O Josephu Lubinu – osnivaču

Osnovan 2014. godine, ConsenSys je gajio globalnu prisutnost, zapošljavajući vrhunske poduzetnike, informatičare, inženjere protokola, programere softvera i stručnjake za poslovnu isporuku. Kao jedan od najvećih i najtemeljnijih entiteta u blockchain tehnološkom prostoru, ConsenSysova mreža ljudi, projekata i tvrtki širom svijeta gradi razvojne alate, decentralizirane aplikacije i rješenja za poduzeća i vlade koje su odlučile iskoristiti snagu Ethereuma . Na organizaciju se pozvao Njujorčanin 2018. godine kao „najistaknutiji i najprisutniji programer i promotor decentraliziranih aplikacija zajednice Ethereum“.

trg Joea LubinaFoto: Zaza Weissgerber

Rođen i odrastao u Torontu, Lubin je diplomirao elektrotehniku ​​i računarstvo na Sveučilištu Princeton. Radio je u laboratoriju za robotiku Princeton u Tomandandy Musicu razvijajući autonomni alat za glazbenu kompoziciju i u privatnoj istraživačkoj tvrtki Vision Applications Inc. gradeći autonomne mobilne robote. Kao softverski inženjer i savjetnik, Lubin je radio s eMagineom na projektu mreže kriptografskih plaćanja i trgovinskog financiranja Identrus te je sudjelovao u osnivanju i radu hedge fonda. Obnašao je dužnosti direktora njujorškog ureda Blacksmith Software Consulting i potpredsjednika tehnologije za upravljanje privatnim bogatstvom u Goldman Sachsu. Kroz ove objave Lubin se usredotočio na sjecište kriptografije, inženjerstva i financija.

Inspirirani Bitcoin-ovom knjigom Satoshija Nakamota i potencijalom distribuiranih sustava da „razbiju silose moći i ponovno uravnoteže informacijske asimetrije koje nedostatak toliko,”Lubin se udubio u početnu blockchain zajednicu. Bio je primarna figura u stvaranju i pokretanju Ethereuma zajedno s kolegom iz Toronta Vitalikom Buterinom 2014. godine, a na kraju je krenuo u izgradnju ekosustava oko tehnologije koja se tek stvarala, dijelom pokretanjem ConsenSys.

“S Lubinovim iskustvom u tehnologiji i poslu, brzo se pojavio kao ključni strateg i preuzeo titulu glavnog operativnog direktora entiteta koji će ostvariti Buterinovu viziju”, izjavio je Newsweek. “Nakon toga stvari su se kretale brzo.”

Naknadni uspon blockchaina, kriptovaluta i Ethereuma jedna je od najznačajnijih priča u tehnologiji od 2016. godine – bonafidni globalni fenomen koji odjekuje od hakerskih jazbina do Davosa – a cijela je industrija rasla oko decentraliziranih mreža i njihove povezane digitalne imovine.

“Bitcoin je predstavio viziju širokih poteza”, rekao je Lubin za New York Times 2016. “Ethereum je predstavio kristalizaciju kako pružiti tu viziju.”

Baza programera Ethereuma, koja je sada stotina tisuća, gorljiva je zgrada zajednice s idealima otvorenog koda i interoperabilnim platformama u tržišnim segmentima, od opskrbnog lanca do financijskih tržišta do intelektualnog vlasništva. Tisuće startupa širom svijeta inoviraju nove poslovne modele s Ethereumom, a blockchain eksperimentiranje sada prevladava među vodećim svjetskim organizacijama – bankama, središnjim bankama, vladama i tehnološkim gigantima.

ConsenSys je inkubirao preko 50 projekata, uključujući ključne infrastrukturne elemente mreže Ethereum, poput Kaleido-ovog Blockchain-as-a-Service, MetaMask’s Web3 onramp, Truffleov programer, PegaSysov glavni klijent i osnovne Ethereum mreže poput Infura i Alethio. ConsenSys također inkubira platforme i aplikacije u širokom spektru industrija, kao što su komgo, platforma za međunarodno financiranje trgovine i Viant, platforma za praćenje i praćenje lanca opskrbe. ConsenSys je usko povezan s još 50-ak projekata putem ulaganja ili usluga poput revizije sigurnosti ili pokretanja tokena. 2018. Newsweek je napisao da je „rast ConsenSys-a, poput rasta samog Ethereuma, bio eksplozivan.“ 

ConsenSys je središnja osoba u osnivanju Enterprise Ethereum Alliance, globalne organizacije za standarde za poslovne primjene Ethereum tehnologije. EEA sada ima preko 500 članova, uključujući globalne poslovne lidere, uključujući Accenture, CME Group, Deloitte, Ernst & Young, Intel, banke poput JPMorgan, Microsoft, Pfizer, odvjetničke tvrtke poput Schulte Roth-a & Zabel LLP, T-Mobile i Wipro. Brooklyn projekt i projekti poput Europskog opservatorija i foruma vodili su istraživanje i regulaciju u Sjedinjenim Državama i Europi, osiguravajući pravedniju blockchain industriju.

ConsenSys je također zapažen po svojoj predanosti decentraliziranoj organizaciji uz mnoštvo uspješnih izdvajanja, projekata i inicijativa. “Struktura tvrtke nadahnuta je Lubinovim utopijskim idealima”, navodi Newsweek. “Zaposlenici sami biraju svoje titule, a umjesto tradicionalne duboke hijerarhije, postoji ravna, upravljačka struktura utemeljena na sporazumima, decentralizirani sustav upravljanja u kojem se moć raspoređuje među samoorganizirajuće timove.”

Do sada je jasno da će se blockchain tehnologija duboko ugraditi u svjetske ekonomske procese. Samo je pitanje kada. Kroz ove rane faze u eri blockchaina i kriptovaluta, Joe Lubin pokazao je stabilnu ruku usred nestabilnosti. Sa svim cestama koje vode do Ethereuma 2.0 i potpuno zrelom industrijom blockchaina, Lubin vjeruje da je ekosustav Ethereum dosegao kritičnu masu i brzinu: „Poduzetnici i tehnolozi ulijevaju se u ekosustav kako bi izgradili decentralizirani svjetski web, Web 3.0. Nakon što vidite duboke implikacije blockchaina, ne možete ga otkriti. Svaki novi val hype ciklusa donijet će sve veće i veće kohorte graditelja i korisnika. Za ove ljude nema povratka. “

O našem osnivaču

Medijska knjižnica Joea Lubina

Kompletno spremište članaka, intervjua, govora, panel diskusija i još mnogo toga od suosnivača Ethereuma i osnivača ConsenSys. 

IstražitiJoe Lubin 039 s Medijska biblioteka

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map