega sektorja ukvarja z neuravnoteženimi distribucijami. Brez ustreznega upravljanja sistema bi se vsi viri kmalu izpraznili.

S pomočjo tkanine Hyperledger za ta sektor postane razmeroma enostavno upravljanje in organiziranje tega sektorja. Še več, sposoben je ponuditi novo vrsto trga, kjer lahko lastniki domov po potrebi oddajo svojo energijo.

Na ta način je mogoče pravilno slediti porabi energije. Poleg tega bi bilo tudi omejenih prekinitev. In tako bi industrija spremenila pokrajino sistema.

 • Informacijska tehnologija

Mislim, da je sektor IT najbolj pomemben primer uporabe tkanin Hyperledger. V resnici je ta sektor odgovoren za vzdrževanje sistema v poslovnem omrežju in za zaščito podatkov.

Vendar pa zaradi uporabe starih omrežnih sistemov ta sektor sorazmerno zaostaja. Še več, ljudje, ki manipulirajo s podatki zaradi svoje osebne koristi, so vidnejši kot kdaj koli prej. Vendar pa lahko podjetja s pomočjo te nove tehnologije zdaj dobijo vso potrebno varnost.

Poleg tega je Hyperledger Fabric popolnoma opremljen za podporo kakršnim koli funkcijam. Torej, dodajanje novih plasti zaščitnih funkcij omrežja sploh ne bi ogrozilo.

 • Upravljanje dobavne verige

Upravljanje dobavne verige je resnično odlična panoga, kjer lahko primeri uporabe tkanin Hyperledger zasijejo. Vendar je ta panoga ena najtežjih za upravljanje doslej. V resnici je vsak posamezen korak tega upravljanja dobavne verige popolnoma zapleten.

Težko je izslediti vse zaloge in proizvodno linijo ter zagotoviti, da pridejo do kupcev, ne da bi jih ukradli.

Toda z novo tehnologijo lahko te panoge v realnem času poenostavijo vse. Bilo bi enostavno poklicati, ali so zaloge kakovostne, ali preveriti proizvodno linijo ali jih celo pravilno shraniti.

Poleg tega tehnologija zagotavlja, da nihče ne more ukrasti blaga in ga nadomestiti s ponarejenimi izdelki.

 • Vlada

No, vladne službe potrebujejo hudo spremembo. Ob vsej korupciji v tej panogi državljani počasi izgubljajo vero v sistem. In zakaj ne bi? Vse v vladi je slabo vodeno in ponuja počasne rezultate.

Posledično vsi državljani pod vlado močno trpijo. Poleg tega ima vlada tudi pretresljivo količino papirnatih poti, ki so nagnjene k zlorabi.

Vendar lahko s pomočjo dovoljenega kanala na platformi shranijo vse svoje občutljive podatke brez kakršnih koli težav. Še več, nihče ne more spremeniti datotek v omrežju. Torej bi bilo korupcije končno konec in ljudje bi dobili jasnost, ki jo potrebujejo.

 • Avtomobilizem

V resnici se prometni sektor hitro spreminja. Poleg tega večina sistema zdaj vključuje pametne naprave. To pomeni, da so zdaj prevozi bistveno pametnejši od tradicionalnih. Toda za vzdrževanje naprav industrija potrebuje neprebojno mrežo.

In slučajno jo ponuja tkanina Hyperledger. S pomočjo tega sistema se lahko ukvarja z varnostnimi težavami. Še več, lahko sledi vozilu in ponuja rešitve mikroplačil za aplikacije za skupno rabo vozil.

Sledenje delov je tudi še en velik plus tega primera. Poleg tega je zagotovljena varovana točka za kakršna koli plačila glede na nišo razmeroma izredna.

 • Mediji in zabava

Medijska in zabavna industrija uporablja bolj tehtne sisteme kot druge industrije. Vendar pa drugo vprašanje muči ta sistem. Velikokrat umetniki za svoje delo ne dobijo ustreznega nadomestila.

Poleg tega veliko ljudi uporablja tuja dela kot svoja, kar povečuje vprašanje avtorskih pravic.

A tudi s patentiranjem medijev in zabave industrija ne more ustaviti vseh težav. Tako nam lahko v tem primeru zelo pomaga primer uporabe tkanine Hyperledger. Lahko izda patent ali licencira umetnikovo delo.

Še več, prav tako lahko zlahka izsledi vsako nezakonito uporabo te umetniške oblike.

Poglavje 7: Podjetja, ki uporabljajo tkanine Hyperledger

 • Ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA)

No, že zdaj veste, da podatki v zdravstvu potrebujejo visoko raven varnosti, tkanina Hyperledger pa to lahko zagotovi z lahkoto.

V resnici FDA uporablja to novo tehnologijo za zagotavljanje varnosti zdravstvenih podatkov. Poleg tega platforma bolnikom nudi izjemne koristi. S pomočjo te platforme lahko bolniki bolj neodvisno upravljajo svoje zdravstvene podatke. Tudi s pravilno uporabo lahko platforma pripelje do velikih medicinskih odkritij.

Kakor koli že, trenutno hrani elektronske zdravstvene evidence (EMR), genomske informacije in klinična preskušanja.

Poleg tega je platforma zelo razširljiva in ponuja učinkovit način upravljanja vseh informacij, povezanih z zdravstvom.

 • Londonska borzna skupina

Skupina London Stock Exchange Group uporablja tkanino Hyperledger za spodbujanje drugačne komercialne poslovne mreže. Toda to tehnologijo uporabljajo le kot medij za doseganje interoperabilnosti znotraj svojega že obstoječega sistema.

In s tem spodbujajo učinkovitost. V resnici je projekt namenjen ločevanju, skupaj z zaupnostjo. Ti dve komponenti sta bistvenega pomena za finančne storitve.

Zato je Fabric kot nalašč za projekt. Poleg tega je popolnoma opremljen za zagotavljanje zaupnosti s svojo funkcijo članstva. In platforma bo s kriptografijo podpirala tudi popolne zahteve glede zasebnosti.

Kakor koli že, številna druga podjetja sodelujejo z londonsko borzo, da bi dosegla interoperabilnost.

 • Sichuan Hejia Co. Ltd..

Farmacevtski izdelki so tudi drugi zdravstveni sektorji, ki se ukvarjajo z veliko vprašanji. Toda za rešitev vseh težav tega sektorja se Sečuan Hejia predstavlja s platformo, ki temelji na tkanini Hyperledger.

Vendar pa podjetje ni skupaj, na projektu delajo tudi drugi farmacevtski trgovci, banke in bolnišnice. V resnici uporabljajo sistem aplikacij Yijian Blockchain. Ta sistem deluje na tkanini in deluje učinkovito.

V resnici je glavni cilj Heije ponuditi pregledno rešitev za upravljanje dobavne verige za farmacevtska podjetja. Poleg tega ponuja tudi racionalizacijo vseh plačilnih postopkov samo iz omrežja.

 • ANZ in Westpac

Digitalizacija postopkov bančnih garancij je še eden izmed tekočih projektov Fabric are the moment. Tu podjetja ANZ, Scentre Group in Westpac sodelujejo, da bi projekt uspel.

Trenutno zanj pri IBM-u jemljejo tehnološko podporo. Običajno imajo bančne garancije veliko težav, kot so posegi in nezakonita dokumentacija. Toda banke se morajo spoprijeti z vprašanjem. Z naraščajočimi potrebami je težko pravilno preveriti vsako posamezno dokumentacijo.

Torej, da bo učinkovitejša, bodo vsi dokumenti v knjigi in bodo imeli strogo digitalno preverjanje.

Tako se bo korupcija v tej niši končno končala.

 • CLS

Eno od podjetij, ki uporabljajo Hyperledger Fabric, je CLS. V resnici CLS uporablja Hyperledger Fabric za rešitev neto poravnave plačil. Trenutno jo imenujejo »CLSNet«. Razlog za uvedbo tega novega projekta je zmanjšanje tveganj, optimizacija likvidnosti znotraj dneva in spodbujanje ozaveščenosti o kateri koli valuti v realnem času.

Kakor koli že, CLS je eden največjih ponudnikov poravnave in zmanjšanja tveganja za devizni trg.

Poleg tega bo ta rešitev zagotovo vključevala igralce, kot so hedge skladi, posredniki, posredniki, banke in korporacije. Poleg tega lahko uporabniki neposredno predložijo FX navodila z uporabo platforme CLSNet.

 • UBS

UBS sodeluje z drugimi podjetji, kot so Bank of Montreal (BMO), Commerzbank, CaixaBank in Erste Group za globalno trgovinsko platformo. Pametna pogodba o tkanini Hyperledger bo poganjala samo platformo.

Kakor koli že, pri tem uporabljajo IBM-ovo tehnološko pomoč. Poleg tega platformo imenujejo “Batavia”. Z uporabo te platforme lahko v trgovalno igro vstopi kakršna koli organizacija, ne glede na to, ali je velika ali majhna.

Prav tako ne bo pomembno, katero pot uporabljate za trgovanje. Tako platforma ponuja bolj učinkovito, stroškovno prijazno in razširljivo okolje za trgovanje s preglednostjo.

Zato bi lahko spremenil način svetovne trgovinske industrije.

 • Energetska skupnost TenneT

Dandanes povpraševanje po električni energiji postopoma narašča. In zakaj ne bi? V resnici je oskrba z električno energijo vse bolj omejena. Torej, če se bo to nadaljevalo, v prihodnosti ponudba sploh ne bo zadostovala. “

Zato Energetska skupnost TenneT uvaja novo rešitev. Poleg tega ta rešitev uporablja pametno pogodbo Hyperledger Fabric za napajanje sistema. Ta tehnologija bo uporabila shranjeno električno energijo iz hiš za napajanje pomanjkljivosti oskrbe.

Tako bo platforma zabeležila, katero gospodinjstvo ali vir električne energije je na voljo za posojanje, in ga uporabila za varnostno kopiranje. Očitno bodo ljudje, ki bodo posodili svojo moč, za to dobili odškodnino.

 • Spremenite zdravstveno varstvo

Change healthcare je še eno od podjetij, ki že nekaj časa uporablja Hyperledger Fabric. V resnici ga podjetje uporablja za zdravstveno nišo. Poleg tega razvijajo platformo, imenovano Intelligent Healthcare Network ™.

Platforma bo uporabnikom pomagala do popolnega upravljanja zahtevkov. Poleg tega bo zdravstvenim organizacijam pomagalo ugotoviti zaupanje zahtevkov in stanje nakazil v celotnem ciklu. Še več, ponuja veliko mero učinkovitosti pri revidiranju, razvoju in sledenju.

Po drugi strani pa, ker gre za pacientovo osredotočeno rešitev, ponuja veliko inovativnih pristopov.

 • Maple Leaf Foods

Maple Leaf Foods je tudi na seznamu podjetij, ki uporabljajo Fabric za podporo svoje dobavne verige. Trenutno od SAP-a jemljejo tehnološko podporo, saj ponujajo storitve BAAS. Poleg tega želijo racionalizirati svoje procese dobavne verige, saj se nagibajo k obvladovanju številnih izgub.

V resnici uporaba te nove tehnologije ne bi le poenostavila njihove proizvodnje, temveč bi jim omogočila novo raven preglednosti.

Po njihovem mnenju bi digitalizacija vedno vodila do večje učinkovitosti, sprejeti pa želijo tudi tehnologijo porazdeljene knjige.

Poleg tega so preskusi kakovosti njihovih zalog najboljši način, da svojim strankam zagotovijo.

 • Kmetije Naturipe

Podjetje jagodičja Naturipe Farms dela tudi na platformi za upravljanje dobavne verige. Tu za izvedbo svojega projekta uporabljajo Hyperledger Fabric. Trenutno podpirajo SAP.

Kakorkoli, projekt bo sledil njihovim borovnicam vse od trgatve. Še več, tamkajšnji delavci bodo dodali QR kode, da bodo povedali zgodbo o tem, kako so borovnice prišle od kupcev do rok njihovih strank.

Prav tako, kot lahko vidijo in spremljajo kakovost borovnic kar iz omrežja, ki zagotavlja veliko prihodkov.

 • Nestlé

Skupaj z največjo francosko verigo supermarketov Carrefour Nestlé dela na platformi za sledljivost živil. Za to uporabljajo Hyperledger Fabric kot osnovno tehnologijo za svoj projekt. Še več, zanj jemljejo IBM-ovo tehnološko pomoč.

Kakor koli že, projekt je trenutno v preizkusnem obdobju in bo trajal približno šest mesecev, da se ugotovi, kako deluje. Trenutno sledijo samo pireju Mousseline in svojim strankam bodo pomagali vedeti, kako je bila proizvedena.

Da bi to naredili, lahko stranke odidejo v trgovino in optično preberejo kodo QR, da si ogledajo pot od kmetije do super tržnice krompirja. Glavno je ponuditi večjo preglednost na vse možne načine.

 • Walmart

Walmart je še eno navdušeno vodilno podjetje za blockchain nišo. V resnici mislijo, da je veriga verig kot nalašč za njihovo verigo preskrbe s hrano. Torej, da bi to preizkusili, uporabljajo Hyperledger Fabric kot osnovno tehnologijo.

Poleg tega so začeli s sledenjem manga in svinjine v trgovinah v ZDA in na Kitajskem. Trenutno pa so ga razširili na 25 postavk. Projekt zelo obeta, saj nam omogoča, da preverimo pristnost certificiranja izdelkov.

Zato potrebuje le 2,2 sekunde, da izsledi njihove vire izdelkov! To je odlična nadgradnja po 7 dneh!

Kakorkoli že, načrtujejo, da bodo seznam izdelkov razširili in s časom vključili več.

 • Unilever

Veriga dobave digitalnih oglasov je razmeroma strupena. V resnici potrošnike ne zanima zapleteno algoritemsko prekrivanje želenih oglasov. Toda vseeno jim je, ko isti oglas vidijo več kot 100-krat na dan.

Po navedbah Unileverja je položaj razmeroma moteč. In tako sodelujejo z IBM-om, da bi zagotovili, da se spremeni scenarij dobavne verige digitalnih oglasov. S pomočjo tehnologije želijo zagotoviti uravnoteženo količino oglasnih tokov na internetu.

Poleg tega želijo tudi zmanjšati število lažnih oglasov, da bi strankam ustvarili bolj brezhibno izkušnjo.

 • Ruski centralni depozitar

Sberbank je eno od ruskih državnih družb za bančne storitve, ki s pomočjo verige blokov izdaja transakcije komercialnih obveznic. V resnici je banka transakcijo izvedla z uporabo omrežja blockchain. Vendar omrežni sistem upravlja National Settlement Depository (NSD).

Trenutno omrežje deluje na različici 1.1 Hyperledger Fabric. Poleg tega ponuja hkratne prenose obveznic brez kakršnih koli izdaj. Po njihovem mnenju je bil to velik uspeh in nameravajo razširiti zanimanje za tehnologijo.

Kakor koli že, projekt jim ponuja tudi veliko mero preglednosti in varnostnih protokolov. To jim pomaga pri trgovanju z velikimi količinami, ne da bi se skrbeli za kibernetska vprašanja.

 • Banco Bilbao Vizcaya Argentaria in Bank Danamon Indonesia

Da bi bil postopek plačila bolj pregleden, IBM sodeluje pri projektu, ki temelji na Hyperledgerju, z več finančnimi inštituti po vsem svetu. V resnici vključuje –

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Bank Danamon Indonesia, Wizdraw (HK) iz WorldCom Finance, TD Bank, Sumitomo Mitsui Financial Group, (RCBC) Filipini, Rizal Commercial Banking Corp. National Australia Bank, Mizuho Financial Group, Kasikornbank Thailand, Bank Permata, in še veliko več.

S pomočjo teh strank želijo izboljšati pretok valute in druge plačilne postopke. V resnici sistem ponuja več preglednosti in varnosti v primerjavi s tradicionalnimi sredstvi. Tako bi moralo biti do leta 2020 v finančnem svetu vse bolj brezhibno.

 • Rutandski projekt tantala

Ruanda je afriška država, ki je najbolj priljubljena za dobavo tantala. To je redek mineral, ki ga podjetja uporabljajo za izdelavo kondenzatorjev za elektronske naprave. Vendar obstaja veliko težav z nečistočami.

Da bi zagotovili, da so vsi minerali 100% čisti in izvirajo iz pristnega vira, za pogon svojega sistema uporabljajo Fabric. Trenutno je Rutandski projekt tantala deluje zelo elegantno. Poleg tega uporabljajo tono novih pristopov za poenostavitev preverjanja zalog.

Poleg tega zmanjšuje tudi njihove stroške za vzdrževanje pretoka in večji prihodek.

Poglavje 8: Tkanina Hyperledger: Izobraževanje in vaje

Izobraževanje tkanin Hyperledger

No, za tkanino Hyperledger usposabljanje, lahko preizkusite njihovo izvirno spletno stran. Da bi se prepričali, da ste popolnoma sposobni obvladati svojo lastno omrežno rešitev, je podjetje pripravljeno ponuditi tečaje za usposabljanje za tkanine Hyperledger.

Skupaj s tečaji usposabljanja lahko pridobite tudi strokovno potrdilo podjetja. Torej, to bi tudi povečalo vaše možnosti za pridobivanje blockchain delovnih mest na trgu.

Kakorkoli že, odprtokodni materiali bi vam resnično pomagali. Trenutno imajo v okviru Fundacije Linux dve vrsti tečajev Hyperledger tkanin.

En tečaj je namenjen razumevanju verjetnih primerov uporabe in njihovih posledic na terenu. Pokrivala bo, kaj je tehnologija in kako bo vplivala na resnični svet. Poleg tega boste prejeli tudi številne primere primerov uporabe v podjetjih, ustanovah in podjetniških izdelkih.

Drugi ponuja več poslovne perspektive omrežja. Tu boste izvedeli, kako razviti aplikacijo s pomočjo platforme. To je odlična možnost za tiste, ki vedo, kaj je veriga blokov, vendar želijo vedeti o fazah izvajanja.

Ni treba posebej poudarjati, da sta se oba tečaja Hyperledgerja za tkanine popolnoma brezplačna.

Za potrditev boste po opravljenih tečajih certificirani skrbnik tkanine Hyperledger (CHFA).

Izobraževanje tkanin Hyperledger bo zajemalo naslednje niše –

 • Namestitev in konfiguracija omrežja
 • Odpravljanje težav in diagnosticiranje procesov
 • Ponudnik članskih storitev
 • Omrežno delovanje in vzdrževanje
 • Upravljanje življenjskega cikla aplikacije
 • Strokovna potrdila

Lahko pa dobite pomoč tudi na drugih spletnih mestih, ki temeljijo na verigah blokov. Ponujamo tudi poglobljeno razumevanje mojstrskih tečajev in usposabljanj za blockchain v podjetju, ki vam bodo v pomoč.

Vadnica za tkanine Hyperledger

Skupaj s svojimi treningi ponujajo tudi tkanino Hyperledger vadnica da vam pomagam. Od njihove prve vaje o tkaninah Hyperledger boste izvedeli več o razvoju aplikacij. V resnici vas bo popeljal skozi postopek postopnega postopka do pisanja prvih aplikacij. Torej bi na nek način natančno vedeli, kako to storiti s pomočjo platforme.

Poleg tega boste tukaj vedeli tudi o SDK Hyperledger Fabric Node. Poleg tega bo ta vadnica Hyperledger iz blaga zagotovila, da boste razumeli, kaj počnete.

Nato imajo Hyperledger vadnico za tkanine tudi za operaterje. Tu vas bodo naučili, kako zgraditi svoje prvo omrežje. Kakor koli že, zagotovil bo tudi, da boste prešli vsak korak, nato pa lahko preizkusili vzorčno aplikacijo, da jo preizkusite.

Razen teh bi vam več vadnic pomagalo dodati Org v kanal, ga posodobiti, dodati več funkcij, predstaviti nove komponente itd..

Torej, to je nekako kot kompaktna rešitev za vas. Kakor koli že, na voljo so številni videoposnetki in velika skupnost, ki dobi obrazec za pomoč.

Na predstavitvah je vadnica Hyperledger tkanin, ki je na voljo z njihovega konca, –

 • Več videoposnetkov
 • Pisanje prve prijave
 • Izgradnja prvega omrežnega sistema
 • Vadnica za komercialne časopise
 • Kako dodati organizacijo v kanal
 • Kako uporabljati zasebne podatke
 • Nadgradnja komponent
 • Vadnice za verižno kodo
 • Vadnica za razvijalce za verižno kodo
 • Vadnica za operaterje za verižno kodo
 • Kako uporabljati CouchDB
 • Vtičniki sistemske verižne kode

9. poglavje: Na koncu

No, na koncu moram reči, da blok veriga Hyperledger Fabric izgleda precej obetavno. Poskušal sem pokriti vse, kar ponujajo. Še več, morali bi imeti tudi dober vpogled v to, kako platforma v resnici deluje.

Ker imajo v svojem podjetju več platform, je najbolje vedeti o vsaki od njih in se odločiti, kaj vam najbolj ustreza. V resnici je ta tehnologija najbolj priljubljena zaradi široke palete primerov uporabe.

Obstaja toliko drugih primerov, zaradi katerih je ta tehnologija še bolj donosna. Zato poskusite tudi vi in ​​se prepričajte sami.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map