Blockchain za sport i esport

Koje su prednosti Blockchaina u sportu i esportu?

 • Poboljšanje interakcije s fanovima i iskustava poticanjem angažmana
 • Pružanje novih modela prihoda kroz tokenizirane timove i poboljšane programe vjernosti  
 • Stvaranje novih tržišta za sportsko klađenje i trgovinu kolekcionarstvom
 • Omogućavanje sportašima da financiraju svoje performanse pomoću sporazuma o udjelu u prihodu ili nagrada za odanost

Omogućujući razvoj interoperabilnih kolekcionarskih predmeta za igru, ConsenSys Sports redefinira način na koji se lige, timovi, sportaši i navijači međusobno povezuju.

 

Koji su slučajevi upotrebe blockchaina u sportu i eSportu?

Sport i esport temelji se na poslovnom Ethereumu omogućuju sljedeće slučajeve upotrebe:

 • Razvoj identiteta temeljenih na blockchainu koji korisnicima daju pogodnosti u zamjenu za pružanje pronicljivih i korisnih podataka organizacijama.  
 • Poticanje i nagrade za interakciju obožavatelja – stvorite bolje programe vjernosti među partnerima koji motiviraju obožavatelje da izvrše određene radnje ili kupe određenu robu
 • Provjera autentičnosti suvenira radi smanjenja prijevara i krivotvorenih predmeta
 • Dizajn i proizvodnja sljedeće kolekcije kolekcionarskih predmeta pomoću digitalne infrastrukture
 • Stvaranje tržišta za trgovinu kolekcionarskim igrama (tj. Kožama), kao i poboljšanje razmjenjivosti digitalne robe, kože i predmeta u igri. 
 • Sposobnost sportaša da financiraju vlastiti trening u zamjenu za buduće prihode, programe vjernosti ili druge nagrade
 • Tokenizirani sportski ili esportski timovi koji povećavaju likvidnost sportskih timova omogućavajući većem broju ulagača da kupe dionice ili dijelove organizacija. 

 

Kako će blockchain utjecati na identitet obožavatelja?

Stvaranje identiteta temeljenih na blockchainu otključava nova i značajna iskustva, istodobno stvarajući neviđenu neto vrijednost u obliku povećanog prihoda obožavatelja, crowdfundinga imovine, digitalnih kolekcionarstva i provjerljive slave superfana. 

Zamislite provjerljivog superfana kao profil navijača ili sportsku organizaciju koja je izdala licencu. Sportske organizacije mogle bi prikupiti pronicljivije i korisnije podatke o svojim navijačima kako bi povećale angažman i prihod. 

Kako će blockchain utjecati na poticanje i nagrađivanje interakcije obožavatelja?

Blockchain-ov programi nagrađivanja lojalnosti mogu potaknuti višu razinu angažmana i pružiti isplate i otplate nagrada u stvarnom vremenu. Blockchain poboljšava nagrade za lojalnost stvaranjem korisničkog identiteta na svim digitalnim dodirnim točkama, a istovremeno omogućava trgovanje digitalnom imovinom. Na primjer, programi nagrađivanja s omogućenim Ethereumom mogu stvoriti mreže više partnera koji dopuštaju da se nagrade za vjernost koriste s partnerskim robnim markama. 

Kako će blockchain utjecati na provjeru autentičnosti suvenira?

Industrija sportskih suvenira vrijedna 5 milijardi dolara temelji se na sustavu povjerenja kako bi se provjerila autentičnost svake specijalnosti. Ova će ovisnost završiti u bliskoj budućnosti, jer obučeni autentifikatori s povećalom i pronicljivim očima ne mogu se mjeriti s nepromjenjivom matematikom. Blockchain tehnologija može dodijeliti pojedinačnim komadićima memorabilija vlastiti identitet u svrhu autentičnosti i provjere. 

Kako će blockchain utjecati na digitalne kolekcionarstvo?

Organizacije će moći generirati i prodavati digitalne kolekcionarske predmete izravno svojim obožavateljima, pružajući novi način da obožavatelji opipljivo predstavljaju svoje iskustvo događaja i sudjelovanje. 

Što digitalne kolekcionarstvo čini boljim od standardnih kolekcionarstva: 

 • Oskudnost: jedinstvena digitalna imovina stvorena u ograničenoj količini
 • Trgovanje: Tržište na otvorenom tržištu radi privlačenja vlasnika i dosezanja novih korisnika
 • Potvrda: Može se provjeriti autentičnost, uključujući lanac vlasništva 
 • Ugled: Vlasništvo pokazuje sklonost, predanost i stručnost
Kako će blockchain utjecati na igre i esports?

Igre i esports postali su područje brzog rasta potrošača, posebno među milenijalcima i korisnicima generacije z. Igre temeljene na blockchainu mogu se programirati s tokeniziranim digitalnim sredstvima. Ovom digitalnom imovinom može se trgovati unutar igre ili izvan nje na javnom tržištu. 

Blockchain tehnologija također može stvoriti sportsko klađenje u stvarnom vremenu s dokazivo poštenim ishodima. I na kraju, Ethereum omogućuje upotrebu isplata na temelju pametnih ugovora što eliminira tradicionalne posrednike koji poduzimaju značajne rezove. 

Kako će blockchain utjecati na crowdfunding sportaša?

Skupno financiranje sportaša putem personaliziranih, automatiziranih ugovora predstavlja novi izvor financiranja koji omogućuje ulaganje navijača i zajednice. Tradicionalno financiranje obično zahtijeva nepovoljan gubitak kapitala, trošak kapitala ili prihod za treće strane. Međutim, Crowdsourcing platforma izgrađena s blockchain tehnologijom omogućuje ligi i njezinim igračima da bolje unovče i prate angažman i lojalnost obožavatelja. 

Kako će blockchain utjecati na tokenizaciju timova?

Ethereum omogućuje javnosti kupnju udjela u timu koji predstavljaju žetoni, čime se otvara vlasništvo nad bazom obožavatelja, dok se izravno prikupljaju sredstva bez tradicionalnih korporativnih sponzora. Timovi mogu prikupiti sredstva za zapošljavanje talenata, poboljšanje stadiona ili postizanje drugih kapitalno intenzivnih ciljeva. Ova vrsta prikupljanja sredstava pomaže izbjeći gubitak marže za brokere i sponzore, a istovremeno nudi novu razinu zajednice, integracije i unovčavanja baze obožavatelja. Tokenizirane dionice momčadi mogu se slobodno kupovati i prodavati na otvorenom tržištu, povećavajući vlasničku likvidnost za sportske organizacije. Vlasnici tokena mogu imati mogućnost sudjelovanja u financijskim naporima organizacija, stadiona ili pojedinačnih sportskih timova.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map