Pila Hyperledger: Blockchain za posao

Ako ste tražili izvrsnu blockchain platformu za poduzeće, sigurno ste naišli na naziv Hyperledger. U stvarnosti, Hyperledger je poslovni blockchain projekt, a Linux Foundation stoji iza njega.

Međutim, to je samo krovni projekt, a ispod njega rade mnogi blockchain projekti. Među njima je slučajno Hyperledger Sawtooth jedan od popularnih. Uz to, mnoga poduzeća već koriste ovu nevjerojatnu novu platformu.

Da bih vam pomogao, danas ću govoriti o platformi Hyperledger Sawtooth.

Contents

Poglavlje 1: Što je Hyperledger pilasta?

Hyperledger Sawtooth je blockchain projekt otvorenog koda u okviru poduzeća Hyperledger, blockchain tvrtke. To je savršeno rješenje za razvoj mreža i aplikacija distribuirane knjige.

U stvarnosti su dizajn namjeravali učiniti super besprijekornim tako da je više nego siguran za poslovnu upotrebu.

Pa, prema Hyperledger Sawtooth dokumentaciji, to zapravo pojednostavljuje cijeli postupak dizajniranja aplikacija. U stvarnosti je domena aplikacije potpuno odvojena od jezgrenog sustava. Stoga pojednostavljuje isprobavanje aplikacija bez ikakvog utjecaja na jezgru sustava.

Štoviše, također možete koristiti bilo koji programski jezik za razvoj aplikacije. Ali nećete trebati znati kakav je zapravo dizajn jezgrenog sustava.

Još jedna velika stvar kod ove platforme je što je visoko modularna. Štoviše, pomaže poduzeću da donese ispravne odluke o cjelokupnoj politici mreže. Nepotrebno je reći da je tečaj Hyperledger Sawtooth pogodan uglavnom za konzorcije ili slična okruženja.

Osim toga, moći ćete odabrati dozvole, propise o transakcijama, konsenzusne protokole i još mnogo toga prema svojim potrebama. Dakle, dobivate fleksibilno okruženje za bilo koju vrstu posla.

Pa, što se tu ne bi svidjelo, zar ne?

U svakom slučaju, projekt je praktički otvorenog koda, tako da ga možete bez problema dobiti u rukama. Štoviše, prije nego što to učinite, prvo morate naučiti više o tečaju Hyperledger Sawtooth.

pilasti hiperlog

Tehnologija raspodijeljene knjige

Blockchains spadaju u kategoriju tehnologije raspodijeljene knjige. I slično tome, pod nju spada i tečaj Hyperledger Sawtooth. Štoviše, u mreži ne postoji nijedno središnje tijelo. Dakle, u potpunosti je raspoređen među svima čvorovi.

Štoviše, nitko ne može mijenjati bazu podataka i provaliti mu put kroz mrežu. Dakle, kada se transakcija doda, ona ostaje tamo.

Znakovi svih identiteta osiguravaju valjanost svake nove transakcije. I ovo kako mreža drži sve pod kontrolom.

Značajke pile Hyperledger

 • Razvoj aplikacija ugodan

Pruža lakši razvoj aplikacija odvajanjem domene aplikacije od jezgrenog sustava. Prema dokumentaciji Hyperledger Sawtooth, jedina svrha ovog razdvajanja je osigurati da niti jedna temeljna značajka nikada ne bude pogođena bilo kojim novim dodacima u aplikacijskom sloju.

Štoviše, to znači da će na aplikacijskom sloju koji razvija dApps zauzimati resurse, ali to neće utjecati na druge koji koriste jezgreni sustav.

Stoga ovdje nema problema s usporavanjem ili niskom učinkovitošću.

Zato je ova platforma prikladna za razvoj aplikacija. Još jedna sjajna stvar prema dokumentaciji Hyperledger Sawtooth je da aplikacija može biti bilo što. Nadalje, matična poslovna logika može lako koegzistirati s drugim VM-om za pametni ugovor.

Dakle, to stvara fleksibilnije osnove za kurs Hyperledger Sawtooth.

 • Značajke dozvole

Morate znati da je Hyperledger Sawtooth dozvoljena platforma. Štoviše, nitko ne može samo dobiti ulaz u mrežu. Zato je ova platforma prikladna za poslovno okruženje. Prema dokumentaciji Hyperledger Sawtooth, možete ga pripremiti i za javno okruženje.

Na primjer, istu tehnologiju možete koristiti za svoj interni mrežni sustav i za interakciju s kupcima.

U stvarnosti je ova vrsta fleksibilnosti ako je blockchain platforma poduzeća prilično rijetka. Kao i u većini slučajeva, oni su ili javni ili privatni. U svakom slučaju, uz pomoć protokola za upravljanje identitetom možete unaprijed odabrati čvorove koji mogu ući na platformu.

Možete naučiti razdvajati to dvoje na tečaju Hyperledger Sawtooth.

 • Privatna mreža

Hyperledger Sawtooth tečaj postoji za rješavanje svih problema koji se pojavljuju u privatnoj ili dozvoljenoj mreži. Štoviše, prema dokumentaciji Hyperledger Sawtooth, svatko može rasporediti klaster čvorova unutar odvojenog kanala u mreži.

I ovaj bi postupak stvorio privatnu sesiju za te čvorove. S druge strane, poduzeće mora imati privatno okruženje. U tvrtki postoji mnogo elemenata koji ne bi trebali biti na otvorenom za znatiželjne oči.

Štoviše, kako ne postoji centralizirano tijelo, nitko ne može samo zaviriti u osjetljive podatke koje ste pohranili na platformi. Ali morate imati na umu da, čak i ako se nalazite u privatnom kanalu, vrijednosti transakcija prestat će postojati u knjizi. Iako to nitko neće moći vidjeti.

 • Izvršenje paralelne transakcije

Prema dokumentaciji Hyperledger Sawtooth, platforma koristi drugačiji pristup za transakcije. U tipičnom slučaju, blockchain za poslovne platforme koristi postupak serijske transakcije. Ali kada previše korisnika počne koristiti platformu, obrada svake pojedine transakcije postaje relativno teška.

Dakle, umjesto da bude brz, on se postupno usporava. No kako bi osigurali da Sawtooth ne izgubi učinkovitost, izvršavaju sve transakcije paralelno jedna s drugom. To znači da se istovremeno može izvršiti više transakcija.

U stvarnosti štedi puno vremena i promiče brži izlaz. Kao rezultat, skaliranje je jednostavno za ovu platformu.

 • Modularna struktura

Modularna struktura zapravo je jedna od najvećih značajki svih Hyperledger platformi, a Sawtooth u tome nije iznimka. Prema dokumentaciji Hyperledger Sawtooth, modularna struktura stvara različitu vrstu fleksibilnosti za poduzeća.

Uz pomoć ove značajke programeri mogu slobodno koristiti bilo koju vrstu konsenzusnih algoritama ili bilo koju vrstu značajke koju žele. To je scenarij plug and play, a to je super jednostavno učiniti. Štoviše, puno ćete o tome naučiti i iz njihovog tečaja Hyperledger Sawtooth.

Još jedan veliki plus je što istodobno više konsenzusa može raditi u više dijelova iste platforme. Dakle, možete odabrati najbolju kombinaciju koja odgovara vašoj industriji.

Poglavlje 2: Elementi arhitekture pile Hyperledger

Sustav događaja

Sa sustavom događaja, Hyperledger Sawtooth podržava emitiranje i stvaranje događaja. Dakle, ova značajka omogućuje –

 • Čvorovi za pretplatu na sve događaje koji se događaju na blockchainu. Na primjer, kada se dodaje novi blok ili ako se mreža prebacuje na drugu vilicu.
 • Da biste se pretplatili na druge događaje aplikacije koji su došli iz obitelji transakcija.
 • Emitiranje informacija na sve ostale čvorove na kanalu bez spremanja konačnog stanja u memoriju stanja.

Događaji

Kako se izdvajaju događaji? U stvarnosti se izdvajaju iz drugih formata strukture podataka, poput primitaka transakcija ili blokova. U slučaju da se moraju pobrinuti da to pravilno postupaju, sučelje EventExtractor bilježi svaki pojedini izvor ventilacije na platformi.

Još jedna stvar koju ovo sučelje čini je da navede sve EventSubscriptions i tada će pokriti samo događaje koji imaju najviše pretplatnika.

Pa, za brojanje pretplata, sučelje mora vidjeti podudara li se događaj event_type s pretplatnikovim event_typeom.

Potvrde o transakcijama

Sljedeća točka pametnog ugovora Hyperledger Sawtooth je potvrda o transakciji. Uz pomoć ovog elementa, klijenti mogu dobiti informacije o svojoj transakciji, ali one se ne pohranjuju na državnoj pozornici.

Na primjer –

 • Informacije o tome je li transakcija valjana ili ne.
 • Koji su se događaji dogodili tijekom izvršenja transakcije?
 • Kako je izvršenje transakcije promijenilo stanje?
 • Sve informacije o izvršenju specifične za obitelj transakcija.

Međutim, potvrde o transakcijama također mogu ponuditi dodatne informacije o transakciji validatorima radi pravilne provjere. I zaustavit će ih u ponovnom izvršavanju transakcije.

Kompatibilnost Ethereum ugovora sa Sethom

Pa, jedna od najboljih karakteristika Sawtooth-a je kompatibilnost Ethereum Contracts koristeći Seth. Štoviše, stvara novu prekretnicu za pametne ugovore Hyperledger Sawtooth. Projekt integracije Seth ili Sawtooth-Ethereum stvorit će vezu između dvije platforme.

Dakle, pomoću EVM-a možete implementirati pametne ugovore unutar Hyperledger Sawtooth okruženja.

Ali kako su to uspjeli izvesti?

U stvarnosti, kako bi osigurali da su surađivali s Hyperledger Burrowom i prihvatili njihovu implementaciju EVM-a. Dakle, koristeći Burrow EVM, Sawtooth je integrirao i okruženje unutar Sawtooth-a.

Sljedeći glavni cilj ove značajke je pomoći da DApps i drugi EVM pametni ugovori budu dovoljno jednostavni za prijenos u mrežu. Dakle, za to su replicirali Ethereum JSON RPC API.

Komponente Setha

U svakom slučaju, Seth uglavnom dolazi s tri različite vrste komponenata –

 • Seth Client
 • Seth-RPC poslužitelj
 • Procesor transakcija Seth-tp

Međutim, morate znati da Seth nije potpuna implementacija Ethereuma. Očito je da je platforma unijela neke promjene koje najbolje odgovaraju platformi. Dakle, za te je izmjene sustav malo drugačiji od originalnog Ethereuma. Iako se većina EVM pametnih ugovora može izvoditi na platformi, postoje neke razlike –

 • Umjesto 32-bajtnog hasha bloka kao identifikatora, Sawtooth blokovi koriste 64-bajtni potpis zaglavlja. U slučaju pokretanja bilo koje BLOCKHASH upute, koristi se samo prvi 32-bajtni hash potpis.
 • Ethereum uglavnom ovisi o ekonomskim poticajima za ograničavanje ukupne upotrebe resursa. Međutim, Seth radi samo s dozvoljenim modelom. Dakle, upotreba “plina” je ograničena, a upotreba dozvola je za svaku vrstu čvora.
 • U slučaju izvršenja transakcije, Seth je modulariziran tako da niti jedna transakcija ne može imati saznanja o izvršenju na mreži. No, u Ethereumu transakcije uvelike ovise o vremenskim oznakama, hashovima i brojevima.

U stvarnosti, promjene zapravo čine pametne ugovore Hyperledger Sawtooth unosnijim nego ikad.

Uključivi algoritmi konsenzusa

S Sawtoothom ćete uopće dobiti drugačiju vrstu konsenzusnog protokola. Jedna od najboljih karakteristika ove Hyperledger Sawtooth arhitekture je upotreba različitih metoda uključivanja u konsenzus. Još jedan sjajan dio je činjenica da će vam omogućiti istodobno pokretanje više konsenzusa na platformi.

U vrijeme postavljanja mreže možete jednostavno odabrati onu koju želite koristiti. Štoviše, možete ga promijeniti kasnije, čak i tijekom transakcije.

U svakom slučaju, on dolazi s 5 različitih konsenzusa koje možete odabrati. Oni su –

 • Devmode

Ovaj je konsenzus uglavnom pogodan za razvojne svrhe. Omogućit će vam testiranje platforme s jednim čvorom validatora. Dakle, kao što vidite, definitivno nije prikladan za proizvodne svrhe.

 • PBFT

Ovaj je zapravo konsenzusni algoritam zasnovan na vođi. Nažalost, ne možete račvati PBFT. Ali pozitivna strana je što dobivate bizantski algoritam tolerancije pogrešaka. U stvarnosti je ovaj prikladniji za manja okruženja i definitivno nije najbolji za bilo koja okruženja tipa konzorcija.

 • POET CFT

Drugi naziv za ovaj je PoET simulator. U ovom postoji SGX vrsta simulacijskog okruženja koje omogućuje da ti algoritmi rade slobodno. Međutim, ponudit će otpornost na kvarove poput izlaza sličnog drugim platformama.

Ali trebate imati TP-a za registraciju pjesnika. Štoviše, ovo možete pokrenuti na bilo kojoj vrsti procesora. Međutim, to nije bizantijska tolerancija na greške, a to znači da je to samo CFT.

 • PJESNIK SGX

U ovoj će verziji PoET-a koristiti SGX. A uz pomoć SGX-a može ponuditi bizantsku toleranciju na greške sličnu PoW-u. Međutim, potrebna mu je samo relativno mala količina procesorske snage.

U svakom slučaju, ovo je jedan od algoritama koji mora imati određeni hardver da bi se pravilno radio. Ovaj je konsenzusni protokol prijeko potreban za pametne ugovore Hyperledger Sawtooth.

 • Splav

U ovom algoritmi trebaju imati voditelja određeno vrijeme. Štoviše, kad se tajmer isprazni, vođa će automatski biti zamijenjen. U stvarnosti je Raft puno brži od PoET-a; međutim, nudi samo CFT, a nije bizantski.

Što je s drugim algoritmima konsenzusa?

Pa, podržava priključne algoritme konsenzusa, a za pametne ugovore Hyperledger Sawtooth bilo bi apsolutno potrebno dodati još. Trenutno je primarna ideja dodati sav skup konsenzusa koji može ponuditi učinkovitost.

Osim ovih ostalih SDK-ova, konsenzus je na putu. Dakle, to bi bio sjajan plus za pametne ugovore Hyperledger Sawtooth.

Neisključivi konsenzus

Još jedna sjajna značajka Sawtooth-a je podrška za nesposobni konsenzus. Sad razmišljate, što je to? Pa, obično isključivanje zapravo znači da protokol konsenzusa možete promijeniti u pokretu bilo kada.

Dakle, da biste promijenili konsenzus, nećete morati zaustaviti validatore, korisnike ili druge čvorove na mreži. Štoviše, nećete trebati dobiti novi blok geneze svaki put kad ga promijenite. U stvarnosti se takva vrsta procesa naziva dinamički konsenzus.

Stoga nova značajka čini pametne ugovore Hyperledger Sawtooth još unosnijim.

Uzorci transakcijskih obitelji

Pa, jednostavnim riječima, obitelj transakcija je skupina transakcijskih modela ili operacija koje možete koristiti na glavnoj knjizi. U stvarnosti, shvatite ih kao drugačiji pristup API-ima. U mnogim slučajevima mreža može trebati programibilnu strukturu pametnih ugovora.

Dakle, za to lako možete koristiti obitelj transakcija EVM pomoću SETH-a. O tome ćemo razgovarati za neko vrijeme.

U mnogim slučajevima poduzeća zapravo traže fiksni postupak transakcije jer to u velikoj mjeri ograničava rizik.

Dakle, za te slučajeve možete jednostavno koristiti one koje nudimo ili ih čak sami modelirati. Dakle, ovo obitelj transakcija čini sastavnim dijelom arhitekture Hyperledger Sawtooth.

Na primjer, jedna od obitelji koja se zove Integer Key zapravo nudi samo 3 vrste operacija kao što su postavljanje, smanjivanje i povećanje. Dakle, sa samo ova 3 parametra relativno je teško napraviti bilo kakve pogreške ili upasti u sustav.

Ali zašto ih je Hyperledger Sawtooth uopće predstavio?

Pa, u arhitekturi Hyperledger Sawtooth programeri su se htjeli pobrinuti da tvrtke mogu odabrati svestranost koju su željele. Ukratko, pomažu u proširivanju fleksibilnosti mreže.

Postoji nekoliko zanimljivih činjenica o obiteljima transakcija –

 • Za pisanje novog možete koristiti bilo koji jezik.
 • Postoje SDK-ovi dostupni za C ++, Java, JavaScript, Go, Python, Rust i mnoge druge.
 • Svi oni rade odvojeno jedni od drugih u paralelnom prostoru, dajući tako mreži mogućnost nadogradnje.

U svakom slučaju postoje neke uobičajene obitelji transakcija u arhitekturi Hyperledger Sawtooth. Da vidimo što su –

 • Obitelj transakcija BlockInfo

Jedna od najčešćih značajki ove obitelji je pružanje mogućnosti upućivanja na druge informacije dok su čvorovi u tranzitu. Pa, na primjer, u EVM platforma zapravo definira BLOCKHASH, što ukratko pomaže procesoru da dobije pristup hash funkciji prethodnih blokova.

Dakle, to pomaže procesoru da u skladu s tim rasprši novi.

U stvarnosti, Blockinfo zapravo nudi način za pohranu bilo kakvih podataka o konfigurabilnim povijesnim blokovima.

 • Obitelj transakcija identiteta

Ova obitelj transakcija pomaže u upravljanju svim identitetima unutar sustava. U slučaju bilo kakvih dozvola na lancu, apsolutno su potrebni ključ provjere valjanosti i ključ transakcije. Štoviše, obje strane za to trebaju imati odgovarajuće odobrenje za provjeru autentičnosti.

No, svim tim složenim informacijama postaje prepreka za upravljanje. Međutim, uz pomoć obitelji identitetnih transakcija izuzetno je jednostavno njima upravljati.

 • Obitelj transakcija IntegerKey

Druga obitelj unutar Hyperledger Sawtooth arhitekture omogućuje korisnicima postavljanje, povećavanje ili smanjivanje vrijednosti unosa državnog rječnika.

Sve su opcije postavljene na način koji osigurava najviše rezultata i ne tolerira bilo kakav loš stav čvora.

 • Obitelj transakcija registra registra valjanosti

Pa, s jedinim validatorom, sustav bi mogao propasti kad u mreži ima previše korisnika. Dakle, da bi pomogli u tom pitanju, obitelj transakcija Validator nudi način za dodavanje novih validatora u mrežu.

Ovaj postupak zapravo puno pomaže i osigurava odgovarajuću situaciju proširenja.

 • Postavke Obitelj transakcija

Oaky, na kanalu ima puno stvari i ako su pravilno pohranjene, cijelo nehakirano okruženje ako bi se blockchain raspao.

Zato obitelj transakcija Postavke pomaže u održavanju metode koja osigurava pohranu mrežnih konfiguracija. U stvarnosti, konfiguracije lanca i izvan lanca mogu se razlikovati bez međusobnog utjecaja.

 • Obitelj transakcija male banke

Pa, stvorili ste novi okvir. Ali sada morate vidjeti kako se stvarno izvodi. Sad, kako ćeš to učiniti? U stvarnosti, obitelj transakcija Smallbank omogućuje korisnicima da usporede okvir i vide kako se izvode.

Štoviše, ponudit će seriju testova i imati standard za usporedbu.

 • XO obitelj transakcija

Moram vidjeti da je ova obitelj transakcija jedna od najlakših u arhitekturi Hyperledger Sawtooth. Ali zašto? Pa, ovaj će vam omogućiti da s drugim korisnikom igrate igru ​​tik-tač.

Sustav kodiranja unutar ove obitelji pomaže programerima da vide referentnu strukturu za obitelj transakcija.

Poglavlje 3: Razvoj pile Hyperledger – Opis arhitekture

 • Globalna država

Jedan od značajnih elemenata razvoja Hyperledger Sawtooth-a je uporaba globalne države. A za to treba postojati raspodijeljena knjiga među svim sudionicima. U stvarnosti, kako bismo bili sigurni da su sve kopije knjige među čvorovima unutar bizantskog konsenzusa robusna kvaliteta samog blockchaina.

Stoga, da bi to održao, Sawtooth uzima sve obitelji transakcija unutar jedne instance nazvane Radix Merkle Tree. Štoviše, provjera valjanosti blokova u svakom validatoru iste transakcije daje isto stanje i iste rezultate.

Također, država se dijeli na druge prostore imena kako bi bila sigurna da će sva obitelj transakcija dijeliti, definirati i ponovno koristiti globalne podatke o stanju transakcija.

Radix Merkle Tree

Razvoj Hyperledger Sawtooth uključuje adresirano stablo Radix Merkle Tree za pohranu svih porodica transakcija. Na primjer, stablo je zapravo Merkle stablo koje može spremiti kopiju pri upisivanju podataka s lista na korijen.

Dakle, za niz prijelaza povezanih s blokom može pomoći u generiranju jednog korijenskog hasha za tu određenu transakciju. Ono što platforma ovdje radi je smještanje tog korijenskog hasha u zaglavlje bloka tog bloka transakcije.

Dakle, kada transakcija validatora završi na drugoj adresi koja ima adresu od one Merkle, tada taj blok neće biti valjan.

I na taj su način skloni postići konsenzus bez oslanjanja na jedine svjedoke. To je definitivno izvrstan pristup.

 • Transakcije i zakazivanje

Stanje možete izmijeniti samo ako kreirate i prijavite se za transakciju. Štoviše, za transakcije klijent mora stvoriti transakciju, a zatim je može predati validatorima. Nakon toga, validator će primijeniti transakciju, a to bi izazvalo masovne promjene u državi.

Još jedna kvaliteta razvoja Hyperledger Sawtooth-a je ta da će transakcije pripadati seriji. Svaka transakcija pojedinačne serije izjavila bi se zajedno. Ali u nekim slučajevima uopće nema države. Dakle, serije su jedna od prvih promjena jedinice za državu.

Struktura serije obično uključuje transakcije, TransactionHeader, BatchHeader i Batch.

Javni ključevi, potpis i zaglavlje

Obično će TransactionHeader imati zaokret zaglavlja transakcije koji će odrediti njihovu serializaciju. Štoviše, zaglavlje će morati sadržavati privatni ključ potpisnika. Očito je da će header_signature pohraniti rezultirajući potpis.

U stvarnosti ćete vidjeti da bi i zaglavlje imalo serijski broj i to bi ovisilo o točnim bajtovima potpisa na transakciji.

Ali kako generiraju header_signature? Pa, tijekom postupka provjere, ključ u signer_public_key generira bajtove.

Obitelj transakcija

Već znate za obitelji transakcija. Ali još jedno cool razmišljanje o razvoju Hyperledger Sawtooth-a je upotreba obitelji transakcija za određivanje bilo kojeg oblika transakcija. Dakle, prilikom postavljanja možete stvoriti vlastitu prilagođenu transakciju koju želite.

Štoviše, mnogi bi vam vodiči znali kako ih možete napisati na određenim jezicima.

Zakazivanje transakcija

Jedna od glavnih plus prednosti ove platforme je podrška paralelnog i serijskog raspoređivanja. U stvarnosti planer možete odrediti pomoću argumenta naredbenog retka. S druge strane, također ga možete prepustiti konfiguraciji validatora kada započnete postupak provjere valjanosti.

U oba slučaja dobit ćete iste rezultate, tako da možete odabrati sve što vam odgovara.

U stvarnosti bi paralelna obrada transakcija pomogla vašim izvedbama. Jer u ovom možete istovremeno obrađivati ​​transakcije u isto vrijeme. Dakle, ukratko, štedi neizmjerno puno vremena.

Također, obrada transakcija svake od njih uvelike se razlikuje. Dakle, ukupna kombinacija bržih i sporijih transakcija mogla bi poboljšati performanse vaše mreže.

 • Časopis

Sljedeći značajan element razvoja Hyperledger Sawtooth je Journal. Ali kakva je korist od toga? U stvarnosti, Journal zapravo pomaže proširiti i održavati Blockchain za validatore.

Dakle, element bi obrađivao procjenu valjanih blokova, provjeru valjanosti blokova kandidata, osiguravao da imaju odgovarajuću glavu lanca i također stvarao nove blokove za lanac.

Također, Journal će potrošiti sve serije i blokove koji dođu do validatora. Nadalje, sve serije ili blokovi stižu koristeći REST API ili trač protokol. Dakle, kada Journal dobije blokove ili serije, usmjerava ih kroz validatore.

Također, postoji više dijelova koji trebaju posebnu obradu. Dakle, zbog toga Journal dijeli zadatke za svaku transakciju i stavlja ih u različite cjevovode.

Jednom kada se generiranje bloka dovrši, kliznulo bi do lančanog kontrolera za daljnju provjeru valjanosti. Nakon toga odlaze u BlockPublisher za posljednju provjeru valjanosti, a zatim ulaze u blok. Hyperledger Sawtooth dizajnirao je da svi časopisi budu asinkroni tako da se mogu paralelno obrađivati ​​ako je potrebno.

Dakle, čak i kada je dolazna stopa previsoka, BlockPublisher lako može polagati pravo na blokove. Nadalje, fleksibilan je tako da možete dodati više konsenzusnih algoritama kako biste pojednostavili postupak.

 • Mreža za provjeru valjanosti

Validator Network je još jedan element razvoja Hyperledger Sawtooth-a. U stvarnosti je mrežni sloj odgovoran za osiguravanje komunikacije unutar validatora. Također uključuje vršnjačko otkrivanje, povezivanje i rukovanje porukama.

Tijekom pokretanja, validatori počinju preslušavati određeno sučelje i druge priključke za bilo kakve dolazne veze. Nadalje, nakon što se veza dogodi, validatori mogu razmjenjivati ​​poruke prema pravilu protokola ogovaranja.

Glavni cilj mreže je održavati mrežni sloj što je više moguće samoodrživim. U stvarnosti, mrežni sloj ne dobiva nikakve informacije o porukama aplikacijskog sloja ili bilo kakve podatke na aplikacijskom sloju. Dakle, nosivost je relativno smanjena na mrežnom sloju, a ravnopravna povezanost je vrlo brza.

Države

Prema dokumentima, oni imaju tri vrste stanja između validatora. Ovi su –

 • Povezano: Ovdje je za virenje potrebna bilo koja vrsta preduvjeta.
 • Nepovezano
 • Zavireno: Ovdje se događa dvosmjerni oblik veze i oni ga mogu koristiti za prenošenje poruka.

Otkrivanje vršnjaka

U stvarnosti, dvosmjerno viđenje od susjeda do susjeda dovodi do prikladne povezanosti između čvorova. I u 99% slučajeva su uspješni. U svakom slučaju, čvor može slobodno odabrati bilo koji peering čvor za uspostavljanje prve veze. Ali u svakom slučaju moraju biti susjedi.

 • Uvjeti za izdavanje dozvole

Uvjeti za izdavanje dozvola prošireni su popis mogućnosti, zahtjeva i druge priče povezane s korisnikom koji pomažu u formiranju popisa za izdavanje dozvola.

To je posljednji element razvoja Hyperledger Sawtooth. U svakom slučaju, postoje neke grupe dozvola unutar njihovih dokumenata, a to su –

Odobrenje ključa validatora: U ovom kontrolira koji će čvorovi dobiti pristup za povezivanje s čvorovima za provjeru valjanosti.

Odobrenje ključa Transaktora: U ovom će čvorovi dobiti privilegiranje na temelju toga tko kontrolira serije i transakcije ključeva za potpisivanje.

Obje se kasnije raščlanjuju na određene sposobnosti. I za svaki postoji kratki opis onoga što je potrebno i koji čvorovi to mogu izvesti. Ali pomislili biste zašto postoje potrebe za korisničkim pričama?

Pa, unutar poduzeća, svaki zaposlenik ima različite radne zadatke. I bez određenog slogana nitko ne zna koji zaposlenik što radi. Slično je i u mreži.

Svaki čvor unutar sustava mora obaviti određene zadatke, pa im je zato potrebno i posebno odobrenje.

Mrežni scenariji za provjeru valjanosti

Postoje određeni modeli scenarija koji će vam pomoći da odaberete savršeni zahtjev za mrežom. Da vidimo što su –

Javna mreža

Za javnu mrežu na kanalu su dopušteni svi oblici veza. I svaka pojedina osoba može potpisati transakcije i serije.

Da biste osigurali da javna pila može poletjeti, prethodno će vam trebati sustav poticaja. Osigurao bi da ne postoji zabrinutost za sigurnost javne mreže.

Privatna mreža

Za privatnu mrežu samo unaprijed definirani validatori mogu ući u mrežni kanal validatora. Štoviše, nitko osim validatora ne može sudjelovati u konsenzusu.

Opet, ako klijent ima dopuštenje samo za traženje transakcija, tada će validator prihvatiti zahtjev. Inače, validator će odbiti zahtjev klijenta i transakcija bi bila nevaljana.

Mreža konzorcija

S konzorcijskim tipom okruženja, postoje samo neki specifični validatori koji se mogu pridružiti mreži i koristiti značajku transakcije. Međutim, svaki klijent može predati transakciju, a validatori bi ih morali prihvatiti ako su valjane.

Poglavlje 4: Hyperledger pila koja nudi demonstracijske programe uživo

Trenutno postoje nekoliko demo aplikacija uživo programera Sawtooth koje možete isprobati. Ovdje ću više o njima. Pogledajmo što možete dobiti u tim aplikacijama.

Lanac opskrbe

S bazom podataka Hyperledger Sawtooth moći ćete isprobati njihovu demonstracijsku aplikaciju uživo u lancu opskrbe. Ne samo da se izdiše revolucijom u opskrbnom lancu, već štedi i puno vremena. Svejedno, trenutno kao model nude sljedivost morskih plodova.

U stvarnosti, zbog toga donose odgovornost i sljedivost uz pomoć baze podataka Hyperledger Sawtooth.

Koji je moderni pristup lancu opskrbe?

Platforma zauzima moderni pristup spajanju fizičkog i digitalnog svijeta u istoj mreži. Nadalje, dobit ćete cjelokupno putovanje morskih plodova od trenutka kad se uhvati za stol.

Za ovaj demo uživo pridružit će IoT senzore koji pomažu u praćenju sve hrane nakon što je uhvaćena. Štoviše, uz pomoć IoT senzora možete lako provjeriti njihovo kretanje, vlažnost, temperaturu, nagib i udar u stvarnom vremenu.

Također, bilo bi od pomoći u rješavanju bilo kakvih ugovora o vlasništvu i posjedu zajedno s njihovim zemljopisnim položajem u svakom trenutku. Najbolji dio je što sve možete vidjeti sa same platforme.

U stvarnosti, budući da će se sve prijaviti na nepromjenjivi sustav glavne knjige, kupac može lako vjerovati podacima. Dakle, konačni kupac može koristiti Hyperledger Sawtooth bazu podataka kao dokaz koji mu je potreban prije nego što kupi proizvod.

Zašto predstaviti ovaj demo uživo?

Pa, u stvarnosti je problem vezan uz lanac opskrbe ogroman. Postoje određena pitanja s kojima se lanac opskrbe trenutno bavi. Ovi su –

 • Ručno vođenje evidencije rađa pogreške, pa je teško znati što je stvarno, a što lažno.
 • Istragom u stvarnom vremenu ,, ne možemo saznati je li hrana uskladištena na savršenoj temperaturi. A u upravljanju velikim lancem opskrbe postaje teško upravljati.
 • Zbog gubitka propisa i ispravnog sustava praćenja, u opskrbnom lancu ima puno ilegalnih proizvoda.
 • Također postoji prostor za lažne radnje među zaposlenicima.
 • Većini proizvoda nedostaje kvaliteta i sigurnosti što se tiče lanaca opskrbe.
 • Sustav ne promiče održivost, već troši puno resursa.
 • Također, nedostatak povjerenja potrošača i akcija dobavljača šteti vrijednosti marke mnogih poduzeća.

Primjer pile Hyperledger: kako to djeluje?

 • Prvo ribar lovi morske plodove, a zatim ih označava IoT senzorima.
 • Dalje, svi senzori počinju prenositi informacije natrag u mrežu s mjestom morske hrane.
 • Prolazi kroz mnoge distribucijske kanale, a platforma prati svaku od web lokacija.
 • Prije nego što kupac kupi morsku hranu, on / ona može pomoću platforme provjeriti porijeklo ribe.

Postoji li kakva prednost?

 • Izuzetna transparentnost prolazi kroz čitav proces lanca opskrbe
 • Automatizirani postupak štedi puno troškova i vremena
 • Riješava se umjetnih pogrešaka i stvara usmjeravanje točnih informacija
 • Povezuje se s boljim dobavljačima i promiče povjerenje potrošača.

Ostali slučajevi upotrebe, osim lanca opskrbe hranom

Pa, lanac opskrbe hranom samo je demo. Rješenje možete lako prilagoditi svojoj specifičnoj niši lanca opskrbe. U stvarnosti, bez obzira na to što prilagodite, još uvijek nudi iste prednosti.

Nagodba imovine

Sljedeći je Asset Settlement live demo aplikacija Hyperledger Sawtooth baze podataka. Uz pomoć baze podataka Hyperledger Sawtooth možete omogućiti učinkovito i sigurno podmirivanje obveznica. U stvarnosti to može biti izvrstan način da financijske institucije preuzmu stvar u svoje ruke.

Također, omogućuje korisniku kontrolu koju nikada nisu imali. Dakle, kako bi se osiguralo da je postupak prijenosa obveznica pojednostavljen, platforma nudi korisničko sučelje. Uz pomoć korisničkog sučelja i posebno stvorene obitelji transakcija obveznice možete lako prenositi i pratiti.

Štoviše, također možete prodati, kupiti, stvoriti ili čak podmiriti bilo koju vrstu veze samo na mreži. Iako su obitelj transakcija prilagodili samo za izdavanje i poravnanje obveznica, možete ih prilagoditi za nekoliko niša. Tako će financijsko ulaganje jednom zauvijek biti decentralizirano.

Zašto predstaviti ovaj demo uživo?

Pa, u stvarnosti je problem s podmirivanjem imovine ogroman. Trenutno postoje određena pitanja s kojima se rješava namira imovine. Ovi su –

 • Svaka institucija ima različite metode vođenja evidencije. Zbog toga postaje teško podmiriti obveznice unutar dvije institucije. U stvarnosti je postupak skuplji i gubljenje resursa.
 • Tipičan način može lako prijelomiti povijesne podatke o vlasništvu obveznica, a ponekad su nepotpuni.
 • Zahvaljujući rješenju za centralizirano upravljanje podacima, većina ponuda je monopolizirana.
 • U stvarnosti ima više pojedinačnih točaka neuspjeha.
 • Svatko može promijeniti podatke jer na radu nema sigurnosnih snaga.

Primjer pile Hyperledger: kako to djeluje?

 • Prije svega, platforma stvara sudionika.
 • Drugo, oni stvaraju vezu.
 • Nakon toga mogu izdavati citate.
 • Dalje, mogu se poravnati i stvoriti narudžbe ovisno o potrebi.
 • I na kraju, mogu pregledati portfelj prije kupnje ili prodaje.

Postoji li kakva prednost?

 • Osigurava dosljednost podataka među svim financijskim institutima
 • Nudi točne, poredane, nepromjenjive i sveobuhvatne povijesne informacije o vlasništvu
 • Pruža hardversku konfiguraciju i osigurava osjetljive podatke
 • Riješi se monopola i osigurava povjerenje

Osim korištenja ove demonstracije za namiru imovine, slobodno možete prilagoditi i koristiti za ostale financijske aktivnosti.

Razmjena digitalnih sredstava

Još jedna izvrsna demonstracijska aplikacija baze podataka Hyperledger Sawtooth je Digital Asset Exchange. Sada s popularnošću digitalne imovine u svijetu, mora postojati način izdavanja zaštićene digitalne imovine.

Međutim, uz pomoć baze podataka Hyperledger Sawtooth to lako možete učiniti. Upravljanje vlastitim digitalnim sredstvom ne može biti lakše od ovoga. U stvarnosti, to bi također pomoglo u kretanju različitim tržištima i stvaranju više imovine koristeći platformu.

Zašto predstaviti ovaj demo uživo?

Pa, u stvarnosti je problem s razmjenom digitalne imovine ogroman. Postoje određena pitanja s kojima se trenutno bavi digitalna imovina. Ovi su –

 • Ekosustav je prilično fragmentiran, zato je upravljanje i distribucija ogromna glavobolja.
 • Ne postoje takve stvari kao što je kontrola sekundarnog tržišta. I zato može biti izuzetno teško provjeriti jesu li krivotvorene ili istinske.
 • U stvarnosti, postupak vođenja evidencije prodavača krajnje je nedosljedan kod različitih prodavača.
 • Centralizirano upravljanje sustavom previše je pristrano i izaziva sukob.

Primjer pile Hyperledger: kako to djeluje?

 • Prije svega, korisnik bi koristio platformu za stvaranje digitalnih sredstava.
 • Drugo, on / ona bi stvorio ponudu za digitalnu imovinu.
 • Svaki kupac tada može prihvatiti ponudu prema imovini.
 • Nakon međusobnog dogovora, kupac tada može prodati sredstvo i prenijeti ga na račun.

Postoji li kakva prednost?

 • Nudi dosljedne podatke svih prodavača
 • Pruža nepromjenjivu pohranu koja omogućuje povjerenje i sigurnost
 • Ostali pametni ugovori osiguravaju jednostavan prijenos digitalne imovine bez ikakvih problema

U svakom slučaju, osim što samo koristite ovaj demo uživo za digitalnu razmjenu imovine, možete smisliti i druge stvarne scenarije.

Poglavlje 5: Testera Hyperledger na djelu

T-Mobile

Počnimo s primjerom Hyperledger Sawtooth. U stvarnosti, T-Mobile koristi Hyperledger Sawtooth Lake za svoje rješenje. Trenutno ga obično koriste za svoje rješenje za pristup i upravljanje identitetima nazvano Sawtooth Hyper Directory.

Štoviše, radilo bi na Proof of Concept, a oni dobivaju tehničku podršku od Intel-a. Uz pomoć Hyper Directory-a možete riješiti bilo koje pitanje upravljanja identitetom. Kao što znate, industrija upravljanja identitetom bavi se mnogim problemima, a krađa identiteta prilično je istaknuta.

U svakom slučaju, pobrinuli su se da je korisničko sučelje prilično jednostavno za navigaciju i da je prikladno za web. Osim toga, oni također uvode značajku pametnog ugovora za pitanja revizije.

Indijska državna banka

Još jedan primjer Hyperledger Sawtooth-a je Državna banka Indije. Da, dobro ste pročitali, blockchain je stigao i do Indije. Očigledno koriste Hyperledger Sawtooth Lake za svoju konzorcijsku platformu BankChain.

U stvarnosti je Državna banka Indije osnovala platformu. Radi svoje tehnološke sigurnosne kopije rade s Primechainom jer su specijalizirani za konzorcijske platforme. U svakom slučaju, trenutno na svojoj platformi imaju preko 27 članova. Osim banaka i drugih financijskih institucija u Indiji, postoje i druge bliskoistočne tvrtke.

Nadalje, ovu platformu koriste za svoju značajku Upoznaj svog kupca koja također uključuje financiranje protuterorizma. A platforma Sawtooth u potpunosti je sposobna sigurnosno kopirati njihove značajke.

Pokitdok

Još jedan cool Hyperledger Sawtooth primjer je tvrtka PokitDok. Uz pomoć Hyperledger Sawtooth Lake, oni brzo dobivaju transakcije. Za svoju tehnološku pričuvu koriste Intel. U svakom slučaju, njihova platforma za vuču u zdravstvu zove se DokChain.

Štoviše, nude vrlo velike korake za razvoj pametnih ugovora o zdravstvenoj zaštiti koje bolnice mogu koristiti bez ikakvih problema.

Prema njihovim riječima, uz pomoć platforme mogu dobiti veći broj sigurnosti, brzine i snage. Štoviše, to može otvoriti nove dimenzije za njihov projekt.

Nažalost, Change healthcare nedavno je nabavio svu imovinu PokiDokova projekta, a sada trenutno traže rješenje.

Dot Blockchain mediji

Pa, još jedna izvrsna upotreba Hyperledger Sawtooth Lake je tvrtka Dot Blockchain Media. Za svoj su projekt najavili da će koristiti Hyperledger Sawtooth. U stvarnosti se glazbena industrija bavi mnogim problemima, poput problema s autorskim pravima i nepoštenih prava.

Dakle, za to bi tvrtka koristila Sawtooth i snimala sve sadržaje zajedno sa svojim pravima kako bi pravilno pratila svaku pojedinu mrežnu aktivnost. Uz pomoć platforme, oni lako mogu stvoriti više transparentnosti i jasnoće u ovoj industriji.

Stoga svi izdavači, umjetnici mogu registrirati svoj sadržaj na svom projektu i dobiti pošten tretman kakav zaslužuju.

Štoviše, PoET-ov konsenzus platforme bio bi savršen za nju.

ScanTrust

ScanTrust je zapravo SaaS tvrtka koja koristi Hyperledger Sawtooth Lake. U stvarnosti nude različite proizvode koji pomažu svojim potrošačima da se povežu na internet uz pomoć jedinstvene identifikacije.

Nadalje, nude i QR kodove otporne na kopiranje koji donose veću transparentnost, povjerenje i sljedivost za bilo koji sustav upravljanja lancem opskrbe.

I što za to može biti izvrsna platforma, osim Sawtooth-a, zar ne?

U svakom slučaju, uz upotrebu platforme, oni će upravljati značajkom sljedivosti svojih postojećih aplikacija. Osigurao bi da nitko ne može zloupotrijebiti njihovu tehnologiju na bilo koji način. Mnoge tvrtke već koriste svoja rješenja, a potrošači mogu dobavljačima dati napojnice na temelju porijekla.

Rijeka vjetra

Wind River pokreće njihov projekt SParts uz pomoć platforme Hyperledger Sawtooth Lake. U stvarnosti, ovu platformu koriste za svoju platformu Knjige softverskih dijelova koja može pratiti bilo koju softversku komponentu od trenutka kada proizvođač razvije uređaje i proizvode.

Dobit ćete brojne pogodnosti ako znate odakle dolazi sve komponente otvorenog koda, poput –

 • Osigurava da svi proizvođači mogu osigurati i identificirati sva licenciranja softvera iz izvora.
 • Osigurajte veću sigurnost ranjivostima otvorenog koda.
 • Navedite identifikaciju za tehnologije kriptografije.
 • Ponudite višu razinu izvještaja otvorenog koda s točnim informacijama za bolju prosudbu.

Sveučilište Nevada, Reno

Sveučilište Nevada, Reno, zapravo koristi Hyperledger Sawtooth Lake za svoja autonomna vozila i tehnologiju cestovne infrastrukture. Pa, u stvarnosti su autonomna vozila samo provjereni koncept, ali Sveučilište čini sve što je u njegovoj moći da se to dogodi.

Uz pomoć Filamentova Blockchain IoT rješenja koje koristi Sawtooth za interakciju stroja s infrastrukturom i razmjenu podataka, to može biti moguće.

Osim ovoga, Filamentova Blocklet tehnologija ući će u vozilo kao podrška projektu. Nadalje, s nepromjenjivom knjigom vozila mogu prijaviti prave podatke bez ikakvih neovlaštenih promjena.

Daimler kamioni

Daimlerovi kamioni zapravo prolaze kroz veliku transformaciju i dodaju novi sustav mobilnosti. Uz pomoć platforme Sawtooth stvaraju ekosustav transparentnih, pouzdanih i generiranih podataka.

Projekt bi obuhvatio više pojednostavljenih rješenja i rješenja bez vozača. Ekosustav je ogroman, a obuhvaćao bi i mnoge proizvođače, dobavljače, energetska poduzeća i osiguravajuća društva.

Kao što vidite, blockchain bi bio savršen za pokretanje svih ovih različitih industrija na jednom mjestu.

U svakom slučaju, za svoju tehničku podršku koriste Filament’s Blocklet kit. Ovim kompletom mogu lagano povezati vozilo sa sustavom.

Projekt AMCHART

The projekt je zapravo elektronički zdravstveni karton u cijelom svijetu i vrlo siguran. U stvarnosti će to definitivno promijeniti način na koji zdravstvo postupa s evidencijama pružatelja i podacima o pacijentima. Stoga će očito povećati sigurnost i prenosivost.

U svakom slučaju, projekt će koristiti Hyperledger Sawtooth za izradu sigurnosne kopije svoje platforme. Štoviše, uz pomoć platforme dobit ćete učinkovit sustav upravljanja.

No, zajedno s Sawtoothom, koristili bi i ugovore Ethereum Smart za pojednostavljivanje postupka plaćanja u zdravstvenoj industriji. U svakom slučaju, to je sjajan primjer upotrebe Sawtooth-a.

IntraEdge

Još jedan cool primjer Sawtooth-a je tvrtka IntraEdge. Uz pomoć jezera Hyperledger Sawtooth brzo stječu potrebe za poštivanjem GDPR-a. Za svoju tehnološku pričuvu koriste Intel. U svakom slučaju, njihova maloprodajna rješenja zasigurno će pomoći u promjeni tipičnih načina na tržištu.

Osim toga, oni također uvode značajku pametnog ugovora za pitanja revizije. Povezivanjem potrošača s njihovim trgovcima na malo, oni mogu bez ikakvih problema pojednostaviti postupak maloprodaje.

Prema njihovim riječima, uz pomoć platforme mogu dobiti veći broj sigurnosti, brzine i snage. Štoviše, to može otvoriti nove dimenzije za njihov projekt.

Dakle, to bi bio samo početak raznovrsnije promjene.

Vanigova otopina

The Vanig otopina podstiče njihov projekt uz pomoć platforme Hyperledger Sawtooth Lake. U stvarnosti, ovu platformu koriste za svoj opskrbni lanac i rješenje za e-trgovinu koje mogu pratiti bilo koju komponentu od trenutka kada proizvođač razvije uređaje i proizvode.

Projekt e-trgovine također će sadržavati značajku revizije kako bi se osiguralo da su svi proizvodi autentični.

Dobit ćete brojne pogodnosti ako znate odakle svi proizvodi dolaze, kao što su –

 • Osigurava da svi proizvođači mogu osigurati i identificirati sve proizvode iz izvora.
 • Osigurajte veću sigurnost ranjivostima.
 • Navedite identifikaciju za svaki predmet.
 • Riješite se problema s krivotvorinama.

Farmobile

Farmobile je zapravo druga vrsta tvrtke koja koristi primjer Hyperledger Sawtooth. U stvarnosti, oni nude stvaranje povraćaja ulaganja za poljoprivrednike. Uz njihovu jedinstvenu poljoprivrednu platformu za razmjenu podataka, očito je da bi oni ponudili sigurniju nišu.

Nadalje, nude i FARMOBILE DataStore℠ koji donosi više transparentnosti, povjerenja i sljedivosti. Uz pomoć njihovog interaktivnog portala kupaca možete lako odabrati bilo koju zemlju koju želite kupiti za poljoprivredu.

Trenutno vam je na raspolaganju preko 1.000.000+ hektara. Još jedna sjajna značajka je ta što možete odabrati da ostanete anonimni dok prodajete svoje zemljište.

Poglavlje 6: Tečaj pilećeg zuba Hyperledger: Trening i lekcije

Trening pile Hyperledger

Pa, za Hyperledger Sawtooth trening dobivate veliku podršku tvrtke. Prema njihovim riječima, oni žele ponuditi napredne vještine programerima blockchaina širom svijeta. Dakle, s Hyperledger Sawtooth treningom dobivate pune praktične mogućnosti za trening.

Osim ovoga, dobit ćete i profesionalni certifikat za trening Hyperledger Sawtooth. A ako radite na blockchain projektu koji se temelji na Sawtoothu, oni bi također potaknuli obrazovanje i resurse otvorenog koda.

U svakom slučaju, za trening Hyperledger Sawtooth-a oni zapravo nude profesionalnu pomoć Linux zaklade. Dakle, za programere koji žele dobiti najbolje od najboljeg treninga, sigurno ga mogu dobiti odavde.

Još jedna sjajna stvar je ta što u početku nude samo dva različita tečaja za početak. Ovi su –

Blockchain: Razumijevanje njegove upotrebe i implikacija

U ovom ćete naučiti što je zapravo blockchain i kako on stvarno može transformirati tipične načine svijeta. U stvarnosti ćete procijeniti kako različiti slučajevi upotrebe utječu na platformu i kako poduzeće ili drugo poduzeće može koristiti tu platformu. U svakom slučaju, ovaj tečaj je besplatan za upis.

Uvod u Hyperledger Blockchain Technologies

Ovo je priručnik za svaki Hyperledger projekt. Dakle, s ovim ćete tečajem naučiti kako točno funkcionira Hyperledger blockchain i kako ga možete razviti ili prilagoditi.

Potvrde

U partnerstvu s Linuxovom zakladom nude profesionalni certifikat nakon što završite njihov trening Hyperledger Sawtooth. Trenutačno ćete biti certificirani administrator testere Hyperledger (CHSA).

Na treningu Hyperledger Sawtooth naučit ćete kako učinkovito graditi platformu. Također ćete dobiti višestruku obuku za Hyperledger Sawtooth o komercijalnoj implementaciji. To bi uključivalo konfiguraciju, instaliranje, upravljanje i druge sesije za rješavanje problema.

Vodič za pile Hyperledgera

Pa, još jedna sjajna vijest za vas je Hyperledger pila udžbenik. Poduzetnička blockchain platforma Hyperledger definitivno bi vas zabavila zbog ovoga. Na svojim dokumentima nude različite vrste postavljanja vodiča.

U osnovi, nudili bi vodič Hyperledger Sawtooth za postavljanje scenarija virtualnog razvoja za distribuirane knjige VirtualBox i Vagrant. Dakle, na kraju vodiča za Hyperledger Sawtooth, vodit ćete mrežu za provjeru valjanosti i točno znati koja je vaša uloga.

Štoviše, možete pokrenuti bilo koju vrstu naredbe u vodiču za Hyperledger Sawtooth koristeći Git Bash na Windowsima, Terminal.app na macOS-u itd..

Alati za podučavanje Hyperledger testera

Ali trebat će vam neki alat za poduke. Ovi su –

 • VirtualBox (5.0.10 r104061 ili noviji)
 • Vagrant (1.9.0 ili noviji)

Za sustav Windows trebat će vam –

 • Git za Windows

Osim ovih, dobit ćete i pristup mnoštvu materijala poput webinara, prezentacija u vodiču Hyperledger Sawtooth. U stvarnosti, ove materijale možete dobiti od njihove radne skupine koja je namijenjena razvoju materijala za učenje.

Očito se svi materijali često ažuriraju.

Štoviše, dobit ćete pristup tonama videozapisa i mnogim drugim materijalima koji će vam pomoći u vašoj krivulji učenja. Ovi su videozapisi zaista korisni i korak po korak prikazuju vam svaku stvar.

Dakle, uz pomoć ovih videozapisa možete lako naučiti kako sustav funkcionira.

Poglavlje 7: Zaključne misli

Hyperledger Sawtooth definitivno otvara puno novih mogućnosti za blockchain industriju. Štoviše, uz pomoć ove platforme, bilo koje poduzeće može brzo pokrenuti svoju blockchain platformu.

S toliko poduzeća koja već koriste ovu platformu, to je definitivno plodan projekt. S brzim postavljanjem i prilagodbom osvjetljenja, on je na sasvim drugoj razini. Također, među svim aktivnim projektima Hyperledger, ovaj nudi i PoET, koji je robustan algoritam konsenzusa.

Dakle, mnogo je brži od ostalih platformi. U svakom slučaju, nadam se da do sada znate sve o Hyperledger Sawtoothu. Kako je to zvijezda u usponu na tržištu sada, svakako biste trebali pokušati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map