Bästa Blockchain-plattformar för företag

Blockchain-plattformar är viktiga för att göra blockchain-teknik tillgänglig för företag. I själva verket sparar dessa blockchain-plattformar faktiskt mycket tid och resurser. Men hur gör de det?

Tja, om du ska arbeta med din blockchain-lösning och måste göra plattformen från grunden kommer det utan tvekan att ta mycket tid, eller hur? Men med hjälp av dessa plattformar kan du nu ha en bas för dina egna behov.

De flesta av dessa plattformar erbjuder anpassning, och du kan göra det för att lägga till dina funktioner på plattformen. Så i det långa loppet kommer alla plattformar i blockchain-plattformslistan att spara mycket pengar och tid.

Således, för att hjälpa dig att hitta din önskade plattform, har jag sammanställt en blockchain-plattformslista. Mer så kommer du också att få en jämförelse med blockchain-plattformar när jag har täckt alla plattformar. Men innan allt annat kommer jag kort att förklara vad som är en blockchain-plattform.

Så, låt oss komma igång!

Contents

Vad är en Blockchain-plattform??

Först och främst, låt oss börja med en av de mest grundläggande frågorna du tänker på – “vad är en blockchain-plattform?” Vanligtvis distribueras blockchain-plattformar strukturerade plattformar som hjälper till att utveckla decentraliserade applikationer.

Mer så kan dessa plattformar vara både tillståndslösa och tillåtna. Några av de få populära på marknaden är Hyperledger, Corda, Ethereum, etc.

De har alla blockchain-plattformar som du kan använda för att skapa dina egna personliga blockchain-lösningar.

Det finns också många olika typer av plattformar för olika branscher. Alla har också olika utgångar. Se bara till att du väljer den som passar bäst för ditt företag och din bransch.

Nej, du vet vad som är en blockchain-plattform. För att hjälpa dig hitta den bästa plattformen har jag sammanställt en lista med kriterier som du bör överväga.

Så, låt oss se vad det här är.

Hur man väljer den perfekta Blockchain-plattformen?

Det finns några kriterier som du bör följa när du väljer en plattform för ditt företag. Dessa kriterier är kritiska för då kan du göra en jämförelse av blockchain-plattformar och se hur de presterar i varje segment.

Detta hjälper dig definitivt att bestämma vilken du ska hämta. Hur som helst, låt oss kolla in alla kriterierna en efter en.

Är plattformen helt utvecklad eller fortfarande i utvecklingsstadiet?

Detta är en enorm fråga när det gäller att välja den perfekta blockchain-plattformen. Men varför? För om du väljer en plattform som fortfarande är under utveckling kommer den inte att ge dig den fulla potential du vill ha.

En annan sak är också att du inte vill använda en plattform som också har upphört. Så om utvecklarna har slutat lägga till uppdateringar eller fixa fel är den plattformen besvärlig.

Därför bör du kolla in vilket stadium plattformen är. För detta kan du använda GitHub eller deras officiella webbplats eller så vidare. Se till att plattformen du väljer är helt utvecklad, testad många gånger och redo att användas.

Vilken typ av blockchain behöver du?

Problemet är att den typ av blockchain du behöver enbart kommer att baseras på din lösning. Du kan ha flera blockchain-lösningar på din lista, och de kan kräva olika typer av blockchain för att fungera.

Men innan du vet vilken typ av blockchain du behöver, måste du lära dig mer om dessa typer från början. Så försök att ta en blockchain-kurs som hjälper dig att förstå begreppen bättre.

För att hjälpa dig har vi många blockchain-kurser som erbjuder det bästa av den bästa informationen om nämnda ämne.

Hur som helst, när du förstår om privata, offentliga eller federerade plattformar är rätt för dig, kan du filtrera bort dina favoriter.

Vilka programmeringsspråk stöder plattform?

Ja, programmeringsspråk spelar roll när det gäller att välja den perfekta plattformen för din lösning. Eftersom blockchain är en ny teknik introduceras många andra moderna programmeringsspråk.

Och så kan det vara svårt att hitta det perfekta utvecklingsteamet med kunskaper i det språket. I många fall kan de olika programmeringsspråken utgöra ett hot om du vill integrera det i dina befintliga äldre nätverk.

Se därför till att du vet vilken typ av programmeringsspråk plattformen stöder eller vilken typ av SDK du behöver för att använda den plattformen.

När du förstår vad ditt team kan dra igång kan du välja plattform baserat på det.

Är plattformen populär?

Plattformens popularitet betyder också mycket. I vilket fall som helst finns det många blockchain-teknikplattformar på marknaden. Men inte alla har den fulla potentialen att få fram en lösning för företagslösningar.

Faktum är att det ökande antalet blockchain-plattformar är ganska utmattande. Alla försöker nu bygga en för sig själva utan att ta hänsyn till plattformens kvalitet.

För företagsanvändningsfall behöver du en plattform som är pålitlig och kommer från ett känt varumärke. Mer, så måste du se till att plattformen är fullt kapabel att skydda all ditt företags information.

Se därför alltid till att välja de plattformar som för närvarande är populära på marknaden, och andra använder redan den. Mer, se till att utvecklargruppen har bakom sig också har ett rykte.

Vilken typ av konsensusmetod använder plattformen?

Det kan vara ganska utmanande att använda en plattform om du inte vet vilken typ av konsensusprotokoll som plattformen använder eller stöder. I verkligheten kan en blockchain-plattform stödja flera konsensusmetoder som Hyperledger Fabric, Sawtooth, etc..

Mer så har denna typ av plattform en modulär struktur, och de bästa blockchain-plattformarna erbjuder mer anpassningsbarhet.

Kom ihåg att några av konsensusprotokollen är makt hungriga, så att de kan ta upp mycket resurser. Det bästa fallet här är också att gå efter en BFT-konsensusalgoritm. Om du vill lära dig mer om konsensusprotokollen, se till att kolla in våra blockchain-kurser för det.

Erbjuder plattformen smart kontraktsfunktion?

Tja, inte alla blockchain-plattformar erbjuder en smart kontraktfunktion. Problemet är att din lösning verkligen behöver smarta kontrakt i första hand. I själva verket är användningen av smarta kontrakt extremt användbar i en företagsmiljö eftersom det automatiserar många kontrakt.

Nyttan med den här funktionen är också enorm, och jag kan förstå om du är frestad att lägga till den i din lösning även om du inte behöver den. Men det tar bara upp resurser utan nytta.

Så om du verkligen behöver funktionen, se bara till att välja en plattform som erbjuder den. Det är också en mycket komplicerad funktion, så inte alla plattformar kan dra av den i en liknande eller effektiv ton.

Du kan också använda vår jämförelsetabell för blockkedjeplattformar för att räkna ut det också.

Behöver din Blockchain-lösning skalbarhet? Om så är fallet, hur mycket?

Tja, skalbarhet är en enorm fråga när det gäller blockchain. I verkligheten verkar den offentliga blockchainen vara långt efter i sin arkiverade. I verkligheten, eftersom de är öppna för alla, tar det upp mycket resurser och saktar ner systemet drastiskt.

Därför är de långt ifrån skalbara. Om du inte letar efter skalbarhet kan det också vara bra att använda en offentlig blockchain.

Om du verkligen behöver det, se till att du väljer en plattform som är lätt att skala. Till exempel är många privata eller federerade plattformar skalbara, men nivån på den verkar variera mycket.

Granska din lösning igen och se till att du väljer en plattform som kan hantera alla dina behov.

8 bästa Blockchain-plattformar

blockchain-plattformar

Nu, för att hjälpa dig med din blockchain-resa, har jag handplockat åtta bästa plattformar som du använder i dina distribuerade huvudbokslösningar. Så, låt oss se vad det här är, ska vi?

Ethereum

Storjetyp: Tillåtet

Konsensusalgoritm: Bevis på arbete

Smart kontrakt: Ja

Ethereum är en av blockchain-plattformarna med öppen källkod på vår lista. För att vara uppriktig är det en av de bästa blockchain-plattformarna på marknaden just nu. Även om det är tillståndslöst och definitivt kommer med en egen uppsättning problem, lyckas Ethereum fortfarande att råda under mycket lång tid.

Ethereum blev live 2015, och från den tiden fick det massiv popularitet. Den levereras med sin ursprungliga kryptovaluta, Ether och Gas. Uppenbarligen kan den här plattformen vara med och delta i konsensusprocessen.

Så om din blockchain-lösning verkligen behöver en öppen miljö kan det vara det bästa alternativet att gå till Ethereum.

Den här plattformen körs också i Proof of Work, vilket faktiskt är ganska kraftfullt konsensus. Mer så, det erbjuder inga privata transaktionsalternativ.

Men om du verkligen är intresserad av Ethereum för ditt företag kan du också använda deras privata version. Ethereum Enterprise Alliance ansvarar för denna privata version av Ethereum.

I verkligheten kommer den här versionen med alla fördelarna med den offentliga blockchain med extra integritet i mixen. Det kommer också att växa tillsammans med den offentliga versionen och vice versa.

Det bästa med denna plattform är att den kombinerar både privat och offentlig teknik för att ge dig den ultimata effekten.

Även om det fortfarande faller bakom på kriterierna för transaktionen per sekund.

Hyperledger tyg

Storjetyp: Tillåtet

Konsensusalgoritm: Solo, Kafka, Raft

Smart kontrakt: Ja

Hyperledger Fabric är här för att förändra branschen för gott. I verkligheten är det en av de bästa blockchain-plattformarna på marknaden just nu. Det är också bra i listan över öppna källkodsplattformar som vi har. Så du kan förvänta dig att få tillgång till koden gratis, och du behöver inte betala något för det.

Tyg kom till 2015 efter Ethereum och är produkten av Hyperledger-projektet. Hyperledger är faktiskt ett paraplyprojekt eller ett slags konsortium där de utvecklar blockchain för att göra det tillgängligt för alla.

Om du är intresserad av en blockchain-plattform som är tillåten och kan gå med alla typer av branscher, är Fabric verkligen ett bra val.

Hur som helst kommer Hyperledger Fabric med en stark arkitektonisk modell med en modulär struktur. Det betyder att du kan ansluta alla typer av funktioner och använda den. Därför är det extremt anpassningsbart.

Mer, så använder den en mindre kraftig konsensusalgoritm för att nå en överenskommelse. Det erbjuder också skalbarhet och saktar inte ner när det finns många deltagare i plattformen.

I verkligheten erbjuder det smarta kontrakt, men det heter kedjekod här.

Hyperledger Sawtooth

Storjetyp: Tillåtet / Tillåtet

Konsensusalgoritm: PBFT, PoET, Raft

Smart kontrakt: Ja

Hyperledger Sawtooth är ett annat bra tillskott till vår open source blockchain-plattformslista. I verkligheten är det också en annan produktion av Linux Foundation och Intel bidrog mycket i den. Att använda det är helt gratis och du kan få koder direkt från GitHub.

Du kan också använda denna plattform i alla typer av branscher eftersom utvecklarna utformade arkitekturen på det sättet. I verkligheten är denna plattform också extremt anpassningsbar.

Det är faktiskt en företagsklassplattform som är modulär och utformad för att distribuera, skapa och köra distribuerad storboksteknik.

Du måste undra – vad är den största skillnaden mellan sågtand och tyg?

Det är faktiskt den typ av huvudbok där de är olika. Fabric är en fullt godkänd plattform; å andra sidan kan du använda Sawtooth som tillåtet och utan tillstånd båda. Dessutom finns det andra faktorer också, och du kan se dem i jämförelsetabellen för blockchain-plattformar senare.

Om du vill ha en plattform som är väldigt lätt att integrera, bör du gå till Sawtooth. En annan bra funktion hos Sawtooth är också att den använder en annan algoritm Bevis på förfluten tid som är mycket mer avancerad än Raft.

Hyperledger Iroha

Storjetyp: Tillåtet

Consensus Algorithm: YAC (Yet Another Consensus) Algorithm

Smart kontrakt: Ja, men fördefinierat

Hyperledger Iroha är också en ganska populär blockchain-plattform. Det är också en av blockchain-plattformarna med öppen källkod som erbjuder bra värde. I verkligheten är Iroha faktiskt ganska lätt att använda och utformad på det sättet.

Om du känner att andra plattformar är svåra att kontrollera eller lära sig om kan du kolla in den här. I verkligheten är det främst för att hjälpa företag att bygga säkra, pålitliga och snabba applikationer ovanpå det.

Hur som helst är den underliggande strukturen ganska enkel och den är uppenbarligen modulär. Den använder en helt annan konsensusalgoritm som kallas Yet Another Consensus (YAC) algoritm. I verkligheten är detta protokoll extremt snabbt och säkert.

Det har dock en liten begränsning när det gäller smarta kontrakt. Tja, det erbjuder smarta kontrakt som funktion, men det kommer med fördefinierade kontraktsmallar snarare än helt anpassningsbara.

Så du kan fortfarande använda den, men du kan inte anpassa den som du vill.

Men totalt sett är det en bra plattform och många företag använder den redan.

Krusning

Storjetyp: Tillåtet

Konsensusalgoritm: Probabilistisk omröstning

Smart kontrakt: Nej

Ripple är ett utmärkt tillskott till vår blockchain-plattformslista. Nåväl, Ripple började sin resa tillbaka 2012, men sedan fick den namnet Opencoin. Hur som helst, senare 2015 döpte de äntligen det till, Ripple. I verkligheten är Ripple främst lämpad för finansiella företag.

I själva verket ville de faktiskt ansluta alla banker, företag, betalningsleverantörer och tillgångsbörser under samma nätverk.

Hur som helst erbjuder Ripple RippleNet, som är en global gratis transaktionsplattform. Du kan använda denna plattform för att betala var som helst, när som helst i världen. Mer än så förändrar det verkligen vårt sätt att se bankverksamhet för närvarande.

Vet du hur mycket det tar att bearbeta din transaktion i Ripple? Bara 4 sekunder! Med hjälp av Ripple kan du få tillgång till nya marknadsplatser, få fler kunder, ha större säkerhet och ha ett mikrobetalningssystem.

Hur som helst, om du är ett företagsföretag som arbetar med en ekonomisk lösning, bör du definitivt kolla in det.

Kvorum

Storjetyp: Tillåtet

Konsensusalgoritm: Raft, Istanbul Byzantine Fault Tolerance

Smart kontrakt: Ja

Quorum är en annan bra plattform på den här 8 bästa blockchain-plattformslistan. I verkligheten är Quorum faktiskt en inspiration från Ethereum Network. J.P.Morgan står bakom utvecklingen av Quorum och han använde Ethereum som bas för att utforma det.

Det är dock inte tillståndslöst som Ethereum; snarare är det tillåtet. I verkligheten är plattformen för att säkerställa att du får en hög hastighet och hög genomströmning i alla miljöer. Mer, det är skalbart, men det har också sina begränsningar.

Till skillnad från Ethereum använder Quorum en lätt konsensusprocess för att nå en överenskommelse. Mer, detta sparar mycket resurser på lång sikt.

Det bästa med Quorum är att det erbjuder auktoritativa noder som hanterar plattformen. Det erbjuder också privata transaktioner och huvudbokssystem.

För närvarande finns det många företag som använder Quorum för att driva sina egna blockchain-lösningar. Om du vill ha en etablerad plattform bör du definitivt kolla in den.

Corda

Storjetyp: Tillåtet

Consensus Algorithm: Pluggable Consensus

Smart kontrakt: Ja

Corda är definitivt en av de bästa blockchain-plattformarna på marknaden just nu. I verkligheten är plattformen tillåten, så du behöver auktoritativ åtkomst för att komma in i nätverket. Hur som helst, R3 utvecklade faktiskt denna plattform.

Dessutom finns den i två olika versioner – Corda och Corda Enterprise. I verkligheten är företagsversionen inte öppen källkod. Så du måste kontakta dem för att få tillgång till det. Men du kan få tillgång till programvaruversionen med öppen källkod från deras webbplats.

Om du är intresserad av en plattform som kretsar kring kvalitetsutgång och stark nätverksinfrastruktur, kan du kolla in den.

Hur som helst, tidigare var Corda endast för finansiella industrier, men nu använder många andra industrier denna plattform för sin lösning.

Det bästa med Corda är att det erbjuder en brandväggstjänst som är omöjligt att tränga igenom. Så det kan vara mycket att använda detta för ditt internetnätverkssystem.

Men det erbjuder också hög kapacitet, integritet, skalbarhet och så vidare.

Hedera Hashgraph

Storjetyp: Tillåtet

Konsensusalgoritm: Asynkron bysantinsk fel tolerans

Smart kontrakt: Ja, men behöver specialiserat API

Du måste undra varför jag inkluderade Hedera Hashgraph i denna blockchain-plattformslista även om det inte är tekniskt blockchain. Nåväl, det är faktiskt inte en blockchain utan ett distribuerat huvudbokssystem som blockchain.

Även om det inte är en blockchain-plattform, erbjuder den underbara funktioner som du definitivt borde veta om. I verkligheten är Hedera Hashgraph en mycket rättvis, säker och snabb plattform.

Därför använder den en annan konsensusmetod som kallas Asynchronous Byzantine Fault Tolerance, som är robust mot alla attacker.

Det finns dock en liten fråga med funktionen smart kontrakt. I verkligheten erbjuder det ett smart kontrakt, men du måste ha ett särskilt API för det. För att hjälpa dig att använda det, erbjuder de detta API, som låter dig använda Ethereums soliditetsbaserade smarta kontrakt i det.

Hur som helst, den bästa funktionen hos denna plattform är att den erbjuder mer än 50 000 transaktioner varje sekund. Så det betyder att det är jävla snabbt jämfört med alla andra plattformar på den här listan.

Men hur gör det? Det unika huvudbanksystemet säkerställer faktiskt att det kan erbjuda parallella transaktioner.

Många företag använder redan denna plattform. Således har jag inkluderat det som ett bra alternativ till andra plattformar.

The Ultimate Blockchain Platforms Comparison Table

Ethereum

Hyperledger-tyg

Hyperledger-Sawtooth

Hyperledger-Iroha

Corda

Krusning

Kvorum

Hedera Hashgraph

Storjetyp

Per-missionless Per uppdrag Per-missionless och Per-missioned Fullt uppdrag Per uppdrag Per uppdrag Fullt uppdrag Per uppdrag

Konsensusalgoritm

Bevis på arbete Solo, Kafka, Raft PBFT, PoET, Raft YAC-algoritm Pluggbart samförstånd Probabilistisk omröstning Raft, Istanbul BFT Asynkron BFT

Smart kontrakt

Ja, men mestadels fördefinierat X Ja

(Använda API)

Branschfokus

Branschövergripande Branschövergripande Brett bransch Branschövergripande Ekonomisk / branschövergripande Finansiell industri Branschövergripande Branschövergripande

Transaktionshastighet

~ 20 TPS >2000 TPS >1000 TPS ≤1000 TPS ~ 170 TPS ~ 1500 TPS ~ 100 TPS ~ 50k + TPS

Smartt kontraktspråk

Hållfasthet Gå, Java, JavaScript Python, JavaScript, Go, Java, Rust, C++ C++ Kotlin, Java Hållfasthet Soliditet (med API)

Avslutande tankar

Blockchain-plattformar är här för att hjälpa dig med din underbara resa framåt. I verkligheten är det ganska svårt att utveckla en lösning för företagsklass. För det mesta om du ska använda en helt annan och ny teknik för det.

Men för att hjälpa dig kan många blockchain-plattformar med öppen källkod spara mycket tid och energi. Mer så har de redo att använda ett nätverk som bara behöver några justeringar, och du kan göra det för vilken bransch du vill.

I den här guiden har jag låtit dig veta hur du väljer en plattform och jämfört alla aktuella populära plattformar på marknaden. Förhoppningsvis, med hjälp av den här guiden, kan du nu välja den perfekta för dina behov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map