Framtiden för Blockchain: förutsägelser för 2021

Undrar du vad som skulle vara framtiden för blockchain? Kolla in dessa topp Blockchain-förutsägelser för 2021 och gör dig framtidsklar!

Det senaste året har varit en förstklassig plattform för att framkalla popularitet kring den distribuerade huvudtekniken, annars känd som blockchain. Den globala pandemin har gett ett enormt lyft för trender som redan funnits. Företag investerar mer i ren R&D-projekt för att uppnå blockchain-initiativ med bättre pragmatism och realism.

Med en global händelse som den senaste pandemin är det rimligt att undra över blockchains framtid 2021. Blockchain har varit en avgörande aktör för att driva den digitala omvandling som krävs för att tillgodose den plötsliga ökningen av fjärrarbetsinställningar. Eftersom blockchain-tekniken med rätta har framställts som framtidens teknik är det viktigt att fokusera på blockchain-framtidsprognoser.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain Fundamentals Course

Vad skulle vara framtiden för Blockchain Technology?

Med många branscher som går igenom massiva förändringar som svar på förändringarna i affärsmiljön är många blockchain-entusiaster och åskådare oroliga för framtidsutsikterna för blockchain. Följande diskussion återspeglar några av de anmärkningsvärda trenderna som kan diktera blockchain-industrins potentiella tillstånd 2021.

  • Applikationerna för blockchain och styrning kommer att öka

En av de främsta trenderna som kan dominera blockchainens framtid 2021 är integreringen av blockchain i myndigheter. Japans finansminister har nyligen erkänt blockchain-teknik som en viktig komponent i att kontinuerligt kämpa mot den globala pandemin. Regeringsmyndigheter i Columbia har också lagt fram löften om att stödja kryptovaluta- och blockchainbaserade betalningssystem.

Sydkorea har lyckats med att ta med mer än en miljon körkort på ett blockchain-baserat system. Thailand planerar också införandet av en ny juridisk dokumentlagringslösning baserad på blockchain. Dessutom har Vietnam framgångsrikt anpassat användningen av akaChain, en dedikerad blockchain-plattform, för en bättre digital omvandling av landet.

Det viktigaste av allt är att Kina förbereder sig på att utfärda en helt virtuell kryptovaluta, där Kina är en framstående aktör i världsekonomin och politiken. Samtidigt kan blockchain tränga igenom människors vardag och därigenom karakterisera företagskunskap inom blockchain som en viktig mjuk kraft i internationell diplomati. Dessutom kommer användningen av blockchain i röstningssystem att fortsätta att vara en av de anmärkningsvärda trenderna i framtiden för blockchain.

  • Mer Blockchain i detaljhandeln

2021 kommer självklart att bevittna en storskalig ökning av blockchains introduktion i detaljhandelssektorn för kapacitet för leveranskedja och lagerhantering. Från och med 2016 skapade samarbetet mellan IBM och Walmart det första steget för att samla blockchain och detaljhandel på samma sida. Som ett resultat av samarbetet framkom Food Trust blockchain som lösningen för spårning av livsmedelsprodukter. Senast har IBM introducerat en handelslösning för godshantering, känd som Tradelens 2018 i samarbete med Maersk.

Fördelarna med blockchain för detaljhandeln, särskilt anmärkningsvärda aktörer som Walmart, stavar goda nyheter för blockchains framtid. Walmart har kunnat använda blockchain-plattformen för att spåra sin frakt tillsammans med betalning för cirka 70 rederier tillsammans med flera återförsäljare. Andra anmärkningsvärda exempel på antagandet av blockchain i detaljhandeln inkluderar Nestle, Amazon, Volvo och Ford. Volvo och Fords anmärkningsvärda biltillverkare utnyttjar blockchain-lösningar för att spåra leveransen av kobolt som används till litiumjonbatterier.

Nestle driver för närvarande ett pilotprojekt baserat på blockchain för att spåra ursprunget till babymjölk och kaffe. Amazon har kunnat utnyttja blockchain-lösningar för att kontrollera tillgången på vin. Därför pekar blockchain-förutsägelserna för 2021 främst på omfattande inkluderingsnivåer. Med nästan 600 miljoner dollar i blockchain-projekt som investerades förra året, innehåller blockchains framtida trender löften om stigande investeringar.

  • De flesta projekt kommer att närma sig produktionen

Nästa viktiga förutsägelse för blockchain-framtiden för nästa år pekar på det faktum att cirka 30% av blockchain-projekten över hela världen kommer att nå produktionsfaser. De realistiska och pragmatiska tillvägagångssätten för blockchain-projekt kommer att vara en primär drivande faktor för att uppnå denna bedrift.

Dessutom kan kravet på snabbare tid på marknaden på grund av pandemin och snabbare initiering av projekt också påskynda blockchain-projekt mot produktion inom begränsade tidsramar. Dessutom förväntas det också att en stor del av de nätverk som skulle flytta från pilot till produktion skulle fungera på blockchain-plattformar för företag.

Lär dig om de bästa öppna källkodsprojekten

  • Kina kommer förmodligen att dominera Blockchain Space

Kinas dominans inom blockchain-området kommer också att vara en av de bästa förutsägelserna för blockchain-framtiden. Kina har inkluderat blockchain i initiativet ”ny infrastruktur” som fokuserar på landets digitala infrastruktur. Den kinesiska regeringen planerar att öka investeringarna i de flesta provinser i olika vertikaler.

Därför är det rimligt att förvänta sig en stadig ökning av antalet system som går in i produktionsfasen. Det befintliga geopolitiska scenariot ger emellertid inte tillräckliga löften för expansionen av Kinas globala Blockchain Service Network. Å andra sidan av spektrumet har European Blockchain Services Infrastructure (EBSI) också ett framträdande grepp. Även om EBSI kan hitta explicita framsteg med pilotprojekt, kan det inte uppnå några större banbrytande resultat på grund av motstridiga intressen och mycket invecklade upphandlingsprocesser.

  • DeFi kommer att fortsätta öka

Många branschledare har varit öppna för utsikterna till offentliga blockkedjor i företagssammanhang angående blockchains framtid. Introduktionen av DeFi har dock potential att vända uppmärksamheten från offentliga blockkedjor mot tillåtna blockkedjor.

Det totala värdet av kryptovalutor som investerats i Ethereum-smarta kontrakt i början av 2020 har passerat över 10 miljarder dollar på så kort tid. Även om denna siffra inte innebär det belopp som investeras av människor i DeFi-spel, visar det användarnas intresse för vadet. Därför kan man tydligt märka det kontinuerligt och stadigt accelererande intresset för DeFi.

I framtiden skulle antalet transaktioner utöver konventionella mekanismer och medium öka avsevärt. Så, blockchain-transaktioner kan närma sig en viss böjningspunkt där företag, tillsynsmyndigheter och politiska ledare skulle fokusera på DeFi.

Anmäl dig nu: Introduktion till DeFi-utbildningskurs

  • Användning av Blockchain för sociala och politiska mål

Tillämpningen av blockchain i sociala och politiska aktiviteter kan få erkännande bland potentiella trender för blockchainens framtid. Blockchain har associerats med potentialen för transformation av supply chain management, minskning av identitetsstöld eller digital rättighetshantering.

De viktigaste elementen i blockchain som främjar dess applikationer inom dessa områden inkluderar transparens och förtroende. Att hålla sig i linje med samma element fick blockchain-teknikapplikationer för att bekämpa felinformation uppmärksamhet 2020. Till exempel R&D-teamet från The New York Times utvecklade ett prototypprogram för inspelning av alla aktiviteter med ett fotografi som metadata. Programmet skulle sedan visa informationen för användarna på deras sociala medier.

Som ett resultat kan det bredare antagandet av blockchain-lösningar hjälpa till att skapa bättre anspråk på foton och annat innehåll. Med den ökande användningen av blockchain-teknik kan blockchain-förutsägelser för 2021 måla blockchain som ett framväxande verktyg för social förändring.        

  • Driftskompatibilitet med traditionella banker och finansiella organisationer

Framtiden för blockchain 2021 kommer också att bevittna driftskompatibiliteten hos blockchains med konventionella finans- och bankorganisationer. Användare visar mer förtroende för blockchain jämfört med traditionella banker. Därför antar banker också alltmer blockchain som ett mått för att nå sina kunders förtroende. Så 2021 kommer uppenbarligen att bevittna kontinuitet i denna trend, med många anmärkningsvärda namn som redan dyker in i användningen av blockchain.

JP Morgan använder för närvarande blockchain för att hantera automatiska marginalbetalningar. Northern Trust presenterar hävstångsblockchain för att testa handeln med bråkdelar för privatpersoner. Santander har löst in en obligation på 20 miljoner dollar som emitterats på blockchain. Viktigast av allt har HSBC genomfört två bokstäver med kredittransaktioner på en blockchain mellan företag i viken.

  • Nya projekt kommer att ha en tuff konkurrens

Utvecklingen av blockchain-lösningar har ökat avsevärt. Det dikterar dock inte att blockchain-framtiden skulle ha flera applikationer på nolltid. Problemen med vissa offentliga blockchain-nätverk visar nyligen behovet av att reflektera över blockchain-marknaden 2021.

Först och främst hade EOS problem med nätverkscentralisering och trängsel. Därefter har de uppskjutna uppdateringarna för Ethereum-nätverket resulterat i problem med smarta kontrakts prestanda. Ett annat exempel på blockchain-plattformars problem är TRON, som har utsatts för värme över kritiska kodsårbarheter.

Därför kommer den offentliga blockchain-marknaden uppenbarligen att uppleva en stadig tillväxt i konkurrensen utan några tecken på avtagande. I sådana fall kan projekten bara lyckas om de lyckas lösa interna konflikter. Dessutom kommer nya blockchain-projekt 2021 att ta hänsyn till nya metoder för att använda blockchain-teknik.

År 2021 ger fler möjligheter i Blockchain-ekosystemet. Här är listan över de bästa företagen som använder Blockchain-teknik.

Slutord

År 2020 är nära slutet och är definitivt en uppmaning att reflektera över blockchains möjliga framtid. Som framgår av denna diskussion visar blockchain-trender för 2021 flera löften. Samtidigt uppmärksammar förutsägelserna för blockchain 2021 också motgångar som kräver omedelbar uppmärksamhet. Att förstå trender för blockchain-branschen och granska de förväntade framtida trenderna kan hjälpa till med bättre resultat i en blockchain-karriär.

Att hålla sig uppdaterad med trender i branschen är också en bra boost för studenter som strävar efter blockchain-certifieringar. På en avslutande anteckning kan du tydligt märka blockchains potential att dominera teknikbranschen i framtiden. För att inte tala om, vikten av Blockchain-certifieringar kommer att öka senare 2021, så om du vill ha en ljus karriär, välj en av de bästa blockchain-certifieringarna och bli en Certified Blockchain-professionell för att bli framtidsklar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me