Är Blockchain framtiden?

I den här artikeln kommer vi att se om blockchain håller löftet att ändra vår framtid eller inte.

Har du tänkt på “är blockchain framtiden”? Om du gjorde det är du inte ensam. Blockchain-tekniken har överraskat alla eftersom det har potential att förändra nästan allt runt omkring oss.

Vi lever i en era där teknik spelar en avgörande roll i vår dagliga verksamhet. Till exempel kontrollerar du internet, ansluter till onlinebutiker för att köpa mat och ser din favoritprogram på Netflix. Alla dessa är inte möjliga utan teknik.

I den här artikeln kommer vi att se om blockchain-tekniken håller löftet att ändra vår framtid eller inte. För att säkerställa att vi gör det korrekt kommer vi att titta på blockchainföretagen, blockchain framtida trender och mer! Kommer också framtida blockchainföretag att fånga trenden och få ut det mesta?

Anmäl dig nu: Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Blockchain-funktioner

För att få en bättre förståelse för blockchains framtid måste vi först gå igenom dess funktioner.

Blockchain är ett peer-to-peer-nätverk som bygger på ett decentraliserat tillvägagångssätt. Frånvaron av en central enhet öppnar upp en mängd alternativ för organisationer som behöver förtroende, oföränderlighet och transparens. För att få en bättre uppfattning, tänk på en stor kedja. Om en av kedjans små enheter tas bort bryts kedjan och varnar alla för att något är fel. Blockchain beror på en konsensusmetod för att verifiera och skriva transaktioner på blockchain.

För att bättre förstå vad blockchain har att erbjuda, låt oss gå igenom de viktigaste funktionerna nedan.

Decentraliserad teknik

En av de största funktionerna i blockchain är dess decentraliserade teknik. I kraft av decentralisering finns det inget behov av ett styrande organ. Noderna arbetar tillsammans för att validera en transaktion med konsensusmetoden / metoderna.

På detta sätt kan ett blockchain-nätverk användas för att lagra dokument, värdefulla digitala tillgångar, kryptovalutor och mer. Som användare är allt du behöver göra att se till att du tar hand om dina privata nycklar – genom vilka du kan få tillgång till dina tillhörigheter på tillgångarna online.

Bättre säkerhet


Blockchain-säkerhet är verkligen toppklass. Blockchain erbjuder också bättre säkerhet med hjälp av kryptografin som används för att säkerställa att data är säkra. Det är ett decentraliserat tillvägagångssätt innebär också att plattformen eller nätverket inte kan stängas av eller modifieras av bara en enda enhet. Även den högsta säkra, centraliserade enheten kan hackas, vilket gör blockchain till ett mycket bra säkerhetssystem eftersom det inte kräver ett centraliserat tillvägagångssätt.

Anmäl dig nu: Certified Blockchain Security Expert (CBSE) -kurs

Oföränderlighet

Uppgifterna som lagras i blockkedjan är oföränderliga till sin natur. Detta innebär att data, när de väl har sparats, inte kan ändras eller ändras. Oföränderligheten ger blockchain ett utmärkt sätt att vara en del av system där datastöld eller förändringar är vanliga händelser.

Snabbare bosättningar

Blockchain erbjuder snabbare avvecklingsalternativ när det gäller bank. Det nuvarande banksystemet är för långsamt och tar mycket tid när det gäller bosättningar. Med blockchain blir bosättningarna nästan omedelbara utan några förseningar alls.

Om du vill lära dig mer om dess funktioner, här är en guide till introduktion till Blockchain-funktioner du behöver veta om.

Blockchain Evolution

För att bättre förstå vad blockchain för närvarande är, måste vi ta en titt på blockchain-teknikens historia och lära oss om de tre generationerna.

Första generationens:

Den första generationen blockchain-teknik kretsade kring bitcoin och digitala valutor. De var grundläggande till sin natur och gav inte ett sätt att automatisera uppgifter kring det. Det fanns bara en typ av blockchain som kretsar kring block. Bitcoin använder 1 MB blockstorlek för att lagra transaktioner. Vid den tiden kan blockstorleken vara tillräcklig, men nu verkar det vara på den lilla sidan. Att lagra all transaktionsinformation inom blocket var inte heller idealisk eftersom det fick färre transaktioner att passa in i blocket.

Det var dock revolutionerande. Det introducerade idén om distribuerad storboksteknik och nu arbetar team för att göra det bättre för varje dag som går.

Andra generationen:

Den andra generationen blockchain-teknik introducerade ett nytt koncept, känt som smarta kontrakt. Det gjorde blockchain mer mångsidigt. Med smarta kontrakt kan blockchain nu inte bara lagra information utan också automatisera avtal om blockchain. Ethereum var den första blockchain som verkligen introducerade begreppet smarta kontrakt. Det startade också andra generationens blockchain-teknik.

Du kan tänka på smarta kontrakt som juridiska dokument på kod. De utförs om vissa villkor är uppfyllda, precis som hur ett juridiskt dokument fungerar i verkligheten.

Tredje generationen:

Vi har ännu inte sett tredje generationen av blockchain-teknik. Vi befinner oss dock i övergångstillstånd från andra till tredje generationen. Just nu är den största flaskhalsen som blockchain lider av skalbarhet. Transaktionerna är i kö, och det kan ta var som helst mellan ett par timmar till dagar för vissa transaktioner att slutföras. Många andra distributionstekniker har löst det, men inte i nivå med centraliserade lösningar, inklusive VISA.

Nuvarande användningsfall och framtida användningsfall

För att få en bättre förståelse för blockchain måste vi också ta en titt på olika fall för blockchain-användning.

Nuvarande blockchain-användningsfall

Det finns många blockchain-användningar just nu. Låt oss lista dem nedan.

Försörjningskedjan:

Den nuvarande generationens försörjningskedja är effektiv men lider av många problem, inklusive brist på transparens, spårbarhet och spårbarhet. Med blockchain kommer alla dessa att förändras. Blockchain för försörjningskedjan erbjuder transparens och i gengäld säkerställer att varje artikel kan spåras utan full transparens.

Anmäl dig nu: Enterprise Blockchains och Supply Chain Management Course

Livsmedelssäkerhet:

Ett av de mest anmärkningsvärda användningsfallet med blockchain inkluderar livsmedelssäkerhet. IBM, i samarbete med Walmart, använder blockchain-teknik för att förbättra livsmedelssäkerheten. Med varje enskild information om maten under övergångstiden når maten alltid säkert till slutkonsumenten. Tillverkarna behöver bara se till att de lägger en streckkod på varje livsmedel så att det kan spåras genom blockchain.

Sjukvård:

Vårdens nuvarande tillstånd har förbättrats av blockchain. Det hjälper till att digitalisera patientprofiler, vilket tar bort de fel och felaktigheter som följer med dokumentationen. Kort sagt, det förbättrar elektroniska hälsojournaler (EHR).

På det här sättet behöver patienter inte heller oroa sig för att ha med sig sina rapporter. Förutom förbättring av EHR kommer spårbarheten av läkemedel också att förbättras. Med blockchain för hälso- och sjukvård kan läkemedlen spåras under hela resan, så att inget förfalskat läkemedel når slutanvändarna. De andra viktiga förbättringarna inkluderar hantering av patientens samtycke, incitament genom mikrobetalningar och datasäkerhet i kliniska prövningar.

Finansiera:

Finanssektorn är den största sektorn som har påverkats av blockchain. Det har till exempel förbättrat säkerhet, transparens, förtroende, integritet, skalbarhet, programmerbarhet och finanssektorns prestanda. Det är lätt att förstå att de finansiella transaktionerna nu är strömlinjeformade och programmerbara tack vare användningen av andra generationens blockchain-lösningar som Ethereum. Det ser också till att datans äkthet.

Fastighet:

Fastigheter kommer att förbättra fastighetsmarknaden drastiskt. Blockchain för fastigheter kan gynna det genom att minska kostnader, automatisera processer, tokenisering, betalningsavveckling i realtid, bättre datatillgänglighet och nätverksgenomskinlighet.

Framtida blockchain-användningsfall

Framtiden för blockchain verkar ljus. I framtiden kan vi se blockchain integreras i nästan allt omkring oss, inklusive artificiell intelligens (AI) och internet-of-things. Även om det kan tyckas att blockchain-användningsfall är rikliga, är det svårt att säga att de är uttömda. Blockchain är en framväxande teknik med många saker som kan förbättras inom en snar framtid. Med innovationer som grafbaserad distribuerad ledteknik är det viktigt att förstå att det finns många saker att komma för blockchain eller DLT i allmänhet.

I framtiden kan vi enkelt se blockchain integreras med smarta bilar, internet och nästan allt vi gör och upplever.

Nuvarande spelare som revolutionerar Blockchain

I det här avsnittet tar vi en kort titt på de aktuella spelarna som revolutionerar blockchain.

Hyperledger

Hyperledger är ett open-source blockchain-projekt som hanteras av Linux Foundation. Det är ett paraplyprojekt som består av flera projekt, inklusive distribuerade huvudböcker, bibliotek, verktyg och domänspecifika projekt. Hyperledger blockchain växthuset är stort och består av fantastiska projekt, inklusive det välkända Hyperledger Fabric, Hyperledger Besu och andra.

Mer än 300+ företag deltar i Hyperledger-projekt, inklusive ledande medlemmar som IBM, Intel, SAP och andra.

DAML

DAML är ett annat intressant projekt som syftar till att ge ett enhetligt programmeringsspråk för att skriva distribuerade appar. Det låter utvecklare vara produktiva och innovativa. Det är ett programmeringsspråk med öppen källkod och används för närvarande av många plattformar, inklusive Sextant, Hyperledger Sawtooth, Amazon Aurora, Hyperledger Fabric och så vidare.

Corda

Corda är en blockchain-plattform med öppen källkod riktad till företag. Det erbjuder ett globalt blockchain-ekosystem som tar in utvecklare för att förbättra blockchain-tillståndet inom branscher. Med Corda kan företag implementera sin egen distribuerade huvudbok som förbättrar företag. Det erbjuder också strikt integritet med hjälp av smarta kontrakt.

Ethereum Enterprises

Det sista blockchain-projektet som vi ska diskutera inkluderar Ethereum Enterprise. Det är en företagsversion av det offentliga Ethereum som riktar sig till företagsanvändning. De arbetar hårt för att skapa en standardorganisation som kan arbeta med blockchain-specifikationer för global affärs- och konsumentimplementering.

Vad är framtiden för Blockchain?

Det råder ingen tvekan om att blockchain inte längre är en modefluga. Dess användbarhet kan enkelt mätas från dess användningsfall i sig. Många företag har redan implementerat blockchain i sina processer. Och många andra företag vill implementera blockchain.

Blockchain är dock inte den enda lösningen som alla företag letar efter. Som företag måste du se till att du utvärderar parametrarna korrekt innan du implementerar blockchain.

Vi vet också att blockchain kommer att förändra världen.

Med nästan ett decennium över har vi sett en anständig tillväxt med blockchain. Dess implementeringsnivåer har gått höga, och vissa projekt försöker standardisera blockchain för företag, dvs. Hyperledger. Blockchain-kedjans öppen källkod förbättrar också dess chans att växa utöver vad vi förväntar oss av en sådan ny teknik.

Blockchain används för närvarande i viktiga processer, inklusive gränsöverskridande betalningar, försörjningskedja, identitet och så vidare, vilket gör det mer än redo för framtida implementering. Det är emellertid svårt att säga hur påverkan kommer att bli och om den verkligen kommer att påverka i olika vertikaler och lösningar.

Blockchain Framtidsförutsägelser

Så vad kan vi förvänta oss av blockchain i framtiden? Låt oss se några av de framtida förutsägelserna för blockchain. Det här är de framtida trenderna inom blockchain-teknik.

DLT-drivna statliga system:

Regeringar är viktigare för att implementera sina processer i DLT eftersom det ger dem mer frihet att experimentera och förbli transparenta. En sådan regering är Dubais regering som vill bli den första regeringen som driver varje regeringssystem på blockchain. Andra regeringar är också angelägna om att få ut det mesta av blockchain när de letar efter sätt att integrera det i sina nuvarande system. Så blockchain för regeringen kommer att bli en sak i framtiden.

Standardisering:

Blockchain utvecklas i snabb takt, och det är det som gör det så fantastiskt! Med mer tid kommer blockchain att bli standardiserat. Detta gör det enkelt för alla att implementera blockchain och samarbeta för att förbättra DLT.

Digital identitet:

Blockchain har förmågan att erbjuda en DLT-baserad gränsöverskridande identitetsstandard för alla medborgare i världen. Det kommer inte bara att digitalisera en individs identitet utan också göra det möjligt att digitalisera tillgångar. Så blockchain för digital identitet kommer också att vara en framträdande sektor i framtiden.

Världshandel:

I framtiden kan vi se blockchain bli ryggraden för att driva världshandeln. Blockchain för handelsfinansiering erbjuder alla lovande funktioner som gör det möjligt för olika parter att lita på varandra. Vi vet redan hur det förbättrar försörjningskedjan och logistiken. Med detta kommer det att vara möjligt för alla att handla via blockchain eftersom varje åtgärd är transparent och oföränderlig. Detta kommer också att vara framtida trender inom blockchain-teknik.

Anmäl dig nu: Enterprise Blockchains och Trade Finance Course

Förbättrad levnadsstandard:

Med allt som förbättras när det gäller öppenhet, förtroende, oföränderlighet, säkerhet och skalbarhet – det är bara tid då blockchain-tekniken förbättrar levnadsstandarden.

Slutsats

Detta leder oss till slutet av vår artikel, där vi diskuterade blockchain är framtiden. När vi tittade igenom de olika stadierna av blockchain och lärde oss om funktionerna, kan det sägas att vi kan säga ja, blockchain är framtiden.

Vi påpekade också några möjliga framtida förutsägelser som du bör kolla in för att få en uppfattning om vad som kan hända i framtiden. Om du är intresserad av blockchain-teknik rekommenderar vi att du börjar med vår Enterprise Blockchains Fundamentals Course.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map