Općinske financije u doba pandemije COVID-19

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Sredstva HomeBlogCodefi

Općinske financije u doba pandemije COVID-19

Alex Kostura, 11. lipnja 2020. Objavljeno 11. lipnja 2020

michael longmire RhBVoJnRqVg unsplash

Države i gradovi u SAD-u suočavaju se s akutnim nedostatkom sredstava za kritičnu infrastrukturu i usluge uzrokovanim troškovima odgovora na COVID-19, koji su samo djelomično riješeni saveznim financiranjem, i smanjenjem njihovih tradicionalnih izvora prihoda. Sada je vrijeme za kreativna i promišljena rješenja za rješavanje nedostataka prihoda i planiranje budućnosti. Predlažemo mikro / mini komunalne obveznice podržane digitalnom platformom Codefi Assets kao jedan alat koji općine mogu koristiti za jačanje svojih bilanci.

COVID-19 uzrokuje povijesno ekstreman utjecaj na naš život

Razmjeri i brzina utjecaja pandemije COVID-19 na naše živote ekstremni su, čak i kada su postavljeni u kontekstu više od 100 godina ekonomske povijesti. Dobar pokazatelj povijesno relativne razmjere njegovih učinaka je broj izgubljenih radnih mjesta. U SAD-u, preko 22 milijuna ljudi ostalo je bez posla u prvoj polovici ove godine, najveći zabilježeni pad, predstavljajući 1 od svakih 7 zaposlenih ljudi.

Grafikon 1: Povijesni podaci o zaposlenosti u SAD-u. Trenutno doživljavamo najveći i najbrži pad ukupnog broja zaposlenih u povijesti SAD-a.

Grafikon 1: Povijesni podaci o zaposlenosti u SAD-u. Trenutno doživljavamo najveći i najbrži pad ukupnog broja zaposlenih u povijesti SAD-a.

Poklapajući se s ozbiljnim nedostatkom državnih i općinskih resursa

Ovo je također vrijeme kada će promišljena pomoć zajednice imati najveći utjecaj na ishode u narednim desetljećima. Međutim, resursi kojima raspolažu država i lokalne samouprave propadaju. Nacionalno udruženje županija (NACo) procjenjuje a ~ 114 milijardi dolara smanjenja prihoda od poreza na promet, bruto primitaka i ostalih troškova. To predstavlja ukupni pad županijskih proračuna za oko 17%. Iako se dodatni troškovi povezani s odgovorom na COVID-19 procjenjuju na oko 30 milijardi USD.

Grafikon 2: Izvori financiranja iz zemlje i njihova izloženost utjecaju povezanom s COVID-om.

Grafikon 2: Izvori financiranja iz zemlje i njihova izloženost utjecaju povezanom s COVID-om.

Osim kritičnih usluga u prvom redu i dugoročnih ulaganja u infrastrukturu, obrazovanje i briga o djeci posebno su izloženi. Uobičajena zabluda je da američko financiranje K-12 dolazi isključivo iz poreza na imovinu, što, kako se kaže, ima prevelik učinak. Iako je tipično točno da velika većina financiranja K-12 dolazi iz lokalnih i državnih proračuna, Nacionalno središte za statistiku obrazovanja podaci za 2015.-2016. sugeriraju da su javne osnovne i srednje škole oko 8% financirale od savezne vlade, 47% od državnih vlada i 45% od lokalnih samouprava. S oko 81% lokalnih prihoda koji su proizašli iz poreza na imovinu, nešto više od trećine (oko 36%) svih školskih sredstava posebno dolazi od poreza na imovinu.

Ali to još uvijek može rezultirati iskrivljenim ishodima iz različitih razloga. Na primjer, u Koloradu samo 6% obrazovanja K-12 financira savezna vlada. Državni prihodi, međutim, usklađeni su s lokalnim životnim standardima. Stoga je financiranje vezano uz često drastično različite životne standarde. Primjerice, relativno bogati Aspen troši 14.090 američkih dolara po studentu, dok Boulder troši 9.247 američkih dolara, a dijelovi područja podzemne željeznice Denver troše samo 6.958 američkih dolara, prema podacima iz 2016. godine NPR studija.

Grafikon 3: Savezno financiranje čini manje od 10% ukupnog financiranja K-12 u Koloradu.

Grafikon 3: Savezno financiranje čini manje od 10% ukupnog financiranja K-12 u Koloradu.

Ovaj se nesklad odvija u cijelom Sjedinjenim Državama, a znatnim je dijelom potaknut međusobnim utjecajem financiranja lokalne samouprave porezom na imovinu. Čak i u državi New York, koja ima neka od najviših i najhomogenijih sredstava za obrazovanje K-12 u SAD-u, i dalje imate ogroman raspon, s tim da New Rochelle troši 18.809 dolara po učeniku, Highland Falls 28.198 dolara, a Onteora 42.715 dolara. Ovo poprima novu hitnost 2020. godine. Guverner New Yorka Cuomo započeo godinu predlaganjem povećanja potrošnje lokalne samouprave za 3% kako bi se više sredstava usmjerilo u siromašnije školske četvrti. S obzirom na naredbu NY PAUSE i razorni utjecaj COVID-19, posebno na niže dohotke i manjinske zajednice, guverner Cuomo traži pomoć zaklade Gates “Reimagine” školovanje. Unatoč tome, NY, zajedno s mnogim državama, gleda na ogroman proračunski manjak, koji još nije nadoknađen saveznim financiranjem. The Fond za pomoć od koronavirusa u iznosu od 150 milijardi dolara mogu koristiti samo općine za „troškovi plaća za zaposlenike u javnom zdravstvu i javnoj sigurnosti plaćanja su za usluge koje su u velikoj mjeri posvećene ublažavanju ili odgovoru na hitne slučajeve javnog zdravstva COVID-19“. Nadalje, za razliku od Savezne vlade koja ima široka ovlaštenja za tiskanje novca; 49 od 50 država ima uravnotežene proračunske potrebe, što znači da ne mogu trošiti iznad dovedenih prihoda.

Osim manjka prihoda stvorenog nižim naknadama, naknadama i porezima na promet, države također u različitom stupnju ometaju postojeći zakoni. Na primjer, Izmjena i dopuna Galaghara iz Kolorada zahtijeva da 45% ukupnog iznosa prikupljenog poreza na državnu imovinu mora potjecati iz stambene imovine, a 55% prikupljenog poreza na imovinu mora doći iz komercijalne imovine.

Porezi na stambenu imovinu prilično su otporni na pandemiju COVID-19, jer se oporezuju na procijenjene vrijednosti nekretnina (koje su obično znatno niže od tržišnih vrijednosti i, prema tome, manje su nestabilne tijekom financijske krize). Kao rezultat, oni predstavljaju stabilniji tok prihoda. Međutim, tržište komercijalnih nekretnina je daleko nestabilnije i može dovesti do smanjenja naplate poreza na komercijalnu imovinu, što onda, prema Galagherovom amandmanu, zahtijeva smanjenje poreza na stambenu imovinu.

Grafikon 4: COVID je stvorio inkrementalni ~ 2,5 milijarde USD manjka prihoda u proračunu Kolorada

Grafikon 4: COVID je stvorio inkrementalni ~ 2,5 milijarde USD manjka prihoda u proračunu Kolorada

Zajedno, Colorado sada očekuje a Smanjenje rashoda od 25% ove godine.

Iako Savezna vlada učinkovito podupire cjelokupno gospodarstvo, uključujući korporacije, do sada je učinkovito isključila države i općine

Savezna vlada objavila je neviđeni poticaj od 2 trn +. Istodobno, Fed je signalizirao pristup “što god treba” podupiranju američke ekonomije, uključujući podršku cijelom korporacijskom dugu koji je prije pandemije COVID-19 bio ocijenjen kao investicijski stupanj. Međutim, iako je nagovijestio da bi to mogao učiniti, Fed do sada nije zauzeo takav stav prema državama ili općinama, niti program otkupa općinskog duga, niti bilo koji drugi predloženi oblik olakšica izvan Fonda za pomoć od koronavirusa.

Štoviše, čelnik senatske većine Mitch McConnell izjavio je 23. travnja da bi „sigurno bio za to da se državama omogući korištenje bankrota … nismo zainteresirani za rješavanje njihovih mirovinskih problema za njih … nismo zainteresirani za njihovo spašavanje loše odluke koje su donosili u prošlosti. “

To je rezultiralo Bloombergovim indeksom Moody / S&Općinske obveznice s ocjenom P, AAA, s ocjenom do 30 godina, koje se trguju na ~ 60 bps, šire se na obveznice riznice od 30 godina. To su dva standardna odstupanja iznad prosjeka od ~ 8bps u proteklom desetljeću.

Grafikon 5: Bloombergov indeks općinskih obveznica s ocjenom AAA za ocjenu 30 godina u usporedbi s obveznicama Riznice od 30 godina.

Grafikon 5: Bloombergov indeks općinskih obveznica s ocjenom AAA za ocjenu 30 godina u usporedbi s obveznicama riznice od 30 godina.

Štoviše, Appleova nedavno izdana 30-godišnja obveznica s prinosom od 2,60% otprilike je u skladu s Gruzijom na osnovi poreza. Kao što Harley Bassman ističe, „iako je gotovo sigurno da će Gruzija otplatiti svoje obveze (samo povećati porez), isto se ne može reći za Apple. Sjetimo se da su Motorola, Nokia i Blackberry u jednom trenutku nudili i ‘must have’ telefon. ”

Jednostavno rečeno, kao rezultat neslaganja sa saveznom vladom zbog moralnog hazarda, države i općine imaju teže vrijeme za prikupljanje kapitala za financiranje neposrednih potreba, poput djelotvornog odgovora na COVID-19, obrazovanja i skrbi o djeci, nego što to čine korporacije.

To se svodi na lokalne zajednice, ali zajednicama često nedostaju skalabilni mehanizmi pomoću kojih bi se fiskalno oporavile same

Ako se savezni stav ne promijeni, lokalne će zajednice morati smisliti kreativna i promišljena rješenja kako bi izbjegli da nedostaci prihoda utječu na ključne usluge.

Iako smo bili svjedoci mnogih uzbudljivih priča o velikodušnosti privatnih donatora, poput Zaklade Gates, i dalje postoji hitna potreba za rješavanjem kriza u većem obimu.

Codefi može pomoći lokalnim zajednicama ciljanim kampanjama za prikupljanje sredstava koje koriste blockchain tehnologiju

Crowdfunding platforme poput Kickstarter i GoFundMe pokazale su se uspješnima u povezivanju pojedinaca orijentiranih na proizvode i misije s projektima do kojih im je stalo i koje bi željeli podržati. Dok globalno promatramo naš ekosustav digitalnih dobara, pronalazimo snažan osjećaj zajedništva i želju za lokalnom pomoći.

Imajući ovo na umu, stvorili smo Codefi za općine, platformu za financiranje prilagođenu općinskim financijama izgrađenu na vrhu platforme Codefi Assets, kako bismo stanovnicima omogućili podršku i sudjelovanje u razvoju njihove zajednice.

Ulaganja lokalne zajednice imaju značajan prostor za poboljšanje

Danas je u izdavanje općinskih obveznica relativno izazovno investirati, čak i kada su apoeni 5000 USD. Papirologija je zasigurno manje od intuitivne i obično se odnosi na veliku opću upotrebu, a ne na povišice za pojedine projekte koje bi vjerojatno mogle angažirati lokalno stanovništvo. Kao rezultat toga, većina lokalnih kupaca kupuje komunalne obveznice putem posrednika ili registriranog investicijskog savjetnika. Suprotno tome, Codefi je dizajniran s velikim fokusom na to da bude inkluzivan i jednostavan za upotrebu s poznatim osjećajima mobilnog bankarstva, a pritom označava sve okvire za usklađivanje.

Grafikon 6: Pogled investitora na pružanje komunalnih obveznica prije ulaganja - Codefi smanjuje prepreke pristupačnosti dizajnom usmjerenim na korisnike

Grafikon 6: Pogled investitora na pružanje komunalnih obveznica prije ulaganja – Codefi smanjuje prepreke pristupačnosti dizajnom usmjerenim na korisnike

Nesumnjivo postoji interes ulagača za ovakav pristup financijskoj tehnologiji. Rušenje prepreka pristupačnosti stvorilo je eksplozivan rast za korisničke brokerske kuće kao što je Robinhood više mobilnih mjesečno aktivnih korisnika od Fidelityja, Etradea, TDAmeritradea i EdwardJonesa zajedno. Mobilne banke poput NuBanka imaju otprilike jednak broj mjesečno aktivnih korisnika kao Chase Bank, a rast korisnika udvostručuje se svake godine, u usporedbi s Chaseovom ~ 10% godišnje stope rasta. Vjerujemo da postoji još veća prilika u općinskom prostoru, s obzirom na to da ulaganja u lokalne projekte imaju konkretan i opipljiv utjecaj na život njihovih stanovnika.

Digitalne platforme donose veću transparentnost općinskom financiranju i postavljaju temelje drugim mogućnostima za povećanje građanskog angažmana. Codefi može omogućiti stanovnicima da prate i imaju mišljenje o tome kako se sredstva koriste. Na primjer, s predloženom integracijom u funkcionalnost blockchain glasanja, bilo glasanjem putem tvrdog ili laganog glasanja, lokalni investitori mogu izraziti svoje mišljenje o svemu, od boje dijapozitiva na lokalnom igralištu financiranom putem Codefija, do širih zabrinutosti oko korištenja sredstava učinkovito. Platforma se također može koristiti s rješenjem digitalnog identiteta za omogućavanje pristupa određenim događajima, prikazima i drugim načinima sudjelovanja u financiranom projektu.

Grafikon 7: Pogled investitora - Codefi izdavateljima nudi alate za informiranje i angažiranje lokalnih investitora

Grafikon 7: Pogled investitora – Codefi izdavačima nudi alate za informiranje i angažiranje lokalnih investitora

Nadalje, općine koje izdaju dugove za financiranje lokalnih projekata često nemaju izravan pristup svojim investitorima. To otežava trajni angažman investitora i ometa širenje informacija vezanih za projekt. Slično tome, investitori su često veliki upravitelji imovinom na koje korištenje sredstava izvan financijskog povrata obveznice ne utječe izravno. Codefi pruža općinama najnovije informacije o investitorima kako bi mogle angažirati svoje lokalno stanovništvo u prikupljanju sredstava.

Grafikon 8: Pogled izdavatelja - Nadzorna ploča za investitore. Za razliku od naslijeđenih platformi, općine imaju pristup ažurnom popisu investitora i njihovim poštanskim brojevima.

Grafikon 8: Pogled izdavatelja – Nadzorna ploča za investitore. Za razliku od naslijeđenih platformi, općine imaju pristup ažurnom popisu investitora i njihovim poštanskim brojevima.

Konačno, izravno izdavanje obveznica u povijesti je značilo da su se gradovi morali nositi sa značajnim složenim pozadinskim i front office uredima, koji su zbog troškova, nedostataka u vještinama i / ili nedostatka dostupne tehnologije spriječili općine da se sami izdaju ili su ponudu ograničili na originalni popust emisije, obveznice visoke nominale i fizičke potvrde. Codefi automatizira izdavanje obveznica i mnoge back-office procese, osnažujući tako grad da sam izdaje dug u apoenima manjim od 100 dolara, iako se Codefi može jednako koristiti kao dio ili cijela potpisana ponuda.

Napisali Emma Channing, Alex Kostura i Tim Pušnik Jausovec

Saznajte više o tome kako Codefi može pomoći gradovima da povežu stanovnike s lokalnim projektima posjetom web stranici ili kontaktiranjem tima!

Posjetite web stranicu Codefi Razgovarajte s nama Industry InsightNewsletterPrepišite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map