ConsenSys najavljuje Codefi Blockchain operativni sustav za financije

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Izdanje za HomeBlogPress

ConsenSys najavljuje Codefi Blockchain operativni sustav za financije

Novi paket proizvoda dijeli tri projekta koja pokazuju širinu svoje platforme. od ConsenSys 23. rujna 2019. Objavljeno 23. rujna 2019

ConsenSys Codefi heroj

London, UK – Ranije ovog mjeseca ConsenSys je predstavio ConsenSys Codefi, “operativni sustav” koji se sastoji od alata i usluga koji pomažu svima – od financijskih institucija i velikih poduzeća, do poduzetnika, programera i decentraliziranih mreža – koji imaju koristi od digitalne transformacije infrastrukture, proizvodnje, i distribucijski lanci vrijednosti u trgovini i financijama. Izgrađen na Ethereumu, Codefi pruža mogućnost digitalizacije poslovnih procesa, plaćanja i imovine kao što su dionice, zajmovi i nekretnine.

ConsenSys Codefi je višestrano rješenje s potencijalom da otključa vrijednost u širokom spektru industrija, omogućavajući klijentima da:

  • Uključite izvornu autentičnost, oskudnost i programibilnost blockchaina u tijekove rada i imovinu, omogućujući upravljanje, usklađenost i poticaje sustava putem sigurnih API-ja i skalabilnog, prilagodljivog softvera
  • Aktivirajte digitalne financijske instrumente za stvaranje i rast tržišta s potencijalom za veću likvidnost, smanjene troškove kapitala, pristup širem ulagaču i kapitalnoj bazi te poboljšanu usklađenost poticaja između dionika
  • Iskoristite pionirsku inovaciju ekosustava Ethereum za stvaranje usklađenih, za proizvodnju spremnih blockchain rješenja za slučajeve upotrebe u komercijalnom i financijskom sektoru

Kao jedna od najranijih tvrtki koje su dizajnirale blockchain rješenja spremna za proizvodnju, ConsenSys je tokenizirao milijarde dolara digitalne imovine, uključujući široku paletu potrošačkih proizvoda, valuta, nekretnina i financijskih instrumenata, te stvorio softver i infrastrukturu koja je omogućila deseci milijardi dolara u transakcijama temeljenim na blockchainu. ConsenSys je surađivao s vladama, velikim poduzećima, startupovima i programerima na digitalizaciji poslovnih procesa i zaliha vrijednosti, čime je kodificirao njihove stvarne atribute i omogućio djelomično vlasništvo, proširene proizvodne linije i nove modele poticaja u poslovnim mrežama.. 

Kako bi odražavao složenost i globalne razmjere poslovanja, Codefi će zajednički voditi londonski sjedište Lex Sokolin i sa sjedištem u New Yorku Pat Berarducci kao globalni Fintech-ovi suradnici. 

“Korištenjem Ethereum tehnologije za digitalizaciju poslovnih procesa i imovine, ConsenSys je više puta donosio rješenja iz stvarnog života koja su toliko bolja – usklađivanija, pouzdanija i isplativija – da je jasno da je ovo budućnost trgovine i financija, ”Kaže Patrick Berarducci, globalni suradnik u Fintechu tvrtke ConsenSys. „Ali da biste to učinili ispravno i u budućnosti to dokazali, stvarno trebate optimizirati sve, od poslovnih procesa do usklađenosti, infrastrukture i slojeva protokola. To je stvarno teško, i zato uvodimo Codefi. Kako bi svima olakšali i na kraju ubrzali budućnost decentralizirane trgovine i financija. “

Lex Sokolin dodao je, „Tijekom posljednjeg desetljeća, inovacije u Fintechu i digitalna transformacija financijske industrije dovele su do šireg pristupa financijskim proizvodima. Ovo je trend osnaživanja – više ljudi i organizacija može platiti, uštedjeti, posuditi i uložiti na pristupačan način. Globalnim usvajanjem Ethereuma kao programabilnog blockchaina po izboru, vidimo veliku priliku da pomognemo klijentima da iskoriste financijsku infrastrukturu sljedeće generacije, koristeći Codefi za smanjenje troškova proizvodnje financijskih proizvoda i njihovu široku primjenu. ” 

Codefi se u stealthu razvija od početka 2019. godine, a sastoji se od niza novih i postojećih timova koji grade Fintech rješenja u okviru jedinstvene poslovne vertikale za financije i trgovinu s ConsenSys. 

Codefi će sadržavati sljedeće module: 

ConsenSys Codefi

Blockchain operativni sustav za trgovinu i financije, izgrađen za optimizaciju poslovnih procesa i digitalizirati imovinu i financijske instrumente

Codefi imovina

Platforma za stvaranje, izdavanje i upravljanje životnim ciklusom digitalne imovine, povezanih tržišta i digitalnih financijskih instrumenata na javnim ili odobrenim blockchain mrežama

Codefi plaćanja

Platforma za slanje, primanje i upravljanje plaćanjem i prihodima kriptovaluta na jednoj nadzornoj ploči

Mreže Codefi

Paket alata koji svima omogućuje da koriste tokene i sudjeluju u decentraliziranim mrežama

Podaci Codefi

Mehanizam podataka, analitike i upravljanja rizikom za digitalnu imovinu, javne blockchain tokene i njihove rastuće mreže

Iskorištavajući opseg i doseg ConsenSys-a, Codefi može surađivati ​​s različitim organizacijskim profilima – od velikih institucija i regulatornih tijela, izdavača digitalne sigurnosti i neovisnih menadžera ulaganja do poduzetnika koji grade protokole za decentralizirano financiranje. Kao jedini pružatelj blockchaina koji je dosegnuo i putem javnih mreža i putem privatnih odobrenih blockchain-a, Codefi je danas najavio tri projekta koja pokazuju širinu njegove platforme: (1) pilot inicijativa za tokenizaciju zemljišnog prava s zemljišnim registrom Njezinog Veličanstva u Velikoj Britaniji, (2) implementacija tokenizacije vrijednosnih papira za Mata Capital i (3) pokretanje otvorene metodologije za procjenu rizika decentraliziranog zajma, koja se naziva DeFi Score.  

1. Istraživanje tokenizacije imovine putem HMLR-ove inicijative Digital Street

ConsenSys je surađivao s HM zemljišna knjiga (HMLR) razviti dokaz koncepta “Token naslova”. Ovaj rad pomogao je informirati HMLR-ove  Projekt digitalne ulice i njegova nedavna faza istraživanja koja se bavi tokenizacijom. Consensys je član otvorene zajednice Digital Street koja istražuje kako tehnologije u nastajanju mogu unijeti poboljšanja i inovacije u postupak uknjižbe zemljišta i šire industrije.

ConsenSys je surađivao s HM zemljišnim knjigama kako bi pokazao kako se vlasništvo nad nekretninama i investicijama može lakše pratiti i razmjenjivati ​​tokenizacijom. Timovi dviju organizacija surađivali su na izgradnji dokaza o konceptu Title Token, a ConsenSys je pružao tehničke savjete o konceptima tokenizacije. 

„Softver ConsenSys Digital Assets smanjuje prepreke izdavanju, posjedovanju i trgovanju digitalnom imovinom poput nekretnina za ljude i organizacije. Sigurnosni tokeni temeljeni na Ethereumu dramatično smanjuju transakcijske i operativne troškove u trgovini i financijama te transparentno automatiziraju postupak namire putem pametnih ugovora. Sukladni tokeni kodirani su u skladu s regulatornim zahtjevima njihove nadležnosti. Naše iskustvo s projektima tokenizacije vlasništva nad zemljištem u Dubaiju, Singapuru i Indiji, zajedno s izdavanjem žetona za nekretnine u SAD-u, ističu stručnost našeg tima i zrelost platforma proizvoda izgrađenih na novim protokolima otvorenog financiranja “, rekao je Lex Sokolin, globalna suradnica Fintech-a u tvrtki ConsenSys.

2. Mata Capital, u partnerstvu s ConsenSys i Screeb, postavlja blockchain platformu za industriju nekretnina 

Mata Capital, neovisni igrač u upravljanju investicijskim fondovima za nekretnine s oko 600 milijuna eura imovine pod upravljanjem, udružio se u srpnju 2019. s ConsenSysom i Screebom radi optimizacije izdavanja i upravljanja obradom registara vrijednosnih papira za svoje proizvode ulaganja u nekretnine. Pokretanje ove nove platforme izvedeno je u partnerstvu s ConsenSys Codefi, liderom u razvoju softverskih proizvoda blockchain, i Bilježnici s jezivima, javnobilježnički ured u Francuskoj koji podržava inovativne projekte u sektoru nekretnina.

“Tokenizacija će nam omogućiti da našim investitorima pružimo bolju likvidnost, posebno na sekundarnom tržištu”, kaže Baptiste Saint-Martin, voditelj razvoja proizvoda u tvrtki Mata Capital. “Inovacije su u središtu strategije Mata Capital-a, što ilustrira nedavna provedba operativne platforme za osiguranje svih podataka naših pretplatnika”, dodaje Souleymane-Jean Galadima, direktorica za inovacijski pol i digitalno poslovanje u Mata Capital-u.

Ova nova blockchain platforma koristit će se za projekt nekretnina, strukturiran u klupskom ugovoru smještenom u 15. pariškom okrugu za opseg ulaganja od 26 milijuna eura. “Ovo će biti najveća tokenizirana operacija u Europi”, kaže Baptiste Saint-Martin. U budućnosti će njegova svrha biti rukovanje svim prihvatljivim operacijama Mata Capital-a, koji također namjerava ponuditi ovo rješenje s bijelim etiketama profesionalnim partnerima u financijskom i / ili nekretninskom sektoru. Za provođenje ovog projekta, Mata Capital se oslanjao na stručnost ConsenSys-a i njegovih proizvoda po sistemu ključ u ruke za tokenizaciju financijske imovine s bijelom etiketom. ConsenSysovi proizvodi omogućuju organizacijama da lako povežu svoje poslovanje s distribuiranim mrežama, implementiraju i upravljaju novim blockchain mrežama, čitaju i pišu transakcije ili stvaraju i upravljaju digitalnim sredstvima.

3. Pokretanje DeFi rezultata

ConsenSys Codefi pokreće DeFi Score, inicijativu za uspostavljanje jedinstvenog mjernog podatka za procjenu kôda i financijskog rizika u posudbama DeFi-a. DeFi Score je metodologija vođena zajednicom otvorenog koda koja pomaže korisnicima u procjeni složenih karakteristika povjerenja i rizika pomoću višefaktorskog modela koji analizira pametne ugovore, kolateral i rizike likvidnosti. 

ConsenSys Codefi predstavlja DeFi Score kao metodologiju otvorenog koda na GitHub s primjerom implementacije koji slijedi i ohrabrujući zajednice programera Ethereuma da proširuju, testiraju i koriste metodologiju kako DeFi sazrijeva. DeFi Score razvijen je kako bi promovirao odgovorno kreditiranje i povećao razumijevanje oko tehničkih i financijskih rizika koji prate platforme za pametne ugovore. Da biste saznali više, pogledajte naš Medium post. 

O ConsenSys:

ConsenSys je blockchain tvrtka posvećena transformiranju svjetske digitalne arhitekture u otvoreniji, sveobuhvatniji i sigurniji Internet vrijednosti, koji se obično naziva Web3. S pouzdanijom internetskom arhitekturom, ConsenSys pomaže poduzećima i vladama u otključavanju novih poslovnih modela i vrijednosti, postizanju učinkovitosti kroz zajedničku IT infrastrukturu i korištenju suvremenih kriptografskih metoda za zaštitu privatnih korisničkih podataka. Kroz naše jedinstveno globalno poslovanje koje se sastoji od rizičnog fonda i startup inkubatora, konzultantske podružnice Enterprise Ethereum i obrazovne akademije, ConsenSys gradi za decentraliziranu budućnost. 

Kontakt za medije:

[e-pošta zaštićena]

Upravljanje imovinomCapital MarketsCodefiDeFiPaymentsProduct NajavaProduct ProductNewsletterPrepišite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajIzvješće DeFi o Ethereum Q3 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q3 2020

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020

Izvješće Ethereum 2 0 Ekološki sustav ulaganjaizvješće

Izvješće o ekološkom sustavu Ethereum 2.0

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mrežeVodič

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mreže

Kako izraditi uspješan blockchain proizvodWebinar

Kako izraditi uspješan blockchain proizvod

Središnje banke i budućnost novcaBijeli papir

Središnje banke i budućnost novca

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map