Godina u pregledu: istaknuti podaci kvoruma ConsenSys

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

HomeBlogQuorum

Godina u pregledu: istaknuti podaci kvoruma ConsenSys

od ConsenSys, 17. prosinca 2020. Objavljeno 17. prosinca 2020

Snimka zaslona 2020. 12. 16 u 15:00

Ažuriranja, promjene i poboljšanja Hyperledger Besu i GoQuorum u 2020.

Sigurno je reći da je ova godina bila sve samo ne normalna. Srećom, rad tima ConsenSys Quorum bio je izuzetan, čak i s izazovima 2020. Danas ističemo naša postignuća u protekloj godini. 

Snimka zaslona 2020. 12. 16 u 15:00Stog ConsenSys Quorum – prosinac 2020

Stog ConsenSys Quorum krajnjem korisniku daje niz korisnih značajki, uključujući 

  • čvor dopuštanje popisa 
  • dopuštanje popisa računa
  • API-ji za odobrenje
  • privatne transakcije
  • fleksibilne grupe za privatnost
  • praćenje
  • streaming događaja
  • dodataka i API-ja dodataka

Kako smo došli do ove točke? Tijekom 2020. lansirali smo nove proizvode, povećali zajednicu i pridonijeli vodstvu u razmišljanju u poslovnom blockchain prostoru. Ovdje su najvažnije prekretnice u godini i kako poboljšavaju iskustvo naših korisnika.

Snimak zaslona 2020. 12. 16 u 16.27 55

Veljače 2020

Dodatak GoQuorum Remix omogućuje korisničko sučelje privatne transakcije unutar Remixa

Remix je razvojno okruženje u pregledniku za izgradnju pametnih ugovora. Pomoću dodatka Remix GoQuorum možete sastaviti pametne ugovore s više prilagodbi, kao što je `privateFor` prikaz vaših čvorova. Dodatak dodaje eksplicitni potvrdni okvir privatne transakcije za čišćenje korisničkog sučelja i podudaranje s različitim mogućim privatnim stanjima.

Želite to isprobati? Idite na Remix i aktivirajte dodatak “Quorum Network” s popisa dodataka.

Pogledajte cjelokupne napomene o izdanju ovdje.

Hackathon timovi Build na GoQuorumu u ETHDenveru! 

Dopuštena e-pošta na Ethereumu, siguran lanac medicinske opskrbe i platforma za privatno sponzorstvo istraživačkog novinarstva – sve izgrađeno na GoQuorumu. 

Ožujka 2020 

Hyperledger Besu dobiva “aktivan status”, signalizirajući programerima i suradnicima kvalitetu projekta i zajednice.

U ožujku 2020, Tehnički upravni odbor Hyperledgera izglasao je odobravanje aktivnog statusa Hyperledger Besu, čineći Besu petim projektom koji je postigao ovu prekretnicu. Aktivni status znači da Besu ispunjava sve Kriteriji za izlaz iz inkubacije, uključujući pravne zahtjeve, visokokvalitetnu dokumentaciju, dosljednu uporabu alata i raznolikost zahtjeva zajednice. Svaki od ovih zahtjeva pokazuje da je projekt siguran, gostoljubiv i živopisan prostor za pridruživanje i doprinos članova zajednice. 

GoQuorum v2.5.0 Dodana je podrška za dodatak

Ovo ažuriranje omogućilo je zajednici da poboljša klijent GoQuorum vlastitim inovativnim implementacijama podržanih komponenti koje se mogu priključiti. Ovo je odvojilo nove značajke GoQuorum-a specifične za core geth. Jezgroviti razvojni timovi imaju pojednostavljeni postupak spajanja promjena u odnosu na core-geth, omogućujući im da provode više vremena gradeći značajke koje su im potrebne.

Dokumente pogledajte ovdje.

Cakeshop v0.11.0 uvodi zaslon Node Manager, poboljšanja privatnosti i poboljšanja korisničkog sučelja.

Poboljšanja su uključivala karticu Node Manager, widget za pozivanje metoda s kartice Contracts, bolje korisničko sučelje za unaprijed popunjavanje javnih ključeva iz Tessare i povećanu privatnost.

Pogledajte cjelokupne napomene o izdanju ovdje.

Travnja 2020

Čarobnjak za kvorum Objavljeno: Alat naredbenog retka koji korisnicima omogućuje postavljanje razvojne GoQuorum mreže na svom lokalnom računalu za manje od 2 minute.

Pomoću Quorum Wizarda programeri mogu generirati lokalnu GoQuorum mrežu koja će se pokretati s docker-compose ili bash skriptama. Stvorite jednostavnu mrežu u kojoj odabirete broj čvorova, koji način konsenzusa i koje komponente želite uključiti (GoQuorum, Tessera, Cakeshop). Jednom kada pokrenete odabranu implementaciju, generirat ćete potpuno prilagođenu mrežu s generiranim ključevima, prilagođenim priključcima i još mnogo toga.

Pogledajte dokumente ovdje.

Objavljen je Hyperledger Besu Fast Sync, brža metoda za pridruživanje čvora glavnoj mreži

Brza sinkronizacija omogućuje vašem Hyperledger Besu klijentu sinkronizaciju s mrežom Ethereum bez potrebe za potpunom sinkronizacijom. Brza sinkronizacija omogućuje korisniku da se poveže s mrežom bez potrebe za potpunom sinkronizacijom, a kasnije korisnik još uvijek može potvrditi stanje svijeta. Brza sinkronizacija funkcionira na samo hostiranom čvoru ili bilo kojem pružatelju usluga u oblaku koji hostira vaš čvor.

Hyperledger Besu 1.4 predstavlja poboljšanja u arhitekturi, privatnosti i prilagodbi 

Uvođenje višestanarsko stanovništvo omogućuje više sudionika u privatnoj mreži da koriste isti Besu ili Orion čvor. To omogućuje organizaciji da optimizira infrastrukturne resurse prilikom postavljanja privatne mreže. Grupe za privatnost omogućiti čvorovima koji izvode Hyperledger Besu klijente s pridruženim Orionovim čvorom međusobno slanje privatnih transakcija uz održavanje veze s mrežom Ethereum (ili bilo kojom javnom mrežom s mehanizmom ne-konačnog konsenzusa). Podrška sigurnosti transportnog sloja (TLS) pruža sigurnu komunikaciju klijenta i poslužitelja, omogućujući TLS između Besu, Orion, EthSigner i raspoređenih dApps. The API dodataka daje korisnicima mogućnost proširenja Besu izlaganjem podataka i usluga krajnjem korisniku, a može se koristiti za izgradnju integracija s aplikacijama trećih strana.

Svibnja 2020

GoQuorum v2.6.0 donosi optimizaciju izvedbe uzoraka pristupa računima i pohrani kroz pristup blokovima, EVM optimizaciju opcodea i optimizaciju procesa sinkronizacije

Također smo dodali optimizaciju spremišta transakcija za bolji protok i pokrenuli mogućnosti izvornog GraphQL upita za fleksibilno postavljanje upita.

Objavljen je i Qubernetes v0.1.1, koji je dodao mogućnost generiranja ulaznih resursa K8s, generiranje mrežne politike, neobavezne bilješke & od klase skladištenja do PVC-a, što čini reporte dockera opcionalno konfigurabilnim.

Pogledajte cjelokupne napomene o izdanju ovdje (GoQuorum v2.6.0) i ovdje (Qubernetes v.0.1.1)

Lipnja 2020

ConsenSys pokrenuo Partnerski program ConsenSys, Hyperledger Besu i Orion su u ponudi proizvoda spremnih za partnere. 

Partnerski program omogućava sistemskim integratorima, konzultantskim tvrtkama i neovisnim dobavljačima softvera da koriste Hyperledger Besu i Orion (a sada i čitav niz ConsenSys Quorum) davanjem pristupa za testiranje i korištenje naših proizvoda za njihova rješenja..

Qubernetes v0.1.2 i Quorum Wizard v1.1.0 pružaju GoQuorum 2.6.0 podršku i povećavaju brzinu i jednostavnost instalacije i primjene.

Pogledajte bilješke punog izdanja ovdje (Qubernetes v0.1.2) i ovdje (Čarobnjak za kvorum v1.1.0)

Srpnja 2020

GoQuorum v2.7.0 omogućuje dodavanje novih članova u privatne pametne ugovore i značajke upravljanja računima, a Tessera v.10.6 uvodi poboljšanja u evidentiranje

Dodali smo podršku za dodavanje novih članova u privatne pametne ugovore, upravljanje računima putem HashiCorp Vault-a i JSON RPC API Oauth / autorizaciju. Upravljanje računom i API Oauth / authz funkcioniraju putem vanjskih dodataka koje smo također otvorili s odgovarajućim SDK-ovima.

Značajke Tessere, uključujući način “bootstrap”, podržavaju CUSTOM tip enkriptora s Unboundovim UKC-om kao pilot implementacijom i drugim manjim popravcima. To omogućuje poboljšanja evidentiranja, prepoznaje localhost vršnjake s IP-om ili imenom hosta prilikom ažuriranja partyinfo-a, omogućava da se ne navede nijedan Q2T poslužitelj koji podržava postavljanje čvora bootstrap i još mnogo toga. 

Pogledajte cijelo izdanje ovdje (za GoQuorom v2.7) i ovdje (za Tessera v10.6)

Quorum Wizard v1.2.0 podržava implementacije za lokalnu Qubernetes mrežu kvoruma

Pogledajte bilješke punog izdanja ovdje.

Kolovoza 2020

Izdanje Hyperledger Besu 1.5 uvodi poboljšanja performansi koja povećavaju transakcije u sekundi (TPS)

Tim Hyperledger Besu najavio poboljšanja performansi na mnogim frontovima, uključujući dodavanje podrške za matične knjižnice šifriranja za podešavanje EVM izvršnog koda, eksperimentiranje s različitim JVM-ovima i izgradnju robusnije infrastrukture za usporedbu. To je rezultiralo poboljšanjima izvedbe tijekom vremena sinkronizacije, transakcija u sekundi i zahtjeva u sekundi.

ConsenSys stječe kvorum

JP Morgan i ConsenSys najavili su da će projekt otvorenog koda Quorum nabaviti i njime upravljati ConsenSys kao dio strateškog ulaganja JPM-a. Cijelo priopćenje za tisak možete pročitati ovdje i pogledati Webinar “Predstavljamo ConsenSys Quorum”. Ponuda protokola otvorenog koda ConsenSys preimenovana je u ConsenSys Quorum. ConsenSys Quorum sastoji se od četiri sloja baze otvorenog koda: klijentskog softvera, upravljanja privatnim transakcijama, vanjskog potpisivanja transakcija i dodatnog alata.

Povrh sloja otvorenog koda, programeri i tvrtke mogu također implementirati niz značajki proizvoda institucionalne razine putem Codefija, koji je razvio ConsenSys kako bi omogućio tokenizaciju i upravljanje imovinom, plaćanja, upravljanje dokumentima, optimizaciju tijeka rada, usklađenost s rizicima i još mnogo toga..

ConsenSys Quorum Quickstart poboljšava iskustvo programera

Idite na Stranica za programere i kliknite gumb “Započni” da biste vidjeli naredbu npx za instalaciju ConsenSys Quoruma, zajedno sa sistemskim zahtjevima, vezama na dokumentaciju i kontakt podacima za ConsenSys Quorum.

Početak rada s webinarom kvoruma (demonstrira Quickstart)

Započnite odmah s kvorumom

Praćenje poboljšanja s izdanjem Qubernetes v0.1.3 i Quorum Wizard v1.2.2  

Cakeshop se može postaviti na Qubernetes s Kubernetesom. Pored toga, sada se može omogućiti prikupljanje metričkih podataka o metohu geta / kvoruma, a postoji i docker-compose nadzorna ploča grafana koji se po želji mogu rasporediti za nadzor.

Uveden čarobnjak za kvorum Splunk s kvorumom, za praćenje lančane analitike, kao neobavezni alat treće strane. 

Pogledajte cjelokupne napomene o izdanju ovdje (Qubernetes v0.1.3) i ovdje (Čarobnjak za kvorum v1.2.2)

Listopada 2020

Kvorum ConsenSys premješten je u verzije kalendara 

Svi projekti ConsenSys Quoruma, uključujući GoQuorum, Hyperledger Besu, Orion, Tessera i EthSigner odmaknuli su se od izvorne sheme verzija kako bi slijedili izradu kalendara (CalVer). Tim je odlučio prijeći na CalVer kako bi korisnicima olakšao prepoznavanje najnovijih glavnih izdanja i utvrdio koje su verzije komponenata Quorum snopa međusobno opsežno testirane. 

GoQuorum v20.10.0, Tessera v1.0.0 i v20.10.0 uvode poboljšanja privatnosti

Uveli smo novi parametar `privacyFlag` u API-je` sendTransaction` omogućujući nam da definiramo način izvršavanja privatne transakcije. 

Pogledajte bilješke o izdanju ovdje (GoQuorum v.20.10.0)

Tessera sada podržava poboljšanja privatnosti, npr. zaštita druge ugovorne strane i privatna državna provjera valjanosti. Ta poboljšanja uključuju i poboljšanu izvedbu peer-to-peer transakcija `push` paralelizacijom i drugim manjim popravcima. Napravljena su i poboljšanja privatnosti tvrtke Tessera za podršku privatne državne provjere (PSV) ovdje.

Pogledajte bilješke o izdanju ovdje (Tessera v1.0.0) i ovdje (Tessera v20.10.0)

Qubernetes v0.2.0 dodan alat za naredbene retke 

Dodan alat naredbenog retka za inicijalizaciju, izmjenu i u interakciji s mrežom.

Dostupni binarni fajlovi priloženi uz izdanje: mac, linux. Pogledajte bilješke o izdanju ovdje.

Profil kvoruma i izvještavanje o kvorumu

Profiliranje kvoruma skup je alata izgrađen u svrhu provođenja testova otpornosti na mreže koji rade na Quorumu i praćenja TPS-a i ostalih parametara mjerenja na razini mreže. 

Izvještavanje o kvorumu kao alat koji indeksira blokove i transakcije u GoQuorum mreži i generira izvješća koja korisnicima pružaju uvid u ono što se događa s njihovim ugovorima. 

Pročitajte dokumente ovdje (Profil kvoruma) i ovdje (Izvještavanje o kvorumu)

Studenog 2020

Prvo izdanje ConsenSys Quoruma omogućuje bržu instalaciju

Ovi paketi uključuju binarne datoteke za projekte, tako da programeri mogu zajedno vrtjeti projekte i početi brže graditi svoje aplikacije. Ovo se dodaje Quickstartu

GoQuorum Wizard 1.3.0 (najnoviji) dodaje podršku za Quorum / Tessera 20.10.0

Dodali smo podršku za GoQuorum / Tessera 20.10.0, koja omogućava poboljšane značajke privatnosti prilikom upotrebe GoQuorum 20.10.0+, a dodajemo i GoQuorum Reporting Tool (Beta) neobaveznim alatima za postavljanje zajedno s mrežom.

Pogledajte cjelovite napomene o izdanju i upute za ažuriranje ovdje.

Prosinac 2020 – 2021+

Podrška za kvorum ConsenSys dostupna pojedincima i poduzećima

Obrazac za kontakt za podršku i web stranica ConsenSys Quorum Enterprise izmijenjeni su kako bi kontaktirali tim za pretplate na podršku.

Zatražite podršku odmah

Stalni rad na prijedlogu za poboljšanje Ethereuma (EIP) 1559, ažuriranje monetarne politike Ethereuma koje poboljšava predvidljivost cijena plina

Iako ova značajka nije potpuna, potrošili smo puno vremena radeći na njoj pripremajući se za EIP-1559. Ažuriranja su uključena u ConsenSys Quorum Release 20.10.0 i Besu 1.5 Izdanje. Pročitajte pregled EIP-1559 i izvještaj zajednice za EIP-1559

Ovo je bila divlja vožnja za sve nas. Uz sve važne poslove obavljene 2020. godine, tim ConsenSys Quoruma više je nego spreman za ono što slijedi u prvom tromjesečju 2021. Kako vidimo veću interoperabilnost, opsežnu inženjersku podršku i razvoj ekosustava kroz napore zajednice – uzbuđeni smo što ćemo donijeti Enterprise Ethereum za više primjera u industriji. 

Ako želite pratiti najnovije vijesti, pridružite nam se ovdje: 

Nesloga

Zatišje (Specifično za GoQuorum)

RocketChat (Specifično za Besu)

Cvrkut

Linkedin

Enterprise EthereumNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map