Komgova platforma za financiranje trgovine Trade Blockchain – ažuriranja za siječanj 2020

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Blockchain HomeBlogEnterprise

Komgova platforma za financiranje trgovine Trade Blockchain – ažuriranja za siječanj 2020

Izdvajamo iz izvanredne vremenske trake i brzih rezultata tvrtke Komgo od strane ConsenSys 10. siječnja 2020. Objavljeno 10. siječnja 2020.

blog komgo heroja

Globalna platforma za financiranje robne trgovine komgo postigla je mnoge prekretnice od svog pokretanja. Napravljeno u partnerstvu s ConsenSys i Kaleido: Blockchain Business Cloud., komgo nedavno kanaliziran preko 700 milijuna USD financiranja od strane članova mreže prošle godine izbacio ključne značajke i smanjio vrijeme izdavanja digitalnog akreditiva za 99,58%.

Ovaj post ističe izvanredan vremenski slijed i brze rezultate platforme. 

Tržište financiranja trgovine robom je industrija stara 150 godina koja se još uvijek zasniva na papiru i e-pošti. Reuters izvještava da bi za operaciju potrebnu za financiranje i / ili ublažavanje rizika od sporazuma o financiranju trgovine za jedan robni teret morem trebalo biti potrebno 36 izvornih dokumenata, 240 kopija i sudjelovanje čak 27 stranaka. Zapleteni procesi sazreli s posrednicima stvaraju trenje i često mogu potrajati tjedni, ako ne i mjeseci da bi se dovršila transakcija.

U 2018. godini 15 dioničara najvećih svjetskih banaka, trgovačkih tvrtki i naftnih divova pokrenulo je komgo, globalnu mrežu za stranke koje obavljaju peer-peer transakcije na bloku Ethereum. Od pokretanja komga, nije bilo ništa osim pozitivnih, vrijednih rezultata.

prije i poslije komgo Tradicionalna globalna trgovinska mreža nasuprot globalnoj trgovinskoj mreži s tehnologijom Blockchain

Slika 1 prikazuje papirni sustav financiranja robne trgovine. Kupac i prodavatelj slažu se da će se isporuka izvršiti određenog datuma te cijene i uvjeta pošiljke. Slika 2 prikazuje što se događa kada prijeđete s papira na digitalizaciju svakog proizvoda povezanog s trgovinskom i financijskom industrijom. Vrijeme provedeno u ispisu, slanju, potpisivanju i ponovnom unosu podataka u sustav se smanjuje. komgo, iskorištavanje Kaledio: Blockchain Business Cloud stvara zajedničku knjigu koja omogućava korisnicima da djeluju sa zajedničkim razumijevanjem stanja transakcija, a da ne moraju prepustiti kontrolu trećoj strani. 

***

Želite saznati više o blockchain rješenjima za međunarodnu trgovinu, financiranje trgovine i opskrbni lanac?


Pogledajte webinar na zahtjev. →

***

Komgo-ov zapaženi razvoj

20. prosinca 2018 – komgo je lansiran u proizvodnju 4 mjeseca nakon ugradnje

21. prosinca 2018Na platformi je izdan prvi akreditiv. Ovo je bilo prvo na svijetu za industriju financiranja robne trgovine.

14. lipnja 2019. – komgo najavljuje dvije nove značajke: Akreditivi s popustom na čekanju i rezervni akreditivi.

16. kolovoza 2019 ING je uspješno završio svoju prvu robnu transakciju na komgo. Podružnica u Ženevi sklopila je ugovor o trgovini naftom s akreditivom izdanim u ime Mercuria Energy Trading SA.

Rujna 2019TOTSA Total Oil Trading SA pridružila se tvrtki komgo, prvi klijent koji se ukrcao izvan početne skupine dioničara.

25. rujna 2019Lloyds Bank postala je prva banka u Velikoj Britaniji koja se pridružila komgo-u.

14. listopada 2019. – komgo je premašio 700 milijuna USD financiranja na platformi. 

23. listopada 2019. – Rabobank je sklopio prvu robnu trgovinu na komgo– preko platforme za kupnju biogoriva izdan je akreditiv u stanju pripravnosti.

99,58% smanjenja vremena za izdavanje digitalnog akreditiva – od 10 dana do 1 sata. 

studija slučaja komgo kliknite ovdje za preuzimanje studije slučaja

komgo istaknute prekretnice u 2019

Posebno su zapažena najnovija tri ažuriranja. 

Globalna financijska institucija ING izvršila je svoju prvu robnu transakciju na Komgo. 

Ova transakcija predstavlja izvrstan primjer ustrajnosti ING-a da inovira trgovinski ekosustav i poboljša iskustvo klijenta.

“Ovo je novo poglavlje za ING koji donosi inovacije našim klijentima i pokreće platformu Komgo da postane industrijski standard.” 

Patrick Arnaud, generalni direktor TCF Oil & Plin u ING-u

Prvi članovi koji nisu dioničari pridružuju se komgu

Godinu dana nakon pokretanja komgoa, TOTSA Total Oil Trading SA pojavio se kao prvi klijent koji se ukrcao izvan početne grupe dioničara, a Lloyds banka je ubrzo slijedila izdavanje akreditiva. 

Generalni direktor i globalni šef trgovine za Lloyds, Gwynne Master, izložio je glomazne i dugotrajne karakteristike trenutne međunarodne trgovine kao katalizator za pridruživanje banke Komgo. 

“Proces trgovanja jednom robom može trajati više od 100 dana, uključuje mnoge igrače, znatne papire i rizik. Trgovina je posebno teška za naše robne klijente, gdje su brži rokovi obnove i pojednostavljeni kanal ključni zahtjevi. “

„Naše partnerstvo s komgo pomaže nam u suočavanju s tim izazovima. Zajedno radimo na tome da našim korporativnim klijentima skratimo vrijeme za međunarodnu trgovinu značajnom racionalizacijom i digitalizacijom procesa. ” 

Učiteljica Gwynne, Generalni direktor i globalni šef trgovine za Lloyds Bank

komgova metrika 

Daleko najmonumentalnije postignuće 2019. godine bile su istaknute metrike platforme za financiranje robne trgovine. komgo izvještava o 99,58% smanjenja vremena izdavanja digitalnog akreditiva – s 10 dana na 1 sat. Osim toga, komgo je sredinom listopada kanalizirao preko 700 milijuna USD financiranja na mreži.

Ova dostignuća pokazuju želju industrije da prijeđe na jednostavnije i suradničke poslovne odnose te prednosti transakcija među ravnopravnima zahvaljujući blockchain tehnologiji. Očekujemo uzbudljivija ažuriranja 2020. godine!

***

Želite saznati više o komgo?

Preuzmite studiju slučaja komgo. →

Global TradeKomgoNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajCjelovit vodič za Blockchain poslovne mrežeVodič

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mreže

Uvod u tokenizacijuWebinar

Uvod u tokenizaciju

Budućnost financija Digitalna imovina i DeFiWebinar

Budućnost financija: digitalna imovina i DeFi

Što je Enterprise EthereumWebinar

Što je Enterprise Ethereum?

Središnje banke i budućnost novcaBijeli papir

Središnje banke i budućnost novca

Komgo Blockchain za robne trgovinske financijeSlučaj Stud

Komgo: Blockchain za financiranje robne trgovine

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map