Najbolji blokchain za vaše poslovanje u 2020 .: Enterprise Ethereum

  Zašto vaše poslovanje treba rješenje za blockchain?

  Blockchain tehnologija postala je bitan dio korpe softvera za tvrtke za organizacije koje žele pojednostaviti poslovne procese i izdati digitalnu imovinu. Ne trebaju sve organizacije blockchain rješenje, ali za one koji to čine tehnologija može biti transformacijska. Kao što naš šef osoblja Jeremy Millar ističe u 6 pitanja koja treba postaviti prilikom razmatranja Blockchain rješenja za poduzeća, “Morate pronaći pravi problem prije nego što uspijete stvoriti pravo rješenje.” Blockchains pomaže tvrtkama u rješavanju tri glavna scenarija:

  1. Trebate učinkovito obraditi podatke. 

  Blockchain platforma služi kao digitalni sloj za obradu i koordinaciju informacija. Distribuirana arhitektura i mehanizmi konsenzusa blockchain mreža omogućuju učinkovitiju koordinaciju podataka od papirnatih i centraliziranih sustava. Iako tehnologija blockchain nudi naprednu koordinaciju podataka, mnogi naslijeđeni sustavi mogu se optimizirati kroz poboljšani dizajn distribuiranih sustava. Blockchain platforme dizajnirane su za potpuno nove poslovne funkcionalnosti koje idu daleko dalje od obrade informacija.

  2. Potrebne su vam pouzdane transakcije i sigurne poslovne mreže. 

  Blockchain tehnologija izvorno je razvijena za digitalizaciju povjerenja i sporazuma, baš kao što su internetske tehnologije digitalizirale informacije i njihovu razmjenu. Jedinstveni dizajn blockchaina osigurava nepromjenjiv zapis transakcija u koje svi sudionici mreže mogu vjerovati. Štoviše, programibilni pametni ugovori omogućuju automatizaciju poslovne logike, pojednostavljujući usklađivanje i usklađivanje kroz složene poslovne mreže. Sve veći broj tvrtki Global 2000 u glavnim granama poput financijskih usluga i globalne trgovine već koristi platforme temeljene na blockchainu za pokretanje korporativnih konzorcija.

  3. Morate stvoriti, izdati i upravljati digitalnim sredstvima. 

  Digitalizacija robe i imovine pojavila se kao jedna od najuzbudljivijih poslovnih aplikacija blockchain tehnologije. Ugrađene mogućnosti tokenizacije blockchain mreža poput Ethereuma omogućuju poduzećima stvaranje, izdavanje i upravljanje digitalnom imovinom za slučajeve široke uporabe poput digitalne valute središnje banke i frakcionaliziranog vlasništva nad nekretninama. U posljednjih nekoliko godina razvijene su razne tehnologije otvorenog koda i vlasnički blockchain i distribuirane knjige za rješenja digitalnih sredstava.

  Blockchain vs. Distributed Ledger Technologies (DLT)

  Distribuirana knjiga je baza podataka koja se održava na nekoliko lokacija i koja podržava više sudionika. Blockchain je vrsta tehnologije distribuirane knjige koja ima jedinstvenu arhitekturu i dodatne funkcionalnosti. Za razliku od tradicionalnih DLT-ova, blockchains koriste lanac kriptografski osiguranih blokova kako bi stvorili evidenciju transakcija neovlaštenu. Dodatne funkcionalnosti visoko programibilnog blockchaina kao što je Ethereum uključuju: 

  • Stvaranje digitalne imovine. Iako DLT-ovi mogu registrirati proizvod u digitalnom formatu, matične mogućnosti tokena Ethereum blockchaina omogućuju izdavanje i upravljanje potpuno novom i prilagodljivom digitalnom imovinom i financijskim instrumentima.
  • Kriptoekonomski poticaji. DLT-ovi izvorno nisu dizajnirani za uključivanje kriptovaluta. Blockchain omogućuje da se mehanizmi poticaja integriraju u protokol za nagrađivanje pozitivnog ponašanja mreže i kažnjavanje nečasnih aktivnosti.  
  • Interoperabilnost. Budući da su neki DLT-ovi izgrađeni na vlasničkim okvirima, korisnici mogu doživjeti zaključavanje dobavljača za određene funkcionalnosti. Modularni i open source blok lanci poput Ethereuma omogućuju poduzećima da integriraju tehnologiju u svoje postojeće sustave i sigurno komuniciraju putem privatnih i javnih blockchain mreža. Pročitajte više o blockchainima i interoperabilnosti.

  Za cjelovitu usporednu analizu pročitajte našu dvodijelnu seriju o tehnologijama blockchain i distribuiranih knjiga.  

  Kako se Hyperledger i Ethereum integriraju

  Hyperledger je globalni zajednički napor otvorenog koda koji je osnovala Linux Foundation 2015. godine kako bi podržao razvoj i implementaciju blockchaina u poduzeću. Paket Hyperledger, poznat i kao “staklenik”, uključuje distribuirane knjige, knjižnice i alate koji su svi otvorenog koda i besplatni za preuzimanje i upotrebu. Staklenik se sastoji od nekoliko projekata temeljenih na Ethereumu, uključujući Hiperledger Besu, napredni Ethereum klijent kojemu je ConsenSysov inženjerski tim za protokol pridonio 2019. Za mnoge poslovne timove Hyperledger je vrijedno okruženje za aktivnu suradnju, provjerene mogućnosti implementacije i najbolje prakse u industriji..    

  Staklenik Hyperledger obuhvaćao je nekoliko projekata temeljenih na Ethereumu Izvor https www hyperledger org projektiStaklenik Hyperledger uključuje nekoliko projekata temeljenih na Ethereumu. Izvor: https://www.hyperledger.org/projects

  Koje su prednosti Enterprise Ethereuma?

  Ethereum je blockchain platforma otvorenog koda i najaktivnije razvijeni blockchain na svijetu. Enterprise Ethereum odnosi se na privatnu, konzorcijsku i hibridnu implementaciju Ethereum baze podataka za poslovne aplikacije. Zbog svoje fleksibilnosti i izuzetno sigurne arhitekture, Enterprise Ethereum nudi jedinstvene prednosti tvrtkama koje razmatraju blockchain rješenja: 

  • Programiranost bez premca. Pametni ugovori Ethereuma pružaju neograničene formate tvrde kodirane poslovne logike izravno u protokol, pomažući poduzećima da automatiziraju usklađivanje, usklađivanje, izvještavanje i još mnogo toga.
  • Napredna privatnost i dopuštanje. Ethereum platforme poput Hyperledger Besu nude napredne sigurnosne kontrole tako da tvrtke mogu konfigurirati pristup mreži i osigurati povjerljive transakcije. Pročitajte više o odobrenju blockchain mreže i privatnim transakcijama.    
  • Brza tokenizacija. Izvorne mogućnosti Ethereuma za tokenizaciju omogućuju tvrtkama da lako frakcionaliziraju veliku imovinu, prošire svoju liniju proizvoda i otključaju nove modele poticaja na potrošačkoj i institucionalnoj razini.
  • Povoljno, brzo postavljanje. Otvorena koda baze Ethereuma pomaže tvrtkama da održe jeftin poslovni model i izbjegnu zaključavanje dobavljača. Sve u jednom poslovne platforme poput ConsenSys Quorum ubrzavaju vrijeme proizvodnje s mjeseci na tjedne. 
  • Performanse proizvodnog razreda. Nijedna druga blockchain mreža nije nastupila na opsegu i razmjeru mreže Ethereum. Privatne Ethereum mreže pružaju prilagodljivo dopuštanje, trenutnu konačnost, skalabilnost i neprekidnu pouzdanost, uz mogućnost interakcije s javnom Ethereum mrežom. 

  Da biste saznali više o dokazanim prednostima Ethereuma za poduzeća, pročitajte 11 načina na koje Ethereum može imati koristi od poduzeća i 5 razloga zašto je Enterprise Ethereum više od DLT-a.

  Ključni čimbenici za uspješno rješenje blockchaina

  Odluke o dizajnu koje donesete na početku životnog ciklusa implementacije imat će dalekosežne posljedice za vaše vrijeme izrade i potencijalni učinak vašeg blockchain rješenja. Da biste vidjeli cjelovit popis ključnih tehničkih i netehničkih čimbenika za odabir vaše platforme, pročitajte 30 Tehnički čimbenici platforme Blockchain i 30 faktori poslovanja Blockchain platforme. Također pogledajte naš dio o dizajnerskom razmišljanju i kako sakriti složenost blockchaina u proizvodima. Evo destiliranog popisa 10 najboljih razmatranja u vašem procesu otkrivanja: 

  • ROI. Koliki će biti povrat ulaganja vašeg slučaja upotrebe blockchaina?
  • Platforma. Koja je platforma izrađena u skladu s vašim specifičnim funkcionalnim zahtjevima?
  • Jednostavnost integracije. Je li tehnologija kompatibilna s vašim postojećim sustavima?
  • Izvođenje. Je li platforma dokazala da može sigurno raditi u opsegu?
  • Odobrenje mreže. Trebate li konfigurirati mrežni pristup za poslovni konzorcij s više strana? 
  • Privatne transakcije. Trebaju li vam mehanizmi privatnosti kako bi podaci o transakcijama ostali povjerljivi? 
  • Podrška. Trebate li usluge podrške i stalno održavanje?
  • Standardi. Usklađuje li se tehnološki sklad s industrijskim standardima i specifikacijama?
  • Razvoj. Kako sastaviti tim za razvoj blockchaina?
  • Alat. Koju infrastrukturu, međuopreme i alate na aplikacijskom sloju trebaju koristiti vaši programeri?

  Započnite s upotrebom ConsenSys

  Naš globalni tim za rješenja pomaže poduzećima, vladama, neprofitnim organizacijama i startupovima da grade, testiraju i primjenjuju javna i privatna blockchain rješenja.

  Posavjetujte se s našim stručnjacimaZapočnite s upotrebom ConsenSysInfrastrukturaInfrastrukturaInfrastrukturaInfrastrukturaInfrastruktura

  Nadogradite naš cjeloviti sloj otvorenog koda blockchain protokola za poslovanje.

  Započnite s QuorumApplicationsPrijavePrijave

  Optimizirajte poslovne procese i stvorite digitalnu imovinu na našem end-to-end blockchain operativnom sustavu. 

  Započnite s CodefiSecurityomSigurnostSigurnost

  Povećajte sigurnost pametnih ugovora i izbjegnite skupe pogreške uz našu vodeću sigurnosnu uslugu u industriji. 

  Započnite s marljivošću

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  map