Corda Blockchain: The Financial Enterprises härskare

Följande diskussion kommer att analysera Corda blockchain-ekosystemet, arkitekturen, användningsfall och populära Corda-baserade projekt.

Vi lever i en era där tekniken blommar ganska snabbt. Ändå lever vi i ett välmående samhälle, men vi saknar fortfarande många funktioner i vårt dagliga liv och företag. Våra företag drivs på äldre nätverk som inte kan lagra poster utan att göra några fel. det tar dagar att behandla en transaktion, och cyberattacker är en daglig händelse.

I en tid som denna framkom blockchain-teknologin som en riddare med glänsande rustning. Decentraliseringsstrukturen och de tunga säkerhetsåtgärderna skapade en revolutionerande teknik som kan bli av med alla brister i våra affärsmodeller. Men för att göra denna teknik mer användbar inom företagssektorn måste den ha fler funktioner. Därför började många företagskedjor dyka upp.

En av de populära företagskedjorna är R3: s Corda. Corda råkade skapa en hel del hype på marknaden när den först började sin resa som en ny blockchain-teknik för företag. Och så, i dag, kommer vi att dyka in i denna kända företagskedja och låta dig veta hur du kan använda deras tjänster.

Kommer snart: Nybörjarguide för Corda-utvecklingskurs

Innehållsförteckning

Kapitel-1: Vad är R3?

Kapitel 2: Vad är Corda?

Kapitel 3: Arkitektonisk och affärsprincip för Corda

Kapitel 4: Det globala Corda-nätverket

Kapitel 5: Vad är Corda Enterprise?

Kapitel-6: Populära Corda R3 Blockchain-användningsfall

Kapitel-7: Corda Baas-leverantörer

Kapitel-8: R3 Corda Consortiums

Kapitel 9: Verkliga företag som använder R3: s Corda

Kapitel 10: Avslutande anteckningar

Contents

Kapitel-1: Vad är R3?

R3 är ett företagsklassat blockchain-programvaruföretag. De har ett ekosystem med 200 medlemmar från flera branscher. R3, tillsammans med alla andra medlemmar, utvecklar Corda-plattformen och Corda-företagsplattformen för företagsanvändningsfall.

De R3 blockchain-konsortiet bildades 2014. Över 180 professionella utvecklare arbetar för närvarande med utvecklingen av Corda och de investerar 350 företag för att säkerhetskopiera dem.

R3-blockchain-konsortiemedlemmar utvecklar blockchain-teknik för att förändra näringslivet. Alla deras globala nätverk av partners arbetar lika för att utveckla olika handels- och finansapplikationer med kärnprogramvaran Corda blockchain.

Varför skapade R3 Corda?

R3 ser för sig en framtid där olika juridiska kontrakt som affärsavtal hanteras och registreras i ett automatiserat system utan någon form av fel. Dessutom måste människor handla sömlöst för alla kontrakt utan att hantera några friktioner.

Vidare tror de att marknaden måste köra på en annan affärsmodell där olika företag skulle samarbeta och behålla sin bokföring i stället för att ha sitt oberoende system som är inkonsekvent. Företag måste vara beroende av ett rättvist system som behandlar alla företag på samma sätt för att göra dessa.

Avstämningar, dubbletter, pauser och misslyckade matchningar borde vara ett minne blott. Dessutom borde ingen fastna i isolerade pooler av tillgångar. Därför introducerade de en ny teknik som heter Corda.

Sammantaget vill R3 att varje individ och organisation i Corda blockchain ska handla direkt med någon individ. De utformade arkitekturen noggrant för att göra den kapabel att hantera verkliga transaktioner lagligt. Vidare introducerade R3: s Corda blockchain flera blockchain-applikationer på plattformen som kan fungera tillsammans med den typiska övergångsfunktionen.

Du kommer att bli fascinerad att veta att Corda erbjuder många funktioner som integritet, identitet, styrning och många fler. Jag kommer att prata om mer av det senare i guiden.

introduktion till corda r3 blockchainI motsats till tillåtna och tillståndsfria blockkedjor

R3: s Corda blockchain är en plattform för verkliga enheter så att de kan hantera legaliserade kontrakt och överföra någon form av värde utan att förlora någon integritet.

Corda blockchain kan hantera alla verkliga transaktioner inom två identifierade användare med rättssäkerhet och integritet i motsats till tillståndlösa blockchain-nätverk.

Jämfört med alla typer av tillåtna blockchain-nätverk, kommer Corda blockchain att låta dig ha flera parter som finns i ett nätverk. De kommer också att kunna interoperera inom samma nätverkssystem. R3-blockchainmedlemmar utformade uttryckligen styrningssystemet för detta ändamål och för att återspegla vanliga användningsfall på plattformen.

För att säkerställa att Corda blockchain kan lösa alla skyldigheter korrekt, kommer det att tillåta dig att utfärda, överföra och till och med lösa in kontantliknande tillgångar. Huvudsakligen är dessa tillgångar de verkliga valutorna som måste följa reglerna.

Alla som kommer att utfärda en inbyggd valuta eller använda några tokens i nätverket kan använda dessa tokens för att betala för alla typer av deltagande eller antagande av nya funktioner. Du kan också använda tokens för att betala för alla tjänster som kan vara plattformsspecifika eller utanför plattformen. Tjänsterna måste dock finnas i bredare Corda-nätverk.

Om du inte är säker på hur tillåtna blockkedjor skiljer sig från tillståndsfri blockkedja, så här är en jämförelseguide till Tillåtna kontra tillståndsfria blockkedjor som hjälper dig att förstå hur Corda är en tillåten blockkedja. Vidare kommer du förhoppningsvis äntligen se ett annat tillvägagångssätt för att lösa typiska affärsproblem.

Vilka problem vill Corda Blockchain lösa?

Sedan 2016 är Corda en av blockchain-programvaran med öppen källkod som alla kan använda fritt. Ett stort samarbete mellan olika globala organisationer gjorde det möjligt att komma på den unika Corda blockchain. Alla företag som samlades för att bygga denna programvara representerar ett brett spektrum av branscher, och med regler var designen komplett.

Ja, Corda blockchain var endast för finanssektorn, och det var det enda syftet med att utveckla denna R3 blockchain-teknik i första hand. Men efter släppet i praktiska blockchain-användningsfall visade Corda blockchain enorm potential för andra användningsfall utöver bankverksamhet.

Men vad var den motiverande faktorn som fick Corda blockchain att komma fram? R3 blockchain-teknik ville lösa kärnproblemet mellan individer och en kombination av företag – hantera avtal och en annan form av kontrakt. Vanligtvis litar dessa parter på varandra för att göra transaktionen, men de litar inte tillräckligt för att också ha samma register.

Det spelar ingen roll vilken plats eller bransch parterna kommer från, men överallt kan vi se samma förtroendeproblem, eller hur? Dessutom upprätthåller de sin egen huvudbok och den registrerar den specifika synen på deras positioner och avtal tillsammans med deras uppsättning kunder.

Men när varje enskilt företag upprätthåller en annan uppsättning poster av samma sak, skapar det felanpassning, felkorrigering med extra kostnad. Dessutom skapar dessa scenarier många konflikter om två företag har olika syn på samma transaktion som skapar ett kryphål för den dåliga parten att utnyttja den.

Corda R3 Blockchain till undsättning

Tidigare var det oundvikliga scenen med otillbörlig matchning. Men nyligen med R3 blockchain-teknik finns det många sätt att bli av med detta problem i centraliserad infrastruktur. Corda blockchain var dock tvungen att gå med i sina nätverk utan att gå med i företagen själva.

Men den här typen av tillvägagångssätt skapar också en avvägning där du måste hantera tröghet och hyresökning. Hur som helst, allt kommer med en kostnad, och du kan redan se hur den finansiella sektorn var innan den ens började använda webbaserade applikationer. Så när det finns en ny teknik kommer det att bli en mycket större prestation än förluster.

Corda blockchain, i det här fallet, kan använda stark och säker kryptografisk hashing för att erbjuda nya möjligheter. Och detta säkerställer det auktoritativa registreringssystemet där varje företag som deltar i det får lika rättigheter och har ett gemensamt sätt att hantera det. Dessutom kommer det inte ens att störa deras integritet alls.

Corda blockchain-plattform erbjuder ett system där företagen äntligen kan veta att det de ser matchar det andra företaget ser. Så det minskar kostnader, konflikter och fel i det övergripande huvudbanksystemet.

Därför kan Corda blockchain-plattformen utvecklas utöver bara finansiella sektorer och ge en nivå av förtroende mellan olika organisationer.

Titta på on-demand webinar om digitala inhemska handels- och försörjningskedjor där R3 utforskar hur Corda levererar mer branschspecifika lösningar.

Kapitel 2: Vad är Corda?

Corda är distribuerad programvara som behandlar och registrerar data för att främja en decentraliserad nätverksmiljö. I huvudsak är Corda inriktad på de finansiella sektorerna. Corda R3-arkitekturen stöder främst smarta kontrakt som liknar definitionen av Braine, Bakshi och Clack.

Den smarta kontraktsstrukturen inom Corda R3-arkitekturen är ett avtal där utförandet beror på datorkoden men med mänsklig kontroll och inmatning. Men om någon vill eller behöver, kan de lagligen tillämpa dessa smarta kontrakt när som helst. Om du står inför orättvisa funktioner i smarta kontraktfunktioner i Cordas privata blockchain kan du vidta rättsliga åtgärder.

Det här är något som andra blockchain-företag inte riktigt tillhandahåller, gör det?

De viktigaste funktionerna i R3 Blockchain-plattformen

Inledningsvis designade R3-blockchain-konsortiemedlemmar Corda privat blockchain för finansinstitutens behov. Det visade sig dock vara mycket bredare när det gäller användning. Du kan se en stor likhet med det typiska blockchain-systemet i Cordas privata blockchain, men det har inte den traditionella designen som gör att den inte kan hantera verkliga situationer.

Huvudsakligen anpassar Corda R3-arkitekturen den ursprungliga versionen av blockchain och erbjuder en blockchain 2.0! I byggstenen i Corda R3-arkitekturen kallas var och en för “statliga objekt”. Dessa objekt representerar en del av verkliga kontrakt eller innehåller hela kontraktet där.

Det skiljer sig från typiska blockchain eftersom hela den virtuella maskinen eller hela storbilsystemet beror på att användarna når konsensus. Men i Corda görs saker lite annorlunda.

Corda erbjuder tre verktyg för global distribution av konsensus –

 • Smart kontraktslogik som gör det möjligt för användarna att göra transaktioner med förutbestämda regler. Det är en del av deras CorDapps.
 • Tidsstämpling och unika tjänster. Dessa är kända som Notarius pooler. Tjänsterna kan beställa transaktioner tillfälligt, vilket eliminerar konflikter.
 • Flow Framework som förenklar skrivprocessen för komplexa protokoll mellan misstroende användare.

Corda Private Blockchain-modell

Corda R3-arkitekturen börjar med tanken på ett globalt huvudbokssystem, där vem som helst kan lita på den enda källpunkten.

Men Corda R3-arkitekturen är inte helt så. Du kommer inte att kunna se alla transaktioner i en huvudbok, så global synlighet är inte funktionen i Cordas privata blockchain.

Alla transaktioner mellan två individer eller grupper kommer endast att vara synliga för dem och ingen annan. Användare som kommer att delta i konsensus kan dock också se dem eftersom de behöver verifiera det för storbokens skull.

Jämfört med plattformar som erbjuder en global sändning av alla transaktioner har Corda blockchain definitivt ledningen. En viss privat plattform erbjuder också dessa genom att dela upp data i andra kanaler eller konfidentiella kontrakt. Men är de tillämpliga i ett nätverk där miljarder användare kommer att använda plattformen varje dag?

Tja, nej. Så den här unika modellen ger Corda r3-arkitekturen en annan kant än redan befintliga plattformar.

Huvudsakligen är grunden för denna typ av R3 blockchain-plattform det statliga objektet. Statligt objekt registrerar förekomsten av alla smarta kontrakt och ger också det aktuella tillståndet för kontraktet. Och de som kommer att delta i det smarta kontraktet kommer att kunna se detta objekt.

Uppnå konsekvens inom Corda R3-arkitekturen

För att se till att hela nätverket är konsekvent i ett delat, globalt system även om inte alla kan se storleksdata. R3-blockchainmedlemmar litar helt på kryptografiska hash. Hashingen i kryptografiprocesser kan identifiera data och användare och länka tillbaka till den tidigare transaktionen för att underhålla kedjan.

Alla statliga objekt är oföränderliga. Så ingen kommer att kunna ändra det. R3-blockchainmedlemmar vill behålla konsensus för att alla ska vara överens när nätverket växer. Och alla R3-blockchainmedlemmar tror att det är viktigt att upprätthålla avtalet om någon vill integrera blockchain i verkliga scenarier.

Corda blockchain ser till att varje enskild data förblir densamma även om andra åtgärder pågår för att uppdatera data. Detta bildar en Corda R3-arkitektur där vem som helst kan göra affärer på ett tillförlitligt sätt, från enkla monetära betalningar till sofistikerade kontrakt.

Konsensusprocess av R3 Blockchain-plattformen

Om du verkligen hade gjort ett fel på Corda blockchain-plattform kan du uppdatera det. Men du måste använda en transaktion för att göra ändringen. Denna nya transaktion kommer att konsumera det tidigare tillståndsobjektet och utveckla ett nytt tillståndsobjekt med reviderad data. Dessutom finns det två aspekter av konsensus i Corda blockchain-plattformen –

Transaktionsgiltighet

Användarna som kommer att delta i Cordas privata blockchains kontraktsprocess måste kontrollera några punkter som behövs för en uppdaterad validering. För det måste de kontrollera tillhörande kontraktskoder i tillståndsobjektet. Så användarna måste vara deterministiska om det. Dessutom måste statsobjektet ha alla partiets underskrifter, och om det indikerar någon annan transaktion måste transaktionen också vara giltig.

Transaktions unikhet

Hur kommer validerarna att veta om en transaktion är unik eller inte? I vilket fall som helst kan validerare veta om de ser att alla ingångar i tillståndsobjektet inte har några revisioner eller inte har några transaktioner kopplade till det.

Validerare av en transaktion kan validera det genom att köra samma kontraktskod tillsammans med valideringslogik. Vad händer dock om det finns två transaktioner giltiga samtidigt? Hur kommer de att bestämma sekvensen i Corda R3-arkitekturen?

I det här fallet behöver du en förutbestämd observatör, och användaren måste vara medlem i ömsesidigt distraherande användare i noteringspoolen. Det kan finnas flera notariepooler i en Corda privat blockchain där varje pool kan erbjuda olika typer av valideringsegenskaper.

Vanligtvis når andra typer av blockchain-plattformar samförstånd på storleksnivå men inte i Corda. Alla användare på denna R3-blockchain-plattform kommer bara att se en bråkdel eller delmängd av hela storboken. Och på detta sätt kommer andra parter att få den integritetsnivå de behöver utan att stränga sin transaktionsinformation på en annan privat kanal.

Pluggbar arkitektur

Corda blockchain-plattformen erbjuder också några unika pluggbara funktioner. Dessa pluggbara funktioner hjälper till att förbättra skalbarhet, tillgänglighet, integritet, algoritmisk smidighet och storlekssystemkompatibilitet.

Varje typ av enskilda tjänster kan skapas med lika ömsesidiga distraherande parter med hjälp av det bysantinska feletoleranta samförståndet. Alla dessa unika tjänster eller noteringspooler är bara här för att avgöra om det förbrukade tidigare transaktioner eller inte.

De kan inte validera själva transaktionen på något sätt i blockchain-plattformen R3. Så, dessa noteringspooler kommer inte att kunna se allt innehåll i någon transaktion, vilket bevarar just den transaktionens skalbarhet och integritet.

R3 blockchain-konsortiet designade konceptet som verkligen erbjuder en annan typ av blockchain-system.

Titta på on-demand webinar om blockchain och ökningen av inbäddad ekonomi nu!

Kapitel 3: Arkitektonisk och affärsprincip för Corda

Affärsprinciper på Corda Blockchain-plattformen

 • Inkludering: Alla användare har frihet att upptäcka varandra och de kan göra transaktioner direkt i ett öppet nätverk.
 • Säker identitet: Användarna kommer att ha försäkran om identiteten för alla deltagare i nätverket.
 • Integritet: Transaktionsdetaljer gäller endast för transaktionsparterna. Så om du gör affärer med en annan användare kan ni båda se detaljerna men ingen annan kan. De enda undantagen är användarna som deltar i samförståndet.
 • Delad logik: Alla egenskaper hos ett avtal kommer att hanteras av systemet. Dessutom kommer det att vara datorkodformat, så att överensstämmelsen och giltigheten hos det avtalet förblir intakt.
 • Laglig foting: Varje affär på storboken är en form av bevis för den informationen lagligt. Alla på storboken skulle behöva visa detta i händelse av tvist.
 • Auktoritativ: All information på huvudboken har auktoritativ åtkomst och data. Dessa kommer inte att vara en skugga av informationen som hålls någon annanstans. Så all information är originalet.
 • Oföränderlighet: Allt på storboken är det slutliga tillståndet för den informationen. Ingen kan ändra det. Men om det uppstod ett fel måste användarna gå igenom den efterföljande transaktionen för att ändra den.
 • Öppna system: Själva systemet är öppen källkod tillsammans med deltagande, styrning, utveckling och till och med tillsyn. Denna typ av system säkerställer plattformens olika användningsfall.

Corda Architectural Standards

Det finns få arkitektoniska standarder för Corda blockchain-plattformen. Låt oss se vad de är –

 • Skala: Corda är mycket skalbar. Så det kan stödja miljarder transaktioner varje dag.
 • Livslängd: Det kommer att finnas flera versioner av Corda som körs i samma nätverk sida vid sida. Och alla applikationer körs på den senaste versionen av Corda; du behöver inte ändra koden för det.
 • Säkra: Mycket säkerhet från den kontroversiella säkerhetsmiljön kommer att ta hand om nätverket.
 • Stabil: Utvecklingen kommer att göras riktigt noggrant. Varje version kommer att upprätthålla enighetskritiska nätverksstandarder för att undvika fel.
 • Driftskompatibel: Du kan använda flera applikationer i samma nätverk och ha interoperabilitet bland dem.

En uppsättning gränssnitt som är standardiserade finns också i arkitekturen, främst för kontrakt. Det hjälper till att maximera blockchain-interoperabiliteten för Corda R3 för en mängd olika leverantörer. Dessutom kan implementering av Corda R3-blockkedjor i företagen hjälpa till att påskynda tillväxt och kraft.

Varför den här arkitekturen utmärker sig?

R3 blockchain-teknik vill rikta sig mot branschens problem genom att minska kostnader, regleringsbördor, risker och innovation av tjänster och produkter. Således skapar det en mångfald av tjänster som verkligen kan hjälpa blockchain-ekosystemet.

Såvitt andra distribuerade huvudteknologier presterar och erbjuder finns det inga befintliga som kan erbjuda samma nivå av faciliteter som Corda blockchain-plattformen. Till exempel måste hålla en ömsesidigt misstroende användare i samma nätverk alltid ha en gemensam nivå av administrativ åtkomst. Men ingen annan plattform tillhandahåller det.

Såsom arkitekturen i Ethereum är inte lämplig som en lösning och vad Corda blockchain-plattformen vill ändra. Att behålla att begränsa och behålla all känslig information i huvudboken kommer inte att vara något av Ethereum (även om Enterprise Ethereum kan tillåta det). Således utmärker R3 blockchain-teknikarkitektur inom detta område.

Smarta kontrakt eller affärslogik för Corda Blockchain

Corda blockchain driver all sin affärslogik med funktionen smart kontrakt. Vanligtvis är smarta kontrakt i Corda R3 Blockchain en mycket enklare form av affärslogik. Det är en ren funktion där användaren kan avvisa eller acceptera det föreslagna avtalet och till och med komponera en från enkla återanvändningsfunktioner.

Varje tillståndsobjekt i Corda R3 blockchain-nätverket anger vilken funktion du behöver använda för alla transaktioner som kan skapa det tillståndsobjektet eller konsumera det. Dessutom måste alla i alla fall följa dessa regler för att genomföra och skapa ett tillståndsobjekt av något slag. Om någon inte följer de tillhörande reglerna, verifierar deras tillståndsobjekt inte bara.

Så för att göra en transaktion giltig måste du använda kontraktskoden tillsammans med dess associerade tillstånd. Det är ditt ansvar att föreslå den affärslogik som följer alla regler som beskrivits från tidigare om du någonsin vill få alla smarta kontraktavtal validerade.

Därför definierar kontrakt faktiskt konsensusdelen av affärslogiken i Corda blockchain. Dessutom är dessa mobila; det betyder att du kan ladda ner det här och köra det i en sandlåda där granskning kanske inte är nödvändig.

Även om Corda R3 blockchain faktiskt använder den undertecknade formen av kontrakt i deras globala Corda-nätverk.

Vilken modell använder det smarta kontraktet?

Corda blockchain följde bitcoinmodellen där en part kommer att föreslå en transaktion och andra personer i nätverket kommer att verifiera den. Även om de utökade processen och generaliserade den så att vem som helst kan använda den.

Dessutom är det här integriteten och skalan spelar in i Corda R3 blockchain. Dessutom valde de Java Virtual Machine för att utföra alla smarta kontrakt och validera dem. Men varför? Tja, Java Virtual Machine kommer med många befintliga bibliotek, och många känner till det. Så det är mycket lättare för en utvecklare att arbeta på den här virtuella maskinen.

Funktionen är bäst för R3-blockchain-banker som kan återanvända sina koder på denna plattform utan att helt ändra den.

R3-blockchain-konsortiemedlemmar använder dock sin kundsandlåda snarare än JVM-sandlådan. Det ger således en mer restriktiv karaktär vid transaktioner. Dessutom förbättrar detta säkerhetsstandarden i R3-blockchain-bankerna.

I likhet med Ethereum använder man istället för att standardisera ett språk en bytecode-uppsättning, som låter användare förnya sig med sitt kontraktsspråk. De kan till och med använda vilket känt språk de helst föredrar.

Dessutom säkerställer processen att användning av kontraktskoder i alla blockchain-applikationer skulle vara helt enkelt och främja god utveckling.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Hur Corda R3 Blockchain hanterar identiteter?

Det är dags att prata om hur nätverket faktiskt hanterar identiteter. Du vet redan att R3-blockchain-konsortiemedlemmar använder identiteter för att representera noden. Så det finns ingen anonym aspekt som bitcoin eller andra blockchain-nätverk.

Att använda digital identitet är viktigt eftersom finansiella transaktioner måste ha någon form av förtroende. I identiteten för Corda blockchain kommer nätverket att ge ut ett certifikat. Dessutom kommer certifikatet att innehålla användarens tecken och det verkliga namnet.

Så brottslingar som vill gömma sig bakom ett alias och använda plattformen kommer inte att vara ett alternativ här. Således blir det av med den dåliga sidan av blockchain-teknik – Brottsliga förbindelser.

Du får en privat nyckel tillsammans med din Corda blockchain-identitet och du måste skydda den. Det beror på att allt som är undertecknat med din privata nyckel kommer att binda dig lagligt i kontraktet. Så om du lämnar ut det till en annan part kan han / hon utnyttja den nyckeln.

Att göra dessa Corda blockchain associerar ett läsbart namn (ursprungligen det lagliga namnet) tillsammans med den offentliga nyckeln och deras IP-adress (nätverksadress).

R3-blockchain-konsortiemedlemmarna är helt strikta om detta kartläggningsförfarande. Du får bara en offentlig nyckel med ditt namn. Som du kan se är skillnaden mellan privat nyckel och offentlig nyckel stor.

Genom att göra detta erbjuder Corda blockchain en entydig juridisk enhet för att eliminera alla former av tvetydighet i nätverket eller någon annanstans. Baserat på detta kan många skapa lösningar som man kan lita på fullt ut.

Den underliggande Corda blockchain-programvaran skapar denna identitetsinfrastruktur inom deltagarna men begränsar inte driftsättet eller sofistikering. Emellertid ger det globala Corda blockchain-nätverket en specifik modell för detta där parterna kommer att kunna samla alla identiteter för att främja interoperabilitet i flera Corda-nätverk..

CorDapps

När du utvecklar en CorDapp finns det några faktorer du behöver behålla. Du måste minimera mängden delningsförmåga i applikationen och det begränsar också vilka programmeringstekniker du kan använda.

Kombinationen av kontaktkoder, API: er, UI-komponenter, tillståndsobjekt, Flow-ramar och plånbok-plugin utgör den allmänna strukturen eller CorDapps eller Corda Dapps. Så om du planerar att utveckla CorDapps bör du ha dessa funktioner i åtanke. Ta bort något av det, och det är inte ett Corda-program.

Varför bygga på Corda Blockchain-plattformen?

Nu vet du om Corda blockchain-programvaran. Men huvudfrågan är att det ser bra ut, men varför skulle du ens överväga att använda det? Det finns praktiskt taget några anledningar till det. Låt oss se vad de är –

 • R3-blockchain-konsortiemedlemmar ser till att erbjuda verktyg i branschkvalitet tillsammans med en perfekt utvecklande miljö för att fokusera på att bygga upp något värde ovanpå sina applikationer.
 • Den levereras med en brandväggsapplikation. Om du kan distribuera det inom ditt företag kan ingen någonsin skada ditt nätverkssystem igen. Det är praktiskt taget det starkaste säkerhetsprotokollet du någonsin kan hoppas på. Så det är inte ett problem att kommunicera med en annan nod över hela världen.
 • Du kan ta med äldre appar i nätverkssystemet och öka dem genom att synkronisera och länka alla dessa appar med klientens nätverk.
 • Du får tillgång till ett brett utbud av CorDapps. Dessa är alla interoperabla och Cora blockchain-baserade applikationer. Var och en är produktionen från R3-blockchain-konsortiemedlemmarna.
 • R3 kommer att arbeta med ISV: er och individer för att hjälpa till med att integrera plattformen i sitt företag och upprätthålla katastrofåterställningsprotokollet. På så sätt kan du äntligen fokusera på ditt företag snarare än på själva nätverket.

Vill du veta mer om Corda-arkitektur och hur du kan börja utveckla CorDapps? Här är en omfattande Corda-handledning som lär dig hur du utvecklar Corda.

Kapitel 4: Det globala Corda-nätverket

Global Corda Network är en kombination av öppen källkod Corda-programvara, nätverksparametrar, standarduppsättningar och styrningsprocesser. Vanligtvis är dessa en uppsättning noder med en gemensam standard för att hjälpa dem att hitta varandra för direkta transaktioner.

Detta nätverk säkerställer ett öppet ekosystem så att någon tjänst från Corda kan erbjudas till specifika noder eller alla noder. Uppsättningen av noder lokaliserar varandra med hjälp av säkra identiteter och direkta transaktioner.

Global Corda Network erbjuder en uppsättning standarder för Corda-noder bara för att transakera felfritt trots vem som driver dem eller vilken grupp de tillhör. Det kommer inte ens att spela någon roll om de kör en annan applikation eller varför de i första hand distribuerade Corda blockchain-plattformen.

Det öppna ekosystemet i Corda privata blockchain erbjuder ett enormt värde för företagen eller kunderna. I vilket fall som helst kan du använda plattformen för att driva ditt interna nätverkssystem eller för att tillhandahålla en lösning för kunderna.

Det är därför Corda privata blockchain kommer med ett styrsystem, till skillnad från Corda-programvaran vi tidigare pratade om. Blanda inte Corda blockchain med Global Corda-nätverk. Corda blockchain är bara en del eller ett segment av Global Corda Network.

globalt corda-nätverk

Affärsnätverk i det globala Corda-nätverket

R3-blockchainmedlemmar förväntade sig redan resultatet av deras Corda blockchain. De tror att företag som kommer att använda Corda blockchain troligen kommer att samlas för att lösa alla vanliga affärsproblem. Det är därför de fäste implementeringen av R3 blockchain-plattformen med specifika affärsinriktade funktioner tillsammans med medlemsmöjligheter.

R3-blockchainmedlemmarna hänvisar till denna typ av nätverk som affärsnätverk. Det är ett nätverk av företag där de kan samarbeta om ett specifikt affärsändamål i nätverket, men de är också fria att delta i andra affärsnätverk och handla med noder samtidigt.

Allt kommer att vara på samma infrastruktur. De behöver inte utveckla ny infrastruktur för varje samarbete. På detta sätt skapar de nya typer av blockchain-affärsmodeller.

Uppenbarligen säkerställde R3-blockchainmedlemmarna full frihet för företagen. Även om dessa företag använder företagsnätverket, kommer de inte att ha några begränsningar för att skapa nya kontrakt eller flytta tillgångar.

Dessutom kan Corda blockchain-affärsnätverk definiera sin egen uppsättning standarder efter deras behov.

Dessa inkluderar främst sekretessnivåer, affärslogik, medlemskapskriterier, styrning och till och med nätverkets tillgångstyp. Du kan vara användare i olika affärsnätverk samtidigt och till och med handla inom dessa ramar sömlöst.

Det enda syftet med R3-blockchainmedlemmarna att bilda detta globala nätverk är att förena verksamheten under en gemensam grund. Vanligtvis affärsklass, överlappar och tävlar för mycket och till slut har båda mycket liten framgång.

Vad gör det globala Corda-nätverket?

 • Anger nätverksstandarderna. Dessa parametrar definierar konsensusinställningarna, och varje nod måste följa den för global stabilitet och kompatibilitet.
 • Erbjuder identitetsramverk, som gör det möjligt för företag att ha kontrakt med verkliga företag utan tvivel.
 • Rekommenderar olika konsensuspooler. Dessa pooler erbjuder transparent, konsekvent och motståndskraftigt utförande av konsensus.
 • Aktiverar orakler som vidarebefordrar information över nätverket.
 • Hjälper inbyggd digital valuta tillsammans med fi atvalutor, så att användare kan handla sömlöst.
 • Erbjud öppet styrningssystem. De är intressenter av ekosystemet.

Styrningssystemet

Även om det mesta är händerna på Cordas privata blockchain-användare, finns det fortfarande vissa system för reststyrning för att upprätthålla olika kritiska punkter som varje nod är beroende av.

För deras affärsnätverk bör det finnas ett styrsystem som användarna av det nätverket väljer. Men även de styrande systemen måste följa specifikationerna för den underliggande styrningsarkitekturen.

Detta innebär att R3 blockchain-ramverket för företag beror på intressenternas intressen och det gör att man arbetar på ett sätt för att tillgodose deras behov. Om du till exempel tittar på Bitcoins-blocket är blockets maximala storlekstillstånd faktiskt godtyckligt med få gränser för att begränsa det.

Men alla medlemmar måste komma överens om denna godtyckliga siffra för att upprätthålla nätverket. Så om det inte finns något underliggande styrningssystem i nätverket och ingen annan regering som ställer in inställningarna är konflikt uppenbar.

Och varför skulle det inte? Det är inte möjligt för alla att komma överens om alla typer av inställningar eller standarder inom ramen. Men blockchain-plattformen R3 ser till att alla följer vissa standardregler och att det inte finns någon konflikt mellan deltagarna.

Corda R3 Blockchain: Nätverksparametrar

Du kanske tror vad användningen är för nätverksparametrar eller behöver användarna ens? Tja, nätverksparametrar finns i Corda R3 blockchain av många skäl. För det första hjälper de till att se till att alla noder i nätverket kan kommunicera framgångsrikt.

Några av dessa parametrar inkluderar meddelandestorlek eller hur de kan använda sekretessalternativ som Intel SGX eller till och med när de ska uppgradera sina noder.

Alla dessa verkar som små faktorer och mycket tekniska punkter. Men tillsammans utgör de infrastrukturen för blockchain-plattformen R3. Dessutom kan dessa små parametrar vara en stark oenighet bland användarna.

Det hände tidigare med Bitcoin-blockkedjestorleken där användare var oense om det, och debatten fortsatte under lång tid. Så om R3-blockchainmedlemmarna lämnar dessa åt massfolk kommer det snart att politiseras.

Det är därför som ansvaret för att upprätthålla inställningen så länge som att uppdatera eller skapa mer bör ligga på styrande organ redan från början.

Consensus Protocol av Corda Blockchain

R3 blockchain-teknik Corda fungerar på en uppsättning konsensusprotokoll precis som alla andra blockchain-plattformar. Användare vet om en transaktion godkändes eller inte när konsensusalgoritmen bearbetar den. Unikt, Cora blockchain behöver upprätthålla miljarder transaktionshanteringsfunktioner med konsensusalgoritmer.

Därför erbjuder R3 blockchain-teknologin en mängd konsensustjänster, främst kända som notariepooler. Dessutom erbjuder varje notariepool olika tjänster på samma globala Corda-nätverk. Så, användarna kan välja mellan dessa notariepooler och få de tjänster de vill ha. Det är ett helt annat tillvägagångssätt jämfört med det typiska blockchain-systemet, eller hur??

Andra deltagare kan fjärrköra vissa konsensusalgoritmer i ett slutet och säkert nätverk. Men för att se till att användarna kan göra transaktioner och använda det samförstånd de önskar för nätverkets styrande organ skulle behöva titta över noteringspoolerna.

Dessutom kan deltagarna effektivisera sina transaktionsverifieringsprocesser om de kan hålla en lista över noteringspoolerna för användarna.

Listan kan delas, så att alla skulle kunna se den och välja den bästa som passar deras behov.

Dessutom är att tillhandahålla blockchain-säkerhet för noteringspoolerna också den primära uppgiften för styrningsnätverket.

Gör Corda-ekosystemet framgångsrikt

Vanligtvis beror Corda blockchain och Global Corda-nätverkets framgångsgrad främst på vissa varianter av ekosystemet. Dessa varianter är användare, operatörer, guvernörer och designare av företagsnätverket.

Förutom dessa tar leverantörerna av noteringsnoder, applikationsutvecklare och infrastruktur och blockchain-orakeltjänstleverantörer också kostnaden.

Men den goda nyheten är att du kommer att kunna använda fiat-pengar på det globala Corda-nätverket och dessa pengar kommer att följa de typiska fiat-pengareglerna. Men om du inte vill begränsa reglerna på plattformen är du fri att använda en inbyggd tillgång i Corda blockchain för att behålla den.

Det kan ge dig mer flexibilitet att använda valutan och använda den för att få lagring, representationer eller nya funktioner för användarna.

Se on-demand virtuell konferens om företagets blockchains 2021 förutsägelser där företagsplattformar som R3 delar sin vision om blockchain.

Kapitel 5: Vad är Corda Enterprise?

Corda Enterprise är R3s kommersiella distribution av öppen källkodsplattform Corda. Plattformen är specifikt optimerad för att möta alla krav i blockchain-användningsfall för företag. Denna version av Corda blockchain är kompatibel och interoperabel med den viktigaste Corda-plattformen. Om du använder till och med en av dessa kan du fritt byta ut dem efter behov.

Du kommer inte möta några leverantörsfästen i den här. Så det är ett flexibelt alternativ för alla företagsföretag där ute. R3-blockchain-konsortiemedlemmar tar hand om funktionerna när du gör din begäran. De kommer att justera Corda-programvaran och ge den de funktioner du behöver för dina organisationer.

Funktioner i Corda Enterprise

Blockchain Application Firewall

Med detta kan företag distribuera tekniken inom sina datacenter, men de kan också kommunicera med vilken nod som helst i världen. R3 blockchain-teknikens brandvägg är supersäker, och ingen hacker kan hacka in i nätverket och stjäla känsliga och värdefulla tillgångar.

Stöd för SQL- och Oracle-databaser

Du kan sömlöst integrera industristandarddatabaser. För företag erbjuder R3-blockchain-plattformen SQL- och Oracle-databaser. Dessutom är många redan bekanta med dessa databaser. Så det kommer inte vara mycket svårt att använda dessa.

Kompatibilitet

Du kan nu få korsversion och korsdistribuerbarhet i Corda-nätverket. Corda fortsätter att uppdatera sin programvara och lägger till fler funktioner när tiden går. Så, kanske har du använt en tidigare version av Corda och kör fortfarande program på den.

Om de byter programvara i det totala nätverket, hur kommer din applikation att fungera? För att se till att du inte möter några problem, ser de till att båda versionerna kan köras på samma nätverksarkitektur utan att störa varandra.

Optimering för IT-miljöer

Plattformen erbjuder support dygnet runt, prestanda, styrning, släppscheman, övervakning, katastrofåterställning, hög tillgänglighet och många fler funktioner för IT-miljöer. Så allt du behöver göra är att integrera nätverket, och för något stöd är Corda blockchain-team här för att säkerhetskopiera dig.

Inga begränsningar

Med Corda blockchain får du tillgång till världens första interoperabla blockchain-modell och ser till att all integritet bibehålls. Dessutom kan alla företag som körs i nätverket kommunicera och handla med varandra utan problem. Processen effektiviserar affärsmodellen i stor utsträckning.

Vill du få din jobbintervju? Börja med dessa frågor och svar från Corda-intervjun och förbered dig på din kommande intervju nu!

Kapitel-6: Populära Corda R3 Blockchain-användningsfall

användningsfall och konsortier av r3 corda

Många branscher kan använda R3 Corda-användningsfall. Några av dem inkluderar – Regering, hälso- och sjukvård, finans, försörjningskedja, försäkring, lag och ordning och många fler. Dessutom kan alla dessa använda Corda blockchain för att öka effektiviteten och förenkla affärstransaktioner.

Dessutom fungerar Corda blockchain med några av de komplexa egenskaperna hos transaktionsnätverk som finanssektorn. Det hjälper dem att utveckla sina R3-blockchain-användningsfall för att passa med andra branscher.

Inte bara kan den effektivisera, men en annan populär R3-blockchain använder fallet för förbättring av de interna systemen och processerna. Corda blockchain erbjuder oföränderlighet med gillad information om storboken. Dessutom validerar och främjar denna länkade information transparens inom företaget självt eller mellan två företag. Den delade uppsättningen och globala fakta hjälper många organisationer att –

 • Automatisera granskningssystemet med hjälp av nätets oföränderliga och länkade natur.
 • Minska profilrisker eftersom de delade datastandarderna ger mer förtroende för marknaden.
 • Byt ut deras gamla, felaktiga interna nätverkssystem med en enklare process.

Finansiera

De finansiella sektorerna och alla krav var den första efterfrågan på R3-fallskedjeanvändningsfall. En ny typ av regler inom finansbranschen tillsammans med den globala krisen skapade de dyraste skyldigheterna och efterlevnaden.

Samtidigt orsakar många nya affärsmodeller och fintech-startups störningar med deras innovation. Så med äldre nätverk kan finansiella industrier inte konkurrera med den nya tekniken.

Det finns redan några populära R3-blockchain-användningsfall i finanssektorn. Det beror på att Corda blockchain-arkitektur kom från samarbetet mellan de största finansiella företagen och de stränga branscherna och tillsynsmyndigheterna i mixen.

Dessutom introducerar Corda blockchain en dramatisk förändring av effektiviteten för att motverka de stigande kostnaderna men bibehålla den effektivitet de behöver.

Dessa R3-blockkedjor i betalningsanvändningsfall inkluderar hantering av en hel livscykel för ett kontrakt, som att hantera en handelsfinansieringsgrupp eller pappersarbete efter handel. Corda blockchain kan byta tillgångar automatiskt och bli av med mellanhanden. Andra populära scenarier är –

 • Erbjud betalningssystem för direktöverföring. Här behöver inte R3-blockchain-banker förlita sig på den komplexa karaktären hos nostro-kontot hos andra banker.
 • Aktiesystem efter handel där du kan avveckla din betalning omedelbart utan några komplicerade arrangemang för tillgång eller betalningstransaktion.
 • Corda blockchain kan också erbjuda syndikerade lån där nätverket kan erbjuda flera kontrakt inom företag.
 • R3 blockchain-teknik kan erbjuda återuppvärmning av tillgångar där den kan reglera kontrollgränsen inom varje kontrakt och därmed minska avvecklingstiden.

Försörjningskedjan

Moderna leverantörskedjebranscher som behöver samarbeta för att slutföra en produktlansering på marknaden. Därför behöver systemets komplexa karaktär ett massivt samarbete från nej källor. Till exempel behöver bilar eller flygplanstillverkare samarbeta med många företag för att samla in råvarorna och sedan montera dem för att göra den slutliga produkten.

Men detta ger upphov till en lång kedja av information och transaktioner som måste ha mer effektivitet för att hantera ordentligt.

R3 blockchain för leverantörskedjeanvändningsfall kan vara en utmärkt lösning för detta system. Corda blockchain kan ge dem det nätverk de behöver med hjälp av det globala Corda-nätverket. De kan handla och utbyta information utan att oroa sig för en enda felpunkt. Corda blockchain hjälper leverantörskedjor att –

 • Visa bevis på viss information och verifiera informationens äkthet.
 • Skapa ett inkapslings- och automatiserat granskningssystem för affärsregler med hjälp av transaktioner.
 • Visa komponenternas ursprung och enhetsanslutning mellan dem. Vanligtvis är systemet de använder felaktigt och behöver automatiseras.

Anmäl dig nu: Enterprise Blockchains och Supply Chain Management Course

Försäkring

Ja, försäkringsbranschen erbjuder förtroende för många affärsverksamheter. Men mängden pappersarbete och bearbetningstid är en av de viktigaste frågorna i denna bransch. Om du har någon form av försäkring vet du förmodligen faktum nu.

Dessutom måste försäkringsbranschen behandla och registrera alla dokument för varje enskild försäkring. Och det behöver inte sägas att försäkringar behöver en hel del dokumentverifieringar för att bilda dig. Endast ett enda misstag kan lägga till friktion och slösa timmar.

R3 blockchain för fall där försäkringsanvändningen kan säkerställa en bättre miljö för både försäkringsgivaren och försäkringskunden. Du kommer att se mindre bedrägeri, större möjligheter och mer effektivitet inom branschen.

Corda blockchain ser till att dessa processer automatiseras med det smarta kontraktssystemet. Du kommer att ange avtalet med försäkringsreglerna och efter verifieringen av dina dokument i nätverket får du den försäkring du förtjänar. Ett sådant smart kontrakt kan –

 • Samla all nödvändig information från intressenten för försäkringsanspråket.
 • Ge betalning i rätt tid och det skulle automatiseras.
 • Minska nivån på fel och bedrägerier med oföränderlig och säker leger.
 • Öka den totala kundnöjdheten.

Sjukvård

R3 blockchain för vårdanvändning kan förändra sjukvårdssektorn på det bästa. Vanligtvis är vårdbranschen ett komplext och stort nätverk av organisationer som behöver hantera patientdata på ett säkert sätt. Det finns några utmaningar förknippade med det –

 • Att dela patientens data för en heltäckande förståelse utan att äventyra patientens integritet.
 • Synkronisera alla olika system som innehåller patientinformation och se till att den erbjuder felfria dataformat och identifierare.
 • Kontakt med sjukförsäkringsföretagen och tillhandahålla giltig information för patientens behov.
 • Hantera alla komplexa och inkonsekventa regler och processer.

Corda blockchain kan förena alla olika processer, minska kostnaderna och öka dataflödet som resulterar i bättre patientresultat och erfarenhet. Det finns få möjligheter för vård att använda Corda blockchain –

 • Använd det globala Corda-nätverket för att utbyta data med andra instruktioner säkert och konfidentiellt. Det kommer också att följa sjukvårdsförordningen till punkten.
 • Ramverket som bevarar all identitet samtidigt som sekretess bevaras. Dessutom säkerställer detta att patienterna tar all kontroll över sin information.
 • Smart kontraktsintegration som erbjuder en regelbaserad och konsekvent metod för åtkomst till patientinformation.
 • Anslutningar till försäkringsleverantören direkt i nätverket. Dessutom hjälper detta till att verifiera informationsbehovet ganska snabbt och automatiserar anspråksprocessen.

Regering

Regeringen spelar en av de viktigaste rollerna när det gäller att tillhandahålla en pålitlig källa för transaktioner. Till exempel är inteckningar, mark- eller biltitlar få av de områden där denna enhet spelar en stor roll. Men deras nätverksbas körs på ett ineffektivt system som är fullt av fel. För att inte tala om den enorma bearbetningstid som krävs för varje enskild statlig fråga.

Dessutom utsätts dessa för manipulering där den dåliga spelaren tar sin del av bytet och de oskyldiga civila drabbas av kostnaderna.

R3 blockchain-användningsfall i denna sektor kan bli av med bedrägligheten i pappersarbetet med dessa viktiga faktorer. Med hjälp av oföränderliga register och säker transaktionsprocess kan blockchain för statlig lösning underlätta civila rättigheter mer effektivt. Dessutom kan de också lagra känslig information i nätverket, och det skulle inte finnas något pappersspår kvar för någon att få tag i.

Lag och ordning

Lag och ordning går inte tekniskt med blockchainens typiska struktur. Många som använder dessa plattformar kan därför inte vidta några rättsliga åtgärder i tid när de ställs inför bedräglig aktivitet i nätverket. Dessutom ger detta inte rätten som deltagarna förtjänar.

Även om många företag nu använder lagliga sätt att lansera sin plattform, står de fortfarande inför juridiska problem. Den främsta anledningen till det är bristen på ordentlig blockchain-utbildning bland de advokater som hanterar dessa kontrakt.

R3 blockchain-användningsfall kan hjälpa dessa industrier genom att hantera den juridiska aspekten av övergångarna. Eftersom det redan stöder fiat-pengar behöver du inte oroa dig för de juridiska frågorna. Alla enheter som använder plattformen kan dra nytta av jämlikhet och till och med vidta rättsliga åtgärder vid behov. Vanligtvis kan Corda blockchain –

 • Hantera juridiska aspekter av blockchain-teknik.
 • Hanterar, registrerar och automatiserar lagliga avtal mellan företag.
 • Tillhandahålla en specialiserad plattform för advokater som snabbt kan följa sin inlärningskurva.

Vill du bli en Corda-utvecklare? Här är en guide till R3 Corda-certifiering som hjälper dig att bygga din blockchain-karriär.

Kapitel-7: Corda Baas-leverantörer

För närvarande finns det bara en handfull leverantörer som tillhandahåller Corda Blockchain. Låt oss se vad de är –

AWS Blockchain-mallar

Amazon är en av de få leverantörerna som erbjuder Corda blockchain-plattform. De erbjuder mallar för nätverket som gör att du kan utveckla blockchain-baserade projekt på kort tid. Med hjälp av AWS blockchain-mallar ställer du in Corda-nätverk inom några minuter.

Vad är fördelen??

 • Det erbjuder en riktigt snabbare distributionstid. Det tar bara en minut att ställa in din nod.
 • Välj det bästa paketet som bäst passar dina behov.
 • AWS tillhandahåller alla verktyg du behöver för att lägga till funktioner och ändra Corda blockchain för ditt företag.
 • Du betalar endast för Cordas tjänster; det finns inga extra dolda kostnader.

Microsoft Azure

Microsoft Azure blockchain är en av de populära BAAS-leverantörerna för företagsanvändningsfall, och nu tar de också med Corda-plattformen. På deras Azure-arbetsbänk kan du utveckla nätverket innan du distribuerar det. Det är super enkelt, och självklart får du de bästa tjänsterna för att skapa dem.

Vilka är funktionerna??

 • Ytterligare SMS- och röstfunktioner hjälper till att spåra varor i försörjningskedjan ganska enkelt.
 • Erbjud integration med sakernas internet.
 • Nätverksdistribution inom kort tid.
 • Kostnadseffektiva Corda blockchain-lösningar och dessutom hanteras de.

Accenture

Ledande för företagskonsultföretaget Accenture erbjuder också Corda blockchain-lösningar för dig. Du kommer att kunna få lösningen från deras produktlista. För närvarande erbjuder de bara en enkel version av Corda.

Dessutom tror vi att du kan justera plattformen och få ledningssupport från dem.

Vad erbjuder de?

 • De analyserar populära strategier för finansiella sektorer och hjälper dig att bestämma vilka Corda-funktioner som skulle vara ett bra sätt att börja.
 • Accenture skulle berätta hur du använder Corda blockchain-plattformen och riktar dig mot specifika målgrupper.
 • Om du inte vet något om blockchain kommer de att erbjuda utbildning för dig.
 • De kommer att erbjuda verktyg för att justera din Corda-plattform.
 • Accenture kommer att erbjuda ett brett utbud av Corda blockchain-lösningar.

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard är en relativt ny Blockchain som en tjänst på marknaden. De lanserar sin Mission Critical DLT, och de kommer att erbjuda specialtjänster för sina kunder. För att se till att alla användare får sin rättvisa andel av säkerhet, prestanda och flexibilitet som de lanserar med Corda.

Du skulle kunna få olika Corda-lösningar för att bilda dem, och du kan justera den från deras plattform. Eftersom det är relativt nytt har vi för närvarande inte mycket information om vilka funktioner de kommer att erbjuda.

Kapitel-8: R3 Corda Consortiums

Kontur

Contour är ett underbart tillskott till konsortiefamiljen som drivs av R3: s Corda blockchain och CryptoBLK: s teknik. Microsoft Azure kommer att vara den huvudsakliga tekniska supporten för detta underbara projekt. Dessutom är Azure en molnplattform för blockchain-utveckling. Contour är ett projekt där populära banker samlas för att skapa en plattform som hjälper dem att digitalisera all officiell dokumentation som en bank någonsin behöver arbeta med.

Numera hamnar banker efter, och de vill också ha en del i den nya revolutionen. Corda blockchain är perfekt för den miljön.

Med hjälp av Contour blockchain kan alla R3-blockchain-banker korta ned bearbetningstiden. Dessa tolv banker som har kommit samman är –

Intesa Sanpaolo, U.S Bank, HSBC, CTBC bank NatWest, SEB, Mizuho, ​​Bangkok Bank, BBVA, Scotiabank, ING och BNP Paribas.

Marco Polo

Marco Polo är en annan fantastisk blockkedja för konsortier som drivs med R3 Corda blockchain-plattformen. Den här gången arbetar de med TradeIX-företaget och för närvarande har de tio populära finansinstitut i teamet.

Marco Polo kommer att använda R3-blockchain-användningsfall och TradeIXs TIX-kärna för att göra plattformen. TIX-kärnan är faktiskt en annan typ av distribuerat huvudbokssystem. Dessutom kommer de tillsammans att skapa en hybrid blockchain-plattform och effektivisera processen för att spåra alla betalningar från konsortiebankerna. Dessutom kommer denna process att minska tiden avsevärt. De tio finansiella organisationerna är –

Commerzbank, Bangkok Bank, Natixis, NatWest DNB, OP Financial, SMBC, BNP Paribas, Standard Chartered och ING.

B3i

R3 Corda blockchain driver ett annat fantastiskt projekt som heter B3i. B3i kommer att använda R3-blockchain-användningsfall och ta full teknisk support från sitt team. För närvarande samarbetar tretton R3 blockchain-banker om projektet. Det främsta målet är att erbjuda digitaliserad försäkringsdokumentation för institutionerna.

Det kommer att effektivisera processen för försäkringsanspråk. Dessa industrier är –

Swiss Re, Achmea, Munich Re, Allianz, Zurich Insurance Group, Liberty Mutual, Aegon, Hannover Re, Tokio Marine, XL Catlin, Generali, SCOR och Ageas.

RiskBlock Alliance

Detta är ett annat konsortium med fokus på försäkringsbranschen. Här kom många typer av organisationer samman som mäklare, transportörer och återförsäkringsbolag. Dessutom är deras primära mål att leverera blockchain-lösningar till alla typer av försäkringsbranscher.

Men det skiljer sig från andra försäkringskonsortier eftersom det är ett ideellt konsortium. De använder R3: s Corda blockchain för att driva sin Canopy 2.0 och effektivisera alla funktioner respektive. För närvarande trettio institutioner i teamet –

Acuity Insurance, Assurant, FHM Insurance Company, BB&T Insurance Holdings, Inc., Marsh (Worldwide), Ohio Mutual Insurance Group, Murphy Insurance Agency, Horace Mann Educators Corporation, Farmers Insurance, EMC Insurance Companies, Nationwide Insurance, State Farm, WR Berkley, USAA, United Educators, TrueNorth, Travellers , State Auto, Penn National Insurance, RenaissanceRe Services, Ltd., RCM&D, München Reinsurance America, Inc., Liberty Mutual, Hannover, American Agricultural Insurance Company, GEICO, Erie Insurance, Chubb, Amerisure Mutual Insurance Company och American Family.

Kapitel 9: Verkliga företag som använder R3: s Corda

r3 corda ekosystem och vision

Projekt Jasper

Kanada ville använda kraften i blockchain, och därför fick vi projektet Jasper. Det lanserades 2016 och det primära målet för projektet var att omvandla Kanadas betalningssystem. Dessutom är projektet ett samarbete mellan banker i Kanada, betalningskanaler och andra finansinstitut.

För närvarande pågår projektet genom olika faser och de stämmer Corda blockchain för att driva projektet. Alla deltagare i detta projekt är –

HSBC, National Bank of Canada, Royal Bank of Canada, Bank of Montreal, Scotiabank, TD Bank, CIBC, Payments Canada och Bank of Canada (centralbanken).

Projekt Ubin

Monetary Authority of Singapore eller MAS är initiativet till detta projekt. Project Ubin är tillämpningen av blockchain-teknik inom Singapores finansiella system. För närvarande använder de Corda blockchain eftersom de tror att Corda kan erbjuda den nivå av funktioner de behöver. Till skillnad från andra länder fungerar MAS faktiskt som centralbankerna och varje reglering av det finansiella systemet går igenom dem. Projektet är fortfarande under observation.

Projekt Inthanon-LionRock

Project LionRock kom först från 2017. Det använder R3s enorma kunskap och Corda blockchain för att bygga interbankbetalningssystem. Vanligtvis står interbankbetalningssystem inför många problem och fel. Fel som bearbetningstid eller livscykel staplas vanligtvis i äldre nätverkssystem.

I januari 2020 samlades Hong Kong Monetary Authority och Bank of Thailand och bildade ett partnerskap och namngav projektet Inthanon-LionRock. Enligt bankerna drev populariteten och användningen av digitala valutor dem till detta beslut.

Dessutom vill de också använda distribuerad storboksteknik i de finansiella sektorerna och behålla sin symbol. Med hjälp av Corda blockchain-plattform kan de göra båda. Eftersom Corda stöder fiatpengar tillsammans med inbyggda tokens, kommer detta att ge dem en annan kant till hela systemet.

De företag som använder blockchain-teknik är –

Kasikornbank PLC, Krung Thai Bank PLC, Bank of Ayudhya PLC, Bangkok Bank PLC, Thanachart Bank PLC, Siam Commercial Bank PLC, Standard Chartered Bank (Thai) PLC, HSBC och ZA.

Därför använder projektet Inthanon-LionRock Corda blockchain för att digitalisera systemet. De kommer också att införa digitala valutor för att utöka bankernas betalningsmetoder.

ING

ING suckade ett femårigt avtal med R3 för att använda sin Corda-plattform på alla sätt. Dessutom kommer de att ha full tillgång till alla kommersiella Corda Blockchain-utgåvor under hela fem år. ING kommer att använda detta kontrakt för att lansera olika Corda-baserade tjänster för banker globalt och skulle också ge tillgång till CorDapps inom ramen.

Dessutom följer ING också en Corda dApp-utvecklingsguide eftersom de vill anta dessa CorDapps i affärsbranscher där olika företag har kontakter genom dem.

SBI Holdings

SBI Holdings är en av de största aktieägarna i företaget R3. De startar ett nytt joint venture för att anta Corda blockchain i Japan och regioner i Östasien. R3 kommer att ge teknisk support för alla typer av antagande inom dessa regioner tillsammans med att tillhandahålla deras Corda-företag och Corda-programvara.

Partnerskapet gör det möjligt för SBI att använda sina funktioner för dem och även tillhandahålla det till potentiella kunder.

HSBlox

Tillsammans med hjälp av Corda-plattformen kommer HSBlox med en ny typ av lösning för vårdindustrin. De samarbetar med R3 för att utnyttja intressen och förtroendefunktionerna från deras Corda Blockchain.

Dessutom kommer HSBlox också att implementera blockchain-lösning på en ny vårdapplikation för att effektivisera betalningsprocessen och bevara patientens integritet på alla sätt.

Insurwave

Insurwave-plattformen är ett av de bästa projekten hittills på Corda blockchain. Flera partier förenades för att göra det till en möjlighet. Främst var företagen –

Maersk, Guardtime, EY, ACORD, MS Amlin, XL Catlin, Willis Towers Watson och Microsoft.

Projektet är världens första marina försäkringslösning på blockchain. Den använder Cordas funktioner av företagsklass för att minska risken i olika organisationer som arbetar med marina försäkringar. Marinförsäkring är en av de komplexa försäkringsprocesserna genom tiderna. Dessutom krävs det många parter för att upprätthålla ett enda marins försäkring.

Men med hjälp av Corda Blockchain kan de nu enkelt hantera det.

SNABB

Du måste höra om det globala bankbetalningsnätverket SWIFT. De använder för närvarande Corda blockchain för att testa SPI-betalningsstandarderna. Även om satsningen prövas för tillfället, om allt går bra, kommer de att göra det officiellt.

Dessutom använder de Corda Settler för att erbjuda användare att göra betalningar som utnyttjar den integritet och säkerhet som den erbjuder. De kommer dock inte att använda den inbyggda Corda-token för sina applikationer.

NatWest Bank

En annan vinst för R3: s Corda blockchain-plattform är NatWest-bankernas nya projekt. NatWest använder Corda-plattformen för att bygga en blockchain-app för att syndikera lånemarknaden. Corda blockchain kan hantera risker som ingen annan blockchain-plattform. Och den här funktionen lockade särskilt NatWest att använda den för lånebranschen.

Dessutom kommer företaget att utforska olika funktioner i Corda.

ChainThat

ChainThat var alltid en framstående entusiast för blockchain-teknik. Efter lanseringen av Corda blockchain visade de ett intresse för det. Med hjälp av nätverket driver de upp sitt Bermuda-projekt med Corda.

Bermuda är ett projekt där de kommer att minska risken för försäkring och återförsäkring och erbjuda en kapitalutbytesplattform för användarna.

MonetaGo

Mjukvaruutvecklingsföretaget MonetaGo arbetar med Corda blockchain-plattformen för att erbjuda blockchain-lösningar till Mexiko och andra internationella marknader främst i Indien. Tidigare ville de använda Hyperledger Fabric, men senare avbröt de det.

Enligt dem är Corda blockchain mer lämplig för sina blockchain-baserade lösningar för bedrägeribekämpning.

Legal Center of Excellence

Denna fantastiska och innovativa plattform är skapandet av R3. Deras Legal Center of Excellence kommer att erbjuda de senaste och bästa metoderna för juridiska aspekter inom blockchain-teknik. Plattformen är baserad på deras Corda blockchain och redan tio avancerade advokatbyråer har anmält sig till satsningen.

Numera måste advokater hålla jämna steg med utvecklingen av blockchain för att hantera de juridiska aspekterna effektivt. Men det finns ingen gratis blockchain-utbildning för advokater. Men med den här plattformens hjälp kan de interagera med nätverket och förstå fullständigt vad blockchain erbjuder.

De tio företagen är –

Stroock, Shearman & Sterling, Perkins Coie, Holland & Knight, Fasken, Crowell & Moring, Clifford Chance, Baker McKenzie och Ashurst.

Liksom Corda är Hyperledger och Ethereum två av de populära blockchain-plattformarna för företag. Här är en guide till Hyperledger vs Corda r3 vs Ethereum som analyserar deras skillnader.

Kapitel 10: Avslutande anteckningar

Jämfört med alla blockchain-plattformar eller distribuerade ledger-plattformar på marknaden uppstod Corda blockchain för att genomdriva och registrera affärsavtal mellan alla handelspartner.

För det krävs en annan typ av strategi för att erbjuda transaktionssemantik och datadistribution som behövs, eftersom Corda blockchain också måste fungera som en distribuerad huvudbok. Huvudsakligen indikerar det verkställbart och automatiserbart genomförande av kontrakt.

Du kan distribuera flera applikationer för olika ändamål i nätverket. Det är super enkelt med Corda BAAS-leverantörerna på mixen. I en nära framtid kan vi säga att vi skulle se mer av R3: s Corda blockchain, inte bara inom finansiella sektorer utan även andra sektorer.

Så i korthet verkar Corda blockchain som en bra lösning för företag. Det får äntligen erkännandet, och många är redan stolta över att köra sina noder i nätverket. Låt oss se om de verkligen kan fortsätta med det goda arbetet. Om du vill bygga upp din karriär i Corda måste du anmäla dig till vår kommande Corda-utvecklingskurs för att hjälpa dig att förstå och utnyttja ekosystemet bättre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map