NEWSLETTER # 7: DeFi izvješće za Q2 2020

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

HomeBlogCodefi

NEWSLETTER # 7: DeFi izvješće za Q2 2020

Pregled i analiza DeFi protokola i performansi u drugom kvartalu 2020. od strane ConsenSys Codefi.

Nicole Adarme 15. srpnja 2020. Objavljeno 15. srpnja 2020

Pokrivanje izvješća za q2 2020

DeFi u drugom kvartalu 2020

Jučer smo objavili naše tromjesečno izvješće DeFi. Izvješće DeFi za Q2 2020 sažetak je podataka, analiza i rasprava o financijskom ekosustavu u nastajanju koji se gradi na vrhu Ethereuma.

preuzmi izvještaj

Neke od glavnih tema obuhvaćenih izvještajem uključuju:

 • Ukupna statistika podataka, sažeci i vizualizacije podataka DeFi-a.

 • DeFi ponašanje korisnika i mrežne vizualizacije korisničkih odnosa između protokola.

 • Uzgoj COMP, spojeva i prinosa.

 • BTC je tokenizirao na Ethereumu.

 • Veliki sigurnosni incidenti i porast osiguranja DeFi.

 • Izvedba specifičnih protokola visokog profila, uključujući Uniswap, Maker i Compound.

 • Stanje stabilnih kovanica u Ethereum DeFi.

 • Pogled prema DeFi-u 2020. i kasnije.

Uzmimo za primjer metričku ukupnu zaključanu vrijednost (TVL) koja se obično koristi kao mjerilo napretka Ethereum DeFi-a. TVL je američko mjerilo sve imovine (ETH, WETH i ERC-20 tokena) zaključane u DeFi-u u bilo kojem trenutku. Željeli smo odgovoriti na pitanje: koliko je jaka ova metrika? Postoji li mogućnost da dvostruko brojimo zaključana sredstva i napuhujemo TVL?

Dati teoretski primjer: korisnik može zaključati 1 ETH u spoju i dobiti 250 DAI kao zajam (pod pretpostavkom da je 1 ETH = 250 USD), a zatim se prebaciti na drugi protokol i zaključati tih 250 DAI. Ako pogledamo TVL, rekli bismo da je 500 USD zaključano u DeFi-u, dok je u stvarnosti prava zaključana vrijednost USD samo vrijednost početno zaključanog ETH, 250 USD.

Pa smo pogledali podatke. Konkretan primjer dogodio se 8. lipnja, kada je korisnik (0x … aa7a) povukao 12M DAI iz Compound-a i AAVE, posudio još 2.5M DAI na dYdX, a zatim deponirao sav taj DAI u MakerCDP. S grubom procjenom od ~ 200% omjera kolaterala za WETH depozit, znamo da su do trenutka kada je korisnik te DAI premjestio u CDP zaključali najmanje 5 milijuna USD na dYdX (kako bi posudili 2,5 milijuna DAI) i 14,5 milijuna USD. USD na Makeru. To znači da su u TVL-u u DeFi-u pridonijeli 19,5 milijuna USD u TVL-u, dok su stvarna sredstva koja je korisnik unio u DeFi oko 17 milijuna USD (5 milijuna USD na dYdX-u i 12 milijuna USD povučenih iz Compound-a i AAVE-a). Kretanje sredstava ovog korisnika može se vidjeti na donjoj slici.

Izvještaj TTVL Codefi Q2 2020 DeFi

Ostatak Q2 2020 izvještaja DeFi pokriva širok spektar tema, a sve su popraćene objektivnim podacima na lancu. Pogledajte ostatak izvješća i budite u toku s DeFi-jem.

preuzmi izvještaj

Brzi Codefi hitovi

 • Novo u biltenu i Codefiju? Provjeri ovaj video o objašnjenju o ConsenSys Codefi.

 • Povratne informacije o ConsenSys Codefi: TLDR; želimo doći do znam te bolje i trebat će minutu.

 • Jeste li spremni za Ethereum 2.0? ConsenSys je 16. lipnja najavio pokretanje Codefi Stakinga, Ethereum 2.0 platforme za klađenje kao uslugu s institucionalnom funkcionalnošću za razmjene, skrbnike, fondove, novčanike i druge potencijalne kupce.

 • Osvrćući se na 5 godina dokaza o radu. Pokreće Codefi Data, Izvještaj o dokazu rada o rudarstvu puna je retrospektiva o izvedbi PoW-a i evoluciji rudarstva od pokretanja javnog mrežnog računa Ethereuma 2015. godine..

 • Mreža SKALE uživo je na Mainnetu! 30. lipnja SKALE je krenuo uživo na mrežnoj mreži Ethereum. U veljači je Codefi najavio da će SKALE biti prva decentralizirana mreža koja je pokrenula token na Aktivirajte platformu.

 • Kad smo već kod SKALE-a, dražba na Codefi Active-u je pred vratima. Aukcija će biti nizozemska aukcija, „aukcija sve nižeg cijena na kojoj će sudjelovati jedan prodavač i više kupaca koji zajednički određuju konačnu klirinšku cijenu“. Zvuči komplicirano? Nije – objasnimo detaljnije.

 • Partnerski program ConsenSys nudi tehnološkim partnerima, integratorima sustava, tvrtkama koje se bave aplikacijama i dobavljačima softvera pristup prilagođenim pogodnostima i novim poslovnim prilikama s našim vodećim blockchain proizvodima. Pristup, podrška i osposobljavanje Codefi proizvoda samo je jedna od prednosti pridruživanja Partnerskom programu.

Nadolazeći događaji

 • Četvrtak, 16. lipnja: “Sindicirani zajmovi i tehnologija blockchain.” Uvod u tržište sindiciranih zajmova i prilika za rješenja temeljena na blockchainu. Među govornicima su Bridget Marsh, izvršna potpredsjednica LSTA-e, Didier Le Floche, glavni tehnički direktor ConsenSys Codefi i Guillaume Dechaux, globalni voditelj strateške prodaje i BD-a u ConsenSys.

Codefi Spotlight: Codefi Staking

ConsenSys Codefi najavio je 16. lipnja pokretanje Codefi Stakinga. Codefi Staking je Ethereum 2.0 platforma za klađenje kao usluga s institucionalnom funkcionalnošću za razmjene, skrbnike, fondove, novčanike i druge potencijalne kupce.Codefi je otkrio svoju prvu skupinu sudionika Pilot programa, dizajniranu da uvrsti povratne informacije i zahtjeve za značajkama tijekom dizajniranja i gradeći Codefi Staking API uoči pokretanja Ethereum 2.0. Završetkom pilot programa partneri stječu dublje razumijevanje Ethereuma 2.0 i imaju priliku biti prvi na tržištu pružajući svojim kupcima mogućnosti ulaganja u Ethereum 2.0.

Sudionici Pilot programa uključuju glavne igrače ekosustava, uključujući: Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport i Trustology.

“S ulaganjem na Binance, korisnici mogu dobiti nagrade za ulog bez potrebe za postavljanjem čvorova ili brinući se o minimalnim iznosima ulaganja, vremenskim duljinama ili bilo kojem ulovu. Korisnici zaslužuju nagrade koje im mogu pribaviti njihovi novčići. Eventualnim lansiranjem Ethereuma 2.0, uzbuđeni smo što ćemo podržati ulog za sve naše vlasnike ETH-a na Binanceu “, rekao je Changpeng Zhao (CZ), izvršni direktor Binancea.

Codefi Staking izgrađen je na vrhu pouzdanog softverskog snopa koji je izradio ConsenSys. Misija je pružiti API-je s institucionalnom ocjenom s bijelom etiketom, s laganim i učinkovitim pristupom mreži Ethereum 2.0 kako bi se poduzećima omogućilo sigurno i profitabilno sudjelovanje u sljedećoj fazi evolucije Ethereuma.

Codefi prihvaća kupce Early Adopter-a za suradnju prije lansiranja Ethereum 2.0 Beacon Chain-a. Early Adopters ostaju ispred konkurencije s niskim rizikom i malim preprekama za ulaz kako bi pružili povratne informacije o usluzi, kao i da bi izravno učili od Eth2 timova koji grade sljedeću generaciju Ethereuma i počeli ulagati u ETH. Za prijavu kliknite ovdje.

Završne napomene

Zahvaljujemo što ste pregledali ovaj bilten. Pratite nas na Cvrkut, saznajte više na našoj web stranici i javite nam svoje misli. Bilo da ste zainteresirani za suradnju s nama, ili želite samo pozdraviti, slobodno nas kontaktirajte.

Proslijedila ovu poruku? Prijavite se za mjesečna ažuriranja.

Do sljedećeg puta,

Tim ConsenSys Codefi

Industry InsightNewsletterProduct UpdateNewsletterPrepišite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map