Iskoristite Blockchain kako biste premostili prazninu u digitalnom obrazovanju: Inovativno financiranje općina u vrijeme koronavirusa

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Sredstva HomeBlogCodefi

Iskoristite Blockchain kako biste premostili prazninu u digitalnom obrazovanju: Inovativno financiranje općina u vrijeme koronavirusa

napisao Alex Kostura, 1. svibnja 2020. Objavljeno 1. svibnja 2020

stabljika t4l 8211 PnSpCHYKsw neispljuskana

Pandemija koronavirusa promijenila je gotovo svaki aspekt našeg svakodnevnog života. Jedno od područja u kojem postoje i neposredni i dugoročni učinci u širokom spektru pitanja je obrazovanje. Ograničenja socijalnog udaljavanja odvela su učenike i učitelje iz učionica u dogledno vrijeme. Nažalost, mnogi naši školski sustavi i lokalne samouprave nisu bili spremni za ovaj prijelaz na 100% digitalno učenje.

Mnogi su učenici i učitelji bez osnovnog za internetsko učenje – kućno računalo koje može biti posvećeno vlastitoj upotrebi i pouzdan brzi internet. Prethodne studije upravo su se fokusirale na to postoji li „računalo“ ili „pristup internetu“, a ne je li to zapravo bila funkcija koja je postavljena za to dijete da digitalno uči na daljinu. Američke zajednice hitno moraju istražiti stvarne tehničke potrebe zajedno s inovativnim mehanizmima financiranja kako bi se sada riješile praznine i pripremila za budućnost u kojoj se više, ako ne i sve, učenja odvija na mreži.

Neočekivane potrebe zahtijevaju nova rješenja. Globalne institucije i korporacije jesu prihvaćajući blockchain tehnologiju za ažuriranje naslijeđenih procesa, promicanje transparentnosti i smanjenje troškova. U ConsenSysu imamo niz alata koje državne i lokalne samouprave mogu prihvatiti kako bi se odmah pozabavile tim izazovima

Digitalna podjela

Uz internetsko učenje, Digitalna podjela postaje gore. Kućanstva s nižim prihodima rjeđe posjeduju računalo kod kuće ili imaju pristup brzom internetu. Učenicima u ruralnim područjima posebno nedostaje širokopojasni pristup, a te razlike postaju veće za učenike manjina.

Resursi su rijetki, a trenutni programi samo djelomično zadovoljavaju potrebe naših učenika. Kada je New Bridges Elementary (PS532) u Brooklynu u New Yorku prošlog mjeseca započeo učenje na daljinu, mnogim je obiteljima nedostajala odgovarajuća tehnologija. Neprofitna organizacija The Friends of New Bridges pokrenula je hitnu internetsku inicijativu za prikupljanje sredstava. U pismo donatorima, izjavili su, “dok su DOE (Odjel za obrazovanje), grad i telekomunikacijske tvrtke poduzeli neke mjere kako bi povezali studente, postoje obitelji koje iz različitih razloga nisu mogle pristupiti toj podršci.”

Situacija moje sestre predstavlja uobičajeni skup problema. Učiteljica je u osnovnoj školi u Virginiji, a dio svoje provjere stimulacije američke savezne vlade planira iskoristiti za kupnju novog kućnog prijenosnog računala, među dugačkim popisom drugih prioriteta za svoju obitelj. Njena škola nudila je ograničeni broj prijenosnih računala učiteljima koji nisu imali kućno računalo. Budući da je ima kod kuće, nije se kvalificirala. Međutim, ona taj laptop dijeli sa svojim 6-godišnjim sinom, koji sada mnoge svoje školske zadatke izvršava na mreži. Njegova škola nudila je uređaje samo djeci 3., 4. i 5. razreda. Između podučavanja svojih učenika na mreži, omogućavanja školovanja sinu i zabave njezine dvije godine, ona jednostavno nije opremljena!

Pojedinačni učitelji u SAD-u potrošiti prosječno 459 USD svake godine na školskom priboru. I 90% tih učitelja neće dobiti naknadu. Sada će učitelji vjerojatno trošiti dodatni novac na hardver i softver koji su potrebni za obavljanje njihovih poslova i za služenje njihovim učenicima. Oni će također trebati dodatno vrijeme i resurse da nauče kako procijeniti i koristiti mrežne besplatne resurse kao što su Khan akademija. Mnoge tehnološke tvrtke također su nudile besplatne resurse, kao što su Microsoft se pridružio globalnoj obrazovnoj koaliciji COVID-19 od UNESCO-a ponuditi pristup alatima koji pomažu učenicima i nastavnicima da nastave svoje učenje i predavanje kroz pandemiju. Ali opet, učitelji i zajednice moraju znati gdje pristupiti resursima, kako pristupiti i kako procijeniti je li to prava stvar za određene potrebe učenika.


Osim ovih lako prepoznatljivih, neposrednih potreba, postoji niz drugih nadogradnji našeg obrazovnog sustava koje će zahtijevati usmjerenu pažnju i inovativno financiranje. Tom Hay direktor je ConsenSys akademije i odgojitelj koji je velik dio svoje karijere proveo podržavajući digitalnu transformaciju obrazovanja. Utvrdio je dodatne potrebe koje su bile jednako hitne i zahtijevale bi značajna financijska ulaganja:

  • Alternativni ili dopunski digitalni alati za učenike s različitim sposobnostima

  • Digitalna pismenost i računalno osposobljavanje učitelja za učinkovitiju upotrebu alata

  • Nadogradnja sustava i procesa za mrežno učenje (pohađanje, ocjene itd.)

  • Planiranje financijske pomoći tijekom produljene gospodarske recesije

Jasno je da su se svakodnevni heroji pojačali u neposrednom odgovoru. Radnici državne i lokalne uprave i ugovarači usluga nesumnjivo su među tim herojima, radeći prekovremeno kako bi održali vitalne službe građana. Ali, trenutni jaz u financiranju obrazovnih potreba zahtijevat će državu i lokalne vlasti i njihove financijske savjetnike da postanu kreativni.

john-schnobrich-2FPjlAyMQTA-unsplash.jpg

Ažuriranje klasike za angažman u zajednici

Jedno od mogućih rješenja je pogledati tradicionalni alat za financiranje na novi način. Više od 200 godina izdavale su lokalne samouprave općinske obveznice za prikupljanje sredstava za kritičnu infrastrukturu zajednice, a škole nisu iznimka. Doista, mnogi školski okruzi mogu samostalno izdavati komunalne obveznice, a samostalno ili putem svoje općine financirali su transformacijske projekte i programe u SAD-u izdavanjem obveznica, pružajući mogućnosti ulaganja vođene zajednicom.

U svojoj više od 200 godina povijesti općinska obveznica nije doživjela puno inovacija. Međutim, neki lokaliteti uspješno eksperimentiraju s mini-općinskim obveznicama, ili „mini munisima“, koji su obično manji u ukupnom iznosu u dolarima (<10-15 milijuna USD) i pomoću nove tehnologije mogu se prodati u apoenima većim od 100 USD, tako da ih mogu priuštiti lokalni ulagači. Tradicionalno, obveznice se prodaju u apoenima od 100 000 američkih dolara, pa čak i mini-muni programi tradicionalno koriste apoene od 5000 američkih dolara, što ih stavlja izvan dosega mnogih pojedinačnih ulagača. Grad Denver razvio je uspješan program mini-obveznica s dokazanom popularnošću među lokalnim investitorima. Izdanje od 12 milijuna američkih dolara rasprodano je stanovnicima Denvera za manje od 20 minuta.

Niz mini-obveznica namijenjenih manjem diskretnom financiranju projekata i usmjeren na lokalne ulagače mogao bi biti idealan za gradove i države koje žele prikupiti novac za poboljšanje digitalnog obrazovanja u svojim zajednicama. Međutim, naslijeđena struktura tržišta znači troškovi ovih manjih izdanja zapravo su veći od onih većih od 10 milijuna dolara. Uz to, administrativni troškovi povezani s vođenjem programa mini-obveznica sa stotinama pojedinačnih investitora mogu biti preveliki za gradsko osoblje.

Da bismo riješili ove probleme, preporučujemo digitalni preobrazbu komunalne obveznice. Predstavljamo digitalnu komunalnu obveznicu – obveznicu koja se izdaje i kojom se upravlja na digitalnoj platformi podržanoj blockchain tehnologijom.

Predstavljamo digitalne općinske obveznice

Jedna od velikih blagodati trenutne vrhunske tehnologije blockchain-a je sposobnost pokretanja programabilnih digitalnih sredstava u formatu koji je intuitivan i jednostavan za upotrebu i za investitora i za izdavatelja. Korištenjem pametnih ugovora – automatiziranim poslovnim pravilima za radnje poput izdavanja, otkrivanja investitora i raspodjele plaćanja može se upravljati s jedne nadzorne ploče. I temeljna je uloga blockchaina omogućiti evidenciju vlasništva i transakcija u stvarnom vremenu koja se može revidirati i kriptografski osigurati, ali u sve svrhe i svrhe iz korisničke perspektive koja je jednostavno “ispod haube” što čini svoje.

ConsenSys je izgradio platformu Codefi Assets kako bi donio ove vrlo dobrobiti za komunalne obveznice i pružio prilagođeni pristup spreman za upotrebu s polica. Digitalna platforma pojednostavljuje cjelokupni postupak izdavanja obveznica i upravljanja životnim ciklusom, čineći ga dostupnijim i učinkovitijim postupkom za državne i lokalne vlasti. Ali također u ovo izazovno vrijeme, cijelo se izdanje može oglašavati na mreži, prodavati i izdavati putem internetskog portala bez potrebe za fizičkim papirima ili osobnim transakcijama. U vrijeme kada znamo da Covid19 preživljava na papiru do 24 sata, a pitanja o imunitetu ima na pretek, digitalna platforma nije samo pitanje učinkovitosti, već i javnozdravstvena.

S Codefi Assets, gradovi i države imaju novu fleksibilnost u izdavanju obveznica za manje iznose za financiranje određenih obrazovnih programa i projekata. To mogu učiniti puno brže od stavljanja na tržište od tradicionalnih obveznica i na način koji putem digitalne platforme sigurno dolazi do ljudi u njihovim domovima.

Uz to, platforma izdavaču omogućuje odabir da ograniči marketing na lokalne investitore (na primjer poštanski broj) gdje je ulaganje vjerojatno puno značajnije. Zamislite da građanima pružite priliku da izravno ulažu u nova prijenosna računala za svakog učenika u njihovoj zajednici. Budući da je riječ o obveznici, a ne samo o donaciji, ovi će lokalni ulagači tijekom određenog razdoblja vidjeti i povrat te investicije.

Izdavatelj ili njegov ovlašteni predstavnik također imaju pristup nadzornoj ploči koja im omogućuje pregled profila njihovih ulagača, slanje komunikacija, pa čak i raspodjelu plaćanja kupona. To otvara nove mogućnosti za građanski angažman u budućnosti.

Alati su tu. Sredstvo za financiranje klasika je koja se uspješno koristi više od 200 godina. A platforma Codefi Assets uspješno je postavljena za digitalizaciju i optimizaciju transakcija na tržištu kapitala.

Ohrabrujuća vijest je da gradovi vole Berkeley, CA i Denver, CO istraživali su mogućnosti blockchaina prije trenutne krize. U svjetlu novih i hitnih prioriteta za financiranje obrazovanja, državne i lokalne vlasti širom SAD-a trebale bi razmotriti digitalne općinske obveznice s platformama spremnim za upotrebu poput Codefi Assets.

Napisao Alex Kostura

Da biste saznali više o digitalnim komunalnim obveznicama ili zakazali demonstraciju Codefi imovina, molim vas posegnite: ovdje.

Industry InsightNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map