Blockchain Consulting Ecosystem: Sve što trebate znati

Mnoge organizacije danas traže uslugu savjetovanja o blockchainu, koja će im pomoći tijekom cijelog ciklusa usvajanja blockchaina. Međutim, zbog niske zrelosti tehnologije i mnogo nejasnog poslovnog povraćaja ulaganja, većina se tih usluga buni oko dokaza koncepta i strateških savjeta.

Pružatelji savjetodavnih usluga za blockchain još uvijek su u procesu stvaranja savršene strategije za puni životni vijek projekta. Međutim, trebate osigurati pomoć najboljih najboljih pružatelja usluga. To je zato što mnogima nedostaje integritet za rješavanje problema, procesa ili operativnih aspekata za ovu vrstu postavljanja.

Ali ne brinite, postoje i iskusni pružatelji savjeta za blockchain, koji brzo rastu. Nadalje, u mnogim od njih pridružili su im se posebni stručnjaci za blockchain koji im pomažu. Stoga ćemo danas razgovarati o usluzi savjetovanja o blockchainu i različitim tvrtkama koje ih nude.

Pa, krenimo!

Contents

Poglavlje 1: Koji je trenutni scenarij tržišta?

Interes za blockchain tehnologiju brzo se povećao tijekom dvije godine. Povećava se ne samo blockchain, već i potražnja za tehnologijama distribuirane knjige. Nadalje, blockchain, zajedno s ostalim decentraliziranim tehnologijama, može u potpunosti transformirati mnoge industrije.

Štoviše, također može generirati milijarde dolara prihoda i na kraju uštedjeti novac. Također, stvaranje povjerenja u sve složene poslovne ekosustave još je jedna od njegovih pogodnosti.

Iz tog razloga Gartner predviđa da će industrija do 2030. vrijediti 3 bilijuna dolara. Dakle, dobivanje mjesta na tom ogromnom tržištu još je jedan od glavnih prioriteta mnogih poduzeća.

S blockchainom koji pokazuje sve ove potencijale, mnoga poduzeća na različitim vertikalima polako počinju eksperimentirati za svoje poslovanje. Treba istražiti je li tehnologija pogodna za njihovo poslovanje ili ne.

Nadalje, kako bi bili sigurni da može pomoći, koriste ga za primjere uzoraka.

Međutim, postoji veliki nedostatak kvalificiranih osoba koje mogu razumjeti suštinsku tehnologiju i pomoći u potencijalnom planiranju poslovne strategije. Budući da su prilično rijetki, nekoliko dostupnih za početak je prilično skupo.

Stoga, kako bi se zadovoljili zahtjevi potrošača, još jedan posao brzo počinje rasti – Blockchain savjetodavna usluga. Ovdje veće konzultantske tvrtke obučavaju opsežne savjetničke timove kako bi bile sigurne da mogu pomoći i drugim tvrtkama.


Nadalje, mali stručnjak za blockchain s tehničkim znanjem također traži priliku na novom tržištu.

Što je u vama za vas?

Kako sada postoje masovne stranke koje nude sve ove usluge, najbolje je da u potpunosti razumijete kakve su ponude i zahtjevi za ove blockchain konzalting sesije.

Stoga ćemo vam pomoći s našim uvidom u tržište i pomoći vam da pronađete svoju potencijalnu sposobnost davanja usluga kao blockchain savjetodavno osoblje.

Osim toga, također ćemo istražiti vjerojatni i dobar izvor blockchain savjetodavne usluge – tvrtke koje mogu pružiti POC savjetovanje i blockchain strategije.

Ne brinite; o tržištu ćemo razgovarati samo sa stajališta poslovnog savjetovanja. Dakle, sve bi se informacije temeljile na klijentima koji žele smisliti, procijeniti i iskoristiti mogućnosti tehnologije.

Što poduzeća trebaju potražiti od Blockchain konzultantskih tvrtki?

Upotrijebite mogućnosti savjetovanja za blockchain da biste istražili slučajeve upotrebe blockchaina i izgradili vještine tamo gdje je to potrebno. Nadalje, trebali biste ograničiti rizik osiguravajući da sve zainteresirane strane znaju za vjerojatni ishod.

Štoviše, prvo, učinite angažman malim, tako da ga zadržite u okviru POC-a. Također, pokušajte ograničiti sve uključene troškove i resurse.

Praktički postoji pet vrsta podrške pružatelja usluga blockchain savjetovanja. Dakle, pokušajte potražiti podršku koja je vašem poduzeću zaista potrebna. Ali kako?

Pa, možete koristiti stručnjaka za savjetovanje za blockchaine da biste od pružatelja tehnoloških usluga dobili izvrsne tehničke vještine, izazove u implementaciji, mogućnosti i poslovni utjecaj te savjete o poslovnim savjetodavnim tvrtkama o strategiji i rizicima.

Konačno, pobrinite se da poduzmete sve blockchain inicijative jednu po jednu. Ovdje su ključne faze kao što su uplata izvršnih vlasti, utemeljenje znanja, razvoj vještina i pilotiranje projekta.

Nadalje, uvijek imajte na umu da su svi resursi prilično oskudni, pa ih svakako iskoristite da biste dobili odgovarajuću vrijednost.

Poglavlje 2: Blockchain Consulting komponente tržišta

Većina otkupnih organizacija još je uvijek u stvarno ranoj fazi eksperimentiranja. Oni se uglavnom koriste u fazi vjerojatnih slučajeva upotrebe. Kao rezultat toga, konzultantske kuće za razvoj blockchaina uglavnom pružaju pomoć u ranim fazama projekta.

Nadalje, strateška analiza, istraživanje slučajeva korištenja i stvaranje novih vrsta dokaza o konceptu jaka su područja blockchain savjetničkih usluga.

Ali zašto je to tako? Pa, to je zato što u ranim fazama nema toliko izazova kao krajnje faze.

U svakom slučaju postoje neke fiksne komponente na tržištu savjetovanja za razvoj blockchaina. Da vidimo što su, hoćemo li?

 • Stvarno tržište –

Temeljno tržište blockchain savjetovanja uključuje tehnologiju i savjetodavne usluge bliske kreiranju, ocjenjivanju, istraživanju i strategiji različitih poslovnih modela. Nadalje, sve usluge imaju za cilj vidjeti kako blockchain može povećati više prihoda ili otvoriti novu poslovnu priliku. Ponekad se savjetuju i o tome kako poduzeće može poboljšati svoje It procese.

 • Uobičajeni kupci –

S novim tržištima dolaze različite vrste kupaca. U ovom slučaju, uglavnom uključuju IT čelnike, poslovne rukovoditelje, voditelje dobavljača ili upravljanje izvorima, digitalne inovatore, inovatore procesa, izvršne direktore, CxO-ove i mnoge druge.

 • Poslovni ishodi –

Ova je komponenta uglavnom željeni poslovni ishod koji uobičajeni kupci žele. Nadalje, uključuju nove usluge ili proizvode, ometajuće poslovne modele, smanjenje troškova, povećanje prihoda, snažnu vrijednost marke i još mnogo toga.

 • Stvarni rezultati –

Ovisi o prirodi blockchain konzultantskih tvrtki. Međutim, to može uključivati ​​buduću strategiju, analizu praznina, arhitekturu, dokaz koncepta u malim razmjerima, putokaze za implementacije i još mnogo toga.

Kako kupci konfiguriraju svoje zahtjeve

Većina kupaca ima svojevrsne zahtjeve. Tipično koriste različite tehnike ili postupak zamišljanja kako bi shvatili svoje zahtjeve. Nadalje, poduzeća uglavnom zahtijevaju većinu sljedećih značajki od pružatelja savjeta za razvoj blockchaina –

 • Sposoban podržati identifikaciju različitih blockchain prilika.
 • Izrada poslovnih slučajeva u ime kupaca ili s njim.
 • Imati dobre rezultate s dokazljivim blockchain dokazom konceptualnih ideja ili bilo kojom vrstom blockchain projekata koji mogu pomoći kupcu da usporedi svoje zahtjeve.
 • Imajte bilo kakvo partnerstvo ili čak sudjelujte u konzorciju gdje je glavni fokus razviti blockchain rješenja.
 • Sposobnost razvijanja korisnih i jasnih poslovnih putokaza i okvira koji povezuju blockchain tehnologiju s poslovnim zahtjevima i ciljevima poduzeća.
 • Imaju široke prednosti u raznim poljima kao što su analiza poslovnog modela, kriptografija, distribuirano računanje, ekonomija ponašanja i teorija igara.
 • Potpuno razumijevanje kako funkcionira poslovanje kupca u poduzeću i kako blockchain rješenje može doista promovirati prednosti.

Kako pružatelji usluga stvarno isporučuju?

Tvrtke za savjetnike za blockchain obično uzimaju plaćanje prema projektu na temelju količine vremena i materijala. To znači da će, što su veći materijali kupcima potrebni, to će biti veća uplata.

Dakle, kao što vidite, zapravo ne možete očekivati ​​fiksne cijene jer se svaka potražnja tvrtke međusobno razlikuje.

Nadalje, potrebni materijali mogu uključivati ​​integraciju, poslovne slučajeve, putokaz, strategiju, ideju, stvaranje POC-a i mnoge druge. Ostale usluge mogu uključivati ​​neku vrstu zajedničkog partnerstva s blockchain startupovima, dobavljačima ili IOT dobavljačima.

Obično ove tvrtke za savjetnike za blockchain nude svoje usluge savjetovanja za blockchain u dvije kategorije. Prvo, nude proces zamišljanja razvoja blockchain rješenja, i drugo, nude razumijevanje jedne ili više tehnologija zajedno s objašnjenjima drugih poslovnih modela.

Dakle, ako želite samo bolje razumijevanje različitih shema modela u kombinaciji s poslovnim iskustvom, tada možete uzeti drugu vrstu blockchain savjetodavnih usluga. U stvarnosti odlazak na blockchain savjetodavne usluge ne znači samo da ste dužni dobiti POC ili mapu puta za svoju tvrtku.

Čak i u obrazovne svrhe ili radi boljeg razumijevanja, možete potražiti blockchain savjetodavne usluge.

Obično su POC razvijeni u okviru ovih blockchain konzultantskih tvrtki male veličine. To znači da će pokušati teoretski dokazati poslovnu i tehničku održivost bilo kakvih slučajeva upotrebe blockchaina koje biste mogli poželjeti.

Međutim, mnogi je uzimaju i za prototip. Ali tek nakon što je POC postigao ogroman uspjeh.

Poglavlje 3: Blockchain Consulting Bloom: Što biste trebali imati na umu

Sada ću govoriti o različitim pomacima na tržištu blockchain savjetovanja i o trenutnom scenariju. Štoviše, govorit ću i o tome kakav bi mogao biti budući scenarij. Najbolje je znati o stanju blockchain poslovnog savjetovanja prije nego što uskočite u njega.

U početnim fazama, kada ćete saznati kako blockchain stvarno može pomoći vašoj tvrtki, trebali biste započeti s razvojem POC-a. Međutim, u kasnijim fazama MOŽETE se suočiti s nekim tehničkim poteškoćama.

Pogledajte kako naglašavam riječ “MOGU?”

To je zato što scenarij u potpunosti ovisi o vašem izboru blockchain konzultantskih tvrtki i kakve zahtjeve imate.

U stvarnosti, mnogi misle da bi nedostatak skalabilnosti ili sve veća složenost mogli uzrokovati neke probleme. Međutim, na tržištu već postoji mnogo blockchain tehnologija koje mogu rasti kako mreža raste.

No zbog prethodne tehnologije generiranja blockchaina, mnoge organizacije još uvijek nisu zainteresirane za ulaganje u konzultantske tvrtke za blockchain tehnologiju.

Dakle, Blockchain nema problema?

Da budem iskren, postoje neki izazovi usvajanja blockchaina, tako da blockchain ima problema. Ali nije toliko porazno koliko možda mislite. Pa, održavanje i standardi mogu se činiti preprekom na vašem putu. Ali tu na scenu stupaju rješenja za blockchain savjetovanje.

U stvarnosti, konzultantske tvrtke pomogle bi vam da shvatite što je prikladnije za vaše poduzeće s trenutnim blockchain tehnologijama na tržištu. To je zato što se tehnologija razvija i možda postoje moguće promjene.

Međutim, ako pričekate još nadograđene tehnologije na tržištu, postoji vjerojatnost da možda nećete moći osigurati svoje mjesto na tržištu vrijednom 3 bilijuna dolara 2030. godine.

U stvarnosti, ako već započnete, uvijek možete dodati više značajki ili nadograditi na bolje opcije. Ali ako ne sudjelujete u potpunosti, vaš prihod će se ograničiti ako u budućnosti budete koristili blockchain rješenja. Evo osnovnog uvoda u značajke blockchain tehnologije.

Zato ću iznijeti sve moguće faze blockchain savjetovanja i obavijestiti vas kakve bi promjene mogle imati u budućnosti. Nadalje, to bi vam također pomoglo da razumijete neodoljivi blockchain tehnološki konzalting.

Koje su tipične faze blockchain savjetovanja?

Obično postoje tri različite faze koje ćete primijetiti na tržištu savjetovanja o blockchainu. Ovi su –

Proširenje –

Budući da većina poduzeća još uvijek traži strateške savjete i pristupe za blockchain rješenja, ne čudi da velike konzultantske tvrtke dominiraju i ovom nišom. Nadalje, čak i globalni pružatelji tehnoloških usluga također dominiraju na novom rastućem tržištu.

S druge strane, zbog zahtjeva, pridružuju se i male ili nove konzultantske startupe koji ne trebaju imati dokaz o konceptu ili rješavati druge operativne probleme.

U stvarnosti, mnogi programeri koji imaju praktično iskustvo s blockchain tehnologijom pojačali su se i pokrenuli vlastite specijalizirane blockchain konzultantske tvrtke. Ali zašto postoji toliko puno tvrtki za savjetovanje o razvoju blockchaina?

Pa, to je zato što je većina potražnje za blockchain rješenjem samo za ranu fazu, vrlo malo strategija zapravo prelazi na sljedeću razinu zbog složenosti tehnologije.

Stoga će se stopa produljenja na tržištu događati najmanje do 2021. Međutim, pripazite samo na one koji donose bilo kakve rezultate. U stvarnosti, većina će vas motivirati da trošite novac, ali krajnji rezultat neće vam biti dovoljan.

Zato uvijek uzmite one koji nude najveću vrijednost u smislu troškova. Nepotrebno je reći da će popularni prevladati na tržištu.

Provjera valjanosti –

Blockchain tehnologija sazrijeva iz dana u dan, i iako poduzeća sada žele samo konzultantske usluge za rano usvajanje, scenarij će se uskoro promijeniti. Dakle, s novim promjenama, tvrtke će htjeti prijeći na potpunu implementaciju ili pilotiranje različitih POC-a.

Dakle, u ovom bi trenutku blockchain inicijative trebale rješavati integracije, promjene procesa, privatnost, sigurnost i usklađenost bilo koje vrste projekata. Uz to, oni također moraju uključiti sve svoje dionike u svoja nova blockchain rješenja.

Prema Gartneru, broj popularnih platformi drastično bi se smanjio. Ne da bi postojalo samo nekoliko tvrtki koje se bave savjetovanjem u blockchainu, već da bi poduzeća htjela samo tehnološku podršku dobiti od samo nekoliko tvrtki.

U ovom bi slučaju mnogi savjetnici za blockchain malih razmjera osjećali pritisak uglavnom u pružanju napora ili vještina potrebnih za pokretanje projekta. Nadalje, kako se još uvijek razvija, neke vještine tehnologije možda neće biti valjane.

Dakle, u budućnosti, najmanje tvrtke za savjetovanje o razvoju blockchaina ne bi postojale niti bi se stapale s drugim tvrtkama kako bi ponudile cjelovit paket.

Tako bi do 2026. godine prestale postojati samo relevantne ili kvalitetne tvrtke za savjetovanje o tehnologiji blockchaina.

Napredak –

Prema Gartneru, tržišna vrijednost blockchaina trebala bi se brzo povećavati od 2025. Dakle, možemo sa sigurnošću reći da će ovo biti godina kada će potražnja za savjetodavnim poduzećima još više porasti. Do sada, male tvrtke ili one koje ne mogu u potpunosti podržati sve zahtjeve poduzeća ne bi poslovale.

Međutim, preostali će doživjeti strašan rast – ne samo u svom poslu, već i u tehnološkim aspektima. S ovoliko godina iskustva dobit ćete veću vrijednost za svoj potrošeni novac.

Međutim, možda postoje neke stranke koje žele ući u novi poslovni spektar. Ali ne znamo kako bi mogle ispasti. U svakom slučaju, čak i ako bi tržište konzultantskih usluga procvjetalo nakon još nekoliko godina, poduzeća koja su ušla u blockchain rješenja vidjela bi ogroman rast svojih prihoda.

Dakle, sigurno je početi uzimati savjete od postojećih konzultantskih kuća za tehnologiju blockchain-a; čak je i samo za ranu fazu usvajanja.

Sada je vrijeme da prijeđemo na to koje vrste pružatelja blockchain savjetovanja postoje na tržištu. Dakle, krenimo na sljedeći segment.

Poglavlje 4: Različite vrste pružatelja savjeta na tržištu

Trenutno je tržište blockchain konzultantskih tvrtki još uvijek u ranoj fazi. Međutim, oni se razvijaju vrlo brzo jer većina pružatelja usluga uči iz svakog angažmana i još više poboljšava svoje vještine.

U stvarnosti, budući da je tržište prilično unosno, postoji niz tvrtki koje sada nude savjetovanje o blockchainu. To je uglavnom zbog toga što su trenutno prepreke za ulazak prilično niske, a većina ih je samo za početne faze.

Trenutno imamo četiri različite vrste savjetnika za blockchain tehnologiju. Pogledaj!

Blockchain stručnjaci

Kako se zahtjevi gomilaju, tako raste i potreba za više tehničkog znanja s blockchain vještinama. Kao rezultat toga, mnogi blockchain savjetnici koji imaju puno iskustva u ovoj niši pokreću vlastite tvrtke za savjetovanje u blockchainu.

Međutim, s obzirom da su mnogi od njih samo startupi, obično su malih razmjera. Ali oni imaju izvrsne mogućnosti tehničkog razvoja. Nadalje, ove tvrtke također imaju puno iskustva i uglavnom imaju talentirane i pronicljive ljude među osobljem.

U stvarnosti često nude kvalitetnija rješenja od većine drugih vrsta blockchain konzultantskih tvrtki.

Tvrtke za poslovno savjetovanje

Mnoge tvrtke za poslovno savjetovanje priliku za dugoročno poslovanje vidjele su u blockchain tehnologiji. Zbog toga su postavili velike blockchain centre s više premium značajki. U prvoj su se fazi željeli usredotočiti samo na strateške savjete.

Također, ove savjete željeli su ponuditi samo izvršnim članovima. Međutim, sada se mnogi od njih šire i pružaju bilo kakvu tehničku podršku za POC. Nadalje, mnogi od tih projekata često su se proširili na projekte koji su u produkciji.

Dakle, u određenom smislu, ove konzultantske tvrtke za blockchain tehnologiju mogu vam zaista ponuditi dodatnu prednost uspješnog POC rješenja.

TSP-ovi ili pružatelji tehnoloških usluga

Obično su ove vrste savjetnika one koje su brzo skrene pažnju na blockchain. U stvarnosti, ove blockchain konzultantske tvrtke vidjele su izvrsnu priliku u blockchainu i iskoristile je to kako bi donijele veći prihod.

Pa, zapravo nisu pogriješili. Nadalje, tehničko razumijevanje blockchaina dalo im je poticaj na tržištu blockchain savjetovanja. Štoviše, njihova iskustva s poduzećima također čine veliku kvalitetu.

Da, oni nude i savjetodavne savjete. Međutim, oni imaju tendenciju da malo više uđu u razvoj faze POC. Međutim, oni bi također ponudili strategije koje će vam pomoći pronaći savršene slučajeve upotrebe i za vaše poslovanje.

U svakom slučaju dobit ćete i druge značajke poput pokušaja rješavanja tipičnih problema s ograničenjem blockchaina.

Blockchain konzultantske platforme

Potražnja za tehničkim vještinama i razumijevanjem otvara nova vrata za platforme baze znanja. U ovom slučaju, mnoge platforme nude puno unosnih informacija o svemu što se odnosi na blockchain.

U stvarnosti, ove bi tvrtke mogle započeti kao blockchain informativni portal na Internetu. Međutim, budući da većinu njih podržavaju tehnološki profesionalci, oni mogu ponuditi najbolju informaciju o bilo kojoj temi.

Kako većina poduzeća ima ograničeno ili nula znanja o blockchain ekosustavu, mogli bi koristiti ove portale kako bi dobili pogled na srž. Nadalje, budući da ove konzultantske platforme duboko razumiju, često nude blockchain usluge savjetovanja.

Dakle, kao blockchain konzultantska tvrtka, brzo se pojavljuju i na tržištu, jer imaju vrijednost za potrošeni novac.

Poglavlje 5: Što nude Blockchain konzultantske tvrtke?

Obično bi se zahtjevi poduzeća jako razlikovali od industrije do industrije. Ne kažem da su sve potrebe trenutno dostupne na tržištu. Međutim, mnogi od njih su u nastajanju ili im je potrebno još sazrijevanja.

blockchain savjetovanje

Tipično se klasificira u 5 različitih područja. Opisat ću svakog od njih kako bih bio siguran da znate kakve vam usluge trebaju. Nadalje, to bi vam također pomoglo da shvatite jesu li vaše potrebe dovoljno zrele na tržištu.

Pa, krenimo!

1. Strategije kustosa

To je faza izvršenja, u kojoj će obično svaka organizacija otići u savjetodavne tvrtke za razvoj blockchaina radi pronalaska rješenja. Uglavnom ovdje, poduzeća žele znati više o tome kako bi njihovo poslovanje podnijelo udarce blockchainom koji ometa svaku industriju.

U stvarnosti, mnogi pružatelji blockchain savjetovanja nude četiri vrste usluga –

 • Analiza utjecaja: Ovdje bi blockchain konzultantske tvrtke analizirale utjecaj blockchaina na određenu organizaciju.
 • Moguće poslovne taktike: Savjetnici za blockchain smislili bi moguće poslovne taktike za rješavanje učinka.
 • Buduće mape puta: Ovdje bi konzultantske kuće za razvoj blockchaina iznijele mogući put koji organizacija treba slijediti.
 • Idejna radionica: Mnoge konzultantske tvrtke nude radionice kako bi im držale izravna predavanja o tome kako blockchain može utjecati i kako se mogu nositi s ometajućim rješenjima.

2. Poslovna rješenja

Nakon što poduzeće natjera da ide dalje s blockchainom, tražit će pomoć od agencija za savjetovanje za blockchain. U ovom dijelu, blockchain konzultantske tvrtke uglavnom nude identificiranje mogućih slučajeva korištenja posebno za to poduzeće.

Nadalje, oni bi također naveli kako ih mogu koštati slučajevi ulaganja ili zahtjevi. Ali kako ćete znati koja je prikladna za vas, a koja nije? Pa, ovdje većina dobavljača blockchain savjeta uglavnom koristi svoje znanje u industrijama kako bi pronašla moguća rješenja za vas.

Štoviše, i pružatelji tehnoloških usluga i tvrtke za poslovno savjetovanje stručnjaci su u ovoj niši. A sve je to zbog njihovih prethodnih zapisa o ogromnim iskustvima.

Međutim, stručnjak za blockchain i u ovom slučaju može ponuditi detaljno rješenje.

 • Usklađivanje zainteresiranih strana: Ovdje bi davatelj usluga blockchain savjetovanja sjedio sa dionicima i opisao kako će to utjecati na njih i koje bi bilo moguće rješenje.
 • Proces dizajniranja: Ne samo da će uskladiti dionike, već će dati i tehnički prikaz postupka dizajniranja.
 • Analiziranje zahtjeva: Još jedno veliko pitanje su zahtjevi. Dakle, blockchain konzultantske kuće će ih dodatno analizirati i podijeliti potrebe.
 • Utvrđivanje slučajeva upotrebe: Pa, nisu svakom poduzeću potrebni isti slučajevi upotrebe. Zato će savjetnički tim za blockchain identificirati i moguće slučajeve upotrebe.
 • Razvoj poslovnih slučajeva: Nakon što bi otkrili slučajeve uporabe, ponudili bi razvoj poslovnih slučajeva oko tih slučajeva.

3. Tehnološke ponude

U ovim vrstama usluga obično vam treba pomoć blockchain savjetovanja koja pružaju arhitekture, API-je, okvire i ostale tehničke sigurnosne kopije. To je zato što samo ove konzultantske tvrtke mogu istinski odvesti projekt na razinu POC.

U stvarnosti, blockchain konzultantske tvrtke ne samo da pružaju svoj vlastiti dodir s POC-om, već imaju i širu povezanost. Prema tome, vidjet ćete da su mnogi od njih povezani s poduzećima ili startupovima poduzeća s blockchainom koji nude najbolje od najboljeg proizvoda.

Dakle, ne dobivate samo bilo kakvu tehničku pomoć za POC, već ih dobivate od najboljih najboljih tvrtki na tržištu.

Davatelji tehnoloških usluga i tvrtke za poslovno savjetovanje stručnjaci su u ovoj niši. No, stručnjak za blockchain osobno je radio na prethodnim blockchain mrežama, pa također nude veliku podršku.

 • Tehnološka strategija: Kako su ove ponude za sljedeću fazu, uobičajeno je dobiti tehnološku strategiju, primjerice, koji su okviri najbolji ili koja blockchain tvrtka nudi veću vrijednost.
 • Provedbeni okviri: Nakon toga započinje postupak implementacije okvira. U stvarnosti je to uglavnom vrlo ograničen dizajn.
 • Unaprijed izgrađena rješenja: U većini slučajeva, budući da blockchain konzultantske tvrtke imaju prethodna iskustva, možda već imaju rješenje koje vam treba. Na primjer, možda je slična industrija željela rješenje blisko vašoj tvrtki. U tom slučaju, konzultantske tvrtke već imaju unaprijed izgrađeno rješenje.
 • Referentna arhitektura: Ponekad se mogu pridržavati referentne arhitekture, ali unose neke interne promjene kako bi bolje pratili vaše zahtjeve.
 • Razvoj POC: Pa, ovo je glavna ponuda i najpopularnija po tom pitanju. Jednom kad svako poduzeće vidi vrijednost blockchaina koja mu donosi, žele razviti POC kako bi ga testirali.
 • Ponuda API-ja: Trebali bi vam API-ji da biste dobili potpunu funkcionalnost poslovnih slučajeva. I tako, poduzeća također nude i ovo.

4. Upravljanje rizikom

U stvarnosti, bez obzira koliko daleko došla blockchain tehnologija, još uvijek treba puno stvari promijeniti. Nadalje, zbog nezrelosti mrežnog sustava, mnoge konzultantske tvrtke imaju tendenciju ograničiti svoju ponudu samo na izgradnju POC-a.

Međutim, potreba za istraživanjem rizika i sigurnosnih rupa oko njih prijeko je potrebna. Trenutno ih istražuje samo nekolicina TSP-ova i blockchain konzultantskih tvrtki. U stvarnosti, ako se blockchain rješenje suoči s bilo kakvim pogreškama u testiranju, tada samo nekolicina nudi rješenje za to.

Štoviše, ponuda poreznog planiranja, revizije ili ICO-a također je na popisu upravljanja rizikom. Budući da u svemu poduzeća moraju znati s kojim bi se problemima možda trebala baviti.

Ovakva ponuda još uvijek raste, a nadamo se da ćemo je vidjeti još u budućnosti.

 • Analiza rizika:

U početku bi analizirali rizike povezane s poslovnim procesima. U stvarnosti, niti jedna tvrtka ne bi smjela uskočiti u bilo koje blockchain rješenje bez potpunog razumijevanja čimbenika rizika.

 • Pravni uvjeti:

Uz svaku provedbu povezani su i neki pravni pojmovi. Dakle, blockchain konzultantske kuće također bi nudile pravne savjete o rješenju.

 • Struktura upravljanja:

Pa, najvažnije je pitanje upravljačke strukture. Ne dolazi svaki blockchain s istom upravljačkom strukturom. Štoviše, poduzeća ne mogu ponuditi javnu mrežu kojoj može pristupiti bilo tko. Zbog toga je nagovještavanje kakvog bi upravljanja bilo i koje mjere rizika trebaju poduzeti vrlo bitno.

 • Privatnost podataka:

Ovo je jedna od glavnih točaka rizika, a mnoge konzultantske tvrtke nisu u mogućnosti ponuditi ovu uslugu. S druge strane, nekolicina tvrtki počinje to više istraživati.

 • Upravljanje rizikom od treće strane:

Kako je upravljanje rizikom nova blockchain usluga, zato mnoge tvrtke nude upravljanje rizicima trećih strana za poduzeća kojima je to potrebno. Bolje nego ništa, zar ne?

 • Usklađenost s propisima:

Sve konzultantske kuće za blockchain koje preuzimaju sektor upravljanja rizicima nastoje ponuditi usklađenost s propisima. Nadalje, osigurava da sve bude točno.

 • Kultiviranje digitalnog povjerenja:

Želite implementirati blockchain rješenje, ali bi li se i vaši potrošači tako osjećali? Pa, u mnogim slučajevima možda i neće. Međutim, blockchain konzultantske tvrtke mogu to podnijeti. Tako bi kod svojih kupaca gajili digitalno povjerenje potrebno za vaše rješenje.

5. Proces integracije

Pa, to su ponude koje su trenutno u fazi izrade. U toj niši, blockchain konzultantske tvrtke pokrivaju integraciju blockchain rješenja u postojeći mrežni sustav. Međutim, ovaj je postupak prilično težak jer bi morali u potpunosti promijeniti unutarnje umrežavanje bilo koje organizacije.

Još jedno pitanje je to što, budući da mnogi istražuju blockchain, ali samo nekoliko ih odvodi na integraciju. U stvarnosti, integracija nije nešto što voli većina poduzeća, iako će im to dati ogroman poticaj.

Međutim, sa sigurnošću mogu pretpostaviti da će ove ponude biti najtraženije u budućnosti. Dakle, blockchain konzultantske tvrtke ponudile bi promjenu naslijeđenih mreža ili izgradnju načina da par zajedno formira mreže.

Stoga bi vam za to trebali API-ji, okviri. Očekujem da će TSP ovdje preuzeti vodstvo, jer ovdje već imaju puno tehnološkog podrijetla. Štoviše, tvrtke za poslovno savjetovanje ne bi daleko zaostajale.

 • Oporavak od katastrofe:

Pa, nikad ne znate kada bi se vaše rješenje moglo pokvariti. U stvarnosti je blockchain mreža prilično složena i jednostavne rupe mogu prouzročiti katastrofu. Međutim, trebali biste imati sigurnosnu kopiju u slučaju neželjenog problema.

 • Kontinuirano poslovanje:

Blockchain konzultantske tvrtke trebale bi vam ponuditi rješenja za nastavak vaše blockchain tehnologije. Definitivno ne želite zaglaviti s istim slučajevima korištenja kako vrijeme prolazi. Stoga biste trebali poboljšati ili povećati značajke da biste se istakli na tržištu.

 • Osiguravanje podataka:

Pa, malo tvrtki za savjetovanje s blockchainom to sada nudi. Ovdje biste dobili dodatni sloj sigurnosti za svoje rješenje.

 • Integracija s naslijeđenim sustavima:

Budući da zamjeni naslijeđenog mrežnog sustava poduzeća treba neizmjerno puno vremena, najbolje je integrirati se s postojećim mrežama nego ga potpuno zamijeniti. Međutim, ova ponuda još uvijek nije dostupna u mnogim tvrtkama.

 • Izmjena poslovnih procesa:

Mnoge blockchain konzultantske tvrtke nude usluge prilagođavanja uobičajenih poslovnih procesa kako bi se bolje prilagodile novim promjenama.

 • Upravljanje oblakom:

Kako bi mreže bile u oblaku, to predstavlja ozbiljne prijetnje. Stoga je potreba za upravljanjem oblakom nužna, a mnoge konzultantske tvrtke to počinju nuditi.

 • Podatkovni standardi:

Korištenje podatkovnih standarda neophodno je jer ga treba uskladiti sa stabilnim blockchain mrežama na tržištu.

Poglavlje 6: Blockchain konzultantske tvrtke

Sada ću govoriti o blockchain konzultantskim tvrtkama na tržištu. Nadamo se da će vam ovo zasigurno pomoći u odabiru najboljeg prema vašim potrebama. Odvojio sam ih na temelju različitih vrsta. Međutim, nasumično sam ih odabrao jer je sada na tržištu toliko konzultantskih tvrtki.

Nastavi čitati!

Blockchain Strateg –

 • ConsenSys

Počnimo s ConsenSys u početku. ConsenSys ne nudi savjete samo kada je riječ o blockchain savjetovanju. Trenutno nude puno unosnih blockchain savjetodavnih usluga –

Ideja blockchaina, dizajniranje, analiza i procjena poslovnog modela, arhitektura rješenja, tehnološka strategija, implementacija, implementacija, analitika, operacije i procjena povrata ulaganja.

Štoviše, dobro su poznati po svom broju proizvoda specifičnih za blockchain – Infura, Truffle, uPort i još mnogo toga. Da ne spominjem da su izravno povezani s poslovnim Ethereumom. U stvarnosti već imaju 30 realiziranih blockchain proizvoda i 100 projekata.

 • Fintricitet

Fintricity je još jedna od blockchain konzultantskih tvrtki koja se fokusira na rješenja za blockchain savjetovanje u poduzeću. Štoviše, surađuje s rukovoditeljima uz pomoć radionica kako bi im pomogao da shvate poremećaj i druge srodne aspekte.

Nadalje, također bi koristio vlastiti okvir da pokaže kako decentralizirani sustav stvarno funkcionira. Uz to, dobit ćete strategiju na visokoj razini, isporuku slučajeva korištenja i implementacije POC-a.

Trenutno nudi samo blockchain tehnologije otvorenog koda kao što su Hyperledger, Ethereum itd.

 • Lančari

Pa, ova blockchain konzultantska tvrtka ima vrlo specifičan pristup za blockchain. Uglavnom uzimaju klijente koji već znaju za blockchain i žele previše izravno koristiti slučajeve. Također, nude sustave spremne za proizvodnju.

Ali oni se ne upuštaju u bilo kakve provedbe POC-a. Međutim, ako je bilo koja tvrtka spremna ulagati dugoročno, tada bi se uključila u POC. Uz to, nude i svijest rukovoditelja, ali uglavnom obuhvaća napredne smjernice poput toga koja bi tehnologija bila prikladna ili kakvi bi bili resursi.

 • BCS tehnologija

BCS nudi blockchain konzultantske usluge. Međutim, uz pomoć blockchain podružnice Bloxian, oni sada mogu ponuditi i usluge implementacije. Uz pomoć ove blockchain konzultantske tvrtke, svaka bi tvrtka dobila uvid u najprikladniju blockchain tehnologiju i kako bi trebala upravljati promjenama. Štoviše, nudili bi i ispitivanje izvedivosti kada se utvrdi određeno rješenje.

Razvoj mreže ili primjena decentralizirane aplikacije također je još jedna značajka ove blockchain konzultantske tvrtke.

Stoga oni danas više-manje nude gotovo sve vrste savjetodavnih usluga.

 • Blockchain Zoo

Zaruke s Blockchain Zoo-om započele bi dvodnevnom radionicom na kojoj bi pomogle rukovoditeljima da otkriju potencijale. U stvarnosti, istražit će poslovnu transformaciju blockchaina, identificirajući područja u kojima blockchain može biti vrijedan i ponuditi najbolje primjere rješenja.

U sljedećim fazama pokrivat će pretvaranje blockchain rješenja u bijele papire. Bilo koja tvrtka moći će to samostalno implementirati ili također dobiti pomoć od tvrtke. U slučaju implementacija POC-a, tvrtka bi mogla koristiti vlastiti okvir ili drugi okvir s kojim je kupac zadovoljan.

 • Synechron

Ovo je jedna od blockchain konzultantskih tvrtki koja uzima klijente iz bankarstva ili tržišta kapitala. Međutim, ovim ćete dobiti i poslovne usluge i tehnološku podršku. Ovdje će pristup započeti procjenom vaših vjerojatnih slučajeva upotrebe i njihovom prilagodbom. Štoviše, oni bi također dali putokaz koji će vaša tvrtka slijediti.

Štoviše, ako ga želite podići na razinu POC, oni bi to također pokrili. Uz to, oni također imaju tehnološku pozadinu koja nadilazi POC.

 • Primijenjeni blockchain

Primijenjeni blockchain neće početi tako što će vam reći da je blockchain neophodan. Tvrtka za savjetovanje s blockchainom počet će s provjerom može li tehnologija dodati bilo kakvu vrijednost za vaše poduzeće.

Ako ne, onda će vas uputiti na moguće alternativne tehnologije. Dakle, ako analiziraju i dođu do vjerojatnih vrijednosnih bodova, onda bi prešli na sljedeću fazu. Ako shvate slučaj upotrebe, od planiranja do provedbe može se izvršiti uz njihovu pomoć.

Blockchain konzultantske kuće (tvrtke za poslovno savjetovanje) –

 • Naglasak

Počnimo s Accentureom. S naglaskom, dobit ćete uvid u jezgru blockchaina. Ne samo da će nuditi blockchain usluge savjetovanja, već nude i dizajn rješenja. Nadalje, uz njihovu pomoć dobit ćete i pravni savjet.

U stvarnosti bi u te svrhe pružali strategije i nudili praktični trening. Štoviše, dobili biste i implementaciju blockchain modela. Kao što sam već rekao, tvrtke za poslovno savjetovanje mogu ponuditi vrijednost, ali cijene mogu biti malo na visokom nivou.

 • EY

Slučajno EY nudi savjetodavne usluge za dizajniranje i primjenu bilo koje vrste blockchain rješenja. Ali za to trebaju imati dobro izrađen blockchain model koji se usredotočuje na isporuku POC-a.

Sjetite se, kad sam rekao da nema mnogo tvrtki koje nude usluge upravljanja rizikom? Pa, EY slučajno nudi one – porezne usluge, reviziju, pravne aspekte i još mnogo toga.

EY već trenutno radi na nekoliko projekata i pokriva mnoštvo rješenja do danas. Nadalje, svoje usluge nude i u mnogim zemljama. Dakle, o njima biste mogli razmišljati kao o globalnom dobavljaču.

 • Deloitte

Deloitte nudi savjetodavne usluge za startupe i poduzeća kako bi im pomogao u stvaranju blockchain ideja, inovacija, prototipova i razvoja rješenja. I ne samo to, tvrtka također pomaže poduzećima da isporuče vrijednost.

Trenutno imaju šest razina blockchain savjetodavnih usluga. U početku ćete započeti s različitim strategijama, vizijama kako blockchain može dodati vrijednost vašoj tvrtki. Zatim mogu ponuditi dizajn platformi, upravljanje konzorcijem, razvojne putokaze i još mnogo toga.

Osim ovih, oni također nude upravljanje vašim blockchain rješenjem i dodavanje više značajki u budućnosti za nastavak poslovanja.

 • PwC

PwC je još jedna od blockchain konzultantskih tvrtki na tržištu. S njima biste dobili tri različite vrste pristupa – otkrivanje, strategija i isporuka. U svojoj prvoj fazi pokrivaju radionice za osiguravanje vjerojatnog podcjenjivanja i otkrivanje slučajeva upotrebe.

U fazi strategije nude savršeno rješenje za vaše poslovanje. U posljednjoj fazi grade dokaz koncepta i testiraju ga kako bi vidjeli koji su stvarni rezultati. Na neki način, s tri faze uspijevaju pokriti veći dio spektra savjetovanja o blockchainu.

Davatelji tehnoloških usluga –

 • IBM

Upravo ste čuli za IBM, IBM nudi usluge savjetovanja o blockchainu. Uključuju – dizajniranje usluga, savjetovanje o poslovnim modelima, nuđenje vrijednosti postojećim rješenjima i implementaciju u IBM oblak.

Pa, oni su jedan od prodavača Hyperledgera na tržištu trenutno. Dakle, ako prijeđete u fazu POC, oni bi za to definitivno koristili ovu tehnologiju poduzeća. Nadalje, oni se također bave svim sigurnosnim problemima ili izazovima s kojima biste se mogli suočiti u fazama implementacije.

Još jedna stvar bila bi velika korist njihovo ogromno iskustvo u izradi blockchain rješenja. IBM već ima mnogo poslovnih projekata pod njihovim imenom. Dakle, iskustvo bi moglo dobro doći.

 • Fujitsu

Još jedan dodatak na popisu blockchain konzultantskih tvrtki je Fujitsu. U stvarnosti imaju globalni tim spreman za rad na fazi poslovnog savjetovanja u usvajanju blockchaina za poduzeća.

Nadalje, također savjetuju tvrtke o slučajevima korištenja na temelju analize tržišta. Uz to, Fujitsu ima specijalistički izlaz za blockchain, što ga čini sposobnim za obradu bilo koje vrste poslovnog modela.

Tvrtka je sposobna ponuditi rješenje na bazi Hyperledger Fabric ili Ethereum.

 • EPAM

EPAM je još jedna od blockchain konzultantskih tvrtki koja se fokusira na rješenja za blockchain savjetovanje u poduzeću. Štoviše, surađuje s rukovoditeljima uz pomoć radionica kako bi im pomogao da shvate poremećaj i druge srodne aspekte.

Ne samo da pokriva horizontalne aspekte implementacije blockchaina, već pokriva i vertikalne aspekte.

U stvarnosti bi u te svrhe pružali strategije i nudili praktični trening. Uz to, oni također nude prototipiranje i testiranje dotičnog blockchain rješenja. Štoviše, oni također imaju tehnološku pozadinu koja nadilazi POC.

Ali moram reći da ova tvrtka uglavnom daje prednost savjetodavnim fazama blockchain ponuda. Na tržištu ima mnogo tvrtki poput njih koje vole radije dizajnirati model i ne ulaziti u sljedeće faze.

Blockchain konzultantske platforme –

 • 101 Blockchains

101 Blockchains jedna je od vodećih blockchain konzultantskih platformi na tržištu trenutno. To je internetska platforma koja slučajno nudi uvid u sve što je povezano s blockchain tehnologijom. Dakle, ako tražite dragocjene informacije objašnjene na jednostavan način, tada je 101 Blockchains pravi put.

Internetska platforma nastala je od 2018. godine; međutim, dragocjena informacija pokriva ih prvo mjesto. U stvarnosti je njegov primarni cilj pružiti bolje razumijevanje tehnologije poduzećima, kao i individualnim programerima.

Trenutno platforma nudi privatne masterclassove blockchaina za rukovoditelje koji će im pomoći da iskoriste snagu blockchaina. Sve majstorske tečajeve i savjetodavne savjete dolaze izravno od stručnjaka iz ove niše.

Dakle, mrežna platforma mogla bi biti izvrstan način za pokretanje vaše implementacije blockchaina.

Ovaj članak o Blockchain fundamentalnom programu pomoći će vam da bolje uvidite i iskoristite tehnologiju.

Poglavlje 7: Završne riječi

Iako se scenarij brzo mijenja, a blockchain tehnologija raste velikom brzinom, još uvijek postoji puno područja oko kojih su uobičajeni korisnici nejasni. Imati iskusne konzultantske tvrtke koje vam pomažu sve vrijeme uvijek je veliki plus.

Pogotovo, onima koji se ne bi nazivali „tehnološki pametnima“, prije ili kasnije trebala bi dragocjena pomoć pružatelja savjetodavnih usluga u blockchainu, ako žele ući u blockchain industriju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map