Država stabilnih kovanica 2019

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

HomeBlogVijesti

Država stabilnih kovanica 2019

S više od 200 stabilnih kovanica koje možete izabrati, ovdje je sve što trebate znati o jednom od najaktivnijih sektora u blockchain techbyu ConsenSys 16. kolovoza 2019. Objavljeno 16. kolovoza 2019.

stabilne kovanice

2019. godina pokazala se velikom godinom za razvoj stabilnih kovanica i decentraliziranih financija, posebno u pogledu projekata izgrađenih na Ethereum blockchainu. Izvrsno i temeljito izvješće autora Blockdata, nadovezujući se na nedavni rad Blockchain.com, Stable Report i ConsenSys, započeo je veliko istraživanje trenutnog ekosustava stabilnih kovanica i otkrio bogatstvo izvanrednih uvida.

Neke značajke: Prvo, od početka 2017. najavljeno je preko 200 projekata, ali tek 30% tek treba biti javno pokrenuto, s 66 javnih i aktivnih kovanica u opticaju u vrijeme pisanja ovog članka. Izvještaj je nastavio da će 2019./2010. Vjerojatno biti najveći godišnji iznos u odnosu na stabilne kovanice koji će biti aktivni.

Od stabilnih kovanica koje su lansirane, 50% svih aktivnih stabilkoina razvijeno je na mreži Ethereum. Nadalje, najaktivniji su stabilcoinci podržani u USD poput Tether, USDCoin Coinbase i Gemini Dollar Gemini, dok oni s zlatom najvjerojatnije neće uspjeti. Od svih postojanih kovanica, Tether je prikupio najviše sredstava, s preko milijardu dolara prikupljenih putem IEO-a ove godine.

Stablecoin 101

Za početak, evo nekoliko osnovnih podataka o stabilnim kovanicama kako je navedeno u izvornom stanju stabilnih kovanica ConsenSys (napisao Nathan Sexer).

Stablecoins su kripto imovina koja održava stabilnu vrijednost u odnosu na ciljanu cijenu (npr. USD). Stablecoins su dizajnirani za bilo koju (decentraliziranu) aplikaciju koja zahtijeva nizak prag volatilnosti da bi bila održiva na blockchainu.

Hlapljivost sprječava široko prihvaćanje kriptovaluta kao zalihe vrijednosti. Budući da su izloženi velikim kolebanjima, oni ne predstavljaju odgovarajuće sredstvo razmjene niti obračunsku jedinicu. Zapravo, nijedno poduzeće nikada neće prihvatiti digitalnu valutu kad njihova vrijednost može drastično pasti dan poslije.

Volatilnost također otežava bilo kome da prihvati valutu kao “jedinicu”, jer ne postoji zajedničko prihvaćanje koliko ona može vrijediti ili će vrijediti. Mjerna jedinica bi po definiciji trebala ostati stabilna. Tako nestabilnost pretvara ono što je trebalo biti kriptovalute u spekulativnu kripto-imovinu. S manje volatilnosti, kripto-imovina je možda već dosegla mnogo širu publiku.

Hlapljivost ima nekoliko uzroka, uključujući:

 • neprestano mijenjajući percepciju javnosti
 • Tržišta u nastajanju
 • statične monetarne politike
 • neuređena tržišta

Slučajevi upotrebe Stablecoina

Primjeri aplikacija u kojima se mora smanjiti volatilnost:

 1. Doznaka za pokrivanje cjenovnih delta tijekom obrade plaćanja
 2. Trgovina & Plaćanja, za bilo koju tvrtku koja prihvaća svakodnevna plaćanja, fiat ili kripto, izbjegavajući nestabilnost
 3. Plaće & Najamnine ili bilo koje drugo ponavljanje plaćanja
 4. Kreditiranje & Tržišta predviđanja (dugoročna izdavanja)
 5. Trgovanje & Upravljanje imovinom. U ovom su slučaju potrebni stabilkovanci jer oni:

  • Omogućite denominaciju trgovinskih parova u američkim dolarima umjesto u bitcoinima ili eterima

  • Omogućiti izloženost fiat-stopama (osim ETH ili BTC)

  • Omogućite lakšu vidljivost i usvajanje jednostavnim prikazom fluktuacija fiat-a

  • Omogućiti mogućnosti arbitraže

 6. Pohranjivanje vrijednosti, za dugoročnu zaštitu: npr. rudari za pokrivanje tekućih troškova osiguravajući stabilan prihod

Drugim riječima, svatko tko želi imati koristi od prednosti blockchain tehnologije (transparentnost, sigurnost, nepromjenjivost …) bez gubitka jamstava (npr. Povjerenja i stabilnosti) koje pružaju fiat valute treba stabilnu kriptovalutu.

Vrste stabilnih novca

Postoje tri glavne kategorije stabilnih kovanica – sve vrlo dobro detaljno opisane u prethodno spomenutim pregledima, koje ćemo koristiti za kategorizaciju u mapiranju koje slijedi:

stanje stabilnih kovanica 01Haseeb Qureshi, “Stablecoins: dizajn cjenovno stabilne kriptovalute”

Fiat s kolateralom

IOU „Centralizirani“ stabilni kovanci / potpomognuti fiat valutama ili robama s kolateralom. Primjeri toga uključuju Tether, USD Coin, Gemini i Digix.

Kripto-kolateralizirani

IOU „Decentralizirani“ stabilni kovanci / potpomognuti kripto i / ili višestrukim sredstvima, uz kolateralnu potporu. Primjeri ove vrste stablecoina uključuju MakerDAO, Steem i Alchemint.

Nekolateralizirano

Dionice Seigniorage / Decentralizirana banka / Algoritamski mehanizmi stabilizacije. Primjeri ove vrste stablecoina uključuju Terra, Ampleforth i Element Zero

Najpopularniji blockchain za stabilne kovanice

Ethereum je jasni vođa stablecoina s 33 stablecoin razvijena povrh protokola. Bitshares dolazi na drugo mjesto s 8 stablecoina, a Stellar zaokružuje paket na trećem mjestu sa 6 stablecoin-a. Dominacija Ethereuma posljedica je brojnih razloga. Prvo, Ethereum je imao koristi od prednosti prvog pokretača, a rani projekti poput MakerDAO odlučili su izdati dai na vrhu Ethereuma. Drugo, stabilan novac na Ethereumu koristi robusna postojeća infrastruktura i jednostavnost upotrebe ERC20 token standarda.

Na primjer, već postoji kompatibilnost s novčanicima, razmjenama i alatima za analizu poput Alethio, Etherscan, MyCrypto i još više. Kada se novi stabilkoinci namjeravaju brzo širiti i rasti, lakše je to učiniti na Ethereumu, za razliku od ostalih blockchaina. Poduzetničke verzije Ethereuma, poput Quoruma koji koristi JP Morgan, dalje su razvijale Ethereum kao glavnog kandidata za izdavanje stabilcoina.

stanje stabilnih kovanica 02Putem BlockData

Stablecoin financiranje

stanje stabilnih kovanica 04Putem BlockData

Početne ponude za razmjenu bile su u trendu 2019. godine kao novi način prikupljanja kapitala u kripto industriji. Važno je napomenuti da je Tether završio IEO prikupivši više od milijardu dolara. Iako je Tether zasjenio velik dio svoje konkurencije u smislu prikupljanja sredstava, drugi vodeći projekti stabilnih kovanica i tvrtke ipak su prikupili preko 500 milijuna dolara kapitala tijekom posljednje dvije godine. Na primjer, Coinbaseov USD Coin prikupio je preko 200 milijuna USD kroz tri kruga financiranja.stanje stabilnih kovanica 03

Venture kapitalisti shvaćaju da bi, ako stablecoin uspije, mogao generirati impresivnu dobit. Vrhunske tvrtke, poput Digital Currency Group, Blockchain Capital i Andreessen Horowitz, jako su investirale u kripto, posebno u stabilne kovanice. Zapravo gotovo polovica svih aktivnih stabilnih kovanica ima potporu pothvata.

Količina stabilnih novca brzo je rasla tijekom posljednje dvije godine. Dakle, dok pionirski stabilni novci, poput Tether, TrustToken i Dai, još uvijek imaju pretežnu količinu tržišnog udjela, ali konkurencija se brzo približava. Svakako neće svi ovi projekti uspjeti, ali drastičan porast stabilnokovaca u posljednje dvije godine jasno pokazuje da mnogi pojedinci, poduzetnici i tvrtke vjeruju da će stabilkovanci imati velik utjecaj na svijet.

stanje stabilnih kovanica 05Putem BlockData

Ispod je neiscrpan popis stabilnih kovanih novca koji su trenutno aktivni ili su u proizvodnji:

IOU centralizirani, kolateralni stabilni novac

Potkrijepljene fiat (ili tradicionalnom imovinom) rezervama

USDCoin: Coinbaseova valuta vezana uz dolar.

Blizanci Dolar: Stabilnicoin vezan za američku valutu iza kojeg stoji razmjena Blizanaca.

Lanac: Stabilni tokeni podržani u USD (USDT) izgrađen na Omniju, vodećem na tržištu.

TrueUSD (po TrustToken tim): Stabilna kripto valuta podržana u USD (TUSD) usredotočujući se na transparentnost, izgrađenu na Ethereumu.

Digix zlatni tokeni: Zlatno stabilni tokeni (DGX). 1DGX = 1 gram zlata u singapurskom trezoru.

EURS (autor Stasis): EIP-20, stabilni token uz kolateral, potpomognut EUR-om, s streamovima provjere, podržanih od STASIS-a.

Globcoin.io: Stablecoins (GLX) vezani za košaricu fiat valuta koje su držane u pritvoru.

PAX: Stabilnicoin vezan za američku valutu iza kojeg stoji Paxos Standard.

Monerium: Monerium sa sjedištem u Reykjaviku odobren je od strane Financijskog nadzornog tijela Islanda, a potpomognut košaricom financijskih instrumenata.

StrongholdUSD: Financijski servisi Stronghold privezali stabilcoin u USD.

Džibrel (od Jibrel Network): Stablecoins (jUSD, jEUR …) potpomognuti širokim rasponom imovine, izgrađenih na Ethereum blockchainu.

PHI (dfinity-network): IOU stablecoins (PHI) potpomognuti kolateralima koji se održavaju algoritamski.

Saga: Kriptovaluta zaštićena imovinom (SGA) koja se održava s rezervom u reguliranoj bankarskoj instituciji, stabilnom u odnosu na SDR (košarica valuta).

PHP Bitspark: Stabilnicoin razmjene Bitspark, vezan za filipinski pezo.

GBT: Konjušnica sa zlatnom podlogom tvrtke Hellogold

Vaga: Izradio Facebook i trebao bi se predstaviti 2020. godine, potpomognut ‘košaricom financijske imovine’.

Stabilno: Stabilni novac s rezervom (StableUSD) s opskrbom prilagođenom putem operacija na otvorenom tržištu.

Izvorni žetoni eToro: Burza sa sjedištem u Gibraltaru pokrenula je niz stabilnih kovanica vezanih uz globalne valute, uključujući eToro rublju (RUBX) i eToro juan (CNYX)

THBEX: Uveo ga je Everex, THBEX je stabilnicoin vezan za tajlandski Bhat

Utvrda USD (autor Stronghold & IBM): žeton USD potpomognut višestrukim fiat valutama na temelju Stellar mreže, zajamčena od Federalne korporacije za osiguranje depozita.

USD novčić (Circle & CENTAR): Fiat tokeni (USDC) za kripto plaćanje i trgovanje (pomoću CENTAR, okvir za projekt stabilnih kovanica koji uključuje stvarne rezerve imovine, izdali su ga članovi mreže CENTER, a revidirao CENTAR).

X8 valuta: Stabilna kriptovaluta (X8X) potpomognuta košaricom fiat valuta i fizičkom rezervom zlata.

“Poludecentralizirani”, stabilitetni kolaterali s potporom

Poduprt kripto-imovinom.

Bitshares: Stabilna kripto valuta (Smarctoins: BitUSD, BitCNY) s vrijednošću poduprtom višestrukom imovinom (uključujući kripto) korištenjem izvedenih instrumenata.

Havven.io: Stablecoins (nUSD) potpomognuti naknadama, raspoređenim fondom kolaterala i mehanizmima izdavanja).

IzrađivačDAO: Decentralizirani sustav koji izdaje stabilan novac (DAI), stabilan u odnosu na ETH i poduprt višestrukom imovinom (za sada samo ETH, ali cilj je otvoriti verziju s više kolaterala). Održavaju vlasnici MKR-a. Podudarno izvedenim instrumentima.

StatiCoin: Stablecoins podržani od ETH-a sa sustavom koji podudara špekulante za kupnju žetona protiv hedžera koji kupuju „stablecoins“ (Staticoin) radi stvaranja stabilnosti.

Alkeminta: Stablecoins (SDUSD) izgrađeni na vrhu NEO-a, podržani skupom sredstava (fiat i kriptovalute).

Augmint: Digitalni tokeni (A-EUR, njihov stabilni token u eurima) usmjereni na fiat valute, kopirajući njihove mehanizme koristeći rezerve stabilnosti i pametne ugovore.

Sjeverni (po aurora-dao): Stabilna kripto-imovina (Boreals) potpomognuta kombinacijom eterskih rezervi, duga iz zajmova i dapp-ove podrške.

Čelo: Stabilni tokeni vezani za fiat valute, potpomognuti diverzificiranom, prekomjernom kolateralom i revizijskom rezervom kripto-imovine.

Ravnoteža (EOSDT): Stabilni novac temeljen na EOS-u vezan je na 1USD i osiguran od drugih digitalnih sredstava.

Rezerva (Reserve Research Team): Tokeni stabilizirani kripto-imovinom zaključani u pametnom ugovoru, “potpuno” decentralizirani.

Sweetbridge: Stabilni kovanici podržani kolateralnom garancijom (Bridgecoins).

Unum: Stablecoins podržani s više kripto valuta i jednostavnim rezervnim mehanizmima.

Dionice Seigniorage

Djelujući kao (djelomično) decentralizirana banka i uključuje elastične mehanizme opskrbe. Često uključuju neke kolateralne pozicije, algoritamske propise i složene mehanizme stabilnosti [Daljnja čitanja ovdje]:

BitBay službeni: Kriptovaluta (BAY) imala je za cilj biti stabilizirana dinamičkim klinom pomoću “tekućih” i “smrznutih” tokena i decentraliziranih mehanizama upravljanja.

NuBits: Kriptovaluta (USNBT) stabilizirano mehanizmima izdavanja i skrbničkim potporama.

SteemDollar (autor Steemit): žetoni (SBD) koji će se stabilizirati na Steem blockchainu s stopom konverzije 1: 1 USD – na temelju sustava konvertibilnih novčanica.

Ugljik: Kriptovalutu prati (Carbon) elastičnom opskrbom putem sudionika na tržištu, a pokreće Hedera Hashgraph.

Corion: Kriptovaluta čija se cijena održava automatiziranom kontrolom inflacije / deflacije.

Ulomci: Stabilni (nisko-volatilni) tokeni (fragment USD) s mogućnošću revizije pričuve i politike monetarne opskrbe.

Kowala (Kowala Tech): kriptovaluta (kCoin) da bi bila stabilna protiv fiat-a, kripto-valuta i drugih vrsta imovine održavanih algoritmima i tržišnim proročkim informacijama.

Topl: Stabilna kriptovaluta (Polys) potpomognuta košaricom imovine stabiliziranom od strane Topl fondacije koja izdaje i otkupljuje tokene.

Stabilan: Žetoni (STB) koji se trebaju stabilizirati fleksibilnom ponudom i potražnjom uz mehanizme suzbijanja inflacije.

StableUnit: Tokeni čija se cijena održava putem višestrukih stabilizacijskih mehanizama koji uključuju DAO, rezerve kriptovaluta primjenjujući različite monetarne sustave.

TerraMoney: Kriptovaluta vezana za košaru valuta (npr. SDR) i imovinu čija je vrijednost algoritamski stabilizirana; uključuje decentralizirane elastične mehanizme opskrbe.

***

Želite najnovije vijesti i analize Ethereuma izravno u pristiglu poštu?

Pretplatite se na biltene ConsenSys

CBDCDeFiPaymentsStablecoinNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajIzvješće DeFi o Ethereum Q3 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q3 2020

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020

Izvješće Ethereum 2 0 Ekološki sustavizvješće

Izvješće o ekološkom sustavu Ethereum 2.0

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mrežeVodič

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mreže

Kako izraditi uspješan blockchain proizvodWebinar

Kako izraditi uspješan blockchain proizvod

Središnje banke i budućnost novcaBijeli papir

Središnje banke i budućnost novca

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map