NEP5: Vodič za NEO tokene

Ovaj vodič razmatra NEP5 token s NEO platforme s različitim NEP5 novčanicima i projektima te opsežni popis NEO NEP5 tokena.

NEO privlači veliku pažnju u kripto zajednici. Ne samo da NEP5 standard također donosi vijesti jer je dio NEO platforme. Postoje mnogi popularni NEP5 tokeni, uključujući ONT, DBC i NEX.

NEP5 je ono na što ćemo se danas usredotočiti. Naš vodič bit će usredotočen na istraživanje kako to funkcionira i kako se razlikuje od ERC20. Navest ćemo i nekoliko najperspektivnijih projekata s NEP5 (sadašnjim i budućim.) Na kraju, ali ne najmanje važno, usporedit ćemo ga ERC20.

Upišite se sada:Tečaj o osnovama Enterprise Blockchaina

Što je NEP5 NEO Token?

NEP je kratica za „NEO Enhancement Protocol“. Broj “5” jednostavno je revizija oko koje su se svi složili. To je ujedno i inačica kroz koju su poboljšanja dodana na platformu. Ova je revizija također dodala podršku za NEO pokretane kriptovalute, slično onome što je Ethereum radio do sada.

Ako želite znati najbliži ekvivalent, onda ERC-20 i ERC-223 standardi za Ethereum. Ovi standardi ERC-20 i ERC-233 također su pružili dobru referencu tijekom razvoja NEP5. Trebali biste provjeriti usporedbu između ERC 20 i ERC 223 protiv ERC 777.

Zašto vam uopće treba protokol?

Protokoli osiguravaju kako se podaci ili dijelovi koda ponašaju ili komuniciraju s mrežom. Jednostavna analogija je HTTP protokol. Upravlja načinom na koji se podaci prenose iz preglednika na poslužitelj. Na taj način svaki preglednik ili poslužitelj zna koje korake treba poduzeti, a također osigurava da se ništa ne prekida kada se proces odvija. S druge strane, programeri se moraju pridržavati standarda kada razvijaju svoje aplikacije koje koriste HTTP. Na ovaj način standardi i protokoli upravljaju cijelim ekosustavom radi bolje funkcionalnosti i izvršenja.

NEP-5 se ne razlikuje. To je NEO standardni protokol koji upravlja osnovnim funkcijama koje bi token trebao implementirati da bi se koristio u mreži. Na primjer, bilo koji token zasnovan na NEO-u trebao bi biti NEP5 prije nego što se njime može trgovati ili razmjenjivati ​​s različitim stranama ili na burzi. To također uključuje potrebne radnje, uključujući provjere ravnoteže, odobrenje tokena, prijenos i tako dalje.

Norma NEP5 također osigurava održavanje minimalne sigurnosti kada tokeni komuniciraju s drugim tokenima ili na blockchainu. Ukratko, tokeni koji rade na NEO blockchainu moraju udovoljavati NEP5 standardu.

Čitaj više:Što je NEO Blockchain?

Neo NEP5 tokenski pejzažni infografičari

NEP5 tokeni

NEP5 funkcije

Protokol je definirao da NEP5 token treba imati sljedeće metode definirane u sebi. Da bismo bolje razumjeli, navedimo ih u nastavku.

 1. Ime() vraća niz: funkcija vraća ime tokena u formatu niza.
 2. simbol() vraća nizove: funkcija vraća simbol tokena u formatu niza.
 3. decimale () vraća bajt: funkcija vraća decimalnu vrijednost tokena. Ona govori je li dijeljenje broja znakova.
 4. totalSupply () vraća BigInteger: Funkcija vraća ukupnu opskrbu tokena
 5. balanceOf (bajt [] račun) vraća BigInteger: funkcija vraća stanje na računu.
 6. prijenos (bajt [] iz do, iznos BigInteger): Funkcija vraća broj tokena prenesenih s jedne adrese na drugu.

NEO NEP Vrste

NEP ima vrste. Da, dobro ste pročitali. Ima tri vrste. Navedimo ih u nastavku.

 1. Standard: Standardni NEP koristi se za opisivanje svih promjena koje utječu na sve ili većinu implementacija NEO-a. Uključuje promjene kao što su mrežni protokol, pravila valjanosti transakcija itd.
 2. Informativni: Informativni NEP koristi se za opisivanje problema s dizajnom NEO. Također se koristi za dijeljenje općih informacija ili smjernica.
 3. Meta: Meta NEP koristi se za opis postupka prijedloga promjene ili događaja u vezi s tim.

Upoznajte NEP8 NEO žeton

Ako ste u NEO blockchain ekosustavu, možda ste čuli za NEP-8. Možda zvuči donekle slično zbog pravila imenovanja, ali ne treba ga miješati s njim.

Svrha NEP8 je osigurati izolaciju hrpe za NeoVM. Cilj mu je ponuditi sigurnost dinamičkih poziva, a također pruža podršku za sve nove značajke u budućnosti.

NEP8 vs NEP5

To znači da je NEP8 drugačiji i pruža različitu funkcionalnost u usporedbi s NEP5.

Trenutno NEP-8 nije aktivan i nije raspoređen na glavnoj mreži. Aktivno se razvija i nalazi se u testnom načinu rada u kojem se prijedlog još uvijek radi. To je samo prijedlog i do sada nije definitivan.

Trebaju li nam NEP5 tokeni?

Kad je kripto u pitanju, prvo što mi padne na pamet su različite tehnologije koje trenutno imamo na tržištu. Sve je započelo s Bitcoinom koji je prvi koristio blockchain tehnologiju. Poznata je i kao prva generacija blockchain tehnologije. Nakon toga vidjeli smo rođenje 2. generacije blockchain tehnologija, tj. Ethereum, LiteCoin itd.

Tada je došao NEO. NEO pruža pametnu ekonomiju koja programerima omogućuje stvaranje dApps-a pomoću pametnih ugovora.

Da bi NEO radio, stvara se NEP5. Potrebno je shvatiti da bez odgovarajuće standardizacije tokeni neće raditi ili raditi nestalno bez ikakvih temelja ili smjernica. Zbog toga je potrebno da NEO programeri objave standard koji je sada poznat kao NEP5.

Ono što čini NEP-5 posebna?

NEP5 je poseban i u tome se možemo složiti iz činjenice da oni čine da NEO ekosustav radi besprijekorno. Oni doprinose NEO ekosustavu i dovode ga na razinu onoga što ekosustav Ethereum nudi. Također, token NEP5 ne rađa konkurenciju. Cilj mu je ojačati NEO platformu potičući programere da kreiraju više NEP5 tokena i pokreću ih na platformi. To znači da potiče inovacije, a također uspijeva pružajući vrijednost programerima i vlasnicima tokena.

NEP5 standard ne samo da osigurava kvalitetu NEP-tokena već i olakšava interakciju s njima drugim burzama.

NEP5 NEO tokeni na poslu

Standard NEP5 također olakšava prijenos NEO tokena.

Prođimo kroz to kako to funkcionira. Prije svega, na vašoj NEO javnoj adresi moramo imati NEP5 tokene. I NEO i NEP5 dio su NEO novčanika.

Ako nositelj novčanika pošalje žeton na vašu javnu adresu, on će se automatski prikazati na NEO blockchainu. Tokene možete pratiti i putem neotracker.io ili drugih usluga praćenja. Ukratko, lako je slati, pratiti i primati NEP5 tokene. Također se mogu prenijeti u nove novčanike ili na razmjene koje podržavaju NEP5 token.

NEP5 Novčanici

NEP5 tokeni se također mogu pohraniti u novčanike. Budući da je riječ o decentraliziranom ekosustavu, svoje tokene morate sami pohraniti. Za to možete koristiti novčanike koji su dostupni besplatno. Ovi novčanici su 100% sigurni. Međutim, nikada ni s kim ne dijelite privatni ključ novčanika. Ako to učinite, vaš će popis NEP5 tokena biti ukraden.

 1. NEON novčanik: To je jedan od popularnih NEP5 novčanika koje možete dobiti. Pohranjuje primanje i slanje NEO pokretanih tokena. Također, podržava automatsko generiranje GAS-a koje se distribuira svakodnevno. Sve što trebate za prijavu i polaganje prava je klikom na jednostavan gumb. NEON novčanik je otvorenog koda i dostupan je za Windows, Linux i MACOS.
 2. NEO Tracker: Web novčanik koji podržava NEO i druge NEP5 NEO tokene. Također se može koristiti offline i podržava i GAS. Također možete pretraživati ​​transakcije koristeći blockchain explorer.
 3. NEO novčanik: Neo novčanik zasnovan na webu koji nudi značajke poput stvaranja, vraćanja i uvoza privatnih ključeva. Također možete dodati kontakte i rezervni novčanik. Sve se to može učiniti putem web sučelja.

Pomoću NEO Explorera možete pronaći drugu NEO adresu! Osim njih, možete koristiti i hardverske novčanike poput Ledger Nano S.

Po čemu se razlikuje od ERC 20? (NEP5 nasuprot ERC20) ili NEO naspram Ethereuma

Do sada smo razgovarali o sličnosti NEP5 tokena s ERC20. Oni nude slične vrste funkcionalnosti i svrhe jedni drugima. Postoje neke ključne razlike između tokena ERC20 i NEP5. Također, projekti tokena NEP-5 nisu uobičajeni u usporedbi s ERC 20 projektima. Za bolje razumijevanje možete pročitati ovaj članak – što je ERC20?

Troškovi

Jedan od najznačajnijih razloga iza toga su troškovi povezani s razvojem NEP5 tokena.

Da bismo dobili bolju sliku, razgovarajmo o troškovima postavljanja tokena ERC-20 u ekosustav Ethereum. Za postavljanje ERC-20 tokena programeru ili organizaciji treba samo 32.000 plina. Plin je način izračuna troškova izvršenja transakcije na Ethereum blockchainu. Ako izračunamo cijenu od 32.000 plina s trenutnim cijenama, projekt tokena ERC-20 može koštati najviše 5 USD. Da, dobro ste pročitali. Iznimno je jeftino dobiti svoj token uživo na Ethereum blockchainu, zadržavajući odvojene troškove razvoja.

Kad je NEO u pitanju, sasvim je druga priča. Cijena primjene pametnih ugovora izračunava se u GAS-u. NEO pokreće GAS i također je porijeklom s platforme. Međutim, kao što smo rekli, koštalo je puno. Točnije, koštalo je 500 GASA da NEP5 token postane aktivan na NEO blockchainu. Cijena GASA kretala se oko 10 USD u vrijeme pisanja ovog članka. Ako pravilno izračunamo, za pokretanje vašeg projekta koštat će 5000 USD.

To je puno! Također, cijena GAS-a oscilira, što znači da može koštati sve u rasponu od 5000 do 10.000 USD ili čak više. Na vrhuncu, cijena GAS-a dosegla je nevjerojatnih 85 dolara. To je previše!

Također, ne postoji jamstvo da će projekti biti uspješni što dovodi do prevelikog rizika za programere NEP5. Međutim, uz to je povezana i pozitivna strana.

 1. Prolaze samo kvalitetni projekti, a programeri razmišljaju o svom projektu prije nego što uopće počnu raditi na njemu.
 2. Programeri nastavljaju raditi na svojim projektima nakon implementacije.
 3. U NEO ekosustavu nema projekata neželjene pošte.
 4. Manje i korisni projekti znače da NEO blockchain uvijek radi optimalno bez mogućnosti zagušenja.

Za daljnje proučavanje:Prednosti NEO-a – mnogo više od pametne ekonomije

Fleksibilnost razvoja

Što se tiče razvoja, NEO pruža bolji ekosustav za programere. Razlog broj jedan iza toga je što ne postoji jezična ovisnost za stvaranje NEP5 tokena, pametnih ugovora ili dApps-a koji se izvode na NEO blockchainu. Kada je Ethereum u pitanju, programer mora naučiti Solidity, svoj vlastiti jezik.

Solidity je novi programski jezik i stvoren je samo za rad za Ethereum blockchain. Nema puno ljudi koji znaju za to ili imaju stručnost za razvoj Ethereum dApps i pametnih ugovora. Zbog toga je teško zaposliti talente na tržištu.

To donosi dvije prednosti NEO blockchainu.

 1. Bilo koji programer može započeti s razvojem bez potrebe za učenjem novog programskog jezika.
 2. NEO pruža bolju prilagodbu i rukovanje zahvaljujući fleksibilnosti programskog jezika.

Model konsenzusa

DAO hakiranje Ethereum blockchaina u povijesti je bilo jedno od najvećih hakiranja u povijesti kriptovaluta. Tehnički, kad se hak dogodio, veći dio zajednice želio je preokrenuti promjene, dok je druga polovica htjela teći onakva kakva jest bez promjena u blockchainu. To je dovelo do hard forka koji zauzvrat rađa Ethereum Classic (ETC). ETC je isti Ethereum blockchain prije nego što se dogodio DAO hack. ETH je nastavio s novim promjenama i popravcima tako da ne mora ponovno prolaziti kroz isti problem.

S druge strane, NEO ima bolju metodu konsenzusa za borbu protiv sličnih situacija. Koristi model delegirane bizantske tolerancije na greške (dBFT). Ova metoda konsenzusa izrađena je na takav način da sprečava slične vilice za NEO blockchain i osigurava da se u slučaju spora nove promjene mogu izvršiti bez potrebe za vilicom. Ukratko, stabilniji je i ima put nadogradnje ugrađen od samog početka.

Kvantni računalni dokaz

Sigurnost je jedan od velikih razloga zašto koristimo blockchain. Razmjerno je siguran u usporedbi s ostalim tehnologijama vani. Blockchain također pruža transparentnost, integritet i način za učinkovit prijenos sredstava.

Međutim, Ethereum je i dalje ranjiv na kvantno računanje. Kriptografski algoritmi koje koristi Ethereum nisu zaštićeni od onoga što kvantna računala nude. To znači da ova moćna računala mogu lako dešifrirati privatne ključeve.

U slučaju NEO, kvantno je spreman. Kada dođu kvantna računala, NEO blockchain bit će spreman prilagoditi se svojoj snazi ​​obrade dešifriranja koju oni nude. Međutim, to ne znači da će Ethereum propasti. Njihovi programeri ažurirali bi kriptografski algoritam kad za to dođe vrijeme. Ali, sada NEO ima prednost i spreman je za budućnost.

Čitaj više:NEO vs Ethereum: Što je bolje?

Obećavajući projekti s NEP5 pogonom

Kao što ste već mogli shvatiti, NEO pruža platformu na kojoj projekti mogu napredovati do svog maksimalnog potencijala. U stvari, broj projekata porastao je u posljednja dva mjeseca ili nešto više. Da bismo stekli NEP5 potencijal i NEO blockchain, sada ćemo razgovarati o najperspektivnijim NEP5 projektima trenutno. Dakle, bez ikakvog odgađanja, krenimo.

Obećavajući popis žetona NEP5

NameNEP5 TokenO upotrebi projekta
Ontologija NA T Projekt Ontologija odnosi se na izgradnju ekosustava povjerenja koji uspijeva u integriranoj, distribuiranoj i raznolikoj mreži. Može se koristiti na mnogo načina, uključujući autorizaciju, provjeru, razmjenu podataka i još mnogo toga.
DeepBrainChain DBC DeepBrainChain je AI računalna platforma koja radi na blockchainu. Osigurajte decentraliziranu, isplativu, sigurnu i sigurnu AI računalnu platformu
SLJEDEĆE SLJEDEĆE Decentralizirana platforma za razmjenu i plaćanje izgrađena na vrhu NEO blockchaina. Omogućuje jednostavno trgovanje NEP5 tokenima. Također će olakšati transakcije između unakrsnih blockchain tehnologija kao što su Ethereum i NEO.
Zeppin ZPT Zeppin je decentralizirana platforma za kreativce. Pomoću Zeppina kreativci mogu učinkovito distribuirati svoj rad, dobiti priznanje i pružiti prekogranična plaćanja.
KLJUČ TKY THEKEY je alat za provjeru identiteta koji koristi blockchain zajedno s velikim podacima. Pomaže vladama i drugim organizacijama da brzo i učinkovito ovlašte pojedince i njihove evidencije.
Mreža efekata EFX Mreža efekata je decentralizirana mreža za umjetnu inteligenciju. Pruža AI projekte koji se izvode u decentraliziranom obliku, nudeći jeftinu alternativu centraliziranim ekosustavima.
Mjesečina Mjesečina Lux Moonlight nudi cjelovitu platformu za upravljanje projektima na blockchainu. Osnažite organizacije da iskoriste prednosti platforme i, također, osiguraju koncerte i likvidnost.
Asura Coin KAO Asura Coin pruža e-sustav ekosustava koji omogućuje samo-rast i osnaživanje. Omogućuje igračima, timovima, menadžerima, investitorima i drugim entitetima povezanim s igrama da iskoriste prednost decentralizirane platforme.
iMusify IMU Decentralizirana platforma za glazbene stvaraoce. Korištenjem platforme, tvorci glazbe mogu svoju glazbu podijeliti sa svijetom i zaraditi puni profit bez potrebe posrednika.

Ontologija

Ontologija nudi ekosustav povjerenja na NEO blockchainu. Sve se sastoji u pružanju raznolike, distribuirane i integrirane mreže povjerenja korisnicima. To znači da podržava različite blockchaine i IT strukture. Da bi to omogućilo, koristi protokole koji osiguravaju da osnovne funkcije poput digitalnih identifikacija provjeravaju, autoriziraju, razmjenjuju podatke i druge rade bez potrebe za bilo kojim centraliziranim tijelom.

Također, kada mreži unesete povjerenje, ona automatski omogućuje organizacijama i korporacijama da se usredotoče na najvažnije u svom poslu, tj. Na poslovanje.

Ontologija u potpunosti iskorištava ono što NEO blockchain nudi. Zapravo, Ontologija je duboko povezana s NEO-om. Onchain trenutno razvija ontologiju. To je kineska razvojna tvrtka. I ne samo to, glavni arhitekt Ontologije nije nitko drugi nego Li Jun Js. Sve u svemu, ovo dodaje znatnu vjerodostojnost onome što pokušavaju postići jer svi znamo da je tim koji stoji iza projekta sposoban.

Tehnički, nudi ONT blockchain okvire, ONT Interakcijski protokol i ONT blockchains. Sve su ove kombinacije poznate kao Ontološka infrastruktura.

Ključne značajke koje vrijedi istaknuti

 • Nudi suradnju podijeljenog povjerenja
 • Riječ je o blockchain projektu visokih performansi
 • Kompletna podrška za prilagodbu za različite blockchain aplikacije
 • Nudi razne protokole i module kao što su ONT ID, ONT podaci i ONT rezultati.
 • Radi u različitim scenarijima poput distribuirane razmjene podataka, sustava identiteta i još mnogo toga.

Lanac dubokog mozga (DBC)

DeepBrain Chain je izuzetno perspektivna platforma. Zapravo je to prva AI računalna platforma koja koristi blockchain u svoju korist. Cilj mu je izgraditi platformu koja u potpunosti mijenja način rada računala s umjetnom inteligencijom. Da bi to učinili, oni žele osigurati sigurnu, fleksibilnu, jeftinu i decentraliziranu računalnu platformu za umjetnu inteligenciju.

S druge strane, platforma će olakšati pokretanje AI projekata i proizvoda.

Trenutno tvrtke moraju puno ulagati u računarske snage i resurse kako bi mogle napraviti svoja izračunavanja. Postupak je neoprostiv i može potrajati puno vremena. Da ne spominjem, da bi riješio problem, ljubitelj AI-a uglavnom mora ponavljati izračune kako bi dobio željene rezultate.

Tu dolazi DeepBrain Chain. Oni pružaju učinkovit i isplativ način da korisnicima pruže AI računalnu snagu. Kako bi smanjili cijenu, koristit će jedinstveni poslovni model. Prema poslovnom modelu koji koriste, tvrtka ili organizacija koja želi koristiti njihovu uslugu treba platiti samo 30% troškova. Ostatak od 70% troškova čvor će upravljati rudarstvom.

Čvorovi će biti značajan dio blockchaina. Uglavnom će se koristiti u njihovoj decentraliziranoj neuronskoj mreži gdje svaki čvor ima svoju ulogu. Da bi algoritmi bili testirani na čvorovima, DeepBrain će platiti pomoću DBC matičnog tokena. DBC token izrađen je pomoću NEO-ovih pametnih ugovora. Također koristi hibridni mehanizam konsenzusa koji se sastoji od POI i DPOS.

Zanimljivo, zar ne? Oni će također aktivno sudjelovati u pružanju decentralizirane platforme za trgovanje. Bit će potpuno sigurno koristiti platformu za trgovanje. Također, nudit će nove značajke zahvaljujući svom blockchainu na AI tehnologiji.

Ključne značajke koje vrijedi istaknuti

 • Sigurna i niska cijena
 • Nudi izvrsnu zaštitu privatnosti
 • Nudi izvrsnu platformu za AI projekte za istraživanje i iskorištavanje.

SLJEDEĆE

NEX je treći projekt o kojem ćemo raspravljati na popisu NEP-5 perspektivnih projekata koji su već objavljeni. NEX je platforma za razmjenu i plaćanje koja koristi prednosti NEO blockchaina, a razvija je nitko drugi nego Grad Zion (CoZ). Puno je brujalo i hvalospjevalo.

Jedinstvena prodajna točka NEX-a je sposobnost pružanja jednostavne platforme za trgovanje i također nudi složene transakcije. Koristi decentraliziranu prirodu NEO-a, a također pruža brzinu i sigurnost korisnicima.

Iza kulisa koristi izvanlančani motor za podudaranje. Motor ispravno koristi značajke blockchaina i olakšava NEX-u brže i složenije transakcije na više blockchaina kao što su Ethereum i NEO.

NEX također može podnijeti značajnu količinu i pružiti provjerljive transakcije u blockchain tehnologiji. Također nudi uslugu plaćanja. Sustav plaćanja funkcionira pružajući nezavisne pametne ugovore za slanje i primanje imovine na NEO platformi. Kao kompenzaciju dobivaju GAS i NEO za proračun potreban za uspješnu transakciju.

Posljednje, ali ne najmanje važno, NEX također nudi produženje NEX novčanika. Ovo proširenje omogućuje jednostavnu koordinaciju između dApps-a, web-mjesta i NEX-a.

Ključne značajke koje vrijedi istaknuti

 • Podržane velike količine i složene trgovine
 • Pruža uslugu plaćanja
 • NEX produžetak novčanika
 • Podržava križano trgovanje

Zeepin

Zeepin osigurava raspodijeljenu ekonomiju za kreativnu industriju. Posvećeni je ekosustav koji pokušava riješiti problem kroz koji prolaze trenutni ljudi u trenutnoj industriji. Zeepin pruža kreativnim industrijama da iskoriste ono što Zeepin nudi, tj. Zaštitu, povezivanje, prepoznavanje i previše nepristrano.

Ideja se temelji na decentralizaciji i želi kreativnoj industriji učiniti učinkovitijim da prekogranično plaćanje učini besprijekornim. Ako vidite, mnogi kreatori projekata rade preko granica. Potrebno je puno vremena da biste bili plaćeni. To odgađanje može skupo koštati kada se grupiraju.

Osim što djeluje kao sustav plaćanja, on kreatorima nudi i značajke autorskih prava. To znači da svatko može zaštititi autorska prava svog djela na blockchainu i dobiti certifikat za to. Također kreativnim industrijama olakšava pronalaženje veze i potiče pojedince na poduzimanje različitih projekata koji su im ranije bili izvan dosega.

Također, kako bi olakšao talent i kreativan rad, Zeepin također nudi način za hostiranje vlastitih crowdfunds-a, sve na vrhu blockchaina. Ostale ključne značajke uključuju zapošljavanje talenata.

Da bi izgradio povjerenje među strankama, Zeepin koristi pametne ugovore koji su stvoreni slijedeći NEP-5 standarde. Automatizira dobit i distribuira je u skladu s dogovorom pametnih ugovora. Ukratko, može ga koristiti svatko tko ima kreativan pothvat. Na primjer, mogu ga koristiti književnici, umjetnici, arhitekti, dizajneri i izvođači.

Ključne značajke koje vrijedi istaknuti

 • Podržava prekogranično plaćanje
 • Podržava autorska prava
 • Osnažite dobre projekte kako bi mogli prikupljati sredstva

KLJUČ

Posljednji projekt o kojem ćemo razgovarati je THEKEY. THEKEY je alat za provjeru identifikacije (IDV) koji radi na vrhu blockchaina. Koristi mnoge tehnike povezane s blockchainom, uključujući dinamičku višedimenzionalnu identifikaciju na temelju blockchaina (BDMI) i podatke koji mogu osobno identificirati (PII). BDMI koristi osobne podatke koji su dostupni i odobreni od strane državnih službenika.

Pa, što sve to znači? Ukratko, to je alat za identifikaciju i provjeru koji koristi blockchain i nacionalnu tehnologiju velikih podataka.

Pa, što je jedinstveno u ovom projektu? Podaci pohranjeni ili dohvaćeni pomoću tipke THEKEY u potpunosti su pouzdani. Ne može se niti izmijeniti niti poreći. Vlada u potpunosti podupire THEKEY, a izgrađena je pomoću nacionalne baze podataka. Stoga dovodi do boljih pouzdanih rezultata. Službenici će lakše pronaći informacije. Također, pretraga će biti preciznija, sveobuhvatnija i pouzdana na svaki mogući način. Pojedinci također mogu dobiti od ove vrste sustava i neće trebati čekati dohvat dragocjenih podataka.

THEKEY također koristi niže troškove jer je brz i izbjegava duplicirane radove. Također zaobilazi prikupljanje podataka, provjeru autentičnosti i obradu. Također pruža izvrsno korisničko iskustvo jer se korisnici ne moraju oslanjati na bilo koje softversko rješenje. Jednom kad se njihov identitet pohrani, može mu se pristupiti bilo kada i s bilo kojeg mjesta.

Uključili smo THEKEY na popis perspektivnih NEP-5 projekata jer prikazuje stvarnu provedbu.

Projekt THEKEY je velik. Do sada su državne vlasti prikupile i pohranile podatke o 210 milijuna ljudi na blockchainu koji pruža pristup u stvarnom vremenu.

Ključne značajke koje vrijedi istaknuti

 • Niska cijena
 • Brzo i pouzdano
 • Podaci podržani od vlade pohranjeni u blockchainu
 • 100% pouzdano.
 • Izvrsno korisničko iskustvo

Mreža efekata (EFX)

Baš kao i Deep Brain Chain (DBC), i Effect Network je decentralizirana mreža za umjetnu inteligenciju. Međutim, nije potpuno sličan DBC-u. Uglavnom se nudi pružanje usluga na tržištu umjetne inteligencije koristeći decentraliziranu i otvorenu prirodu NEO platforme. EFX će pružiti ekosustav koji nudi 3 faze. To čini tako što daje nisku barijeru za ulazak, nula naknada i brzi rast. To se, naravno, napaja NEP5 tokenima i promijenit će način na koji AI i ljudi međusobno komuniciraju.

Mjesečina

Moonlight je još jedan obećavajući projekt koji ima za cilj pružiti platformu koja je potpuno decentralizirana i također nudi upravljanje projektima od kraja do kraja. Izgrađen je na vrhu NEO blockchaina. Glavni je cilj poboljšati tržište pružajući zanimljive koncerte i likvidnost. Također pruža pouzdan životopis koji automatski dodaje zadatke kada korisnik izvrši zadatak.

Novčić Asura (ASA)

Asura Coin je NEP-5 token koji pokreće platformu Asura World. Riječ je o eSportskom ekosustavu koji je samoodrživ i izuzetno obećavajući. Novčić Asura središnja je točka cijelog sustava što omogućava transakcije. Potiče akcije za razvoj eSports zajednice i donosi igre na široku masu. Pruža konkurentnu platformu na kojoj timovi, menadžeri i sponzori mogu napredovati i izgraditi bolje iskustvo eSporta za svakoga.

iMusify (IMU)

iMusify je glazbena platforma koja je izgrađena na blockchainu. Kao i obično, decentraliziran je i stvarateljima sadržaja omogućuje da svoju glazbu podijele sa svijetom. Daje moć stvaraocu glazbe uklanjanjem posrednika, a korisnicima pruža i način izravnog pristupa glazbi putem blockchaina. Stvara platformu društvenih medija koja donosi vrijednost, a ne eksploataciju korisnikovih podataka i oglasnog sustava.

Čitaj više:NEO dApps ekosustav: Cjelovit popis NEO decentraliziranih blokchain aplikacija

Krajnji popis NEO NEP5 tokena

NameTokenO projektu
SLJEDEĆE SLJEDEĆE Decentralizirana platforma za razmjenu i plaćanje.
Switcheo SWTH Višelančana decentralizirana razmjena.
Alphelion APH P2P platforma za trgovanje i razmjenu.
Loopring LRN Nova decentralizirana razmjena tokena koja koristi nove standarde kripto trgovanja.
Spotcoin MJESTO Spotcoin je klirinška kuća koja trguje bez recepta između fiat-a i kripto valute.
Alcehmint SDT Alchemint ima za cilj osigurati fiat-fiksiranu kriptovalutu sa stabilnom cijenom.
Asura Coin KAO Asura Coin pruža eSports ekosustav koji potiče samo-rast i osnaživanje.
Za pobjedu FTW ForTheWin je platforma za online kockanje koju pokreće blockchain.
RAZMJENA EXT Decentralizirana platforma za blockchain oglašavanje.
KLJUČ TKY THEKEY je alat za provjeru identifikacije blockchaina koji stvara sigurne identitete.
MOST TOLL Bridge poboljšava sigurnost provjere i smanjuje pravne troškove za pojedince i ICO-ove.
PikcioChain PKC PikcioChain je sigurna razmjena temeljena na blockchainu koja štiti osobne podatke.
Ontologija NA T Ontologija gradi ekosustav suradnje povjerenja koji uspijeva u distribuiranoj mreži.
DeepBrainChain DBC DeepBrainChain je AI računalna platforma koja radi na blockchainu.
NOS NOS NOS pruža transparentan internet uz pomoć virtualnog operativnog sustava.
Senno SENO Senno je decentralizirana analiza sentimenta i ekosustav zasnovan na mnoštvu.
NeoNameService NNC Decentralizirana usluga imena domene.
Trojstvo TNC Trinity Network Credit univerzalno je rješenje za skaliranje izvan lanca.
NKN NKN NKN je decentralizirani protokol mrežne povezanosti.
QLINK QLC Qlink je blockchain telekomunikacijska infrastruktura i mobilna mreža otvorenog koda.
Crveni puls RPX Red Pulse je istraživačka platforma sa sjedištem u Kini koja ima za cilj poticanje inovacija.
Mjesečina LUKS Moonlight je platforma pametne ekonomije koja se temelji na blockchainu.
Alphacat MAČKA Alphacat je decentralizirano tržište s umjetnom inteligencijom.
Travala AVA Travala je decentralizirana platforma za rezervaciju putovanja.
Quarteri PROQ Decentralizirana platforma za nekretnine.
Thor THOR THOR je decentralizirana koncern ekonomija.
Zeepin ZPT Zeepin je decentralizirana platforma za kreativce.
Galaksija GALA GALA je decentralizirana aplikacija koja kreatorima sadržaja omogućuje istraživanje kreativnosti.
iMusify IMU iMusify je decentralizirana platforma za glazbene stvaraoce.
Endrosit EDS Futuristički ekosustav distribucije sadržaja.
Pripovijest NRVE Narrative je platforma društvenih medija koja gradi ekonomiju sadržaja.
Wowbit WWB Uslužna platforma koja pokušava stvoriti vrijednost pomoću Wowoo tokena.
Fantazma DUŠA Sljedeća generacija blockchain platforme za distribuciju sadržaja.
Coupit KUP Coupit je pridružena platforma na blockchainu.
Učinak AI EFX Effect.AI je decentralizirana platforma za umjetnu inteligenciju.
Žeton glavnog ugovora MCT Token uslužnog programa koji dodaje vrijednost NEO pametnoj ekonomiji.
Čuvar GDM Decentralizirana mreža odgovora na hitne slučajeve

Zaključak

NEO je izvrsna blockchain platforma i ekosustav. Pojedinačni elementi poput NEP5 napajaju ga. Danas smo prošli kroz ono što NEP5 nudi u pogledu vrijednosti, funkcionalnosti, projekata i još mnogo toga! Norma NEP5 pruža veću vrijednost u usporedbi s ERC20 jer ste je pročitali iz usporedbe NEO i Ethereuma. Dodali smo nekoliko projekata pokrenutih NEP5, a s vama smo podijelili i neke nadolazeće perspektivne projekte.

Pa, što mislite o NEP5? Je li ovdje da ostanem? Može li se poboljšati? Koji su perspektivni NEP-5 NEO projekti? Komentirajte u nastavku i javite nam.

Ako želite dobiti bolju ideju o osnovama blockchaina, provjerite besplatni tečaj blockchaina.

* Izjava o odricanju odgovornosti: Članak se ne smije smatrati i nije namijenjen pružanju investicijskih savjeta. Tvrdnje iznesene u ovom članku ne predstavljaju investicijski savjet i ne bi ih trebale shvatiti kao takve. Istražite sami!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map