Zašto je Infura tajno oružje infrastrukture Ethereum

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

PočetnaBlogVijesti

Zašto je Infura tajno oružje infrastrukture Ethereum

Saznajte kako aplikacije i protokoli poput MetaMask, Aragon, Gnosis i OpenZeppelin koriste Infuru za skalabilna rješenja blockchain-a. By ConsenSysApril 27, 2018Posted on April 27, 2018

infura blog heroj

Izgradnja decentralizirane budućnosti više je od tokenomije, kriptografije, institucionalnog usvajanja ili čak propisa. Da bi Ethereum i čitav blockchain ekosustav rasli, na zajednici je da izgradi infrastrukturne komponente koje održavaju mrežu aktivnom. Širom mreže Ethereum postoje potrebe za uslužnim programima koji smanjuju ulaznu barijeru i pojednostavljuju pristup podacima Ethereuma. Među najvažnijim od njih su proizvodi Infrastruktura kao usluga (IaaS). Vodeći put je Infura, koja nudi programerima, dapp timovima i poduzećima u nizu industrija paket alata za povezivanje njihovih aplikacija s mrežom Ethereum i drugim decentraliziranim platformama.

Olakšavanje pristupa Web3

Trenutni pristup putem HTTPS-a i WebSockets-a mrežama Ethereum i IPFS.Infura API paket omogućuje trenutni pristup putem HTTPS-a i WebSockets-a mrežama Ethereum i IPFS.

Mnogi najznačajniji projekti Web3 – MetaMask, Aragon, Gnosis, OpenZeppelin i drugi – koriste Infurine API-je za povezivanje svojih aplikacija s mrežom Ethereum. Čineći to, Infura pruža temeljnu infrastrukturu potrebnu za rješavanje kratkoročnih skokova koji se često mogu pojaviti tijekom pokretanja tokena i bitnih, dugoročnih rješenja skaliranja. 

“Naša je misija olakšati pristup Ethereumu i mogućnostima koje on pruža”, kaže inženjer Infura Lead Systems Nicola Cocchiaro. „Uvijek smo vjerovali da se ogromnim potencijalom Ethereuma može u potpunosti ostvariti samo širokim usvajanjem. Jedan od načina na koji želimo postići taj cilj je pružanje infrastrukture kao usluge. Tijekom posljednje dvije godine to nas je dovelo u privilegirani položaj da iz prve ruke svjedočimo rastu ekosustava Ethereum, a rast je eksplozivan i za njega i za nas. “

Neki brojevi u porastu Infure: „Samo u 2017. godini“, kaže Cocchiaro, „prenijeli smo transakcije koje su premjestile više od 7 milijuna etera, s gotovo 9 milijuna više do sada u 2018. I većina ovog rasta dogodila se tijekom druge polovice 2017. ”

“Infura u osnovi pruža potrebne alate za bilo koju aplikaciju da se odmah počne razvijati na Ethereumu, bez potrebe da sami pokreću kompliciranu infrastrukturu”, kaže Mike Godsey, voditelj proizvoda. “To je podjednako potrebno za programere koji nemaju testiranje prometa na mrežama kao što su Kovan, Rinkeby ili Ropsten ili onima s tonom prometa na glavnoj mreži. Infura osigurava vezu za sve programere koji koriste Ethereum blockchain. “

Infura API Suite: arhitektura vođena mikrouslugama

Apartman InfuraInfurin paket nudi sve značajke, brzinu i pouzdanost koje trebaju vaše aplikacije.

Najpoznatiji dio infrastrukture Infura mreža je hostiranih Ethereum klijenata koja podržava glavnu mrežu i testne mreže putem klijentski kompatibilnog JSON-RPC-a, preko HTTPS-a i WSS-a. A Ethereum čvorovi samo su jedan dio Infura stoga: „Također smo postavili jedan od prvih javnih IPFS API-ja i Gateway-a zajedno s našim Ethereum API-jem kako bismo izgradili temelje našeg Web3 razvojnog paketa. U procesu smo izrade dodatnih decentraliziranih proizvoda za pohranu koje ćemo detaljno opisati u bliskoj budućnosti “, kaže Cocchiaro.

Snaga ekosustava Dappsa


Infurina modularna rješenja za skaliranje otključavaju bitne mrežne kapacitete za bilo koji projekt koji jest ili za koji se očekuje da gura velike količine prometa kroz mrežu Ethereum. “Uz stalno rastući blockchain, sinkronizacija i ažuriranje lokalnog čvora tradicionalno predstavlja izazove koji se obično odnose na kombinaciju pohrane, propusnosti i upotrebe memorije”, kaže Cocchiaro. “Uz to, ICO-ovi i drugi dapovi s velikim prometom imaju zabrinutosti zbog skaliranja, ponekad privremenih, ponekad trajnijih, koje nije lako riješiti lokalnom infrastrukturom.”

Raspon projekata koji koriste Infurinu mrežu širok je. Na primjer, MetaMask koristi Infuru s pristupom bez klijenta, povezujući se s udaljenom infrastrukturom Infure kako bi opslužio preko milijun instaliranih korisnika. Neki projekti – poput Gnoze – koriste hibridni pristup koji im daje fleksibilnost za provjeru vlastitih transakcija, istovremeno smanjujući troškove infrastrukture i povećavajući stabilnost mreže. U slučajevima kada je skala glavna briga, poput one CryptoKitties, Infura je surađivala s programerima širom ekosustava kako bi mreža radila bez problema.

Istražiti Infurine priče o uspjehu kupaca.

Rastuća platforma komunalnih usluga

Infurina nadzorna ploča za programereInfurina nadzorna ploča za programere

Veseleći se, rastuća platforma komunalnih usluga tvrtke Infura uključivat će portal za programere koji pruža uvid i nadzor programerima koji koriste mrežu Infura, kao i naprednija rješenja za skaliranje. “Aktivno smo uključeni u širenje krajolika Ethereuma i planiramo ugraditi mnoge nove događaje izravno u naše infrastrukturne usluge”, kaže Godsey. “Vrlo smo uzbuđeni kad vidimo kako oštrenje, Proof of Stake i napredni državni kanali počinju izlaziti na mrežu i nastavit ćemo ih pozorno pratiti.”

Započnite s infurom već danas

Razvijte sada na Web3 s Infurinim paketom za razvoj svjetske klase. InfuraNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajIzvješće DeFi o Ethereum Q3 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q3 2020

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020

Izvješće Ethereum 2 0 Ekološki sustavizvješće

Izvješće o ekološkom sustavu Ethereum 2.0

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mrežeVodič

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mreže

Kako izraditi uspješan blockchain proizvodWebinar

Kako izraditi uspješan blockchain proizvod

Središnje banke i budućnost novcaBijeli papir

Središnje banke i budućnost novca

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map