Objašnjen lanac Ethereum 2.0 Beacon

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Razvoj HomeBlogBlockchaina

Objašnjen lanac Ethereum 2.0 Beacon

Sve što trebate znati o krhotinama, validatorima uloga, potvrdama, odborima, kontrolnim točkama i konačnosti. od ConsenSys, 25. veljače 2020. Objavljeno 25. veljače 2020

junak lanca svjetionika

Sjećate se radosti koju ste osjećali kad ste počeli dobivati ​​aha trenutke o blockchainima? Jeste li željni sličnog razumijevanja Beacon Chain-a? Beacon lanac Ethereuma srce je sustava u kojem je većina sadržaja previše tehnička, nišna ili nedovoljno duboka.

Ovdje ćete steći zadovoljavajuće razumijevanje elemenata i mehanike Beacon Chain-a. Primjeri će vam objasniti ključne detalje na pravoj razini kako biste postali stručni i uštedjeli vrijeme. Pretpostavljamo da imate čvrste temelje Ethereuma ili Bitcoina i poznajete Proof of Stake. Istražimo širu sliku krhotina, provjeru valjanosti, potvrda, odbora, kontrolnih točaka i konačnosti.

Sharding: velika slika

Da biste uvažili Beacon Chain, pomaže vam uvod u oštrinu. Glavni problem u skalabilnosti s kojim se blockchains, uključujući Ethereum, trenutno suočavaju je: svaki čvor mora provjeriti i izvršiti svaku transakciju.

U računalnoj znanosti postoje dva glavna pristupa skaliranju:

 1. Vertikalno skaliranje: u osnovi čine čvorove sve snažnijim.
 2. Horizontalno skaliranje: u osnovi dodajte još čvorova.

Za decentralizaciju, blockchains se trebaju vodoravno skalirati. Cilj Ethereuma 2.0, koji se naziva i eth2 ili Serenity, jest da se čvorovi pokreću na potrošačkom hardveru. Sharding je pojam za horizontalnu particiju baze podataka.

Općenito, lanac krhotina ima podskup čvorova koji ga obrađuju. Virtualni rudari, validatori, dodijeljeni su krhotinama i samo obrađuju i provjeravaju transakcije u toj krhotini (lancu).

Krhotine Ethereuma imaju dinamički podskup čvorova koji ga obrađuju blok po blok.

Glavni izazov oštrenja blockchaina je sigurnost krhotina. Budući da su validatori raspoređeni po krhotinama, zlonamjerni validatori mogli bi preuzeti jednu krhotinu.

Ključni dio rješenja:

slučajnim miješanjem validatora, gdje svaki blok krhotina ima (pseudo) nasumično odabrani odbor validatora, osigurava da je matematički nevjerojatno da napadač koji kontrolira manje od ⅓ svih validatora može napadati jednu krhotinu

Dokazi o prijevari, dokazi o skrbništvu i provjere dostupnosti podataka također su važne sigurnosne komponente, ali zahtijevaju vlastite objašnjenje.

Trenutni plan eth2 je za 64 krhotine. Iako su krhotine odvojene od Beacon Chain, opisat ćemo neke ključne elemente cjelokupnog sustava.

Sharding je otkrio tragove o tome što Ethereum Beacon Chain radi i treba. Steći ćemo osjećaj zašto postoje klasični blokovi za dodatne komponente. Novo polje izoštrenih blockchaina uvijek pozdravlja inovacije nadahnutih čitatelja.

Ethereum 2.0 faze

Ukratko, Ethereum 2.0 ima tri faze:

 • Faza 0 – Lanac svjetionika
 • Faza 1 – krhotine
 • Faza 2 – izvršenje

Analogija s ljudskim tijelom:

 • Faza 0 – srce
 • Faza 1 – udovi
 • Faza 2 – mozak

Analogija s orkestrom kojeg je teško pobijediti:

 • Faza 0 – vodič
 • Faza 1 – instrumenti
 • Faza 2 – glazbenici

Sve faze su sastavni dio sustava i imaju različite karakteristike. Faza 0 dio je Ethereuma 2020. Faza 1 je općenito više neživa i statična od ostalih faza. Faza 2 općenito se odnosi na akciju i djelovanje.

Utrovi i epohe

Beacon Chain pruža otkucaje srca Ethereumu 2.0. Pruža tempo i ritam za sklad i konsenzus sustava. Svaki utor traje 12 sekundi, a epoha 32 utora: 6,4 minute.

EpohaPrva 32 mjesta su u Epohi 0. Genesis blokovi su na mjestu 0.

Prorez je prilika da se blok doda na Beacon Chain i krhotine. Možete zamisliti da su Beacon Chain i lanci krhotina koreografirani u potezu. Svakih 12 sekundi dodaju se jedan blok svjetionika (lanac) i 64 bloka krhotina kada sustav radi optimalno. Validatori moraju biti grubi sinkronizirano s vremenom.

Prorez je poput vremena bloka, ali utora mogu biti prazna. Blokovi postanka za Beacon Chain i krhotine nalaze se na utoru 0. Krhotine će započeti u budućoj epohi od epohe Beacon Chain’s Epoch 0, ali imat će vlastitu Epochu 0 koja uključuje njihove geneze blokove.

Uvod u validatore, potvrde i lanac svjetionika

Iako je Proof of Work (PoW) povezan s rudarima, u Ethereumu 2.0 su validatori „virtualni rudari“ Proof of Stake. Provjeri valjanosti aktivno sudjeluju u konsenzusu protokola Ethereum 2.0. O njihovim poticajima govori se kasnije u Nagrade i kazne za Beacon Chain Validator.

Blok predlagač je validator koji je pseudoslučajno odabran za izgradnju bloka.

Većinu vremena validatori jesu svjedoci koji glasaju o blokovima svjetionika i blokovima krhotina. Ti se glasovi bilježe u Beacon Chain-u. Glasovi određuju glavu Beacon Chain-a i glave krhotina.

propušteni prijedlogPromašeni prijedlog za 28. termin epohe.

U svakoj se epohi validator pseudoslučajno dodjeljuje utoru i krhotini. Provjerivač sudjeluje u konsenzusu dodijeljene krhotine kako bi mogao glasati za glavu te krhotine. Validator povezuje glavu krhotine s blokom svjetionika za utor.

An ovjeravanje je glas validatora, ponderiran ravnotežom validatora. Ovjere se osim blokova emitiraju i putem validatora.

Validatori se također međusobno nadziru i nagrađuju se za prijavljivanje drugih validatora koji daju glasove u sukobu ili predlažu više blokova.

Sadržaj Beacon Chain-a prvenstveno je registar adresa validatora, stanje svakog validatora, potvrde i veze do krhotina. Validatore aktivira Beacon Chain i mogu prijeći u stanja, kratko opisana kasnije u Aktivacija Beacon Chain Validatora i životni ciklus.

Utvrđivači uloga: Semantika

Provjeri su virtualni i aktiviraju ih ulagači. U PoW-u korisnici kupuju hardver da bi postali rudari. U Ethereumu 2.0 korisnici ulažu ETH za aktiviranje i kontrolu validatora.

Jasnije je povezati ulagače s ulogom, a validatore s ulogom ravnoteža.  Svaki validator ima maksimalno stanje od 32 ETH, ali ulagači mogu uložiti sve svoje ETH. Za svakih 32 uložena ETH aktivira se jedan validator.

Validatore izvršavaju klijenti validatora koji koriste čvor svjetionika (lanca). Čvor beacon ima funkciju praćenja i čitanja Beacon Chain-a. Klijent za provjeru valjanosti može implementirati funkcionalnost čvora beacon ili upućivati ​​pozive u beacon čvorove. Jedan klijent validatora može izvršiti jednog ili više validatora.

Poprečne veze: Ukorjenjivanje krhotina do Beacon Chain-a

Poprečna veza je referenca u bloku svjetionika na blok krhotina. Umrežavanje je način na koji Beacon Chain prati glavu lanca krhotina. Kako postoji 64 krhotina, svaki blok svjetionika može sadržavati do 64 umrežene veze. Blok svjetionika mogao bi imati samo jednu poprečnu vezu, ako na tom utoru nisu predloženi blokovi za 63 krhotine. Unakrsne veze planirane su za eth2 fazu 1 kako bi se lanci krhotina ukorijenili u lanac Beacon, služeći kao baza izbora vilica krhotine, konačnost lanca krhotina i za komunikaciju među krhotinama. Svi lanci krhotina cijelo vrijeme prate Beacon Chain.

Odbori: Uvod

Odbor je skupina validatora. Radi sigurnosti, svaki utor (u Beacon Chain-u i svakoj krhotini) ima povjerenstva od najmanje 128 validatora. Napadač ima manje od a jedan na bilijun vjerojatnost kontrole ⅔ odbora.

Koncept svjetionika slučajnosti koji emitira slučajne brojeve za javnost, daje svoje ime lancu Ethereum Beacon Chain. Beacon Chain provodi konsenzus o pseudo slučajnom procesu zvanom RANDAO.

aktivirati validatoreU svakoj epohi, pseudoslučajni postupak RANDAO odabire predlagače za svaki termin i prosljeđuje validatore odborima.

Predlagatelje odabire RANDAO s ponderiranjem na vagi validatora. Moguće je da je validator predlagatelj i član odbora za isti termin, ali to nije norma. Vjerojatnost da se to dogodi je 1/32, pa ćemo to vidjeti otprilike jednom u epohi. Skica prikazuje scenarij s manje od 8.192 validatora, inače bi postojalo najmanje dva odbora po slotu.

Ovaj objašnjavač Beacon Chain fokusira se na beacon odbore: validatore koji služe Beacon Chain-u. Povjerenstvu (beacon) pseudoslučajno se dodjeljuje krhotina za umrežavanje u blok svjetionika. Nema upornih odbora. Povjerenstvo nadležno za umrežavanje bloka krhotina mijenja se blok po blok.

Odbori za krhotine koji isključivo grade blokove lanca krhotina buduća su tema. Moguće je da mnoge blokove krhotina izgrade validatori lanca krhotina koji nisu u interakciji s Beacon Chain-om. Međutim, da bi krhotina mogla komunicirati s drugim krhotinama, potreban mu je svjetionički odbor koji će ga umrežiti na svjetionički blok.

Beacon lančani odbori

Dijagram je kombinirani prikaz onoga što se dogodilo u tri utora. U utoru 1 blok je predložen, a zatim ga potvrđuju dva validatora; jedan je validator u Odboru A bio izvan mreže. Potvrde i blokovi na priključku 1 šire mrežu i dosežu mnoge validatore. U utoru 2 predložen je blok, a validator u odboru B ga ne vidi, pa potvrđuje da je glava Beacon Chain blok u utoru 1. Imajte na umu da se ovaj validator razlikuje od izvanmrežnog validatora iz utora 1. Potvrđivanje glave Beacon Chain-a naziva se glasom LMD GHOST-a. U utoru 3, svi validatori u odboru C pokreću pravilo izbora vilica LMD GHOST i neovisno potvrđuju istu glavu.

Provjerivač može biti samo u jednom odboru po epohi. Tipično postoji više od 8.192 validatora: što znači više od jednog odbora po slotu. Svi su odbori iste veličine i imaju najmanje 128 validatora. Vjerojatnost sigurnosti smanjuje se kad je manje od 4.096 validatora, jer bi odbori imali manje od 128 validatora.

Odbori: Crux

U svakoj se epohi validatori ravnomjerno dijele po slotovima, a zatim se dijele na odbore odgovarajuće veličine. Svi validatori iz tog utora potvrđuju glavu Beacon Chain-a. Svaki od odbora u tom mjestu pokušava umrežiti određenu krhotinu. Algoritam miješanja smanjuje ili smanjuje broj odbora po slotu da bi dobio najmanje 128 validatora po odboru.

Kao primjer, pretpostavimo 16.384 validatora. 512 validatora pseudo je slučajno dodijeljeno utoru 1, još 512 utoru itd., I tako dalje. 512 validatora mjesta 1 podijeljeno je u četiri odbora i pseudo slučajno dodijeljeno krhotinama. Pretpostavimo da su krhotine 33, 55, 22, 11 dodijeljene krhotine. Svih 512 validatora dalo je glas za LHD GHOST mjesta 1. 128 validatora u jednom od četiri odbora pokušava umrežiti Shard 33. U drugom odboru 128 validatora pokušava umrežiti Shard 55. 128 validatora u drugom odboru pokušava umrežiti Shard 22. Još 128 validatora pokušava umrežiti Shard 11.

Za utor 2 postupak se ponavlja. 512 validatora za Slot 2 podijeljeno je u četiri odbora i pseudo slučajno dodijeljeno krhotinama. Pretpostavimo da su krhotine 41, 20, 17, 15 zadaci krhotina. Svih 512 validatora za Slot 2 potvrđuju svoje stavove o glavi Beacon Chain-a na Slotu 2. Odbori pokušavaju umrežiti Shards 41, 20, 17, 15.

Postupak se ponavlja za preostale utore u epohi. Svaki validator ima utor kada može izgovoriti, potvrditi i umrežiti. Na kraju epohe, svih 16.384 validatora imalo je priliku potvrditi i umrežiti. Ali do sada su glasovi validatora bili specifični za mjesta, a ne za epohe. To je kao da glasate za svoju lokalnu vladu, umjesto da glasate na širim nacionalnim izborima. Svih 16.384 validatora nije glasalo o istoj stvari. Sljedeći dijelovi o kontrolnim točkama i konačnosti opisuju epohu specifično glasanje koje validatori daju kada im je mjesto za govor. Na dodijeljenom mjestu, svih 16.384 validatora također glasa za kontrolnu točku epohe.

Beacon Chain kontrolne točke

Kontrolna točka je blok u prvom utoru jedne epohe. Ako takvog bloka nema, tada je kontrolna točka prethodni najnoviji blok. Uvijek postoji jedan blok kontrolne točke po epohi. Blok može biti kontrolna točka za više epoha.

Beacon Chain kontrolne točkeKontrolne točke za scenarij u kojem epohe sadrže 64 mjesta.

Napomena Prorezi od 65 do mjesta 128 prazni su. Kontrolna točka Epohe 2 bila bi blok na mjestu 128. Budući da mjesto nedostaje, kontrolna točka Epohe 2 je prethodni blok na slotu 64. Epoha 3 je slična: Slot 192 je prazan, stoga je prethodni blok na mjestu 180 Kontrolna točka Epoha 3.

Granični blokovi epohe (EBB) pojam su u nekoj literaturi (poput Gašperov papir, izvor gornjeg dijagrama) i mogu se smatrati sinonimima za kontrolne točke.

Prilikom davanja glasa za LMD GHOST, validator također glasa za kontrolnu točku u svojoj trenutnoj epohi, koja se naziva meta. Ovo glasanje naziva se Casper Glas FFG-a, a uključuje i prethodnu kontrolnu točku koja se naziva izvor. U dijagramu je validator u Epohi 1 glasovao za izvornu kontrolnu točku bloka postanka, a ciljanu kontrolnu točku bloka na slotu 64. U Epohi 2, isti je validator glasao za iste kontrolne točke. Samo validatori dodijeljeni utoru daju LMD GHOST glas za taj utor. Međutim, svi validatori daju glasove FFG-u za svaku kontrolnu točku epohe.

Supervećina

Glasanje koje donosi Ukupnog salda svih aktivnih validatora, se smatra velikom većinom. Pedagoški, pretpostavimo da postoje tri aktivna validatora: dva imaju saldo od 8 ETH, a jedini validator s ravnotežom od 32 ETH. Glas o natpolovičnoj većini mora sadržavati glas jedinog validatora: premda druga dva validatora mogu glasati drugačije od jedinog validacijskog, oni nemaju dovoljno ravnoteže da tvore supervećinu.

Konačnost

Kad epoha završi, ako je njena kontrolna točka stekla ⅔većinu, kontrolna točka postaje opravdana.

Ako je kontrolna točka B opravdana, a kontrolna točka u neposrednoj sljedećoj epohi postane opravdana, tada B postaje finalizirana. Uobičajeno je da se kontrolna točka finalizira u dvije epohe, 12,8 minuta.

U prosjeku bi se korisnička transakcija nalazila u bloku usred epohe. Do sljedeće je kontrolne točke pola epohe, što sugerira konačnost transakcije od 2,5 epohe: 16 minuta. Optimalno bi bilo da je više od ⅔ potvrda uključeno u 22. termin jedne epohe. Dakle, konačnost transakcije je u prosjeku 14 minuta (16 + 32 + 22 mjesta). Potvrde bloka proizlaze iz potvrda bloka, do njegovog opravdanja, do njegove konačnosti. Slučajevi upotrebe mogu odlučiti trebaju li konačnost ili je dovoljan raniji sigurnosni prag.

Opravdanje i finalizacija Beacon ChainPrimjer opravdanja jedne kontrolne točke (Slot 64) i finaliziranja prethodne kontrolne točke (Slot 32).

Što se dogodilo na glavi Beacon Chain

Predlaže se granični blok epohe na Slotu 96 koji sadrži potvrde za kontrolnu točku Epoha 2. Broj potvrda za kontrolnu točku Epoha 2 sada doseže ⅔većinu. To uzrokuje opravdanost kontrolne točke Epoha 2, a time i konačnost prethodno opravdane kontrolne točke Epoha 1. Konačnost Slota 32 odmah uzrokuje konačnost svih blokova koji su mu prethodili. Pri finaliziranju kontrolne točke ne postoji ograničenje broja blokova koji se mogu finalizirati. Iako se konačnost izračunava samo na granicama epoha, potvrde se akumuliraju u svakom bloku, kao što je opisano u alternativnim narativima “Što se moglo dogoditi od postanka do glave” ispod.

Sve poveznice sadržane u blokovima svjetionika od mjesta 1 do mjesta 32 dovele bi do konačnosti lanaca krhotina. Drugim riječima, blok krhotina je finaliziran kada je umrežen u blok svjetionika koji je finaliziran. Umrežavanje samo po sebi nije dovoljno za finaliziranje bloka krhotina, ali doprinosi izboru vilica lanca krhotina.

Što se moglo dogoditi od postanka do glave

S istom ilustracijom evo i priče koja se mogla promatrati iz postanka. Svi predlagači od mjesta 1 do mjesta 63 predlažu blok, a oni se pojavljuju na lancu. Sa svakim blokom u Epohi 1, njegova kontrolna točka (blok na mjestu 32) skuplja potvrde od 55% validatora. Predložen je blok na slotu 64, koji uključuje potvrde za kontrolnu točku Epoha 1. Sada je 70% validatora potvrdilo kontrolnu točku Epoha 1: to uzrokuje njezino opravdanje. Kontrolna točka Epohe 2 (Slot 64) akumulira potvrde tijekom Epohe 2, ali ne doseže ⅔ nadmoćnost. Predložen je blok na mjestu 96, koji uključuje potvrde za kontrolnu točku Epoha 2. To dovodi do dostizanja ⅔većina i opravdanosti kontrolne točke Epoha 2. Opravdanje kontrolne točke Epohe 2 finalizira kontrolnu točku Epohe 1 i sve prethodne blokove.

Evo još jednog mogućeg scenarija. Razmotrite samo do Epohe 1. Kontrolna točka u Epohi 1 mogla je dobiti mavećinu prije nego što se predloži kontrolna točka u Epohi 2. Primjerice, kako su predloženi blokovi u utoru 32 do utoru 54, potvrde za opravdanje kontrolne točke (utor 32) već su mogle dostići ⅔ nadmoć. U ovom bi slučaju kontrolna točka bila opravdana prije Epohe 2. Kontrolna točka može se opravdati u svojoj trenutnoj epohi, ali za njezino finaliziranje potrebna je barem epoha nakon nje.

Opravdanje bloka može ponekad finalizirati blok prije dvije ili više epoha. Gasperov članak raspravlja o tim slučajevima. Očekuju se samo u iznimnim vremenima velike kašnjenja, mrežnih particija ili jakih napada.

Konačnost je ključna da krhotine i stranke u Ethereumovom blockchainu imaju jamstva o transakcijama. Konačnost smanjuje složenost komunikacijama s više dijelova. Bez konačnosti, kaskadno vraćanje transakcija unutar i preko krhotina bilo bi ometajuće i moglo bi poništiti koristi od shadinga.

Potvrde: Izbliza

Ovjera sadrži i glas za LMD GHOST i glas za FFG. Optimalno, svi validatori predaju po jednu potvrdu po epohi. Ovjera ima 32 šanse za priključak na lancu. To znači da validator može imati dvije potvrde uključene na lancu u jednoj epohi. Validatori se najviše nagrađuju kada je njihova potvrda uključena u lancu na dodijeljenom mjestu; kasnije uključivanje je propadajuća nagrada. Da bi se validatorima dalo vremena za pripremu, oni su dodijeljeni odborima jednu epohu unaprijed. Predlagači se dodjeljuju utorima tek kad epoha započne. Ipak, izbor tajnog vođe Cilj istraživanja je ublažiti napade ili podmićivanje predlagača.

Odbori omogućuju tehničku optimizaciju kombiniranja potpisa svakog svjedoka u jedan skupni potpis. Kada validatori u istom odboru daju jednake glasove za LMD GHOST i FFG, njihovi se potpisi mogu objediniti.

Nagrade i kazne za Beacon Chain Validator

Ne ulazeći preduboko, razgovarat ćemo o šest tema u vezi s poticajima za validaciju:

 1. nagrade svjedoka
 2. kazne svjedoka
 3. tipični negativni rizik za ulagače
 4. rezanja i nagrade zviždača
 5. nagrade predlagača
 6. kazna neaktivnosti

Validatori se nagrađuju kad daju potvrde (glasovi LMD GHOST i FFG) s čime se slaže većina ostalih validatora. U eth2 Fazi 1, validatori će također dobiti nagrade za umrežavanje. Nagrade se učvršćuju kad se blokovi finaliziraju.

S druge strane, validatori se kažnjavaju jer nisu potvrdili ili ako potvrde blok koji nije finaliziran.

Prije nego što navedete rjeđe kazne i nagrade, možda ćete htjeti znati svoj negativni rizik kada postanete ulagač. Kao zalagač zabrinut koliko ETH možete izgubiti, ogledalo je koliko možete zaraditi. Ako validator u godini dana zaradi 10% nagradama, (pošteni) validator izgubit će 10% ako odradi najgori mogući posao. Na primjer, validator koji je uvijek izvan mreže ili uvijek glasa na blokovima koji ne budu finalizirani, bit će kažnjen iznos koji bi validator bio nagrađen za izradu točnih potvrda koje su finalizirane.

Rezanje su kazne u rasponu od preko 0,5 ETH do cijelog uloga validatora. Za počinjenje a slashable vrijeđanje validator izgubi najmanje 1/32 stanja i deaktivira se. Validator se kažnjava kao da nije bio offline 8.192 epohe. Protokol također izriče dodatnu kaznu na temelju broja drugih koji su isječeni u isto vrijeme. Osnovna formula za dodatnu kaznu je: validator_balance * 3 * fraction_of_validators_slashed. Učinak je takav da ako ⅓ od svih validatora počini krši prijestup, svi oni izgube cijelu ravnotežu. Provjerivač koji prijavi krši prekršaj dobiva nagradu zviždača.

Predlagači blokova koji se finaliziraju dobivaju znatnu nagradu. Validatori koji dosljedno rade na mreži i prikupljaju ~ 1/8 povećavaju ukupnu nagradu za predlaganje blokova. Kad se dogodi rezanje, predlagatelji također dobivaju malu nagradu za uvrštavanje dokaza o rezanju u blok. U eth2 fazi 0, sva nagrada zviždača zapravo ide predlagaču.

Ethereum 2.0 sustav je s mnogo mehanizama, neke koji se mogu više cijeniti po ukupnim učincima. Osmišljene nagrade i kazne kulminiraju u kazna neaktivnosti. U osnovi, ako je od konačnosti prošlo više od četiri epohe, svi validatori trpe kaznu neaktivnosti koja se povećava kvadratno dok se kontrolna točka ne finalizira. Kazna neaktivnosti jamči ovu vrstu ishoda: ako 50% validatora padne izvan mreže, blokovi će se početi finalizirati nakon 21 dana.

Uvredljivi prijestupi

Tri su uvjeta rezanja za validatore. Mogu se opisati kao dvostruki prijedlog, dvostruki glas FFG-a i okrugli glas FFG-a. Glas za LMD GHOST ne može se razbiti.

dvostruki prijedlog je predlagatelj koji predlaže više od jednog bloka za dodijeljeni prostor.

dvostruki glas je validator koji daje 2 glasa FFG-a za istu metu, ali iz drugog izvora.

okružujuće glasanje je validator koji daje glas FFG-u koji okružuje ili je okružen prethodnim glasanjem FFG-a koji su dali. Evo dva primjera koji se temelje na scenariju da je validator glasao za FFG u Epohi 5 s izvorom mjesta 32 i ciljem mjesta 128:

 • Glasanje FFG-a u Epohi 6 s izvorom mjesta 64 i ciljem mjesta 96, bilo bi glasanje FFG-a koje je bilo okružen njihova Epoha 5 glasova.
 • Glasanje FFG-a u Epohi 6 s izvorom mjesta 0 i ciljem mjesta mjesta 160 bi okružuju njihov glas FFG-a u Epohi 5.

Glasanje FFG-a u Epohi 6 kojemu je cilj mjesto 128 bilo bi dvostruko i moglo bi se smanjiti, osim ako je izvor bio mjesto 32. Identični glasovi FFG-a ne mogu se smanjiti.

Dva glasa FFG-a s istim izvorom nikada se ne mogu umanjiti. Ovo je važno za život. Na primjer, ako postoje dvije rašlje, svaka s oko 50% vaga validatora, protokol mora poticati (a ne kažnjavati) validatore da prebace vilice glasovanjem s istim izvorom i drugim ciljem. Umjesto pat pozicije, validatori mogu sigurno prebacivati ​​između rašlja, kako bi pokušali doći do a  nadmoćnost.

Alat za provjeru uzbunjivanja mora sadržavati proturječne glasove kako bi dokazao da drugi validator treba biti isječen. Učinkovito pronalaženje sukobljenih glasova u velikoj povijesti izazov je algoritmima i strukturama podataka. The detektor rezanja otvoreni inženjerski izazov traži suradnike.

Validator ima potpunu kontrolu kako bi se izbjeglo rezanje: treba samo zapamtiti što je potpisao. Iskreni validator ne može se smanjiti postupcima drugih validatora. Sve dok validator ne potpiše proturječnu potvrdu ili prijedlog, validator se ne može kositi.

Klijent provjere valjanosti može koristiti više čvorova svjetionika za čimbenike kao što su bolje vrijeme rada, povjerenje i zaštita od uskraćivanja usluge. U tim postavkama ili tamo gdje se koristi klijent rezervnog validatora, korisnici moraju biti oprezni da validator ne potpisuje sukobljene poruke.

Aktivacija Beacon Chain Validatora i životni ciklus

Svaki validator treba ravnotežu od 32 ETH da bi se aktivirao. Korisnik koji uloži 32 ETH u ugovor o pologu na matičnoj mreži Ethereum, aktivirat će jedan validator.

Beacon Chain izlazi (deaktivira) sve validatore čija ravnoteža doseže 16 ETH; ulagači će moći povući bilo koji preostali saldo validatora, ali ne u eth2 fazi 0.

Provjerivači također mogu dobrovoljno izaći nakon služenja 2.048 epoha, oko 9 dana. Prilikom izlaska dolazi do kašnjenja od četiri epohe prije nego što ulagači mogu povući svoj ulog. Unutar četiri epohe, validator se još uvijek može uhvatiti i isjeći. Stanje poštenog validatora tada se može povući za oko 27 sati. Ali ako se validator ošiša, zalagač mora pričekati 8.192 epohe (približno 36 dana) prije nego što može povući.  

Daljnji tehnički detalji opisani su u Napomena o životnom ciklusu validatora Ethereum 2.0 faza 0 uključujući ovaj dijagram toka:

Životni ciklus validatora Beacon Chain 1

Da bi se izbjegle velike promjene u postavljenom validatoru u kratkom vremenu, postoje mehanizmi koji ograničavaju koliko validatora može biti aktivirano ili izašlo unutar jedne epohe. Na primjer, to otežava brzo aktiviranje mnogih validatora za napad na sustav.

Beacon Chain koristi dublji koncept učinkovitih vaga koje se mijenjaju rjeđe od validacijskih vaga i omogućuju tehničke optimizacije.

Završavati

U svakoj se epohi validatori ravnomjerno dijele po slotovima, a zatim se dijele na odbore odgovarajuće veličine. Validatori mogu biti samo u jednom utoru i u jednom odboru. Kolektivno:

 • svi validatori u epohi pokušaju finaliziranja iste kontrolne točke: glasanje FFG
 • svi validatori dodijeljeni pokušaju glasačkog mjesta na istoj Beacon Chain glavi: LMD GHOST glas
 • svi validatori dodijeljeni odboru pokušavaju umrežiti određenu krhotinu

Optimalno ponašanje najviše nagrađuje validatore.

Za aktiviranje Beacon Chain-a potrebno je najmanje 16.384 validatora u nastanku. Broj validatora može se smanjiti rezanjem ili dobrovoljnim izlascima, ili ulagači mogu aktivirati više. Očekuje se mnogo više validatora kako se sustav povećava do eth2 Faze 1 i više. Beacon Chain treba najmanje 262.144 validatora (preko osam milijuna ETH uloženo) kako bi imao blokove koji uključuju 64 umrežene veze.

Svijet nikada prije nije imao skalabilnu platformu za decentralizirane sustave i aplikacije. Ako ste nadahnuti da zaronite dublje, autoritativne reference su u Specifikacije Ethereuma 2.0.  Uključuje specifikacije Beacon Chain, veze do drugih ključnih resursa i probleme s blagodatima. Trenutno je najnužnija potreba Umrežavanje ravnopravnih osoba. Doprinite ili uputite druge izazovi, ethresear.ch ili forumu Ethereum Magician i budite dio stvaranja povijesti!

Pretplatite se na bilten ConsenSys

Primajte najnovije vijesti i objašnjenja o Ethereumu 2.0 izravno u pristiglu poštu. Pretplatite se Ethereum 2.0Newsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajKako izraditi uspješan blockchain proizvodWebinar

Kako izraditi uspješan blockchain proizvod

Kako postaviti i pokrenuti Ethereum čvorWebinar

Kako postaviti i pokrenuti Ethereum čvor

Kako izraditi vlastiti Ethereum APIWebinar

Kako izraditi vlastiti Ethereum API

Kako stvoriti društveni žetonWebinar

Kako stvoriti društveni žeton

Korištenje sigurnosnih alata u razvoju pametnih ugovoraWebinar

Korištenje sigurnosnih alata u razvoju pametnih ugovora

Budućnost financija Digitalna imovina i DeFiWebinar

Budućnost financija: digitalna imovina i DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map