Manifest kripto sadržaja

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

PočetnaBlogVijesti

Manifest kripto sadržaja

Zašto prelazimo sa Medium i 7 vodećih načela za sadržaj u blockchain prostoru od ConsenSys 4. studenog 2019. Objavljeno 4. studenog 2019.

ConsenSys signalizira heroja manifesta kripto sadržaja

Ako je velik dio posla kriptografa da sigurno komunicira u prisutnosti protivnika, tada pisac 21. stoljeća, na mnogo načina, mora biti i kriptograf. Natječu se s uobičajenim protivnicima – mamac za klik, farme klikova, punjenje ključnih riječi, dezinformacije, plagijarizam – i moraju se pripremiti za nove prijetnje: neuspjeh u oblaku, cenzura, deepfake, botovi.

U kriptosferi je stanje sadržaja posebno nesigurno. Trenutna likvidnost nagovijestila je ogromnu priliku i za shillers i za prevarante. Većina projekata u groblje blockchaina nisu pretrpjeli kršenja pametnih ugovora ili novčanika, već kršenja sadržaja: lažne web stranice, lažni tehnički priručnici, preusmjereni DNS, e-poruke o spearfišu. 

U ekosustavu Ethereum inicijative otvorenog koda poput EthHub i Istraživanje Ethereuma pomogli kraudsourceu i kurirali kvalitetan sadržaj i MetaMaskDetektor krađe identiteta sprečava korisnike da posjete popis poznatih zlonamjernih web lokacija. Projekti poput Građanski, Novozelandska smreka, i Steemit čak koriste inovaciju samog blockchaina kako bi obnovili infrastrukturu i poticaje oko upravljanja sadržajem. Književnici poput Andreasa Antonopoulusa i Gavina Wooda naučili su nas pažljivo i strogo trošiti informacije. “Nisu svi blockchains stvoreni jednaki”, pišu u Ovladavanje Ethereumom. „Kad vam netko kaže da je nešto blockchain, niste dobili odgovor; nego trebate početi postavljati puno pitanja. ” Naš ekosustav sada postavlja više pitanja, bolja pitanja – o tehničkim specifikacijama, kompatibilnosti, decentralizaciji i povjerenju.

Ipak, i dalje smo svi vezani uz Web2 – njegove algoritme za rangiranje, modove sadržaja, ekonomiju pažnje usmjerenu na oglase i usluge u oblaku. Ironija: evanđelistima Web3 potreban je Web2 da bi nam poslali poruku. 

“Ponor fikcije je tišina … ponor nonfiction totalni je šum.”

–David Foster Wallace

Otkako se ConsenSys osnovao 2014. godine, svojom misijom postavili smo stvaranje i distribuciju sadržaja koji nadilaze tržišna kretanja i istražuju ulogu blockchain tehnologije u novim megatrendovima. Nedavno smo se usredotočili na pružanje programerima tehničkog sadržaja koji im je potreban da nastave graditi, ometače poduzetničkim resursima koji su im potrebni za plasiranje proizvoda na tržište, a poduzeća sa stvarnim studijama slučaja koja im trebaju da nadahnu vlastito otkriće i primjenu blockchaina. 

Danas započinjemo migraciju bloga sa Medium-a na consensys.net. Ovo je mali, ali važan prijelaz, jer naglašava jedno od naših temeljnih uvjerenja da su protokoli i platforme važni. Tijekom godina Medium nam je bio nevjerojatno prikladan – kao i za mnoge Web3 projekte – i mi ćemo ga i dalje koristiti kad bude prikladno za rast i angažiranje naše publike. Ali u duhu fleksibilnosti, sigurnosti, odgovornosti i disintermedijacije, vrijeme je da posjedujemo svoj sadržaj.

Da bi započeo ovu tranziciju, naš je tim želio postaviti neka načela sadržaja koja će nas voditi, naš ekosustav i nadamo se širi Web prema boljoj budućnosti sadržaja. Nadamo se da će ovaj post poslužiti kao resurs za druge Web3 projekte koji pokušavaju prenijeti svoju poruku i koji su motivirani za stvaranje odgovornih i nadahnutih doživljaja sadržaja. 


Posjedovat ćemo svoj sadržaj.

Nekoliko startupa i publikacija poput Gitcoin i Hackernoon nedavno su prešli s Medium-a na blogove koji sami hostiraju kako bi zaštitili SEO kapital, povećali prilagodbu, otključali analitiku i osigurali vlasništvo nad svojim sadržajem u slučaju da se Medium proda, hakira ili promijeni njihove Uvjete pružanja usluge. Medium je i dalje moćna platforma za distribuciju sadržaja i angažiranje zajednice i na njemu ćemo i dalje biti aktivni. Evo jednostavne formule za upotrebu vašeg internog bloga i Medija u tandemu:

  1. Prvo objavite post na svom internom blogu.
  2. Koristiti Alat za uvoz medija ili opcija kanonske veze kako bi tražilicama rekli da bi vaša izvorna verzija trebala dobiti punu ocjenu i rangirati se više od kopije na Mediumu.  
  3. Na Medium promijenite naslov posta i kopirajte i zalijepite prva dva odlomka iz izvornog posta. Na dnu dodajte CTA koji usmjerava čitatelje prema izvornom postu na vašem internom blogu. Na primjer, „Da biste pročitali cijelu priču, posjetite [naslov povezanog posta]. “

Za sada još uvijek moramo igrati Googleova pravila kako bismo otkrili naš sadržaj. Strategija web3 sadržaja trenutno je ravnoteža između ostajanja vjernim decentraliziranim medijima i iskorištavanja centraliziranih medija kako bi se vijesti o decentralizaciji dobile vani. Također se i dalje oslanjamo na pružatelje usluga Web2 poput Cloudflarea i Digital Ocean-a, barem dok se ne pojave robusnije, decentralizirane opcije. U međuvremenu ćemo ponovno objaviti svoj tehnički sadržaj Novozelandska smreka, koja pohranjuje podatke o interplanetarnom datotečnom sustavu (IPFS) i odgovarajuće raspršivanje IPFS-a na Ethereum blockchain-u kako bi osigurala da se zadržavaju. 

Odgovorno ćemo učiti o svojoj publici.

Privatnost podataka shvaćamo ozbiljno. E-poštu za prijavu shvaćamo ozbiljno. Umor čitatelja shvaćamo ozbiljno. Nikada nećemo tražiti privatne ključeve ili fraze za sjeme. Analizirat ćemo ponašanje naše publike s potpunim otkrivanjem, ne radi slanja neželjene pošte ili iskorištavanja njihove pažnje, već radi pružanja sadržaja i iskustava koje traži.

Pišat ćemo za publiku širom svijeta.

Divimo se zakladi Ethereum nedavna inicijativa prevesti svoje web mjesto i druge resurse za globalnu zajednicu. U duhu internacionalizacije priče o blockchain tehnologiji, uskoro ćemo objaviti studije slučaja i druge sadržaje na neengleskim jezicima, kao i lokalizirati našu web stranicu za različite regije širom svijeta.

Dati ćemo prioritet jasnoći. 

Globalna ekonomija se decentralizira, neovisno o blockchain tehnologiji. Kad god je to moguće, umanjit ćemo žargon, kratice, složene pojmove i neologizme. Nastavit ćemo ažurirati i proširiti naš blockchain rječnik. Predviđamo da će se jednog dana dapps nazivati ​​samo aplikacijama i svi će se vratiti samo na razgovore o bazama podataka, ali s temeljnim blockchain protokolima.

Jasnosti ćemo dati prioritet, ali složenost nećemo umanjiti kada je to potrebno. Ostat ćemo blizu stroja. Pišat ćemo o blockchainima i njihovim komponentama, a ne o “blockchainu” kao monolitnom, mističnom stroju. Navest ćemo i analizirati podatke na lancu. Pozvat ćemo tehničke stručnjake, poduzetnike, poduzetnike, stručnjake za dizajn i ostale iz ConsenSys-a i ekosustava da pišu s dubinom i preciznošću.

Pišat ćemo o ljudima koji stoje iza stroja. 

Napisat ćemo korisničke priče i priče iza kulisa i priče o podrijetlu. Istaknut ćemo pobjednike hackathona, dobitnike grantova i blokade za programere i zajednicu Ethereum na tlu. Napisat ćemo o blockchain prostoru kao konvergenciji disciplina. Nećemo zaboraviti graditelje i vizionare koji su nas ovdje doveli: Lovelace, Turing, Chaum, Nakamoto, Gibson, Berners-Lee i još mnogo više. 

Nagradit ćemo interoperabilnost. 

2019. je godina kompatibilnosti. Između Hyperledgera i Ethereuma. Između privatnih i javnih lanaca. Između Eth2 klijenata. Naučit ćemo lekcije s ranog Interneta i izbjeći balkanizaciju, kako u našem kodu, tako i u našem sadržaju. Nećemo napustiti viziju interoperabilnosti u utrci koja će obećavati trenutnu funkcionalnost i tržišnu spremnost. Nastavit ćemo istraživati ​​kako najbolje izmjeriti decentralizaciju mreže. 

Kripto ćemo držati čudnim.

Čudno što znači različito, dobro, izvanredno – vrijedno je primijetiti, poput Satoshi-jeve Bitcoin bijeli papir, koje su mnogi od nas dijelili prije nekoliko godina, govoreći: “Hej, obrati pažnju na ovo.” Podijelili smo papir jer je bio jasan, skroman, radikalan. 

Talentirani ljudi u cijelom ekosustavu grozničavo rade na poboljšanju Web3 UX-a i onboardingu, ali za mnoge će sadržaj biti uvod u blockchain prostor. Joe Lubin, suosnivač Ethereuma i osnivač ConsenSys, započeo je svoje Web3 putovanje čitajući napise Vitalika Buterina u Bitcoin magazin. Ono što mnoge od nas očarava u ovom prostoru jest da je, kao što Joe često kaže, više od tržišta – to je pokret, nevjerojatnog duha i razmjera. 

I tako ćemo zadržati izvorni kripto duh na životu u svom sadržaju. Napravit ćemo još zina. Bit ćemo iskreni zbog svog nezadovoljstva. Hoćemo tweetstorm. Proslavit ćemo, također, sa narvali i plešuće lisice. Sjetit ćemo se da je putovanje Web3 potraga. Poruku o decentralizaciji priopćit ćemo glasno i jasno u nazočnosti protivnika. Bit ćemo signal u buci.

***

Kakav vas blockchain sadržaj zanima?

Ispunite našu kratku anketu čitatelja →

Newsletter Pretplatite se na naš newsletter za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajIzvješće DeFi o Ethereum Q3 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q3 2020

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020

Izvješće Ethereum 2 0 Ekološki sustavizvješće

Izvješće o ekološkom sustavu Ethereum 2.0

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mrežeVodič

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mreže

Kako izraditi uspješan blockchain proizvodWebinar

Kako izraditi uspješan blockchain proizvod

Središnje banke i budućnost novcaBijeli papir

Središnje banke i budućnost novca

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map