ConsenSys odabrao Societe Generale – Forge za pružanje tehnologije i stručnosti za svoje eksperimente s digitalnom valutom središnje banke

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Izdanje za HomeBlogPress

ConsenSys odabrao Societe Generale – Forge za pružanje tehnologije i stručnosti za svoje eksperimente s digitalnom valutom središnje banke

ConsenSys će pružiti tehnologiju i stručnost Societe Generale – Forge, usredotočujući se posebno na izdavanje i upravljanje CBDC-om, isporuku naspram plaćanja i interoperabilnost više knjiga. By ConsenSys 28. listopada 2020. Objavljeno 28. listopada 2020.

ConsenSys Francuska

Societe Generale – Kovanje, platforma digitalnih tržišta kapitala Societe Generale Group odabrala je ConsenSys za pružanje tehnologije i usluga kao dio svojih tekućih pilot aktivnosti Centralne banke za digitalnu valutu (CBDC).

Kao dio ovog partnerstva, Societe Generale – Forge nastavit će graditi na svojim nedavnim revolucionarnim dostignućima, poput izdavanja pokrivene obveznice od 100 milijuna eura na blockchainu 2019. godine, i izdavanja obveznice od 40 milijuna eura koja je namirena s CBDC-om 2020. zajednički projekt s Banque de France, francuskom središnjom bankom.

ConsenSys će pružiti tehnologiju i stručnost Societe Generale – Forge, usredotočujući se posebno na izdavanje i upravljanje CBDC-om, isporuku naspram plaćanja i interoperabilnost više knjiga.

Jean-Marc Stenger, izvršni direktor tvrtke Societe Generale – Kovanje, napomenuo je, “Drago nam je što smo partneri s ConsenSys, tvrtkom koja je ključni igrač u razvoju tehnologije distribuirane knjige na globalnoj razini i nudi mnoge infrastrukturu i razvojne alate koje koristi blockchain zajednica.”

Ken Timsit, globalni voditelj korporativnih rješenja u ConsenSysu, napomenuo je: „Visoko cijenimo postignuća Societe Generale – Forge i ponosni smo što radimo s njima. ConsenSys je predan napretku u CBDC prostoru i pružio je pomoć šest središnjih banaka širom svijeta u CBDC projektima. “

O ConsenSysu

ConsenSys je vodeća softverska tvrtka Ethereum. Omogućujemo programerima, poduzećima i ljudima širom svijeta da grade aplikacije sljedeće generacije, pokreću modernu financijsku infrastrukturu i pristupaju decentraliziranom webu. Naš paket proizvoda, sastavljen od Infura, Kvorum, Codefi, MetaMask, i Diligence, opslužuje milijune korisnika, podržava milijarde upita temeljenih na blockchainu za naše klijente i obrađuje milijarde dolara digitalne imovine. Ethereum je najveći programabilni blockchain na svijetu, vodeći u poslovnom usvajanju, zajednici programera i DeFi aktivnostima. Na ovom pouzdanom temelju s otvorenim kodom gradimo digitalnu ekonomiju sutrašnjice. Da biste istražili naše proizvode i rješenja, posjetite http://consensys.net/.

O Societe Generale – Forge

Societe Generale – Forge potpuno je integrirana podružnica Societe Generale Grupe. Izdavačima i investitorima, bilo korporacijama ili financijskim institucijama, pružamo cjelovite usluge za izdavanje i upravljanje digitalnim izvornim financijskim proizvodima registriranim na blockchainu (sigurnosni žeton).

Za operatore tržišne infrastrukture gradimo otvorene, jednostavne, sigurne i institucionalne okvire i modele za rad sigurnosnih tokena, potkrijepljeni sigurnošću bankarske klase i potpunom usklađenošću s propisima. Predani lansiranju sa stvarnim slučajevima upotrebe, Societe Generale – Forge postupno gradi svoje platforme ‘sukladno dizajnu’.

O Societe Generale

Societe Generale jedna je od vodećih europskih grupa za financijske usluge. Na temelju raznolikog i integriranog bankarskog modela, Grupa kombinira financijsku snagu i dokazanu stručnost u inovacijama sa strategijom održivog rasta. Predani pozitivnim transformacijama svjetskih društava i gospodarstava, Societe Generale i njegovi timovi nastoje iz dana u dan zajedno sa svojim klijentima graditi bolju i održivu budućnost kroz odgovorna i inovativna financijska rješenja.

Djelujući u stvarnoj ekonomiji više od 150 godina, sa solidnom pozicijom u Europi i povezan sa ostatkom svijeta, Societe Generale ima preko 138 000 zaposlenika u 62 zemlje i svakodnevno podržava 29 milijuna pojedinačnih klijenata, tvrtki i institucionalnih institucija investitori širom svijeta nudeći široku paletu savjetodavnih usluga i financijskih rješenja po mjeri. Grupa se temelji na tri komplementarne osnovne djelatnosti:

  • Francusko poslovanje sa stanovništvom koje obuhvaća marke Societe Generale, Crédit du Nord i Boursorama. Svaka nudi čitav niz financijskih usluga s višekanalnim proizvodima na samom vrhu digitalnih inovacija;
  • Međunarodno bankarstvo, osiguranje i financijske usluge pravnim osobama s mrežama u Africi, Rusiji, Srednjoj i Istočnoj Europi i specijalizirana poduzeća koja su lideri na svojim tržištima;
  • Global Banking and Investor Solutions, koja nudi priznatu stručnost, ključne međunarodne lokacije i integrirana rješenja.

Societe Generale uključen je u glavne društveno odgovorne indekse ulaganja: DJSI (Svijet i Europa), FTSE4Good (Global i Europa), Euronext Vigeo (Svijet, Europa i Eurozona), četiri indeksa STOXX ESG Leaders i MSCI Leaders Low Carbon Indeks. Za više informacija možete nas pratiti na Twitteru @societegenerale ili posjetite našu web stranicu www.societegenerale.com

KONTAKTI ZA ŠTAMPU

ConsenSys

Victoria Calmon

+33 6 34 77 15 97

[e-pošta zaštićena]

@ConsenSysNews

Societe Generale

Astrid Fould Bacquart

+ 33 1 56 37 67 95

[e-pošta zaštićena]

@SG_presse

 

 

 

CBDCClient AnnouncementNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajIzvješće DeFi o Ethereum Q3 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q3 2020

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020

Izvješće Ethereum 2 0 Ekološki sustav ulaganjaizvješće

Izvješće o ekološkom sustavu Ethereum 2.0

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mrežeVodič

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mreže

Kako izraditi uspješan blockchain proizvodWebinar

Kako izraditi uspješan blockchain proizvod

Središnje banke i budućnost novcaBijeli papir

Središnje banke i budućnost novca

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map