Koje su komponente potrebne za izgradnju Ethereum Enterprise rješenja? Predstavljamo EthStack

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

HomeBlogDevelopers

Koje su komponente potrebne za izgradnju Ethereum Enterprise rješenja? Predstavljamo EthStack

napisao Tom Lindeman, 27. prosinca 2020. Objavljeno 27. prosinca 2020

kvorum za poduzeća

Kako zatvaramo 2020. godinu, očitije je nego ikad prije da je ekosustav Ethereum postao uspješna i živahna kolekcija tehnoloških komponenti, platformi, proizvoda, alata i knjižnica koje se kombiniraju zajedno stvarajući široko paletu rješenja i za javne i za privatne mreže . Ne samo da se razvijaju temeljne komponente Ethereuma, već se razvijaju i alati za programere i proizvodi neovisnog dobavljača softvera (ISV) koji zajedno stvaraju sinergijska i inovativna rješenja na okomitim tržištima – od financija do lanca opskrbe do igara na sreću i šire.

Kada poduzeće Ethereum uspješno pokrene rješenje bilo na javnom Mainnetu ili na vlastitoj privatnoj mreži Ethereum, oni su akumulirali dragocjeno znanje i iskustvo o tome koje komponente i proizvode treba okupiti kako bi stvorili svoje rješenje. Ovo je također dobro mjesto za napomenuti da u kontekstu Ethereuma “poduzeće” ne mora nužno značiti veliku tvrtku nalik na Fortune 500, već bi moglo biti entitet od 15 rockstarsa ​​koji mijenjaju svijet pomoću B2B i B2C blockchain slučajeva.

Radio sam na putu da pružim smjernice i doprinos razvojnim programerima i arhitektima kako ne bi morali neprestano otkrivati ​​kotač prilikom izrade rješenja utemeljenih na Ethereumu. Ja to zovem EthStack (svaka čast na stackshare.io). Sljedeći dijagram predstavlja referentni niz komponenata Ethereum tehnologije koje koriste ConsenSys i drugi prilikom stvaranja i savjetovanja o korisničkim rješenjima. Clemens Wan (@clemens_wan) bio je ključan za dolazak na ovu verziju 1.0 i vuče je iz nekoliko izvora, uključujući jezgru Dijagram arhitekture Enterprise Ethereum Alliance. Očito je da u ovoj početnoj verziji nisu navedena sva trenutno dostupna rješenja za svaku kategoriju. Umjesto toga, pokušao sam pružiti nekoliko primjera komponenata za svaku i ispunit ću ih kad dobijemo povratne informacije od zajednice.

Poduzeća koja planiraju graditi i implementirati na Ethereumu imaju različite ciljeve i različite tehnologije već u svojim alatima. Neki ih nazivaju legoima, posebno u DeFi prostoru, ali ja volim o njima razmišljati kao o sastojcima u Ethereum receptima. Zašto kuhati od nule kad možete učiti od ostalih kuhara tvrtke Enterprise koji su već skuhali ukusne programe, a zatim ići kupiti te iste sastojke? Ovo je filozofija koja stoji iza stackshare.io i mislim da bi otvoreni i suradnički model trebali usvojiti i poduzeća Ethereum.

EthStack: i2i

i2i je platna mreža Enterprise Ethereum čiji je cilj potaknuti financijsku uključenost na Filipinima putem pristupačnijih i učinkovitijih domaćih transakcija. UnionBank je surađivao s ConsenSysom na planiranju i provedbi projekta koji koristi razne tehnologije web 2 i web3 u partnerstvu sa sedam lokalnih banaka. Projekt i2i implementirao je Ethereum kako bi stvorio decentraliziranu, isplativu, inter-ruralnu platformu za plaćanje banaka u stvarnom vremenu koja djeluje autonomno izvan postojeće platne infrastrukture i posrednika kao što su filipinski PhilPass i SWIFT. Cijelu studiju slučaja i2i pročitajte ovdje.

Moja vizija za 2021. je stvoriti zbirku self-objavljenih EthStacks-a u izlaganju Ethereum-ovih priča o uspjehu i potencijalno tržište na kojem se sastojci mogu otkriti i kupiti ili integrirati kao moduli otvorenog koda.

Enterprise EthStack dizajniran je za ažuriranje, a buduće verzije sadržavat će aktivne poveznice na sve komponente. Uvijek sam u potrazi za povratne informacije i unos na referenci EthStack i da se tehnološki partneri pridruže ConsenSys Partnerskom programu kako bi zajedno radili na donošenju komplementarnih proizvoda kupcima. Baš poput jagoda i kolača

DevelopersEnterprise EthereumToolingNewsletterPrepišite se na naše biltene za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map