Vrijeme je za ponovnu demokratizaciju financiranja naših lokalnih zajednica

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

HomeBlogCodefi

Vrijeme je za ponovnu demokratizaciju financiranja naših lokalnih zajednica

Alex Kostura, 4. veljače 2020. Objavljeno 4. veljače 2020

brian jones JFpLW xhvco unsplash

ConsenSys Codefi i nedavna akvizicija obnovit će osnovno sudjelovanje u muni obveznicama, koje su napisali Patrick Berarducci i Emma Channing

Općinsko tržište obveznica uvijek je bilo popularno kod maloprodajnih ulagača, nudeći ono što se smatra relativno sigurnim ulaganjima, često uz federalna i državna oslobođenja od poreza. Međutim, lokalno stanovništvo cijenilo je investiranje u vlastite zajednice denominacijama obveznica do čak 100.000 američkih dolara.

fabian-blank-pElSkGRA2NU-unsplash.jpg

Nekad lokalni projekti koji su se financirali od zajednice sada su rezervirani za velike institucije i uzajamne fondove, prebacujući fokus s prilika za poboljšanje zajednica na projekte koji stvaraju dobit..

Pokušaji vraćanja fokusa natrag na zajednicu bili su promašeni. Neki američki gradovi uspješno koriste “mini muni bonds” za male infrastrukturne projekte u zajednici. Lawrence, Kansas, s manje od 100 000 stanovnika, izdao oko pola milijuna dolara obveznica posebno za kupnju vatrogasnog vozila 2017. godine, a Denver prodao 12 milijuna dolara u mini muni obveznicama za 20 minuta u 2014. Zapravo, oko polovice općinskih obveznica izdanih u 2019. iznosile su manje od 10 milijuna USD, no ukupni prikupljeni iznos bio je samo oko 31 milijun USD ili 5% tržišta komunalnih obveznica.

Iako ove inicijative pokazuju obilnu lokalnu potražnju, visoki troškovi izdavanja manjih obveznica sprječavaju skaliranje. To je jasno iz propasti dobro financiranog startupa Komšijski, koja je namjeravala donijeti munis u mase, ali se borila suočena s visokim troškovima prodaje, distribucije i održavanja obveznica.

Tokenizacija za Munis koji financira zajednica

U prošlosti su općinske obveznice financirale goleme, revolucionarne projekte. Jedna od prvih muni obveznica izdana je 1818. godine od strane države New York za financiranje kanala Erie, što je omogućilo niže troškove prijevoza između Srednjeg zapada i sjeveroistoka SAD-a, smanjujući cijene hrane i zaliha za istočne gradove. Također zapaženo, most Golden Gate izgrađen je financiranjem tvrtke Ponuda obveznica u iznosu od 35 milijuna dolara kupili stanovnici San Francisca.

Ali mini muni obveznice obično nemaju tako velike ambicije. S veličinama izdanja u rasponu od 10 do 20 milijuna dolara u apoenima od 5.000 dolara, većina sredstava prošle je godine iskorištena za projekte koji koštaju manje od 10 milijuna dolara: diskretni projekti utjecaja na zajednicu, a ne veći planovi infrastrukture.

Problem s manjim financiranjem javne infrastrukture jest taj što su troškovi izdavanja jednako visoki kao i za obveznice od više milijardi dolara. Zapravo, proces prodaje i upravljanja zajedničkim obveznicama unutar lokalnih zajednica dodaje dodatni sloj administrativnih troškova zajedno s regulatornim zahtjevima. Zapreke ulasku su velike za manje tvrtke koje ulaze u EU Tržište komunalnih obveznica od 3,8 bilijuna dolara.

Da bi se riješili ovi izazovi, mora se promijeniti infrastruktura oko izdavanja državnih obveznica. Blockchain tehnologija, sa svojim potencijalom da revolucionira socijalnu i kapitalnu koordinaciju, savršeno je pozicionirana da stvori inovativne i upravljive mogućnosti u financiranju državnih obveznica.

U praktičnom smislu, općine mogu koristiti tokenizaciju kako bi omogućile učinkovitije upravljanje tijekom životnog ciklusa obveznica. Na primjer, isplate kamata mogu se automatski programirati pomoću pametnih ugovora.

Stjecanje financijskih sustava baštine

Kao operativni sustav za trgovinu i financije testiran u bitkama, ConsenSys Codefi već učinkovito i pouzdano koristi blockchain tehnologiju za više slučajeva. Codefi je omogućio zemljišnim knjigama Njezinog Veličanstva u Velikoj Britaniji da testira tokenizaciju nekretnina, na primjer, zajedno s 26 milijuna eura tokenizacije vlasništva nad zgradom u Parizu. Platforma je proizvela prvu tokenizaciju ulaganja u financiranje parnica na svijetu, osnažila tvrtke za prihvaćanje digitalnih, programabilnih plaćanja i izgradila analitiku podataka o aktivnostima pozajmljivanja zasnovanih na blockchainu..

Codefi se trenutno priprema za pokretanje globalne trgovine za neke od najvećih svjetskih robnih kompanija putem Covantisa, inicijative koju su osnovali ADM, Bunge, Glencore Agriculture, Cargill i Louis Dreyfus Company.

Izgradnja isplativog i djelotvornog rješenja za izravna lokalna ulaganja u mini muni obveznice dobra je stvar kako za financijska tržišta, tako i za demokraciju. Napokon, lokalni stanovnici imaju najveći poticaj za ulaganje u svoje lokalne zajednice i posjeduju najdublje znanje i uvid u zaštitu od rizika i prekomjernog zaduživanja. Veće lokalno sudjelovanje u mini-muni obveznicama ponovno će uključiti stanovnike u njihove zajednice.

Kao stvarni slučaj upotrebe digitalnih vrijednosnih papira, mini muni obveznice izuzetno su snažna sila koja pomaže gradovima da angažiraju, informiraju i nagrađuju građane koji ulažu.

I tako, u ConsenSysu, idemo još dalje kladiti se na ovu viziju za bolje iskustvo prikupljanja sredstava od muni: ConsenSys Digital Securities LLC („CDS“), FINRA registrirana interni trgovac brokerima ConsenSys, stekao je Nasljedni financijski sustavi Inc. da uđu na tržište financija muni i izdavačima muni još više olakšaju upotrebu softvera Codefi za tokeniziranje svojih ponuda muni.

patrick-robert-doyle-OvXht_wi5Ew-unsplash.jpg

Budućnost općinskih obveznica

ConsenSys je uzbuđen što će nastaviti s inovacijama u tehnologiji i strukturiranju koje će podržati razvoj mini muni bond veze. Tokenizacija može ionako moćno financijsko tržište učiniti dostupnijim pojedincima i zajednicama.

“Tokenizirane digitalne općinske obveznice mogu pomoći vratiti tržište muni u njegov izvorni duh vođen zajednicom čineći vrijednosne papire dostupnijima svakodnevnim građanskim investitorima i isplativije za zajednice svih veličina”, rekao je Joseph Lubin, sukreator Ethereuma i osnivač tvrtke ConsenSys. “Prilagodljivi digitalni ugovori ili pametni ugovori pomoći će u usmjeravanju i automatizaciji procesa poput plaćanja i namire obveznica, pravne arbitraže i provjere ID-a investitora.”

Članovi zajednice uvijek će imati najveći poticaj za ulaganje u okolno okruženje, a tokenizacija čini ove mogućnosti ulaganja još jednom realnom lokalnom perspektivom. Stanovnici znaju koje autoceste treba poboljšati ili izgraditi. Roditelji razumiju lokalne potrebe i uložit će u bolje škole, parkove i komunalna područja. Financiranje u zajednici koje omogućuje Blockchain može osigurati da ulaganje u javnu infrastrukturu maksimizira koristi za ljude koji tamo žive, istovremeno poboljšavajući odgovornost i lokalnu demokraciju.

Patrick Berarducci supredstavnik je ConsenSys Codefi i globalnog fintecha u New Yorku, a Emma Channing registrirana je predstavnica ConsenSys Digital Securities LLC i Heritage Financial Systems Inc. u Coloradu.

Industry InsightNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map