Kako uštedjeti vrijeme na DevOps-u i prilagoditi svoj Ethereum Dapp infurom

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Razvoj HomeBlogBlockchaina

Kako uštedjeti vrijeme na DevOps-u i prilagoditi svoj Ethereum Dapp infurom

Naučite prednosti i nedostatke pokretanja vlastitog Ethereum čvora i različite načine na koje vodeći dapp timovi koriste Infuru za skaliranje svoje infrastrukture za sve, od DeFi-a do gaming-a. By ConsenSysApril 30, 2020 Objavljeno 30. travnja 2020.

Prednosti i nedostaci pokretanja vlastitog čvora

Jedan od najsnažnijih prijedloga Ethereum blockchaina je da teoretski svatko može pokrenuti čvor, potvrditi transakcije i doprinijeti mreži. Ako ste veteran programer Ethereuma, okretanje i pokretanje čvora moglo je biti jedna od prvih stvari koje ste učinili kad ste ušli u ovaj prostor. 

Međutim, sinkronizacija Ethereum čvora i spremanje blockchain podataka može potrajati (dani), skupo (500 GB prostora za pohranu ili više) i fino (ako klijent nepropisno isključite, ako vaš disk nije SSD , ako vam Internet ispadne itd.). Ako se nadate izradi popularnog dapp-a, morat ćete na kraju prilagoditi svoju infrastrukturu tako da primi nove korisnike i veći obujam transakcija. To znači više čvorova, više prostora na disku, stalni inženjeri infrastrukture i na kraju više troškova. Ako trebate prikvačiti podatke na IPFS, pristupiti podacima arhive punih čvorova ili nadograditi svoje čvorove kako biste ostali kompatibilni s mrežnim hard forkovima, održavanje infrastrukture postaje samo složenije.

infura Webinar na zahtjev: naučite kako zaokretati vlastiti Ethereum čvor s glavnim inženjerom infrastrukture tvrtke Infura. Gledajte sad

Tri načina da prilagodite svoju infrastrukturu 

Osvrnite se na svoje rješenje

Ako imate resurse za izgradnju razvojnog tima i zapošljavanje inženjera za pouzdanost web mjesta (SRE) s punim radnim vremenom, možete prilagoditi vlastitu infrastrukturu okretanjem i održavanjem više Ethereum čvorova u kući.

Infrastruktura kao usluga

Ako ste novi u razvoju Web3 ili nemate vremena ili resursa za postavljanje infrastrukture i pokretanje vlastitih sinkroniziranih Ethereum čvorova, možete koristiti davatelje usluga čvorova temeljenih na oblaku poput Infura. Pomoću infurinih krajnjih točaka API-ja možete povezati svoj dapp s Ethereum mrežama za testiranje, glavnom mrežom i IPFS-om jednim retkom koda. Nije potrebna sinkronizacija ili složeno postavljanje. Infurine pretplatne razine omogućuju vam da lako prilagodite svoju uslugu i pomaže vašem timu da ostane usredotočen na razvoj osnovnih proizvoda, a ne na održavanje skupe infrastrukture.

Hibridna infrastruktura

Hibridni model infrastrukture dobro je rješenje ako vas vlastiti čvor dobro služi, ali ako želite fleksibilnost i bezbrižnost da biste mogli iskoristiti davatelje usluga čvorova. Hibridno rješenje kombinacija je čvorova u oblaku koji sami hostiraju i preusmjeravanje na pružatelja kao što je Infura, što vam omogućuje potvrđivanje i provjeru transakcija na vašem kraju, istovremeno diverzificirajući vašu infrastrukturu kako bi osigurali maksimalno vrijeme rada mreže. Kao što ćemo razmotriti u nastavku, brojni popularni dapp timovi i dalje upravljaju čvorovima koji hostiraju sami sebe u kombinaciji s Infurom kako bi mogli sami provjeravati transakcije i dvostruko provjeravati jesu li vlastiti čvorovi sinkronizirani.

slika 3

Koliko popularni Dappi koriste Infuru kako bi ojačali svoju infrastrukturu

Infura podržava širok spektar aplikacija u ekosustavu Ethereum, od razvojnih platformi dapp preko DeFi protokola do igara sljedeće generacije. Evo kako nekoliko značajnih timova koristi Infurine API-je kako bi zadovoljilo potražnju tijekom ovih neviđenih vremena mrežnih aktivnosti.  

Dapp razvoj
OpenZeppelin

The OpenZeppelin tim pokreće neke hostovane čvorove i uključuje Infuru u svoje početne setove, pomažući im da smanje prekomjerne troškove i pojednostave ugrađivanje Web3 za rastuće programere koji su spremni rasporediti svoje dappove na glavnu mrežu. OpenZeppelin’s Mrežni JS alat ubrzava tijek rada dapp graditelja omogućavajući im da se lako vrate na javni čvor Infure i povežu se na mrežu Ethereum s jednim retkom koda.

IzrađivačDAO

IzrađivačDAOKomplet alata također omogućava programerima da se vrate na Infuru u slučaju da ne pokreću aktivni čvor i žele povežite se s Ethereumom s bilo kojeg mjesta

“S gledišta naših razvojnih alata, mogu se povezati s Ethereumom bilo gdje. Kad sam kod kuće, imam čvor, ali kad putujem, vratim se u Infuru kako bih uvijek mogao raditi ono što želim s mrežom. “

Mariano Conti, voditelj pametnih ugovora, MakerDAO

Microsoft Azure

Proširenje Blokchain Development Kit Microsoftovog Azurea za VS Code izvorno podržava Infuru, tako da se možete povezati sa svojim računom Infura i stvarati nove projekte izravno u sučelju VS Code. Evo korisno prolazak kroz Infuru u VS Code.

Decentralizirane financije (DeFi)
Spoj

Najveći izazov za DeFi dapp timove jednostavno je praćenje prometa, posebno s nedavnim šokovima na tržištu koji korisnike preplavljuju mrežu. Spoj, fond za posudbe s kamatama, postao je posebno popularan protokol koji se uključuje u širok raspon DeFi platformi. U početku je tim Compounda vodio vlastite Geth i Parity čvorove na Kubernetesu, ali klijenti su zadržali prostor na disku, a izvođenje osnovnih zadataka poput povlačenja dnevnika događaja zahtijevalo je značajno vrijeme DevOpsa. Sada tim koristi Infurin API paket na razne načine za optimizaciju svoje infrastrukture i osiguravanje besprijekornog korisničkog iskustva:

  • Složeno sučelje čita izravno s Infure. Čak i ako složeni poslužitelji imaju problem, korisnici DeFi-a i dalje mogu pristupiti protokolu Compound putem sučelja i svih podataka o svom računu. 
  • Infura gura sve podatke dnevnika događaja Compounda u procesor protoka. Ovo pojednostavljuje sustave na kraju Compounda koji su koristili potrošnju i predstavljanje podataka. 
  • Compound objedinjuje njihove lančane zahtjeve za smanjenjem povratnih putovanja do Infure. Spajanjem zahtjeva putem ugovora o pregledu, Compound minimalizira potrebu za višestrukim API upitima i pojednostavljuje njihovu upotrebu Infure.

Pročitajte cijelu priču na kako Compound koristi Infuru pokretati učinkovitu, čvrstu DeFi infrastrukturu.

“Infura našim korisnicima pruža rješenje visoke dostupnosti za pristup podacima njihovih računa čak i u najluđim vremenima u kripto.”

Geoffrey Hayes, tehnički direktor, spoj

Gnoza

Gnoza je uzeo a hibridni pristup njihovoj infrastrukturi kako bi se osigurala povezanost u opsegu. Infura pomaže korisnicima da se povežu s Ethereumom kroz Gnos multisig novčanik, a također prikazuje stanje tokena putem mobilne aplikacije Gnosis. Tim Gnoze pokreće vlastite čvorove zajedno s Infurom za složene upite, tako da imaju fleksibilnost da sami provjeravaju transakcije. Na taj način mogu smanjiti operativne troškove, a također ostaju uvjereni da je njihova infrastruktura raznolika.

“Korištenje Infure štedi nam puno vremena u devopsu i smanjuje naše troškove za infrastrukturu. Još uvijek pokrećemo vlastite čvorove za neke složene upite, ali čak i tamo koristimo Infuru kako bismo provjerili jesu li naši vlastiti čvorovi sinkronizirani. “

Stefan George, suosnivač i glavni tehnički direktor, Gnoza

Želite li saznati kako Infura pokreće druge financijske aplikacije temeljene na blockchainu? Pogledajte naše priče o uspjehu kupaca iz PoolTogether i Monerium.

slika 1 1

Igre
SkyWeaver

Nakon DeFi aplikacija, igre su među najviši rang Ethereum dapps u smislu opsega transakcija. Ako je val CryptoKitties bio neki znak još 2017. godine, igre temeljene na blockchainu postat će sve popularnije na Web3. SkyWeaver, igra za trgovinske kartice zasnovana na Ethereumu koju je razvio Horizon, omogućava igračima da trguju jedinstvenim kolekcionarskim kartama koje su zapravo ERC-1155 tokeni, tako da korisnici mogu lako pratiti i provjeriti vlasništvo nad blockchainom. Infura udružio se s Horizonom početkom ove godine za pomoć u upravljanju infrastrukturom dok se SkyWeaver kreće u proizvodne pogone i nastavlja se povećavati. 

Istražiti Ocjene kupaca Infure kako biste saznali kako druge aplikacije Ethereum koriste infura API paket za skaliranje analitičkih rješenja, organizacijskih platformi i još mnogo toga.

Infrastruktura proizvoda 529b48b9

Jeste li spremni pojednostaviti svoju infrastrukturu?

“Trčimo na Infuri otkad se sjećam. To je jedan od stupova naše infrastrukture. Ako nam čvorovi ne uspiju ili Etherscan API ne uspije, možemo se osloniti na Infuru. “

Jordan Spence, CMO, MyCrypto

Evo kad biste trebali razmotriti dobavljača Ethereum infrastrukture poput Infure: 

  • Novi ste u Ethereumu. Infura vam olakšava život čak i ako se tek postavljate na test mreže poput Ropstena, Rinkebyja, Kovana i Görlija. Naša osnovna usluga besplatna je do 100.000 zahtjeva dnevno.
  • Ograničeni ste vremenom. Infura API-ji pružaju trenutnu vezu s Ethereumom i IPFS-om, tako da se vi i vaš tim možete usredotočiti na izgradnju svog osnovnog softvera, umjesto na sinkronizaciju, nadogradnju i održavanje čvorova. 
  • Imate ograničene resurse. Pokretanje čvorova i spremanje podataka postaje skupo, posebno kada su vam potrebni inženjeri kako biste ostali sigurni u svoju infrastrukturu. 
  • Trebate skalirati. Besprijekorna povezanost je način na koji dapps stječu povjerenje korisnika, posebno u vrijeme velikog broja transakcija. Vodeća dapps banka na Infuri jer su naša vremena odgovora na zahtjeve i do 20 puta brža od infrastrukture s vlastitim hostingom. 
  • Trebate maksimalnu pouzdanost. Kad su sigurnosna infrastruktura i preusmjeravanje od ključne važnosti, rješenje treće strane poput Infure logičan je izbor. 
  • Treba vam stručna podrška. Infura pruža 24-satni pristup stručnim timovima za podršku infrastrukturi.

Ako želite saznati više o tome kako putem Infure možete komunicirati s mrežama Ethereum i IPFS, krenite na infura.io/docs i istražite našu dokumentaciju ili pogledajte našu detaljni vodič za početak rada s Infurom.

Jeste li spremni povezati svoju aplikaciju s našim API-ima za trenutni pristup? Krenite prema infura.io/register i započnite besplatno već danas.

Razvijte sada na Web3 s infurinim Ethereum i IPFS API-ima.

Započnite besplatno InfuraNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajKako izraditi uspješan blockchain proizvodWebinar

Kako izraditi uspješan blockchain proizvod

Kako postaviti i pokrenuti Ethereum čvorWebinar

Kako postaviti i pokrenuti Ethereum čvor

Kako izraditi vlastiti Ethereum APIWebinar

Kako izraditi vlastiti Ethereum API

Kako stvoriti društveni žetonWebinar

Kako stvoriti društveni žeton

Korištenje sigurnosnih alata u razvoju pametnih ugovoraWebinar

Korištenje sigurnosnih alata u razvoju pametnih ugovora

Budućnost financija Digitalna imovina i DeFiWebinar

Budućnost financija: digitalna imovina i DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map