Kako je na Ethereumu tokenizirano 350 milijuna eura vrijednih nekretnina

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Blockchain HomeBlogEnterprise

Kako je na Ethereumu tokenizirano 350 milijuna eura vrijednih nekretnina

Iza kulisa značajnog projekta tokenizacije Mata Capital-a i što on znači za budućnost upravljanja imovinom. napisao ConsenSys 29. svibnja 2020. Objavljeno 29. svibnja 2020

mata capital heroj priče o uspjehu

“Ovo označava početak radikalne transformacije sektora upravljanja nekretninama.”

Matthieu Bouchaud, voditelj proizvoda Codefi Assets

Od prototipova tokena naslova u Velikoj Britaniji do frakcionalizirani stanovi na Manhattanu, tokenizacija nekretnina pojavila se posljednjih godina kao jedan od slučajeva koji se ovdje i danas najčešće koriste za blockchain tehnologiju za velike upravitelje imovine i imovine. Prošle godine, francuski menadžer imovine Mata Capital pomaknuo je industriju s još jedne prekretnice s tokenizacijom imovine vrijedne preko 350 milijuna eura. Projekt je uključivao tokenizaciju alternativnog investicijskog fonda koji drži logističku platformu vrijednu 220 milijuna eura na sjeveru Pariza. Izdavanje tokena s imovinom jedan je od najvećih projekata tokenizacije nekretnina u Europi.

Osim učinkovitijeg uvrštavanja klijenata, obrade transakcija i izvještavanja, Mata Capital želi povećati pristup i privući širi bazen domaćih i međunarodnih profesionalnih ulagača. Baptiste Saint-Martin, voditelj razvoja proizvoda u tvrtki Mata Capital, objašnjava da je dugoročna vizija projekta „izgraditi investicijsku platformu koja omogućava svima da ulažu u privatni kapital, nekretnine, infrastrukturu ili privatni dug s manje od jednog eura, uz poštivanje svih regulatornih standarda. ” 

Mata Capital udružio se s ConsenSysom kako bi lansirao rješenje na Codefi Assets, platformi koja se temelji na Ethereumu za izdavanje i upravljanje digitalnom imovinom. Platforma Codefi također koristi pametne ugovore Ethereum za definiranje zahtjeva za usklađenost i potvrđivanje KYC-a kako bi izdala odgovarajuće dionice provjerenim investitorima. 

Evo pogleda iza kulisa kako platforma funkcionira i analize onoga što projekt znači za sektor nekretnina u cjelini.

ikona konsenzusa pleksusa okrugla Preuzmite cijelu studiju slučaja Mata Capital. preuzimanje datoteka

Kako su ga izgradili

Tokenizirane nekretnine

Jedna od jedinstvenih prednosti Ethereum blockchaina je ta što svatko može lako kovati i distribuirati digitalne tokene koji predstavljaju zamjenjivu, nezamjenjivu i financijsku imovinu koja se može provjeriti na distribuiranoj knjizi. Za povijesno monolitnu imovinu poput nekretnina, blockchain tokeni omogućuju lako frakcionaliziranje svojstava tako da se digitalne dionice mogu distribuirati i institucionalnim i maloprodajnim ulagačima.

Od pokretanja Ethereuma 2015. godine, zajednica je razvila široko prihvaćene token standarde – popis tehničkih zahtjeva koje pametni ugovori moraju ispunjavati da bi token bio usklađen i kompatibilan u cijeloj mreži Ethereum. Za rješenje tvrtke Mata Capital platforma Codefi Assets koristi Standard tokena ERC1400 za predstavljanje udjela u fondovima za nekretnine na Ethereum blockchainu. ERC1400 osigurava da administrator može kovati, prenositi i spaljivati ​​tokene, kao i vezati ih za pravne dokumente i ugovore.  

Prije implementacije, sve pametne ugovore razvijene za rješenje Mata Capital-a revidirao je ConsenSys Diligence, naš tim stručnjaka za blockchain sigurnost.

Podijelite stranicu predmetaSnimka tokeniziranih dionica nekretnina na platformi Codefi Assets.

Uključivanje investitora: Usklađenost s KYC-om i dopuštena lista

Platforma Codefi pojednostavljuje ulaganje investitora za Mata Capital omogućavajući potencijalnim investitorima stvaranje računa, popunjavanje obrasca za usklađenost s KYC / AML i prijenos svih potrebnih dokumenata. Prihvatljivi ulagači tada se stavljaju na bijelu listu kako bi njihova Ethereum adresa mogla dobiti dionice kupljene na platformi. Mata Capital do sada je ukrcao oko 80 profesionalnih investitora.

Radna površinaKYC postupak na platformi Codefi Assets.

Obrada transakcija 

Nakon potvrde plaćanja, Mata Capital koristi platformu Codefi za potpisivanje digitalnog certifikata svojim privatnim ključem i odobravanje prijenosa sigurnosnih tokena nekretnina investitorima. Ulagači tada dobivaju potvrdu o prodaji koja vodi do transakcije na Ethereum blockchainu.

Popis fondovaPraćenje statusa plaćanja na platformi Codefi Assets. ikona konsenzusa pleksusa okrugla Pogledajte naš webinar o budućnosti ulaganja u nekretnine na blockchainu. Gledati

 Što ovo znači za nekretnine

Projekt tokenizacije tvrtke Mata Capital signal je da su potrebne neke duboke promjene za sektor nekretnina, kako kratkoročne tako i dugoročne. Blockchain tehnologija ima očite prednosti za obradu informacija, ali njezina je posebna prednost prilika za stvaranje znatno pristupačnijih investicijskih proizvoda. Evo onoga što vidimo kao tri glavna trenda na koja treba obratiti pažnju dok se blockchain rješenja hvataju u nekretninama: 

  • Digitalno je neizbježno. U industriji nekretnina danas je upravljanje imovinom još uvijek zaglibljeno u papirnatim postupcima za provjeru valjanosti KYC-a i upravljanje registrima investitora. Platforme poput Codefi konačno stvaraju siguran, digitalni sloj za modernizaciju ovih industrijskih tijekova rada.
  • Dolaze transparentna sredstva. Ako je kriza hipotekarnih kredita iz 2008. godine bila studija slučaja neprozirne imovine, tada rješenje temeljeno na blockchainu Mata Capital postavlja novi standard za transparentnost imovine. Kako sve više aplikacija za blockchain nekretnina izlazi na tržište, ulagači će očekivati ​​transparentnost podataka o imovini kako bi informirali o svojim odlukama i analizi rizika. 
  • Ravnopravni uvjeti za ulaganje. U mnogim je zemljama pristup fondovima privatnog kapitala obično ograničen na akreditirane i institucionalne investitore, s minimalnim ulaganjima u rasponu od 100 000 do 250 000 USD. Štoviše, upravitelji imovinom snose troškove postavljanja koji se obično prenose na investitore u obliku naknada. Povoljno izdavanje tokena i obrada transakcija omogućit će upraviteljima imovine da ponude radikalno pristupačnije investicijske proizvode, što je dobitno za izdavače i investitore. 

Što je sljedeće

Mata Capital se sada koncentrira na stvaranje sekundarnog tržišta za tokenizirane dionice. Baptiste Saint-Martin objasnio je da oni aktivno razgovaraju sa svojim savjetnicima i nadgledaju regulatorna ažuriranja kako bi “bili sigurni da pružamo rješenje koje je usklađeno i dragocjeno za naše klijente.” Njihovo rješenje temeljeno na Ethereumu može olakšati prekograničnu raspodjelu financijske imovine, istodobno osiguravajući usklađenost s KYC-om. 

Matthieu Bouchaud, vođa proizvoda Codefi Assets, vjeruje da je inicijativa Mata Capital-a moćan dokaz o tome kako institucionalni igrači neprimjetno mogu usvojiti blockchain rješenja, kao i kako mali ulagači mogu lako kupiti složene financijske proizvode putem korisničke nadzorne ploče poput Codefi. Sveobuhvatna platforma Codefija, objašnjava Bouchaud, sada omogućuje “prelazak iz doba eksperimentiranja u doba industrijskog rasta”.

Zatražite demo platforme Codefi

Pogledajte platformu za izdavanje imovine Codefija na djelu. Zatražite demo

Asset ManagementCase StudyCodefiReal EstateNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajCjelovit vodič za Blockchain poslovne mrežeVodič

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mreže

Uvod u tokenizacijuWebinar

Uvod u tokenizaciju

Budućnost financija Digitalna imovina i DeFiWebinar

Budućnost financija: digitalna imovina i DeFi

Što je Enterprise EthereumWebinar

Što je Enterprise Ethereum?

Središnje banke i budućnost novcaBijeli papir

Središnje banke i budućnost novca

Komgo Blockchain za robne trgovinske financijeSlučaj Stud

Komgo: Blockchain za financiranje robne trgovine

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map