ICO marketinški kontrolni popis za vaš projekt blockchain-cryptocurrency

Pokrećete li početnu ponudu kovanica (ICO) za svoj projekt blockchain-cryptocurrency? Sjetite se da je 2017. od 902 ICO-a samo 435 ili 48% bilo uspješno. S popularnim internetskim platformama poput Googlea i Facebooka koje zabranjuju ICO oglase, 2018. će vjerojatno biti teža za ICO. Način na koji plasirate svoj ICO učinit će presudnu promjenu, stoga sam mislio podijeliti ovaj ICO marketinški kontrolni popis s vama.

Rano pripremite svoju ICO marketinšku strategiju:

Morate započeti s marketingom svog ICO-a onog trenutka kada osmislite projektnu ideju, stvaranjem svoje ICO marketinške strategije. Vaša strategija trebala bi sadržavati sljedeći popis marketinških zadataka:

 1. Planirajte stvarno profesionalnu i elegantnu ICO web stranicu;
 2. Proračun i resurse za originalnu, dobro istraženu i profesionalnu ICO bijelu knjigu;
 3. Dobar plan za odnose s javnošću i medije;
 4. Dovoljni planovi za upravljanje zajednicom i društvenim mrežama;
 5. Strategija za ciljano oglašavanje;
 6. Plan programa nagrađivanja;
 7. Neophodan proračun za hosting i prisustvovanje blockchain tehnološkim događajima.

Pročitajte više o izradi vaše ICO marketinške strategije u “Vodiču za početnike: Kako stvoriti izvrsnu ICO marketinšku strategiju”.

Izgradite svoj ICO marketinški sadržaj:

Kontrolni popis za ICO marketinški sadržaj

ICO marketing potpuno je digitalni, gdje sjajni sadržaj ima veliku vrijednost. Pripremite svoj ICO marketinški sadržaj čim imate ICO marketinšku strategiju i potražite profesionalnu pomoć. Sljedeće je presudno:

 1. ICO web mjesto: Profesionalno, elegantno, čisto i informativno web mjesto prvi je prozor za vaše investitore u vaš projekt. Ne zaboravite istaknuti profile svojih članova projektnog tima na društvenim mrežama. Imajte dobar video koji objašnjava vaš projekt i istaknite svoje gumbe „poziv na akciju“ (CTA). Investitori su oprezni u vezi s ICO prevarama i sigurno će potražiti profile članova vašeg tima na vašoj web stranici. Pročitajte njegovu „važnu za vaše ulagače“ u „Vodiču za početnike: Kako uočiti ICO prevare“.
 2. ICO tehnička knjiga: Zatražite stručnu pomoć i stvorite sjajnu tehničku knjigu. Treba jasno objasniti projektnu ideju bez tehničkog i marketinškog žargona. Tabela mora objasniti zašto su potrebni blockchain i token. Dokument bi vašim investitorima trebao učiniti jasnim modalitete distribucije i prodaje tokena. Iznad svega, mora biti 100% originalan. Pročitajte koliko pažljivo vaši investitori provjeravaju vašu bijelu knjigu u “Vodiču za početnike: Kako provjeriti ICO bijelu knjigu”.
 3. Profili na društvenim mrežama i Infographics: Preporučujem vam stručnu pomoć za njihovu izradu.
 4. Parcele prodaje i slične prezentacije: Trebat će vam kad prisustvujete blockchain događajima i na privatnim sastancima s investitorima. Ne kompromitirajte kvalitetu!
 5. Objave na blogu: Morate ih prilagoditi svojoj publici.
 6. Videozapisi i podcastovi: Oni imaju velik potencijal za angažman, stoga im je potrebna stručna pomoć.
 7. Priopćenja za javnost: Možda je primamljivo to učiniti sami, ali vjerujte mi, imat ćete pune ruke posla s razvojem projekta. Zatražite stručnu pomoć.

ICO upravljanje zajednicom:

To je ključna komponenta vašeg ICO kontrolnog popisa i može vam stvoriti ili razbiti ICO. Ulagači se oslanjaju na mišljenje kripto zajednica prije nego što sudjeluju u ICO-ima. Kripto zajednice su nevjerojatno upućene i ako ih dobro angažirate, možete izgraditi povjerenje u svoj projekt.

Preporučujem da angažirate ICO agenciju za upravljanje zajednicom kako bi se pozabavili sljedećim:

 • Objavite zanimljiv sadržaj u aplikacijama za chat poput Telegrama i Slacka;
 • Angažirajte Reddit kripto zajednice;
 • Upravljajte angažmanom za svoj projekt na platformama društvenih medija kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn;
 • Objavite svoj projekt na platformama kao što su Quora, Steemit i Medium;
 • Objavljujte redovita ažuriranja o svom projektu na popularnim blockchain-crypto forumima, poput BitcoinTalk.

Ovo je posao s punim radnim vremenom, 24 × 7, s velikim opterećenjem tijekom razdoblja prije ICO-a i nakon ICO-a. Dobro se pripremite za ovaj marketinški zadatak čitajući „Upravitelj zajednice ICO-a: važnost uloge u vašem ICO-u“.

Važnost ICO infrastrukture na vašem kontrolnom popisu za ICO:

Bilo je slučajeva hakera koji su napadali ICO kampanju, npr. ICO CoinDash. Morate imati solidnu infrastrukturu spremnu i testiranu da biste mogli pokrenuti svoj ICO.

Zaista morate osigurati siguran hosting web stranica uz zajamčeno vrijeme rada i podršku. Vaši investitori pridaju veliku važnost vašoj web stranici kada sudjeluju u vašoj ICO-i. Pročitajte više o tome u “Vodiču za početnike: Kako sudjelovati u ICO-u”.

Također vam je potrebna sigurna i pouzdana infrastruktura za marketing e-pošte. Važni su i vaše upravljanje društvenim mrežama i blogovska infrastruktura.

Proaktivno priopćite svoju usklađenost s ICO propisima:

Kako se regulatori širom svijeta bude zbog neuređene prirode ICO-a, nadzor se povećava. Pametni ulagači sve će više željeti znati jeste li na pravoj strani propisa.

Ulagači znaju da je u SAD-u Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) subponirala preko 80 blockchain-kripto projekata. Također su dostavili obavijesti ICO-ima. Pročitajte više o tome u „Sigurnosni token vs uslužni token: usporedba“.

Pod pretpostavkom da ste napravili zakonsku podlogu i postigli regulatornu dozvolu, proaktivno priopćite svoju ICO-ovu usklađenost s propisima. Ne prepuštajte ništa nagađanjima.

ICO PR kampanja: ključni dio slagalice

Nakon što pripremite svoj ICO marketinški sadržaj, radite na ICO PR kampanji. Ovo je složen zadatak i preporučujem da angažirate profesionalne PR agencije. Morat će se obratiti sljedećem:

 • Planirati medijsko izvještavanje;
 • Uspostaviti odnose s medijima;
 • Napišite vrlo dobru kopiju priopćenja za javnost;
 • Objaviti sadržaj u popularnim medijima;
 • Pratite kampanju i po potrebi ispravite tečaj.

U ovom trenutku morate poduzeti vrlo važan korak. Navedite svoj ICO na popularnim web mjestima koja prate ICO-e, npr. ICO Rating, ICO Bench i ICO Alert.

ICO oglasi i nagrade:

Prijevare su negativno pokrivale medije ICO-ima, stoga su popularne internetske platforme kao što su Google, Facebook, Twitter i LinkedIn u potpunosti zabranile ICO oglase. To vam otežava marketing.

I dalje možete koristiti oglase s plaćanjem po kliku (PPC) koristeći mreže poput Cointraffic i Coinad. Oglasi s natpisima na popularnim kripto blogovima i u medijima vaše su druge mogućnosti.

Ograničenje oglasa čini vam bounty kampanje važnijim. Ovdje nagrađujete entuzijaste koji privlače investitore na vaš ICO.

Airdropping, tj. Dijeljenje nekih tokena besplatno, popularan je oblik bounty kampanje. Međutim, trebate koristiti prosudbu, jer ako date premalo žetona, to poništava vašu svrhu. S druge strane, ako ih date previše, investitori mogu vaš projekt smatrati prijevarom.

ICO marketing putem e-pošte dugoročna je komponenta vašeg kontrolnog popisa za ICO marketing:

Marketing putem e-pošte ostaje važna komponenta bilo koje strategije digitalnog marketinga, a vaš ICO nije iznimka. Međutim, u slučaju ICO-a, učinak marketinga putem e-pošte osjeća se dugoročno.

ICO marketing e-poštom sada je teži jer ga je MailChimp, jedan od najpopularnijih proizvođača, zabranio. Još uvijek možete sastaviti vlastiti popis e-pošte i provoditi marketing putem e-pošte, ali morate paziti da ne šaljete neželjenu e-poštu. Odvojite vrijeme za sastavljanje popisa e-pošte i vaš će projekt dugoročno ubrati blagodati.

Prisustvujte blockchain događajima kako biste plasirali svoj ICO:

Marketing Blockchain događaji

Svaki start-up mora biti prisutan tamo gdje su njihovi kupci i potencijalni investitori, a vaš ICO projekt nije iznimka. Važna komponenta vašeg ICO marketinškog kontrolnog popisa je prisustvovanje blockchain događajima.

Nastojte predstaviti svoj projekt na tim događajima, razmislite i o sponzoriranju ili organiziranju takvih događaja. Vrijednost umrežavanja licem u lice sa vašim izgledima je ogromna, stoga se dobro pripremite uz dobar prodajni teren! Doznajte o blockchain događajima ovdje.

Napomena: Ako ste novi u ICO-ima, preporučujem da razumijete koncept čitajući „Što je ICO: Uvod u početnu ponudu kovanica“. Također biste trebali istražiti druge načine za prikupljanje sredstava za svoj projekt, npr. Sredstva rizičnog kapitala (VC). Pročitajte kako se VC uspoređuju s ICO-ima u „ICO vs VC: Iskustvo je važno“.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map