Hyperledger Fabric vs Ethereum: Head-to-Head Battle

Denne artikkelen sammenligner de to mest populære blockchain-plattformene – Hyperledger Fabric og Ethereum, sammen med de grunnleggende konseptene til disse to plattformene.. 

Behovet for blockchain-teknologi fortsetter å øke, og mange av plattformene går mainstream. Blant disse er bedriftene mer enn noensinne ivrige etter å gå etter blockchain-løsninger, og de er villige til å legge en betydelig mengde ressurser i det. Plattformer som Hyperledger Fabric og Ethereum skaper allerede overskrifter hver dag. Derfor er det nødvendig at vi dekker sammenligning av Hyperledger Fabric vs Ethereum.

Begge disse plattformene er enormt kjent for sine unike strukturer. I tillegg har begge mange funksjoner som kan endre eller omforme måten forretningsmodellene våre har. Men hvordan gjør de det i sammenligning? Kan den ene løpe ut av den andre? Vel, det kan vi bare finne ut i denne Hyperledger Fabric vs Ethereum-guiden.

Så la oss starte Hyperledger Fabric vs Ethereum-guiden!

Registrere : Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Hva er Hyperledger Fabric?

Først av alt, la oss begynne med deres grunnleggende introduksjon. Hvis du bare er nybegynner i blockchain-feltet, er det best å lese denne delen, ettersom du får en god ide om hva disse to er. Først av alt startet Hyperledger reisen tilbake i 2015.

På den tiden begynte blockchain-teknologien allerede å fange oppmerksomheten til de store aktørene. Imidlertid var det ikke noen plattformer som var egnet for forretningsbruk.

Gå inn på Hyperledger. Uansett var det den perfekte tiden å hjelpe samfunnet til å vokse og nå det fulle potensialet det har.

Hyperledger Fabric er et av de populære prosjektene til paraplyfirmaet Hyperledger blockchain. Det er også mange andre prosjekter og rammer. Men Hyperledger Fabric fanget alles blikk så snart det ble satt i drift. Sammen med IBM utviklet Linux-stiftelsen Stofframme.

Akkurat som enhver annen plattform, kommer den med reskontroer, smarte kontrakter, protokoller som hjelper alle brukerne til å ta del i transaksjonsprosessen.

Imidlertid er det en betydelig forskjell mellom Hyperledger Fabric-arkitektur og annen blockchain-arkitektur. I utgangspunktet er Hyperledger Fabric-arkitektur tillatt og privat. Så det tillater ikke noen brukere å få tilgang til nettverket.

I Hyperledger Fabric-arkitektur må du være medlem av nettverket, og da kan du få tilgang til systemet.


Passer for bedrifter

Som du kan se, er det en perfekt løsning for ethvert foretak. Bedrifter trenger deres privatliv og kan ikke stole på offentlige plattformer for å gjøre det. Hvorfor? Vel, fordi det er mye sensitiv informasjon i bedriftsbedrifter som de kan legge ut for konkurranse i markedet. Det vil bare ikke være gunstig på noen måte.

Dermed kan Hyperledger Fabric-arkitektur med ryggen virkelig hjelpe dem å utnytte alle fordelene med teknologien og fortsatt bevare integriteten.

I virkeligheten er Hyperledger Fabric-konsensus faktisk en fleksibel modell. I tillegg kommer den med et bredt spekter av konsensusalgoritmer, pluggbare alternativer, flere reskontroformater og mange flere. Som du kan se, kan du tilpasse denne plattformen i stor grad.

Dermed er det veldig effektivt å implementere blockchain-løsninger for alle slags bransjer.

En annen kul funksjon i Hyperledger Fabric-arkitekturen er at den lar deg lage separate kanaler som kan tilby private transaksjonsalternativer. Du får ikke tilgang til dette uten riktig tilgangsnivå.

Fordeler med Hyperledger Fabric

Det er noen hovedfordeler med teknologi. I følge dokumentasjonen deres, denne teknologien er mer enn i stand til å håndtere trafikkbelastningen som bedriftene får hver dag. Dermed gjør funksjoner som åpen kildekode, modulær design, høy effektivitet, applikasjoner og kvalitetskode det enda mer lukrativt.

La oss se hva dette er –

Åpen kilde

Vel, den beste delen om Fabric er at plattformen er åpen kildekode. Det betyr at hvem som helst kan bruke plattformen til fordel for selskapet deres. Videre ber de ikke om noen form for penger å bruke på prosjektene dine. Så hvis du har et stort internt team av utviklere, kan du enkelt bygge en plattform rundt det, og du trenger ikke å betale Hyperledger for det.

Imidlertid, som i mange tilfeller, trenger bedriftene flere funksjoner eller trenger at de bare er tilpasset sin bransje.

Derfor er det ikke nok å få tak i kildekoden. Du trenger utviklerne dine som kan forstå hvordan det faktisk fungerer og har ferdighetene til å kode på toppen av det.

Mer, de må også forstå hvordan Hyperledger Fabric-konsensus fungerer for å finne ut om disse algoritmene er nok til å beskytte informasjonen din..

Basert på Hyperledger Fabric-konsensus, kan du legge til eller fjerne hvilken som helst funksjon du vil ha.

Passer for bred industri

Den beste delen om stoff er at den kan brukes med nesten alle slags bransjer for øyeblikket. Dermed betyr det, uansett hvilken bransje du er fra, Hyperledger Fabric-prosjektet kan sikkert hjelpe deg med det.

I alle fall bruker bransjer som helsevesen, forsyningskjede, forsikring, media, cybersikkerhet, IoT, bank, myndigheter, eiendom og mange andre det allerede.

Dessuten kan mange Fabric-prosjekter vise deg hvor raskt plattformen blir stadig mer populær. Som plattformen er tillatt, er det ganske enkelt å bruke den i alle slags miljøer.

Kvalitetskode

Hyperledger Fabric-prosjektet kommer virkelig med et sett med kvalitetskoder. I hvert nytt tillegg sørger de for at de har markedets høyeste kvalitet. Men hvordan gjør de det? Vel, før hver lansering, har de en tendens til å følge kodene sine av sikkerhetshensyn nøye. Mer, de gjør også kraftige tester på kodingen deres også.

Det den gjør er at den blir kvitt bekymringer som kan gi hackere muligheten til å hacke systemet. En annen kul funksjon er at Fabric foretrekker kvalitet fremfor kvantitet. Koden er også åpen kildekode, men utviklere kan enkelt påpeke eventuelle feil, og de kan også raskt lappe dem opp.

Så du kan alltid forestille deg at du får den perfekte plattformen hver gang.

Høyere effektivitet

I følge dokumentasjonen kan teknologien skryte av hvordan de tilbyr mer effektivitet sammenlignet med andre blokkjeder.

I virkeligheten er arkitekturen til teknologien det som gir den et massivt løft i effektivitet. Mer enn, hele noden i systemet kommer med forskjellige oppgaver. Så å skille transaksjonsprosesser fra andre bestillingsprosesser hjelper virkelig å få det gjort i tide.

Og så kan de bruke Hyperledger Fabric-konsensus til å behandle transaksjoner uten å bremse plattformen samtidig. I alle fall har ikke alle nodene brenneren til å utføre transaksjoner. Dermed kan de bruke ressursene sine til å utføre andre fordeler i nettverket.

Modulær design

Dette er den klart mest attraktive funksjonen i Hyperledger Fabric-prosjektet. Det er fullt modulært. Med dette mener vi at du kan bruke så mange funksjoner som du vil i systemet. Så du kan endre Hyperledger Fabric-konsensus, hovedbokstyper, legge til tokens, legge til annen funksjonalitet osv. Alt du trenger å gjøre er å koble den til og begynne å bruke den.

For eksempel kan du også ha flere konsensus av flere grunner, for eksempel en for transaksjoner, en for identitet og så videre.

Hva er Ethereum?

I følge Ethereums dokumentasjon er det en global og åpen kildekodeplattform for alle desentraliserte applikasjoner. I virkeligheten, på Ethereum, kan du programmere den for å kontrollere digital verdi og kan kjøre den fra hvor som helst over hele verden. Mer, det vil utføre nøyaktig de tingene du programmerer det til.

Først av alt startet Ethereum som en offentlig domene rett etter bommen på Bitcoins plattform. Mer, Ethereum-arkitekturen ble aktiv i 2015. Vitalik Buterin er grunnleggeren og kjerneprogrammereren av plattformen. Ta en titt på denne artikkelen for å vite hvem som er Vitalik Buterin fra Ethereum.

Du kan tenke på det som en programmerbar versjon av blockchain-teknologi. Tenk for eksempel bare at du har skjelettet til teknologien, og du kan gjøre endringer så mye du vil i det. Så alt du trenger å gjøre er å legge til funksjonalitetene, legge på sikkerhetsprotokollene, kryptografiene, og du får en fullfunksjonsløsning helt for deg selv.

Dermed er det et stort antall sentraliserte applikasjoner der ute som er bygget på toppen av Ethereum-arkitekturskjelettet.

Det er imidlertid en offentlig plattform. Som et resultat var bedrifter villige til å bruke denne teknologien fra starten. Men hvorfor? Vel, det er fordi de trenger privatliv, og det kan umulig tilby det.

Ethereum konsensusmekanisme bruker en oppgradert versjon av Proof of Work-algoritmen. I realiteten er Ethereum-konsensusmekanismen ganske robust og effektiv. Problemet er imidlertid at det tar opp mange ressurser og kan bremse.

Lær mer her i denne ultimate Ethereum-guiden.

Hvordan virker det?

Av hensyn til sammenligningen av Ethereum vs Hyperledger Fabric, må du vite at Ethereum faktisk fungerer i virkeligheten. En stor del av prosessene går gjennom Ethereum Virtual Machine (EVM), som er en Turing-komplett programvare. I utgangspunktet er det at den kjører visse skript i et distribuert nettverk av enheter.

Mer, det tillater også utførelse av smarte kontrakter og lagrer alt fra DAO (hva er DAO) til smarte kontraktsbestemmelser. I virkeligheten tillater Ethereum-arkitektur utviklere å bygge desentraliserte applikasjoner på toppen av det. Så det er derfor du får mange organisasjoner, spill, distribuerte registre og mange andre kule apper.

I følge whitepaper, tilbyr Ethereum-arkitektur –

Enkelhet

Ethereum-arkitektur gir enkelhet i plattformene. Derfor er alle protokollene deres effektive, selv om det kan medføre ineffektivitet eller datalagring.

Universitet

Det interne Turing-komplette skriptet kan hjelpe alle utviklere over hele verden med å programmere smarte kontakter for alle typer transaksjoner. Dette fremmer dets universalitet.

Modularitet

I tillegg er Ethereum-protokollen i en modulær fase. Som i kan du skille funksjonene og legge til en hvilken som helst annen funksjon som du vil.

Smidighet

Alle Ethereum-protokollene er ikke noen bindende regler du må følge. Mer, selskapet tilbyr mange måter å forbedre protokollene sine og sørge for at de kan være skalerbare.

Ikke-diskriminering

Det vil ikke begrense noen brukere fra å delta i transaksjonene. Så som et resultat er alle velkomne til å nyte alle fordelene med blockchain.

Fordeler med Ethereum

Det er visse fordeler som følger med Ethereum-plattformen. La oss se hva de er –

  • Uforanderlighet: det er tydelig at du ikke kan gjøre noen endringer i hovedboken. Så tredjeparter vil ikke ha tilgang til det selv om det er et offentlig domene.
  • Korrupsjon Bevis: Det er ingen måte noen kan utføre ødeleggende aktiviteter i systemet uten at noen merker det. Hvis noen prøver å endre noen form for dokumenter, vil systemet få varsler, og alle brukerne vil også få varsler om det.
  • Sikkerhet: I virkeligheten kommer Ethereum med mye sikkerhet som sin åpne offentlige plattform, alt er gjennomsiktig. Og denne gjennomsiktigheten legger til et sikkerhetslag for hver enkelt bruker. Det tilbyr også mange taktikker, for eksempel forskjellige former for kryptografi og mange flere.
  • Nei Nedetid: Alt som kjører på Ethereum-nettverket vil ikke ha noe nedetid. Så applikasjoner, smarte kontakter, transaksjoner vil ikke møte noen problemer og vil alltid være tilgjengelig for alle.

Hyperledger Fabric vs Ethereum: The Head-to-Head Battle

Som du kan se, gjør begge plattformene en god jobb i sine respektive felt. Men de er begge blockchain-plattformer. Så hvordan tror du de virkelig kan plattforme for vanlige attributter? Vel, la oss sjekke ut Hyperledger Fabric vs Ethereum nå.

For å gjøre det mer overbevisende beskriver vi hvert attributt og hvordan hver plattform presterer i det attributtet i sammenligningen mellom Hyperledger Fabric og Ethereum.

Ledger Type

Først av alt, la oss starte med hovedtypen. Du vil se en endelig forskjell mellom begge plattformene. I virkeligheten er Hyperledger Fabric faktisk en tillatt plattform. Så det betyr at det ikke er for offentligheten. Dessuten er den i utgangspunktet egnet for bedrifter, og den kan tilby personvernet de trenger.

Dermed følger det med medlemsordninger for å velge hvem som kan få en oppføring i systemet og hvem som ikke kan. Mer så vil selskapet selv bestemme hvem som kan komme inn på plattformen.

På den annen side er Ethereum en offentlig plattform. Så det er ingen form for personvern der. Brukere i systemet trenger ikke å passere noen medlemsregler for å få tilgang til nettverket. Dermed er det ikke helt egnet for bedrifter.

La oss gå til neste attributt i denne Hyperledger Fabric vs Ethereum-sammenligningen.

styresett

Linux Foundation er den styrende enheten bak Hyperledger Fabric. Imidlertid tok de også et stort bidrag fra IBM. Så du kan si at det er et produkt av et massivt samarbeid som ble en stor suksess. I alle fall kan noen av dere til og med kjenne det som IBM blockchain. Imidlertid er begge på de samme plattformene.

På den annen side står Ethereum-utviklere bak den styrende enheten til Ethereum-plattformen. Vitalik Buterin er hovedprogrammerer og grunnlegger av Ethereum. Som du kan se, er ikke plattformen et produkt av samarbeid mellom andre selskaper, men en mer intern utvikling.

La oss gå til neste attributt i denne Hyperledger Fabric vs Ethereum-sammenligningen.

Bransjefokus

I dette sammenligningsattributtet Hyperledger Fabric vs Ethereum finner du mange likheter. I virkeligheten er Hyperledger Fabric-prosjektet egnet for industriell utvikling. Hva betyr det? Det betyr at du kan bruke den i alle slags bransjer. Praktisk utviklet selskapet denne plattformen som du kan utnytte i alle slags scenarier.

Praktisk sett trodde eksperter først at blockchain bare er egnet for finanssektoren. Men det kan være så mye mer. På den annen side fokuserer Ethereum også på utvikling av bransjer. Men som publikum i stedet for å bruke det som internettnettverkssystemet til bedriften. Bedriftene kan bruke den til å tilby en plattform for sine kunder.

Imidlertid er det nye Enterprise Ethereum mer viet til bedriftssentriske applikasjoner.

La oss sjekke ut neste attributt i denne Hyperledger Fabric vs Ethereum-sammenligningen.

Gjennomstrømning

Det er på tide å komme inn på flere detaljer i Hyperledger Fabric vs Ethereum-sammenligningen. Begge teknologiene handler om å være raske og tilby mange transaksjoner per sekund. Hyperledger Fabric vinner imidlertid denne runden. I virkeligheten kommer det med > 2000 tps. Så du kan forvente at det behandler 2000+ transaksjoner hvert sekund.

Mer, stoffet kan oppnå denne poengsummen fordi den tilbyr parallelle transaksjoner, og det begrenser brukeren i systemet, slik at det ikke bremser. På den annen side kan Ethereum, med et lite antall noder, trekke ut et stort antall transaksjoner. Men ettersom det er et offentlig domene, bremser det ned og kan nå tilby noe nær 20 tps. Dette er en enorm forskjell mellom disse to.

La oss gå til neste attributt i denne Hyperledger Fabric vs Ethereum-sammenligningen.

Kryptovaluta

Det er en annen stor forskjell mellom Hyperledger Fabric vs Ethereum. I virkeligheten har ikke plattformen Fabric noe innfødt token eller kryptovaluta i systemet. Så du trenger ikke å ha kryptovaluta for å kunne bruke plattformene. Men hvis et selskap trenger et tokenbasert system, kan de enkelt legge det til. Så de blir ikke tvunget til å bruke innfødte valutaer. Det er en stor fordel.

På den annen side kommer Ethereum med en innfødt kryptovaluta som heter Ether (hva er Ether?). Mer, det er en annen form for token kalt Gas i systemet som du trenger for å utføre transaksjonene i systemet. Problemet er at prisen på gass endrer seg, og med flere brukere kan det også bli en stor belastning.

La oss sjekke ut neste attributt i denne Hyperledger Fabric vs Ethereum-sammenligningen.

Konsensusmekanisme

I alle fall er konsensusmekanismen til begge teknologiene forskjellig. I virkeligheten tilbyr Hyperledger Fabric-prosjektet mange konsensusmekanismer å velge mellom. Uansett bruker den Kafka-konsensusalgoritmen. Imidlertid er det også Solo og Raft-protokoller i blandingen. Mer, Solo er i utgangspunktet mer egnet for utviklere, og Raft er kollisjonstoleranse.

På den annen side bruker Ethereum-konsensusmekanismen en oppgradert versjon av Proof of Work-algoritmen. I realiteten er Ethereum-konsensusmekanismen ganske robust og effektiv. Problemet er imidlertid at det tar opp mange ressurser og kan bremse.

Men Ethereum-konsensusmekanismen PoW er litt bedre enn Raft-protokollen.

La oss gå til neste attributt i denne sammenligningen mellom Ethereum og Hyperledger Fabric.

Smarte kontrakter

I denne kom Ethereum først opp med begrepet smarte kontrakter. Det er faktisk et handlingsbart kontraktssystem som kan automatisere prosessen med eventuelle kontrakter mellom parter. Mer, den smarte kontrakten i Ethereum er ganske effektiv, og den ble populær på veldig kort tid.

På den annen side tilbyr Hyperledger Fabric også smarte kontrakter, men her er det kjent som Chaincode. I utgangspunktet er det forretningslogikken til teknologien, og den følger en litt annen prosess sammenlignet med smarte Ethereum-kontrakter. Likevel tilbyr begge teknologiene denne funksjonen.

La oss sjekke ut neste attributt i denne Ethereum vs Hyperledger Fabric-sammenligningen.

Smart kontraktspråk

Deretter, for Ethereum vs Hyperledger Fabric, får du forskjellige kodingspråk for smarte kontrakter. I virkeligheten bruker Ethereum Solidity til å kode smarte kontrakter i systemet. Uansett er soliditet relativt ny og ganske enkel i forhold til andre populære programmeringsspråk.

På den annen side tilbyr Hyperledger Fabric Golang, Java og NodeJS for sin versjon av smarte kontrakter. Så hvis du kjenner noen av kodene, kan du enkelt utvikle en smart kontraktmekanisme. Java er et populært programmeringsspråk, noe som gjør det mye enklere for utviklere.

La oss gå til neste attributt i denne Hyperledger Fabric vs Ethereum-sammenligningen.

Søknadstype

Dette er den siste egenskapen til sammenligningen mellom Ethereum og Hyperledger Fabric. Uansett, begge parter er egnet for et bredt spekter av applikasjoner i den virkelige verden. I virkeligheten er Ethereum mest populært for desentraliserte applikasjoner, og det er derfor tusenvis av applikasjoner på toppen av Ethereum.

Hyperledger Fabric-prosjektet er derimot ganske nytt, og det har også desentraliserte applikasjoner, men ikke så store som Ethereum. Hyperledger utmerker seg imidlertid i virkelighetsapplikasjoner sammenlignet med Ethereum.

Ethereum vs Hyperledger Fabric: Sammenligningstabellen

 EthereumHyperledger stoff
Ledger Type Tillatelsesfri Tillatt
Bransjefokus Tverrindustri Tverrindustri
styresett Ethereum-utviklere Linux Foundation
Kryptovaluta Ether (ETH) Ingen
Konsensusmekanisme Bevis for arbeid (PoW) Pluggbar mekanisme
Gjennomstrømning ~ 20 tps > 2000 tps
Smart kontrakt
Smart kontraktspråk Tørrhet NodeJS eller Golang eller Java
Søknadstype Omfattende Omfattende

Ethereum vs Hyperledger Fabric: Avsluttende tanker

Til slutt er Ethereum og Hyperledger Fabric begge to veldig unike blockchain-plattformer i markedet. I tillegg er begge i stand til å håndtere mange problemer som det sentraliserte systemet håndterer i dag.

Du tror kanskje at Ethereum ikke er egnet for kommersielle bruksområder. Det er imidlertid ikke helt sant. Ethereum har en privat versjon av sin teknologi kalt Enterprise Ethereum under foretaket Ethereum Alliance. Her, som Hyperledger, kommer mange selskaper sammen og jobber med mulige løsninger.

Faktisk samarbeider Hyperledger og EEA allerede om en serie løsninger bare for bedriftens skyld. Så som du kan se, er begge plattformene gode alternativer. Dermed er det opp til deg å velge den beste der ute.

For å få en bedre forståelse av de grunnleggende begrepene blockchain, akkurat som denne, sørg for å sjekke ut vårt gratis blockchain-kurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map