Predstavljamo podlogu za lansiranje depozita za Eth2.0

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

HomeBlogCodefi

Predstavljamo podlogu za lansiranje depozita za Eth2.0

napisao Collin Myers, 27. srpnja 2020. Objavljeno 27. srpnja 2020

spacex uj3hvdfQujI isprazni

AŽURIRANJE: Stigla je prva faza Ethereuma 2.0! Faza 0, kako se zove, lansirat će lanac svjetionika, koji uspostavlja i održava mehanizam konsenzusa dokaza o udjelu. Ako želite pokrenuti vlastiti validator na Ethereum 2.0, slijedite detaljne upute koristeći službenu Launchpad Ethereum. Također, pogledajte naš blog na adresa ugovora o depozitu.

Kao i sve velike misije, i za pokretanje svjetskog računala sutrašnjice potrebna je platforma koja vodi, jača i podstiče putovanje preko granica našeg digitalnog prostora. Danas smo uzbuđeni što možemo najaviti pokretanje Aplikacija Eth2 Launch Pad, što označava ulaznu točku za validatore da započnu putovanje na lancu Eth2. Vrijeme je da pripremite svoj testnet ETH!

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, Codefi Aktiviraj i Zaklada Ethereum (EF) su smanjene kako bi korisnicima olakšali ulog i postali validator na Ethereum 2.0. Rezultat ovog napora je Eth2 Launch Pad, aplikacija osmišljena kako bi vas sigurno vodila kroz postupak generiranja vaših parova ključeva Eth2 i uvrštavanja vaših 32ETH u službeni ugovor o depozitu. Launch Pad je dizajniran za samo-validatore, odnosno hobiste koji namjeravaju pokrenuti vlastiti validator i kojima je ugodno izvršavati naredbe na zaslonu terminala na računalu. 

U početku će lansirna rampa biti kompatibilna samo s Eth2 Medalla testnet, koji bi trebao početi raditi nakon što se dostigne prag nastanka od 16.384 validatora (524.288 ETH). Mreža za testiranje osmišljena je tako da pruža dovoljno vremena za osiguravanje funkcioniranja Beacon Chain-a bez pogreške. Nakon faze testne mreže, Eth2 Launch Pad nastavit će djelovati kao ulazni portal za validatore koji ulaze u stvarni ETH za Mainnet. 

U ovom postu pružit ćemo kratki pregled suradnje, neke zabavne činjenice o aplikaciji, kao i potrebe i ciljeve dizajna koje Eth2 Launch Pad ispunjava. 

Radujemo se što ćemo zajednici pružiti kontinuirano obrazovno gorivo i softverske alate koji će katalizirati sudjelovanje u ovom sljedećem poglavlju. 

Postanite Testnet Validator


Udruživanje snaga: Pozadina suradnje

U 2019. godini započeli smo kopati u Eth2 ekosustav kako bismo istražili gdje Codefi Activate može dodati vrijednost uvođenju Eth2 i popuniti postojeće komunikacijske praznine između proizvođača protokola, pružatelja usluga i postojećih nositelja ETH s približavanjem faze 0. Imamo budući da je svoju misiju usmjerio na razvoj obrazovnih resursa i uvida u Eth2 ekonomiju, kao i istraživanje industrije i validatora, čija su otkrića nedavno objavljena kao izvješće Eth2 staking ekosustava. 

Ubrzo nakon DevCon V-a povezali smo se s Carlom Beekhuizenom, koji je vodio napore za sučelje naredbenog retka (CLI) u Ethereum Foundation (EF). Osim koda, Carl se također usredotočio na korisničko iskustvo vlasnika ETH koji prvi put postaju validatori. S obzirom na naše postojeće istraživačke napore Eth2 i naše iskustvo s pokretanjem mreža, suradnja s EF-om i Deep Work Studioom bio je kongruentni sljedeći korak u osiguravanju da je pokretanje Faze 0 izgrađeno na način koji daje prioritet korisničkom iskustvu, ali i artikulirane povezane rizike i obrazovne informacije kako bi se korisnici osjećali ugodno postavljajući vlastite validatore Eth2.  

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci naporno smo istraživali, projektiranje, i zgrada Eth2 Launch Pad i sa zadovoljstvom ćemo podijeliti rezultate ovog napora s vama!

Lansirna rampa Eth2 bila je otvorenog koda za vrijeme Ethereal Summita 8. svibnja, omogućavajući korisnicima da lokalno hostiraju aplikaciju. Od prvog izdanja bilo je sjajno za vidi neposredni angažman i povratne informacije od zajednice. Nastavljamo poticati timove i korisnike da daju povratne informacije!

leslie.png

Zabavne činjenice

 • Maskota Eth2 Launch Pad je Leslie the Rhino, nazvana po američkoj informatičarki Leslie Lamport.

 • Epo spec. Repo Eth2 trenutno ima 72 izravnih suradnika.

 • Ugovor o polaganju Eth2 za testnu mrežu simulirat će zahtjev za postizanjem Genesis praga od 524.288 uloženih ETH ili 16.384 validatora 

Dolazak do postanka: kratki sažetak faze 0

Ethereum 2.0 bit će objavljen u fazama, počevši od 2020. s fazom 0. Faza 0 pokrenut će lanac svjetionika, koji je komponenta Ethereum 2.0 blockchain-a koji implementira mehanizam konsenzusa Proof of Stake. Lanac svjetionika upravljat će registrom validatora, koji će započeti potvrđivanje i predlaganje blokova. 

Da bi beacon lanac lansirao svoj genezni blok na glavnoj mreži, na mrežu mora biti uloženo najmanje 524.288 ETH, podijeljenih između najmanje 16.384 validatora kako bi se osigurala dovoljna sigurnost i decentralizacija. Dosezanje geneze simulirat će se na živoj testnoj mreži Medalla. 

Svaka instanca validatora zahtijevat će polog od 32 ETH da se doda u red za aktivaciju i započne potvrđivanje i predlaganje blokova na lancu svjetionika. Dok se ne omoguće isplate (barem nakon faze 0), polaganje ETH-a u ugovor o depozitu jednosmjerni je, nepovratni postupak.

lansirna ploča 1.png

Što treba ispuniti Eth2 Launch Pad?

Validatori gube ETH = Eth2 gubi validatore

Jednostavno rečeno, ako validatori izgube svoj ETH, Eth2 će izgubiti validatore. Proces polaganja vašeg ETH u ugovor o pologu Eth2 mogao bi rezultirati višestrukim mogućim pogreškama ili vektorima napada. Ovi rizici uključuju gubitak sredstava uslijed slanja na pogrešnu adresu ugovora o depozitu, pad plijena napadima krađe identiteta ili netko tko vam krade privatni ključ i mnemografsku frazu ako su generirani i pohranjeni na nesiguran način. Nitko ne želi nesretne validatore s izgubljenim ili ukradenim sredstvima!

Kako bi umanjio ove rizike, Eth2 Launch Pad osmišljen je kao prednja aplikacija dizajnirana da vas vodi kroz postupak generiranja parova ključeva, polaganja vašeg ETH i registracije vašeg validatora na lancu Ethereum 2.0 svjetionika na najsigurniji mogući način . Sučelje za polog bit će domaćin Ethereum Foundation.

Tijekom svog putovanja kroz lansirnu rampu Eth2:

 1. Saznajte o rizicima i odgovornostima postajanja validatora na Eth2

 2. Odaberite koliko instanci za provjeru valjanosti želite pokrenuti 

 3. Sigurno generirajte par ključeva validatora i mnemografsku frazu putem izvanmrežnog CLI-a za svaku instancu validatora koju želite pokrenuti

 4. Generirajte i prenesite datoteku (e) podataka o depozitu koji sadrže vaš javni ključ (e) za provjeru valjanosti potrebni za registraciju vaših validatora (a) po završetku lansirne ploče

 5. Položite 32 ETH po primjeru validatora u službeni ugovor o depozitu. To će se učiniti putem pouzdane i provjerene pristupne točke koju hostira Ethereum Foundation. 

Eth2 Launch Pad Korisnički protok & amp; Pregled arhitekture

Tijek korisnika Eth2 Launch Pad & Pregled arhitekture

Obrazovanje

Prije nego što započnete putovanje kao validator, najvažnije je da ste svjesni svojih odgovornosti, uključujući nagradu od ispunjavanja vaših dužnosti kako biste osigurali vrijeme rada i pošteno se ponašali u procesu konsenzusa, kao i rizike i kazne ako to ne učinite . Budući da je početni depozit ETH-a u ugovor o depozitu jednosmjeran do kasnijih razvojnih faza, ocrtavanje i razumijevanje kompromisa sudjelovanja i postavljanje očekivanja je presudno.

Iz tog je razloga Launch Pad dizajniran da djeluje i kao zahtjev za polog, i kao obrazovni alat i izvor istine koji je pripremljen za edukaciju budućih validatora o:

 • Odgovornosti validatora

 • Ekonomija i nagrade

 • Kazne i košenje

 • Rizici sudjelovanja i kompromisi 

Poruke upozorenja i objašnjenja uvode “namjerno trenje” u korisničko iskustvo kako bi usporili korisnike i osigurali im da prihvate sav kritični kontekst koji im se pruža.

Generacija ključnih parova

Validatori koji koriste lansirnu pločicu bit će potrebni za generiranje svojih mnemoničkih i parova ključeva validatora, koji će se koristiti kad validatori budu spremni pokrenuti svoje klijente validatora. Javni ključ omogućuje vam pregled statistike i aktivnosti vašeg validatora, dok se vaš privatni ključ validatora, koji mora biti stalno na mreži, koristi za glasanje i predlaganje blokova. 

Na lansirnoj ploči, validatori će također generirati mnemografsku frazu kako bi generirali svoje ključeve za povlačenje. Tijekom faze 2, ova mnemonička fraza omogućit će vam generiranje ključeva vašeg dvorca, što će vam omogućiti da povučete svoj ETH polog i nagomilane nagrade.

Generiranje para ključeva validatora i mnemoničke fraze dizajnirano je da se vrši putem CLI-a kako bi se omogućio ovaj postupak u sigurnom, izvanmrežnom okruženju.

Oduševljeni smo što smo pomogli utrti put početnim depozitima na Ethereum 2.0 testu i na mreži i radujemo se što vidimo da aplikacije i integracije klijenata razvijaju alternativne putove za interakciju s ugovorom o pologu Eth2 u budućnosti. Posebna vika Chrisu Battenfieldu i Georgeu Weileru za njihov razvojni rad na ovom naporu.

Pogledajte ovaj prostor za neke uzbudljivije najave našeg tima! 

Napisale Collin Myers i Mara Schmiedt

Ethereum 2.0Obavijest o proizvoduNovi biltenPrepišite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map