Topp 7 Blockchain-utmaningar att bli mainstream 2019

Av de sju bästa utmaningarna för blockchain-mainstream är bara en av dem teknikbaserad. De verkliga utmaningarna för blockchain-adoption är alla mänskliga. Från användarupplevelse, till utbildning, till pushback från befintliga maktstrukturer och de moraliska farorna med egon, storleken på stadsblock i blockchain-ekosystemet, är de verkliga utmaningarna för blockchain-adoption alla mänskliga. När vi ser fram emot framtiden för decentraliserad storboksteknik är det verkliga samförståndet om mänskligt samförstånd att gå framåt tillsammans.

Eftersom blockchain i slutändan i sig inte fixar mänskliga frågor om förtroende, jämlikhet och rättvisa. Blockchain är helt enkelt det senaste i en lång rad verktyg som människor utvecklat som kan användas för att ta itu med mänskliga frågor. Precis som när internet anslöt världen, vad gjorde det för att lösa mänskliga förhållanden? Hur har människor använt internet? Har människor använt våra befintliga teknologifunktioner för att ta itu med inkomstskillnader, livsmedelskris eller några av de systemiska orättvisor som plågar vår art? Har människor kunnat nå enighet om hur den fjärde industriella revolutionen inom teknik och digital transformation kommer att ta itu med sjukdomarna i den tredje industriella revolutionen, särskilt klimatförändringar?

Blockchain står inför många utmaningar innan de går mainstream. De största av dem är alla mänskliga. Så ofta, vad de ivrigaste anhängarna och fanatikerna av någon teknik tänker på som tekniska utmaningar är inte tekniska till sin natur. Förtroende, öppenhet, rättvisa, rättvisa och rättvisa utfärdas rotat i det mänskliga tillståndet. Ja, de kan lösas genom konsensus. Framtiden för mänskligt samförstånd är dock inte en teknologisk framtid, det är en enighet mellan hjärtat, sinnet och den mänskliga andan. Kommer blockchain att hjälpa oss att uppnå enighet är inte den fråga vi borde ställa oss själva. Vad vi borde fråga oss själva är: “Kan mänskligheten komma tillsammans för att komma överens om att rädda sig själv, från sig själv?”

Topp 7 Blockchain-utmaningar att bli mainstream 2019Topp 7 Blockchain-utmaningarNär du funderar på ovanstående, tillsammans med blockchainens framtid, här är de 7 viktigaste utmaningarna för blockchain som går vanligt:

Budget & Investering – Statliga blockchain-lösningar måste finansieras. Privata blockkedjor måste tjäna pengar. Decentraliserade blockkedjor tjänar inte pengar. För att blockchain ska få massadoption måste regeringar runt om i världen besluta att prioritera att investera i blockchain. Då måste regeringarna komma till någon form av enighet om blockkedjarnas driftskompatibilitet. Annars kommer blockkedjor som inte kommunicerar med sig själva, som skapar nya silor av information och data, inte att vara bättre eller effektivare än nuvarande modeller. Samma utmaningar gäller privata / tillåtna blockchains. Hur kommer privata organisationer att stimuleras att dela data, intäkter och marknadsvärde?

Enkel användarupplevelse – Internet, wifi och appar (Whatsapp, Tinder, Google Maps etc …) är enkla att förstå eftersom alla enkelt kan använda det. Blockchain behöver enkla, lätta att komma åt och använda applikationer. För närvarande liknar den genomsnittliga “blockchain-användarupplevelsen” internetanvändarupplevelsen före GUI (grafiska användargränssnitt, aka, webbläsare).

Utbildning – Att göra blockchain så lätt accepterat och “förstått” som wifi. Få människor vet verkligen hur wifi fungerar, men alla är experter på att använda wifi. Sann blockchain-adoption (och utbildning) kommer från konsumenternas förmåga att ha dagliga, ingen tankeväckande, blockchain-verktyg och appar. När är till exempel sista gången du tänkte på hur du använder wifi? #WhatsTheWifiCode

Infrastruktur – gammal hårdvara måste uppgraderas och ersättas inte bara för blockchain utan också för IoT, 5G och nästa generation teknik som helhet; som röst- och neurala inlärningsnätverk (tänk Alexa och Siri men för allt). Detta kräver betydande investeringar från offentlig-privata partnerskap. som strider mot decentraliseringens principer och presenterar en filosofisk debatt mellan innovatörer och etablerade.

Befolkningar – De som förlitar sig på ineffektivitet för att generera intäkter kämpar för att behålla sina intäktsströmmar. Denna inkomststam är särskilt akut i regerings-, bank- och finanssekvenser. Utan inköp av etablerade aktörer, som kan visas, se och anta värdet av blockchain-teknik, kommer decentraliserad storboksteknik att fortsätta att möta en uppförsbacke för mainstream / enterprise adoption.

Egon som min egen – Egon i blockchain från evangelist, entusiast, sittande och FUDers (Fear Uncertainty & Tvivel) gör varje sida döv. Egon i blockchain skapar “dem” kontra “oss” känslan som förhindrar äkta samarbete och konsensus. Kort sagt kommer decentraliseringstammen att fortsätta att massakras mot förändringens apati, aktieägarnas krav på inkomster och normaliseringen av Konungariket.

Decentralisering – På många sätt är decentralisering en släkting till kaos. I mänskliga befolkningar fungerar decentralisering mycket lik Lord of The Flies. Decentralisering ökar incitamenten till ett system som tar vinnaren. Där tidiga movers och adopters kan komma in, pumpa ett ekosystem, skaffa alla intäkter / värde från det och lämna ett tomt skalspel för snabba anhängare och andra adopterare i sena steg. Detta rovbeteende var särskilt akut i miljön Initial Coin Offering (ICO) 2017/2018. På grund av mänskligt beteende är girighet och kapitalism decentralisering för närvarande inte en hållbar modell. Också att decentralisera en sak demokratiserar inte på något sätt tillgång, överkomliga priser eller inkludering i det ekosystemet. I slutändan är lösningen på mänskliga problem inte en teknisk utan en mänsklig. Blockchain löser inte mänskliga problem. Det ger bara människor ytterligare ett verktyg för att ta itu med de mänskliga förhållandena för orättvisa, orättvisa, artificiell brist och sanning. Kommer människor att göra det? Kan vi göra det på ett decentraliserat sätt? Historien säger “nej” och den mänskliga naturen håller med.

Innehåll av 101 Blockchain-ambassadör, Samson Williams. Vill du dela din expertis med 101 Blockchain-communityn? Läs mer här.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map