ConsenSys pokreće Codefi Data API

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Podaci HomeBlogCodefi

ConsenSys pokreće Codefi Data API

od Nicole Adarme 1. travnja 2020. Objavljeno 1. travnja 2020

Podaci o značajkama

Mi u ConsenSys Codefi Data objavili smo naš Codefi Data API kao način da korisnici i sudionici decentraliziranih financija (DeFi) dobiju izravan i realni pristup ocjenama DeFi-a i podacima o rizicima kao što su rizik pametnih ugovora, likvidnost, kolateralizacija i centralizacija. 

Skupljene smo informacije oko protokola posudbe DeFi-a i pametnih ugovora, tako da podaci imaju više smisla za korisnike i dappove. Naš tim za DeFi Score prikupio je i sintetizirao informacije koje su trenutno raštrkane u više izvora u obogaćeni model podataka koji je sada dostupan zajednici za izravnu upotrebu. Pomoću ovog API-ja programeri, investitori, tvrtke i entuzijasti DeFi-a sada mogu doći do podataka o riziku od DeFi-a u formatu koji se lako integrira i koji bolje podržava njihove projekte, bez potrebe za izgradnjom ili održavanjem prilagođene infrastrukture indeksiranja..

Vjerujemo da je istinski potencijal otvorenih decentraliziranih financija apsolutna vidljivost i transparentnost protokola kako bi se razumjelo što, kako i zašto stvari stoje onako kako jesu, bilo da se radi o kamatnim stopama ili različitim decentraliziranim financijskim proizvodima. Zbog toga smo izgradili ConsenSys Codefi Data platformu – kako bismo korisnicima pružili točne i djelotvorne podatke koji će pokretati budućnost financijskih usluga. Pokrećemo Codefi Data API kako bismo otvorili te DeFi podatke našim korisnicima u jednostavnom za upotrebu, strojno čitljivom formatu. 

Jedno od temeljnih načela našeg tima je podrška i razvoj zajednice. Za nas je ključno da se DeFi zajednica uključi i nadogradi na naše podatke i metodologiju bodovanja. Iz tog će razloga naš API imati uslužni nivo koji je besplatan za upotrebu. Decentralizirano financiranje brzo raste, ali i dalje se promatramo u većoj fazi testiranja jer ekosustav pokazuje što je sve moguće s DeFi-jem. Codefi Data strastveno želi donijeti više transparentnosti, a time i odgovornosti, a time i zrelosti u naš prostor, a mi volimo pratiti svaki od ovih DeFi protokola kako se pojavljuju i rastu.

Registriraj se za pristup ConsenSys Codefi Data API!

Zašto su podaci tvrtke DeFi važni

Za sve sudionike na financijskim tržištima pristup pouzdanim podacima koji mogu djelovati temelj je financijske analize i donošenja odluka. Pronalaženje pravih podataka rijetko je jednostavno, no na tradicionalnim financijskim tržištima čitave su se industrije temeljile na aktivnosti prikupljanja, organiziranja i kuriranja podataka za kupce kako bi donijele sofisticiranije odluke na temelju podataka. Analiza prije trgovine, procjena imovine, upravljanje portfeljem, izvršenje trgovine, nagodba nakon trgovanja, upravljanje rizikom, obrada portfelja, izvještavanje o učinku i usklađenost s propisima vođeni su strojno čitljivim podacima. 

To jednako vrijedi i za novi ekosustav DeFi. Kripto fondovi, kripto trgovci, korisnici platforme za pozajmljivanje, sudionici mreže, zajedno s platformama i mjestima transakcija koje koriste ti investitori – svi trebaju kvalitetne podatke kako bi donosili utemeljene odluke. Podaci su i dalje kritični za analizu mogućnosti ulaganja, izradu algoritama, pronalaženje likvidnosti, izvršavanje poslova, procjenu izvedbe, ispunjavanje zahtjeva za usklađenost i upravljanje portfeljima. Za DeFi ovim podacima može biti teško pristupiti i mogu postojati na mreži ili izvan nje. 

Početnim lansiranjem ConsenSys Codefi Data API, sada možete pristupiti ocjeni DeFi Score i kritičnim temeljnim elementima podataka lanca i izvan lanca pozajmljivanja koji su ulazni podaci za tu ocjenu. 

Izvor: ConsenSys Codefi DeFi Score

Izvor: ConsenSys Codefi DeFi Score

DeFi rezultat 

Izvorno ga je osmislio tim iz ConsenSys-a, DeFi rezultat je metodologija otvorenog koda za kvantificiranje rizika u skupinama zajmova bez dozvola, a stvorena je za promicanje transparentnosti i razumijevanja oko tehničkih i financijskih rizika koji utječu na tržišta zajmova DeFi. DeFi ocjena nudi jedinstvenu, dosljedno usporedivu vrijednost za mjerenje rizika protokola, koja se temelji na čimbenicima, uključujući rizik pametnih ugovora, kolateralizaciju i likvidnost. Model daje lako razumljiv rezultat 0–10 koji se može predstaviti korisnicima ili integrirati u druge sustave. 

Omogućavanje podataka o ocjenama DeFi rezultata putem Codefi Data API stvara moćan način da podaci i analitika DeFi obogate naš ekosustav. Kao primjer, udružili smo se CoinGecko, vodeći pružatelj analiza kripto tržišta, kako bi pružio podatke povezane s rizikom tvrtke DeFi kako bi svojim korisnicima pružio cjelovitiju usporedbu njihovih mogućnosti kreditiranja tvrtke DeFi. Njihovi korisnici sada imaju koristi od dodatnog uvida koji pruža ocjena DeFi rezultata integrirana u platformu CoinGecko’s Earn.

Izvor: CoinGecko platforma za zaradu

Izvor: CoinGecko platforma za zaradu

U sljedećim će mjesecima Codefi Data API sadržavati dodatne digitalne podatke i podatke DeFi-a, crpeći iz postojećih ConsenSys platformi i vanjskih izvora. Uzbuđeni smo što smo danas objavili ovaj API i što ćemo čuti o vrsti podataka koje želite vidjeti na našoj platformi i u vašem životu. API podataka Codefi učinit će sve ove skupove podataka dostupnima iz jedne krajnje točke API-ja koja se lako troši.

Da biste dobili pristup API-ju Codefi podataka, kontaktirajte ovdje. Za više informacija o API-ju i što on podrazumijeva posjetite našu web stranicu ovdje. Da biste se pridružili razgovoru o DeFi podacima i dali nam povratne informacije, pridružite se našem DeFi Score Telegram grupa ovdje. 

Will Janensch, voditelj tvrtke Codefi Data

Chris Wessels, tehnički voditelj podataka Codefi

Jordan Lyall, voditelj proizvoda za DeFi Score 

Najava proizvodaNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me