Koje vlade trenutno koriste Blockchain?

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Blockchain HomeBlogEnterprise

Koje vlade trenutno koriste Blockchain?

Sveobuhvatan popis blockchain eksperimenata u javnom sektoru koji su planirani, u tijeku ili globalno pauzirani. By Lesa Moné, 18. studenog 2019. Objavljeno 18. studenog 2019.

vladin heroj blockchaina

Sve više vlada pridružuje se utrci za donošenje regulatornog zakonodavstva i svakodnevno započinjanje pilot projekata usredotočenih na blockchain tehnologiju. Vlade mogu iskoristiti blockchain tehnologiju kako bi pružile cyber sigurnost, optimizirale procese i integrirale hiperpovezane usluge, istovremeno jačajući povjerenje i odgovornost. Oblik distribuirane knjige može se iskoristiti za podršku nizu vladinih i javnih aplikacija, uključujući digitalnu valutu / plaćanja, zemljišnu registraciju, upravljanje identitetom, sljedivost lanca opskrbe, zdravstvenu zaštitu, registracija poduzeća, oporezivanje, glasovanje (izbori i punomoć) i upravljanje pravnim osobama.

Ovaj članak sačinjava popis administracija koje su pokrenule ili se pripremaju za pokretanje blockchain projekata širom svijeta:

Sjeverna Amerika

Kanada
Meksiko
Ujedinjene države 

Južna Amerika

Argentina

Europa

  • Europska komisija pokrenula je Europsku opservatoriju blokova & Forum za ubrzavanje blockchain istraživanja i inovacija kako bi pomogao Europi da se postavi kao globalni lider. 
  • Program Europski horizont 2020 ulaže do 300 milijuna eura u projekte koji podržavaju blockchain projekte diljem Europske unije.
Austrija
Danska
Estonija
Gruzija
Njemačka
Irska
Italija
Latvija
Litva
Luksemburg
Malta
Nizozemska
Slovenija
Španjolska
Švedska
Švicarska
  • U partnerstvu s Uporta ConsenSys, općina Zug testirala je vladin samostalni identitet na bloku Ethereum.
Ukrajina
Ujedinjeno Kraljevstvo

Afrika

Etiopija
Gana
Kenija
Liberija
Mauricijus
Nigerija
Ruanda
Sijera Leone
  • Vlada Sierra Leonea, u suradnji s neprofitnom Kivom, lansirao blockchain platformu za kreditnu povijest. Državne agencije pružaju biometrijske podatke za identificiranje podnositelja zahtjeva, dok platforma nudi digitalni novčanik i distribuiranu knjigu za pohranu transakcija digitalnog zajma..  
  • Vlada Sierra Leonea planira u potpunosti usvojiti blockchain omogućeni sustav nacionalnog identiteta do kraja 2019. godine.
Južna Afrika
Tanzanija
Uganda
Zambija

Azija

Kina

Kako je Kina registrirala preko 500 prijavljenih blockchain projekata, od kojih su mnogi pod vodstvom vlade, za ovaj ćemo popis odabrati nekoliko.

  • legalXchain registrirao tri blockchain usluge koje se temelje na legalXchain, LegalFabric i Hyperledger. 

Ured za tisak općinske vlade općine Guiyang objavio je bijelu knjigu pod naslovom “Razvoj i primjena blokchaina Guiyang”. Bijeli papir su stručnjaci u industriji nazivali “prvim planom zemlje” za blockchain tehnologiju.

Hong Kong SAR
Indija
Malezija
Singapur
  • Monetarna uprava središnje banke u Singapuru udružila se s ConsenSysom kako bi istražila potencijal tehnologije raspodijeljene glavne knjige u središnjem bankarstvu. Projekt Ubin implementirao je sustave bruto namire u stvarnom vremenu s potpunom privatnošću transakcija, konačnošću nagodbe i bez ijedne točke neuspjeha.
Južna Korea
Tajland
Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE)
  • Projekt Smart Dubai koristi blockchain, A.I. i IoT tehnologiju u pokušajima da Dubai postane najsretniji grad na zemlji.

Australija

Započnite svoje Blockchain putovanje već danas

Povežite se s našim stručnjacima kako biste pronašli pravo rješenje blockchaina za svoju organizaciju. Kontaktirajte nas Tržišta kapitalaCBDCGlobal TradePaymentsNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajCjelovit vodič za Blockchain poslovne mrežeVodič

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mreže

Uvod u tokenizacijuWebinar

Uvod u tokenizaciju

Budućnost financija Digitalna imovina i DeFiWebinar

Budućnost financija: digitalna imovina i DeFi

Što je Enterprise EthereumWebinar

Što je Enterprise Ethereum?

Središnje banke i budućnost novcaBijeli papir

Središnje banke i budućnost novca

Komgo Blockchain za robne trgovinske financijeSlučaj Stud

Komgo: Blockchain za financiranje robne trgovine

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map