Blockchain-storlek: Allt du behöver veta

Nyfiken på blockchain-storlek? Vi kommer att täcka allt som är relaterat till blockchain-storlek, gränserna och om det kan skapa problem i framtiden.

Blockchain är känt för att revolutionera världen omkring oss. När allt kommer omkring ändrar det hur vi definierar processen, lagrar data och utforskar säkerheten för ett nätverk som applikationen körs på. Det ger oföränderlighet, öppenhet och enastående säkerhet som ingen annan teknik har kunnat göra det förrän nu.

Men det finns ett stort problem – blockchain blockstorlek. För att förstå problemet, låt oss först lära oss hur blockchain fungerar.

I något blockchain-nätverk finns det ingen central myndighet. Peers deltar i att föra decentralisering till nätverket. Varje kollega har en kopia av huvudboken (där alla transaktioner lagras). Detta innebär att om någon ny transaktion sker kommer huvudboken på varje nod att uppdateras i enlighet med detta. Den unika lösningen låter företag skapa decentraliserade nätverk som kan lösa problem som inte var möjliga tidigare.

Anmäl dig nu: Gratis Blockchain-kurs

Blockchain Ledger Storlek: Ett stort problem

Blockchain är dock inte fri från problem. Ursprungligen var blockstorlekens blockstorlek inte lika stor, eftersom endast ett litet antal kamrater är anslutna till nätverket. Till exempel var bitcoin blockchain-storleken 614 MB i storlek 2012. Men nu har bitcoin blockchain-storlek GB vuxit enormt till 250K MB. Det är ungefär 250 GB data som varje peer / nod har med sig. Detta leder oss till ett bitcoin-blockchain-storleksproblem.

Andra blockchain-nätverk lider också av samma problem. Blockkedjestorleken på Ethereum har redan passerat 1 TB.

Finns det någon Blockchain Storleksgräns?

Under de senaste två åren har bitcoin-blockchain-storleken vuxit från 150 GB till 250 GB. Det är nästan 50 GB per år. År 2030 kan vi enkelt se storleken på blockkedjan större än 1 TB. Men inte alla noder behöver ladda ner hela blockchain för att bli funktionella. Vissa deltagare deltar i blockchain-nätverket för att göra transaktioner och inte för att validera en.

Vissa noder kallas fullständiga noder. Fullständiga noder krävs för dem som är villiga att delta i valideringen av den pågående transaktionen. Detta innebär att de måste ladda ner hela 250 GB blockchain-data som innehåller blockrubriker och transaktioner.

Mer, den nuvarande bitcoin blockchain-storleksgränsen är 1 MB. En del av utrymmet inom denna gräns är dock inte användbart. Så du måste arbeta med bitcoin blockchain-storleksgränsen precis som den är.

Problemet med Ethereums blockchain-storleksstorlek var mer intensivt än bitcoin. Alistair Milne, en bitcoininvesterare, väckte larm om hur storleken på Ethereum-bokföringen växer jämfört med bitcoin. Enligt bilden från honom växer Ethereum till 3x jämfört med bitcoins.


Men det kanske inte är helt sant eftersom Ethereum också erbjuder sätt att arbeta med storboken. Det erbjuder ett koncept som kallas beskärning, vilket gör det möjligt för noder att fungera utan att behöva ladda ner hela blockchain-data.

Läs mer: Blockchain-användning: Lista över 20+ Blockchain-teknikfall

Är Blockchain Size Matter?

Ja, storleken på blockkedjan är viktig. Blockchain är relativt ny teknik och kommer bara att växa under de kommande åren. Bitcoin är en första generationens blockchain-lösning och är inte fri från problem. Det har både skalbarhet och storleksproblem.

Med blockchainens ständigt ökande storlek blir skalbarhet också ett problem. Det har varit en av de viktigaste problemen för bitcoin. För att tillfälligt lösa problemet gjorde de en SegWit2x hård gaffel, som arbetade för att förbättra blockstorleken (på granulär nivå) – förbättra skalbarhet och prestandafrågor i samband med bitcoin.

Storleksstorleken kommer att öka snabbt, med uppskattningar av varje 6,5 TB per januari 2023. Det kommer att medföra behovet av att köpa hårdare diskutrymme för att delta i nätverket.

Enligt Moores lag kommer dock hårddisklagringspriserna att minska med tiden och du kommer att kunna köpa billigare lagring. Det största problemet uppstår när blockchain-storlekens tillväxt övervinner den hastighet med vilken lagring blir billigare.

Det kommer att göra det svårt för entusiasten att få in sina färdigheter eller bidrag till nätverket. Bidragsgivare måste spendera 1000 dollar för att få sina noder igång, vilket kanske inte är värt det.

Anmäl dig nu: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) -kurs

Hur kan stor blockchain-storlek bli ett problem?

Vi lever i en värld som trivs på transaktioner. Varje dag görs icke-kontanta betalningar i miljarder. Transaktionernas tillväxt sker på ett kvadratiskt sätt. Men med kryptovalutor som bitcoin, Ethereum, NEO etc. ser vi en förändring i hur transaktioner utförs via icke-traditionella kanaler..

Just nu behöver bitcoin inte redovisa många transaktioner jämfört med Visa eller andra former av transaktioner. Men om vi tar en hypotes där bitcoin används för varje transaktion där ute, kan det ta upp till 2,4 terabyte för varje block.

För att inte tala om, blockchain kan generera ett block var tionde minut. Kort sagt, var tionde minut kommer 2,4 terabyte data att läggas till i blockkedjans storlek. På en dag läggs 350 GB till på en dag och 127 TB varje år. Detta innebär också att det inte finns någon huvudbokgräns.

Problemgränsen ger nya problem. Dessa siffror är verkliga problem. Det faktum att blockstorleken kommer att öka exponentiellt kommer det att ta mer tid för gruvarbetare att lösa ett block som resulterar i långsammare transaktioner..

Tvärtom, vårt enda hopp är billig hårdvara inom en snar framtid. Terabyte lagring kommer inte att vara ett problem, och även processorkraft kan växa exponentiellt, vilket gör transaktionsvalidering mycket enklare.

Vill du veta mer om blockchain-teknik? Kolla in vår ultimata blockchain definitionsguide just nu!

Hur påverkar det blockchain-baserade projekt?

Så påverkar problemet startups som bygger sin applikation ovanpå Ethereum och bitcoin? Det beror på hur de två blockchain-teknologierna utvecklas med tiden. Just nu bör startups inte oroa sig för storleken.

Ethereum blockchain erbjuder redan beskärning, vilket resulterar i färre blockchain-data än vad som behövs av en fullständig nod. Bitcoin stöder dock inte beskärning ännu. Om någon beskär bitcoin kommer de att förlora hela nodstatusen.

Utan en riktig affärsmodell i åtanke är det svårt att använda blockchain som hävstång. Kolla in vår ultimata strategi för implementering av blockchain för att lära dig mer om att utveckla blockchain.

Slutsats

Blockchain-storlek är inte det största problemet som behöver lösas. I själva verket är det skalbarhet och transaktionshastighet som är huvudfokus nu.

Så, vad tycker du om storleken på blockchain, inklusive bitcoin och Ethereum? Det finns också många fler blockchain-projekt som fokuserar på att spara utrymme och göra det så mycket som möjligt. Om du bara är en nybörjare och vill veta mer om blockchain-teknik rekommenderar vi att du anmäler dig till vår gratis blockchain-kurs eftersom det fokuserar på grundkoncepten blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map