Lista över 10 bästa Blockchain-verktyg

Letar du efter några av de bästa Blockchain-verktygen för att bygga en karriär inom blockchain-utveckling? Här tar vi listan över de mest använda verktygen för Blockchain-utveckling.

Ursprunget till Blockchain fokuserade främst på skapandet av ett decentraliserat betalningssystem. Så världen såg kryptovaluta för första gången 2009, och sedan dess har blockchain-tekniken kommit långt. För närvarande är blockchain-landskapet inget annat än en stor, decentraliserad superdator som ger den perfekta plattformen för utvecklare över hela världen att utveckla sina egna programapplikationer..

Som ett resultat har efterfrågan på de bästa Blockchain-verktygen ökat avsevärt. Följande diskussion illustrerar några av de bästa blockchain-verktygen som kan ge olika funktioner för blockchain-utveckling. Innan blockchain-verktygen beskrivs, låt oss kort reflektera över efterfrågan på blockchain-teknik och betydelsen av blockchain-verktyg.

Vill du bygga en karriär inom Blockchain-utveckling? Börja med Free Blockchain Fundamentals Course nu!

Blockchain-teknik och Blockchain-verktyg

2018 Skills Index Report of Upwork, visade blockchain som en av de snabbast växande färdigheterna när det gäller efterfrågan. Dessutom har en ny rapport från LinkedIn placerat blockchain bland de bästa tekniska färdigheterna som efterfrågas 2020. Blockchain-tekniken är ett kontinuerligt utvecklat utrymme med en enorm potential för innovation.

Därför skulle efterfrågan på blockchain-proffs med expertis inom de bästa blockchain-verktygen öka avsevärt på lång sikt. Det finns en mängd olika karriärroller att utforska i Blockchain-landskapet. Du måste dock lära dig om olika blockchain-utvecklarverktyg och färdigheterna för att implementera dem för olika användningsfall.

Med potentialen i blockchain-teknik och mångfalden av karriäralternativ är det rimligt att undra över behovet av att lära sig om blockchain-verktyg. Så låt oss reflektera lite över vikten av blockchain-verktyg. Blockchain-verktygens primära funktion är att ta itu med de olika kraven i olika stadier av blockchain-apputveckling. Blockchain-verktyg är ansvariga för att förenkla processen för att utveckla blockchain-mjukvarulösningar.

topp blockchain verktyg

Nästa viktiga anledning att betona betydelsen av blockchain-verktyg hänvisar direkt till deras bidrag till att förbättra kunskap och praktisk erfarenhet av blockchain. Viktigast av allt, kompetens att använda de bästa verktygen för blockchain-utveckling kan förbättra din sysselsättningspotential.

Läs också: De främsta anledningarna att bli en Blockchain-utvecklare

10 bästa Blockchain-verktyg


Fördjupad kunskap och expertis inom blockchain-verktyg hjälper blockchain-proffs att vara relevanta på blockchain-arbetsmarknaden. Därför är det viktigt att lära sig om olika blockchain-verktyg som du kan utnyttja för att maximera kapaciteten för att stärka din blockchain-utvecklingskunskap. Låt oss gå vidare och titta på listan över de bästa blockchain-verktygen.

1. Geth

En av de första omnämnandena bland de bästa blockchainverktygen som finns för närvarande är Geth. Det är i grunden en implementering av Ethereum-nod baserat på Go-programmeringsspråket. Du kan använda Geth i tre olika gränssnitt, till exempel den interaktiva konsolen, JSON-RPC-servern och kommandoraden. Geth kan stödja blockchain-utveckling på Linux-, Windows- och Mac-operativsystem.

Det fungerar som ett idealiskt verktyg för ett brett utbud av Ethereum Blockchain-uppgifter, inklusive skapande av smarta kontrakt, tokenöverföring, utforskning av blockhistorik och gruvdrift av eter. Efter installationen av Geth kan användare ansluta till befintlig blockchain eller utveckla sina egna. Fördelfaktorn är i detta fall Geths förmåga att förenkla saker genom en automatisk anslutning till Ethereums huvudnätverk..

2. Solc

Nästa topp nämner bland de mest använda blockchain-verktygen 2020 är Soliditet. Det är det vanligaste språket för blockchain-utvecklare. Den primära grunden för soliditet hämtar inspiration från Python, JavaScript och C ++. Det grundläggande målet för utformning av soliditet var fokuserat på Ethereum Virtual Machine (EVM). Funktionerna i Solidity inkluderar statiskt skriven och stöd för bibliotek, komplexa användardefinierade typer och arv.

Soliditet är kompatibel med OOP-paradigmet och fungerar därmed som det bästa alternativet för smarta skriptkontrakt. Soliditet gör det möjligt för blockchain-utvecklare att skapa applikationer med självförstärkande affärslogik integrerad med smarta kontrakt. Som ett resultat kan blockchain-utvecklare säkerställa en oföränderlig och auktoritativ registrering av transaktioner i lösningen. Tillämpningarna av Solidity är till stor del uppenbara i användningsfall som involverar blindauktioner, omröstning, plånböcker med flera signaturer och crowdfunding.

solc är ett underbart verktyg som låter dig sammanställa soliditetsverktyg och implementera soliditetsbaserade applikationer. I verkligheten kan Ethereum-noder komma med solc. Men solc-paketet är bara en fristående modul så att du även kan använda det här verktyget offline.

Läs också: 18 Blockchain-verktyg som utvecklare älskar

3. Remix IDE

Remix IDE är ett av de vanliga namnen som hör till de bästa blockchain-verktygen för 2020. Det är ett webbläsarfokuserat blockchain-verktyg som stöder processerna för att utveckla och distribuera smarta kontrakt. Remix IDE är baserat på JavaScript, vilket ger åtkomst via alla moderna webbläsare.

Dessutom kan Remix också hjälpa till att ta itu med funktionerna för att skriva smarta kontrakt i soliditet och testa, felsöka och distribuera dem. Användare kan också föredra att använda Remix lokalt eller via webbläsaren, beroende på deras preferenser. Viktigast av allt, Remix tillhandahåller omfattande och enkel dokumentation för att underlätta sömlös anslutning till Ethereum blockchain genom att använda Metamask.

4. Mist

Om du letar efter Ethereum-plånböcker på den befintliga marknaden kommer du sannolikt att stöta på Mist som ett av de bästa alternativen. Den slående faktorn om Mist som ger den bland de bästa blockchain-verktygen är Ethereums tagg med den. Innan du använder Mist bör användarna ha en bestämd plats för lagring av Ether-tokens och utförande av smarta kontrakt.

Mist stöder både 32- och 64-bitarsversionerna av Windows, 32- och 64-bitarsversionerna av operativsystemen Linux och Mac. Mist fungerar för närvarande som det idealiska valet för distribution av smarta kontrakt och är också en plånbok med full nod. Så användarna måste ladda ner hela Ethereum-blockkedjan som är mer än 1 TB stor. Dessutom måste användarna alltid komma ihåg sitt mistlösenord eftersom de aldrig kan ändra det.

5. Tryffel

En av de anmärkningsvärda konkurrenterna bland de bästa blockchainverktygen hänvisar till Truffle. Det är ett Ethereum blockchain-ramverk anpassat för att skapa en utvecklingsmiljö för att underlätta utvecklingen av Ethereum-baserade lösningar. Truffle inkluderar också ett massivt bibliotek med anpassade distributioner som stöder skrivande av smarta kontrakt och löser utmaningar inom blockchain-utveckling.

Dessutom är Truffle också perfekt för utveckling av komplexa Ethereum-decentraliserade appar. En annan framträdande funktionalitet för Truffle som ett blockchain-verktyg är automatiserad kontraktstestning. Truffle kan utnyttja Mocha och Chai för automatiserad kontraktstestning. Dessutom kan Truffle också hjälpa till att möjliggöra utvecklingen av smarta kontrakt följt av att länka dem och deras sammanställning och distribution. Det viktigaste av allt är att Truffle också underlättar en konfigurerbar byggledning för att säkerställa genomförandet av anpassade byggprocedurer.

Undrar du hur Blockchain har vunnit så mycket popularitet på kortare tid? Gå igenom de bästa Blockchain-funktionerna och få svaret.

6. Metamask

För närvarande kretsar antagandet av blockchain-teknik till stor del kring kryptovalutor. Så, plånböcker redovisas också som bästa blockchain-verktyg, och Metamask har en viss unik funktionalitet utöver det. Det fungerar som en anslutning mellan en webbläsare och en Ethereum blockchain.

Metamask tillhandahåller också en programvaruplattform för servering av Ether eller andra ERC-20-tillgångar. Samtidigt hjälper det dig också att interagera med Ethereums decentraliserade appar. Den webbläsarbaserade funktionaliteten ger en potentiell boost för att använda Metamask. Det är viktigt att veta att användare kan länka Coinbase och Shapeshift med Metamask för att sälja och köpa ERC20-token och ETH.

Användare kan också använda Metamask för att spara nycklar för ETH & ERC20-tokens. Metamask har förmågan att interagera med olika Ethereum-testnätverk, vilket gör det till en lämplig plånbok för blockchain-utvecklare. Efter installationen av appen i webbläsaren kan användare ha en inbyggd Ethereum-plånbok till sitt förfogande.

7. Paritet

Paritet är faktiskt en klient för Ethereum. Detta är ett annat populärt verktyg bland blockchain-utvecklare eftersom det är ett hanteringsverktyg som erbjuder verksamhetskritisk användning. Paritet använder också Rust programmeringsspråk. Ett annat bra inslag i detta verktyg är att det tillhandahåller en infrastruktur som kan skryta med snabb och pålitlig service.

Hur som helst, att bygga ditt eget blockchain-nätverk för privat bruk eller företag eller till och med bara för forskningsändamål är super enkelt. Mer så säg, alla dessa är anpassningsbara.

Paritet erbjuder –

  • Snabbare transaktioner
  • Mycket avancerad CLI-baserad klient
  • Olika pluggbara konsensusalgoritmer
  • Lågt lagringsutrymme och minskat minnesavtryck
  • Warp Sync hjälper till att synkronisera snabbare
  • Högre integritets- och åtkomstkontroller
  • Modulär design och anpassningar

Läs nu: Ultimate Guide to Ethereum

8. Blockchain Testnet

Det sista tillägget bland listan över bästa tillgängliga blockchain-verktyg för närvarande är Blockchain Testnet. Det är ett av de grundläggande verktygen för blockchain-utvecklare och är användbart för att testa decentraliserade appar före deras live-distribution. Alla blockchain-lösningar har sina egna Blockchain Testnet och är skräddarsydda för att ge optimal prestanda med den berörda blockchain-lösningen.

Användare kan utnyttja tre olika typer av Blockchain Testnet, såsom offentligt test, privat test & Ganache CLI. Testnet fungerar som en idealisk resurs för att testa decentraliserade appar för fel och fel utan att det behövs överdrivna ekonomiska investeringar. Gorli Testnet är faktiskt en av de populäraste bland utvecklare just nu.

9. Ganache

Som ett Blockchain-verktyg från Truffle Suite möjliggör Ganache Blockchain-utvecklare att skapa sin egen privata Ethereum-blockkedja för att testa dapps, inspektera tillstånd och utföra kommandon med full kontroll över kedjans funktion..

Det viktigaste kännetecknet för Ganache är att det gör det möjligt för användare att utföra alla åtgärder som kan utföras på huvudkedjan utan att betala för samma. Ganache är ett mycket populärt Blockchain-verktyg bland utvecklare eftersom det ger ett antal alternativ som inbyggd block explorer och avancerade gruvkontroller. Blockchain-utvecklare använder Ganache för att testa sina smarta kontrakt under utvecklingsprocessen.

10. Börja

Börja, som ett ramverk för utvecklare för Ethereum dapps gör det möjligt för utvecklare att enkelt utföra utveckling och distribution av dapps. Det tillåter också användare att utveckla och distribuera en serverlös html5-applikation som använder decentraliserad teknik. Man kan också skapa smarta kontrakt med Embark och göra dem tillgängliga i JS-koden. Om kontraktet ändras kommer Embark att modifiera det på egen hand tillsammans med dess relaterade dapp.

Migrering av smarta kontrakt, omplacering av kontrakt och ändringar kan enkelt hanteras vid flera kontrakt. Man kan använda ett traditionellt webbutvecklingsspråk och vilken byggpipeline som helst för att interagera med Embark. Embark stöder utvecklingen av kontakter med Javascript på testdriven basis och möjliggör därmed utvecklare att hantera sina kontrakt på olika blockkedjor.

Är du en utvecklare intresserad av att bygga DApps? Gå igenom den detaljerade utvecklingsguiden för DApp som hjälper dig att komma igång på en högre nivå.

Slutord

Om du fortsätter att dyka djupare kan du hitta fler blockchain-verktyg med unika funktioner. Det är ganska enkelt att blockchain-industrin blomstrar, och det är blockchain-verktygen för att utnyttja blockchain-potentialen. Tävlingen om att vara på listan över bästa blockchain-verktyg skulle fortsätta med några nya tillägg varje dag.

Ett brett spektrum av expertis inom blockchain-verktyg kan dock stärka grunden för din karriär som blockchain-utvecklare. Det är viktigt för alla elever att identifiera rätt verktyg för specifika användningsfall och visa effektivitet i sina professionella blockchainbaserade jobbroller.

Börja utforska funktionerna i blockchain-verktyg med praktisk erfarenhet, och du kommer gradvis att förstå deras betydelse. Om du är nybörjare rekommenderar vi att du startar din blockchain-karriär med Free Blockchain Course. Anmäl dig nu och lägg grunden till en ljus karriär!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map