Ovdje je Ethereum 2.0 Beacon Chain. Što sad?

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Objašnjeno HomeBlogBlockchain

Ovdje je Ethereum 2.0 Beacon Chain. Što sad?

Masivna nova građevina gradi se uz Ethereum. Jezgra ove strukture je Beacon Chain, koji reformira model konsenzusa iz Proof of Work u Proof of Stake.by James Beck 1. prosinca 2020. Objavljeno 1. prosinca 2020.

Serenity Now 2

Došao je prvi blok Validator 19026, sa zagonetnim grafitima: “Gospodin F bio je ovdje.” Dvanaest sekundi kasnije stigao je sljedeći blok, grafiti koji ukazuju na to da se validator može nalaziti u Zug, Švicarska. Lanac Eth2 Beacon lagano je rastao, blok po blok svakih 12 sekundi. Tada je uslijedila sljedeća prepreka: bi li na mreži bilo dovoljno validatora za finaliziranje prve Epohe? Da! 82,27% validatora potvrdilo je valjanost Epohe 0, poslovičnog prizemlja Beacon Chain-a. Prva epoha postala je nepromjenjivo finalizirana. Eth2 je ovdje; Sad spokoj!

Izvor: Beaconcha.in

Doduše, uzbuđenje zbog ovog prvog velikog koraka u pokretanju Eth2 Beacon Chain-a može se izgubiti na onima koji nisu u potpunosti uronjeni u tehnički leksikon Eth2 – slotovi, epohe, konačnost? Iako su pojmovi novi za Eth2, koncepti nisu novi za one koji znaju malo o blockchainima. Preko 21.063 validatora iz cijelog svijeta (pomislite na čvorove u mreži) bilo je na mreži kako bi se složili da su prvi blokovi na novom lancu valjani. Ovaj novi lanac naziva se Beacon Chain Ethereum 2.0, koji koordinira mrežom i uvodi Proof of Stake u Ethereum. 

Što će Beacon Chain učiniti?

Zamislite Beacon Chain kao veliki svjetionik koji se uzdiže iznad plavog mora podataka o transakcijama. Stalno skenira, potvrđuje, prikuplja glasove i dijeli nagrade validatorima koji ispravno potvrđuju blokade, oduzimajući nagrade onima koji nisu na mreži i rezanjem ETH-a od zlonamjernih aktera. 

Aleksandrijski svjetionik - Enciklopedija drevne povijestiUtisak umjetnika o Aleksandrijskom svjetioniku, sagrađenom c. 300 – c. 280. pne i jedno od Sedam čudesa starog svijeta. Izvor: Ubisoft Entertainment SA)

Lanac svjetionika ne mijenja Ethereum koji danas koristite. I dalje možete poslati ETH prijatelju, zamijenite žetone MetaMask ili Otkaži, poigrajte se sa svojim Osovine, kovanje NFT-a Baza mentova, i farma uroda na vašem omiljenom DeFi protokolu. Ethereum kakav znate još uvijek živi i potpuno je funkcionalan i bit će takav sve dok se ne spoji s novim Eth2 blockchainom i postane zasebna krhotina. U međuvremenu se uz Ethereum gradi masivna nova građevina. Srž ove strukture je Beacon Chain, koji reformira model konsenzusa iz Proof of Work u Proof of Stake. Beacon Chain je sada živ i u vrijeme pisanja ovog teksta, 20 epoha (jedna epoha traje 6,4 minute, a svaka epoha sadrži 32 slučajno dodijeljena validatora za predlaganje bloka u svakom utoru). 

Beacon Chain je mehanizam koordinacije nove mreže, odgovoran za stvaranje novih blokova, osiguravanje valjanosti tih novih blokova i nagrađivanje validatora ETH-om za zaštitu mreže. Proof of Stake je već dugo dio Ethereumove mape i bavi se nekim slabostima Proof of Work blockchain-a poput pristupačnosti, centralizacije i skalabilnosti. Umjesto da rudari troše energiju na validaciju blokova, nasumično odabrani validatori (svaki sadrži svoj ulog od 32 ETH) predlažu nove blokove, o kojima glasaju drugi validatori. Svaki blok uključuje izvor slučajnosti, koji se miješa s ostalim slučajnim podacima u epohi. 

Sljedeće: Lanci krhotina

S uspostavljenim sustavom Beacon Chain i Proof of Stake uspostavlja se sljedeća faza Ethereuma 2.0 lanci krhotina, koji će nadograditi podatkovni kapacitet Ethereuma, čineći mrežu bržom i skalabilnijom. Sharding kao koncept nije novost za Ethereum. Uobičajena je tehnika baze podataka ili tražilice za razbijanje ogromnih količina podataka na manje dijelove. Ethereum 2.0 širit će mrežno opterećenje na 64 zasebna krhotina.

Prema Zaklada Ethereum, „Lanci krhotina trebali bi se otpremiti negdje 2021. godine, ovisno o tome koliko brzo napreduju radovi nakon Beacon Chain je pokrenut. Te će krhotine Ethereumu dati veći kapacitet za pohranu i pristup podacima, ali neće se koristiti za izvršavanje koda. ” Uspostavljanje lanaca krhotina Ethereuma 2.0 u tehničkom se planu naziva Fazom 1.

Na kraju će Beacon Chain također biti odgovoran za nasumično dodjeljivanje ulagača za potvrđivanje lanaca krhotina. To znači da je ulagačima izuzetno teško u dosluhu i preuzimanju krhotine (prema Chih-Cheng Liang, vjerojatnost je manja od 1 na bilijun).

Veliko spajanje

Nakon što mreža Ethereum 2.0 uspostavi lance krhotina, sljedeći glavni korak bit će spajanje trenutne mreže Ethereum s Ethereum 2.0. U posljednje vrijeme izraz za to naziva se “pristajanje”. Ovo će biti značajan događaj, jer će označiti službeni kraj dokaza o radu na Ethereumu, a mogao bi se dogoditi krajem 2021. ili početkom 2022. godine. 

U ovom trenutku još je puno istraživanja u tijeku, a putokaz bi se mogao promijeniti ovisno o tome što je zajednica razvojnih programera Eth2 najbolji put naprijed. Baš je jučer Mihail Kalinin iz Tesen klijenta ConsenSysa objavio prijedlog za izvršni lanac svjetionika. Ovisno o načinu primanja i ispitivanja ovog prijedloga, to bi moglo značiti da se Eth1 može spojiti s Eth2, isključujući Dokaz o radu, čak i prije nego što je oštrenje završeno. 

Kao što Ben objašnjava, njegovo je najvažnije Newsletter Eth2, “Ovo je sve dio Eth2 koji prelazi prema a putokaz usredotočen na zbirno prikazivanje. U tu svrhu objavio je drugi kolega, Alexandre Belling Skupni podaci o Ethereumu 2 izoštrenom podacima: povezivanje dostupnosti podataka s izvršenjem. Radi se o dokazivanju “da su transakcije stavljene na krhotine podataka iste kao one korištene u izvršnom komadu, bez davanja tih transakcija pametnom ugovoru.” “

Kada validatori na Beacon Chainu mogu prikupiti nagrade?

Kao što su mnogi predviđali u ekosustavu Ethereum, centralizirane razmjene počinju nagovještavati nuđenje usluga klađenja na Eth2. Codefi Staking je izgradio API za razmjene, skrbnike i institucije kako bi svojim kupcima pružio ulog, tako da mogu zaraditi nagrade, a Eth2 održavati sigurnim. Coinbase nedavno najavljeno da nagrade za ulog dolaze uskoro. 

Svi koji su počinili ETH da bi uložili i potvrdili na Beacon Chain-u, znali su da možda neće moći povući ovaj ETH do faze 1.5 ili kasnije. Međutim, već postoji niz rješenja koja mogu dobro doći dionicima koji žele veću likvidnost. Na primjer, LiquidStake omogućuje korisnicima da podignu USDC zajam na svoj uloženi ETH. Coinbase obećava mogućnost trgovine izvedenom verzijom ETH na ETH koji korisnik zaključa u Beacon Chain. 

Postoje i novi prijedlozi o tome kako se ulozi i nagrade valjanika mogu povući iz lanca svjetionika u budućnosti:

Znate, neće postojati novi ETH na Ethereumu. ETH je ETH, bez obzira na Ethereum 1.0 ili Ethereum 2.0. Ne postoji pojam “ETH2 tokeni” (tsk tsk Coinbase), međutim, doista postoje planovi za stvaranje izvedenih tokena na temelju ETH zaključanog u pametnom ugovoru Beacon Chain. RocketPool planira izdati rETH, koji su token derivati ​​koji predstavljaju uloženi ETH na Beacon lancu. Također se čini da će Coinbase i druge burze učiniti isto. Ali za one od vas koji nisu stavili na Eth2, ne brinite, ništa se ne događa s vašim ETH. Ako ste vlasnik, dogodit će se prijelaz na Ethereum 2.0 i vaš ETH zaključan u hladnjači bit će isti ETH koji će moći koristiti novi Ethereum 2.0 sustav. 

Do tada, provjerite našu bazu znanja Eth2 da biste saznali više o našim proizvodima i fazama Eth2, pretplatite se na Bilten Teku za kritične zakrpe i izdanja i pretplatite se na Etnički bilten Bena Edgingtona biti u toku s najnovijim istraživanjima i razvojem. Sretan ulog. 

Ethereum 2.0Newsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajIzvješće DeFi o Ethereum Q3 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q3 2020

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mrežeVodič

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mreže

Kako izraditi uspješan blockchain proizvodWebinar

Kako izraditi uspješan blockchain proizvod

Uvod u tokenizacijuWebinar

Uvod u tokenizaciju

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map