Što će biti potrebno da centralizirane financije prihvate decentralizirane financije?

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

HomeBlogCodefi

Što će biti potrebno da centralizirane financije prihvate decentralizirane financije?

Centralizirano financiranje može se uspješno integrirati s DeFi-jem koristeći usluge poput Codefijevog univerzalnog tokena za imovinu i plaćanja.by James Beck 1. veljače 2021. Objavljeno 1. veljače 2021.

Q4 2020 DEFI REPORT blog Preuzmi izvještaj

Ovo je dio niza članaka iz izvještaja ConsenSys Codefi Q4 2020 Ethereum DeFi. Preuzmite cjelovito izvješće da biste saznali više o standardima tokena za imovinu i plaćanja, NFT tržištima, društvenim i društvenim tokenima, DAO-ima, flash zajmovima, omotanim Bitcoinima i Filecoinima, projektima pozajmljivanja i još mnogo toga.

U 2019. godini Societe Generale izdao pokrivena obveznica od 100 milijuna eura (112 milijuna USD) kao sigurnosni token na javnom Ethereumu. Mjesec dana prije toga, Santander je nagodio obje strane transakcije obveznicama vrijedne 20 milijuna dolara, također na javnom Ethereumu. Oba su slučaja predstavljala prva velika ispitivanja mogu li institucije podmiriti tradicionalnu financijsku imovinu na globalnoj mreži bez dozvola. Iako je stvarna imovina tokenizirana na odobrenim verzijama Ethereuma, kao što je fond za nekretnine u ConsenSys Quorumu vrijedan 350 milijuna eura, postoje izazovi u dovođenju centraliziranih financija u decentralizirane financije. 

U DeFi-u nitko osim vlasnika tokena ne može odlučiti hoće li prenijeti token ili ne, što je jedno od temeljnih obećanja Ethereuma: da povjerenje treba biti u srži protokola, a ne u javnom ili privatnom tijelu.

U tradicionalnim financijama, održavanje registra pada na velike institucije poput središnjih depozitara, agenata za prijenos ili čak samih izdavatelja. ERC-20 tokeni ne sadrže funkciju koja omogućuje trećoj strani da kontrolira kome se šalje i u koje svrhe. Tako, na primjer, ako bi ERC-20 predstavljao obveznicu nekretnina, regulatori ne bi mogli spriječiti da vrijedna imovina namijenjena razvoju zemlje završi na osobnim bankovnim računima ili likvidira kao luksuzna roba (poput onoga što se dogodilo s Skandal od 1 MB u Maleziji). 

Dakle, kako sredstvo može biti i bez dozvole, ali i dalje imati neke kontrole potrebne za pravne nadležnosti? Kao i većina stvari u Ethereumu, inženjerski se posao odvija na razini standarda, naime ERC-1400, koji je hibridni Ethereum token dizajniran za tradicionalnu financijsku imovinu. ERC-1400 posjeduje svojstvo i nezamjenjivog tokena (poput ERC-721) i zamjenljivog tokena (poput najčešćeg ERC-20). Budući da je kompatibilan sa standardom ERC-20, i dalje je kompatibilan s većinom postojećih alata i platformi. Ali ima i više kontrola, tako da može udovoljiti zahtjevima za izdavatelje imovine. 

Slika16Kako tokeni s escrow funkcionalnošću mogu biti interoperabilni s DeFi-jem

ConsenSys Codefi dalje je pokrenuo ideju ERC-1400, predlažući a Univerzalni žeton za imovinu i plaćanja. Poput ERC-1400, kompatibilan je s ERC-20, tako da može komunicirati i biti prenosiv na DeFi aplikacijama. Ali što je najvažnije, uvodi novu vrstu zadržavanja tokena, u kojem korisnik može nekome drugome dodijeliti moć prijenosa žetona u njihovo ime ili zabraniti korisniku trošenje tokena za nešto što nije dogovoreno. Ovo je optimalnije od koncepta dopuštenih lista / denylista u ERC-1400, jer jamči sigurnost izvršenja prilikom prijenosa tokena koji predstavlja stvarnu imovinu s tokenom koji predstavlja gotovinu sprečavajući korisnika da koristi token za nešto drugo što nije definirano trgovačkim nalogom. Ponavljajući primjer 1MDB, da je razvojni fond tokeniziran u skladu sa standardom Universal Token, vlada Malezije mogla je spriječiti da sredstva pronevjerio Jho Low u prvom redu bez trošenja milijuna na reviziju i pravne troškove.

Slika18Značajke univerzalnog tokena za imovinu i plaćanja

Standard Universal Token ima sljedeće značajke: 

  • Za kontrolne mehanizme nudi modul za provjeru certifikata i modul za provjeru dopuštenih + nudi mogućnost prisilnog prijenosa
  • Za pouzdanost registra investitora nudi modul za stvaranje zadržavanja tokena
  • Radi sigurnosti izvršenja isporuke-protiv-plaćanja (DVP), uključuje zadržavanja tokena za atomski DVP i mehanizam Hash Time Locked Contract (HTLC) za neatomske DVP-ove
  • Za interoperabilnost nudi ERC20 sučelje

Slika19Kako bi se Univerzalni žeton za imovinu i plaćanja mogao prebaciti s CeFi na DeFi

Budući da je Ethereum tako prilagodljiv, upravo će se ti tipovi token standarda i dalje testirati stvarnim slučajevima upotrebe 2021. godine kako bi centralizirani financijski sektor u potpunosti doveo do decentraliziranih financija. Da bi imovina sadržavala blagodati DeFi-ja, ali ujedno zadovoljavala zahtjeve tradicionalnih financija, potreban je modularniji pristup kako bi se određene značajke mogle uključivati ​​i isključivati ​​tijekom životnog ciklusa tokena. Kako se zakoni oko tokena razvijaju, tako i tradicionalne financije mogu polako migrirati prema više “decentraliziranim” aranžmanima. Za postojeće DeFi aplikacije uskoro mogu postati kompatibilne sa sve većim brojem token standarda.

Pješčanik Codefi Assets

Codefi Assets Sandbox testna je platforma koja će omogućiti financijskim institucijama procjenu i istraživanje digitalne imovine u simuliranom digitalnom ekosustavu. Okvir za imovinu može se prilagoditi okruženju u kojem financijska institucija djeluje, omogućujući eksperimentiranje, učenje, obuku i demonstracije. Ako želite pristup, možete ispuniti ovaj obrazac.

Codefi AssetsDeFiPaymentsQ4 2020 DeFi ReportToken StandardsNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map