Blockchain za dobrotvorne svrhe: studija slučaja luksuznosti za praćenje donacija

Borba protiv neodrživih praksi potrošnje u luksuznoj maloprodaji

 

Izazov

Neprofitne organizacije suočavaju se s ozbiljnim izazovima u vezi s povjerenjem: otprilike jedna trećina Amerikanaca ne vjeruje dobrotvornim skupinama da dobro troše svoja sredstva i više od 60% ljudi na globalnoj razini ne vjeruje da skupine mogu ostvariti svoje misije.

Trenutno neprofitne i dobrotvorne organizacije pate od nedostatka transparentnosti u pogledu načina na koji se dodjeljuju donacije. Web stranice trećih strana koje prate dobrotvorne organizacije i kvalitetu njihove transparentnosti doniranja pojavile su se u pokušaju da ljudima pruže mir kad daju svoj doprinos nekom cilju ili organizaciji. Neprofitne organizacije s dokazanom transparentnošću bilježe u prosjeku 53% više doprinosa sljedeće godine u usporedbi s organizacijama koje nisu imale iste rezultate.

Kako blockchain tehnologija može poboljšati organizacijsku transparentnost socijalnog sektora? Može li se blockchain tehnologija iskoristiti za praćenje vrijednosti primljene putem gotovine i donacija predmeta, istovremeno povećavajući povjerenje kod publike donatora?  

 

Otopina Ethereum 

Prepoznavši želju donatora da precizno provjere kamo odlazi njihov novac, LUXARITY se udružio s ConsenSys Social Impactom kako bi registrirao i pratio donacije iz njihove godišnje omiljene luksuzne skočne prodaje na blockchainu.. 

Dvije su organizacije zajedno uspostavile platformu temeljenu na blockchainu koja u praksu dobrotvornih donacija unosi neviđenu transparentnost i odgovornost. Na platformi kupci imaju priliku odlučiti koji će uzrok financirati njihove donacije – uključujući obrazovanje o etičnoj potrošnji, uzrocima zaštite okoliša i naporima za recikliranje.

LUXARITY je društveni pothvat Lane Crawford Joyce Group (LCJG), vodeće azijske grupe za maloprodaju i upravljanje markama. 

luksuznost1

Kako Luxarity postaje pouzdano socijalno poduzeće s sljedivošću ugrađenom u iskustvo kupovine, potiču industrijski standard za transparentno davanje. Integrirajući blockchain tehnologiju, Luxarity čini prvi korak ka izgradnji ekosustava koji stvara ekonomiju kružnog davanja.

Cristina Ventura

Izvršni direktor LUXARITY-a


Kako radi

Postupak praćenja donacija

ikone luksuznost

 1. Potrošač prisustvuje skočnom prozoru LUXARITY za kupnju luksuzne robe u vlasništvu.
 2. Potrošač odabire predmete koji ih zanimaju, a blagajnik obrađuje kupčevu kupnju pomoću Shopifya. Kupnja se sprema na blockchain, a korisnički identitet ostaje privatan.
 3. Web aplikacija prati sve prodaje Shopify tvrtke LUXARITY i prati koliko je potrošeno u svakoj transakciji. 
 4. Potrošač dobiva e-poštu od LUXARITY s primitkom i jedinstvenim PIN-om # koji se može koristiti na skočnom web mjestu kako bi se prihod od prodaje dodijelio cilju koji odabere.
 5. Potrošač unosi PIN # na skočnom web mjestu.
 6. Potrošači biraju iz kojeg razloga žele dodijeliti svoja sredstva. Izbor se sprema na blockchain.
 7. LUKSARNOST šalje kapital donacija uzrocima i dobiva dokaz o njihovom daru. Dokaz o donaciji bilježi se na blockchainu.
 8. LUXARITY šalje svakom potrošaču specijalizirano izvješće o tome koliko je potrošač dao, kojem postotku potpore je potrošač dao doprinos i ukupnom iznosu prikupljenom za potporu.

Proširenja za digitalni novčanik poput MetaMask korišteni su u blockchain aplikacijama, osiguravajući jednostavnu interakciju s donatorskom platformom. ConsenSys je izradio decentraliziranu aplikaciju i web stranicu LUXARITY:

 

LUKSARNOST Početna stranica

luksuzni dom

luksuznost podržati stvar

 

LUKSARNOST Uzrok Stranica za odabir

luksuznost uzrok odabira

 

LUKSARNOST Uzrok Stranica napretka

luksuz uzrokuju napredak

 
Ponovno otkrivanje maloprodajnih i dobrotvornih ekosustava pomoću blockchain tehnologije

Kroz partnerstvo s ConsenSys Social Impact, LUXARITY transformira ekosustave maloprodaje i socijalnog utjecaja na četiri osnovna načina:

 1. 2018. LUXARITY je pojačao svoje dobrotvorne aktivnosti blockchain tehnologijom. Na njihovoj godišnjoj prodaji ‘LUXARITY Preloved Pop-Up’ u Hong Kongu, svaka je donacija tokenizirana i praćena na njihovoj platformi temeljenoj na blockchainu. Uz to, prilikom skeniranja QR koda kupcima su predstavljene pozadinske informacije: tko je posjedovao svaki predmet, gdje je nošen i pozitivan utjecaj kupnje na okoliš. Kod je također otkrio digitaliziranu rukom napisanu bilješku izvornog vlasnika odabranih predmeta. 
 2. Svijet društvenog dobra, ulaganja s utjecajem i dobrotvornog davanja već je dugo privlačan oblik čovjekoljublja i pokretačka snaga društvenih promjena. Neučinkovitost koordinacije, prikrivanje donacija i izravna korupcija nesretne su osobine mnogih napora i organizacija. Nepromjenjivost, transparentnost, neposrednost i javni pristup blockchain tehnologije jedinstveno su spremni riješiti sve te probleme. LUXARITY inovativno usvajanje blockchain tehnologije predstavlja početak promjene paradigme u načinu na koji tvrtke i pojedinci doniraju.
 3. Osim maloprodajne industrije, LUXARITY postavlja standard za praćenje fizičke robe na platformi temeljenoj na blockchainu. Uspješnim praćenjem rabljene luksuzne robe iz društvenih razloga na platformi temeljenoj na blockchainu, LUXARITY služi kao model bilo koje platforme koja želi tokenizirati i pratiti fizičku imovinu.
 4. Integrirajući blockchain tehnologiju, LUXARITY poduzima prvi korak ka izgradnji ekosustava koji stvara kružnu ekonomiju davanja, pomažući u postizanju ciljeva održivog razvoja 3 (zdravlje i dobrobit), 4 (kvalitetno obrazovanje) i 12 (odgovorna proizvodnja i potrošnja), usklađujući s misijom izgradnje zajednice koja dijeli RAW vrijednosti.

 

Uloga Ethereuma

Korištenjem blockchain tehnologije (u ovom slučaju, Ethereum-ovog Rinkeby Testnet-a), Luxarity želi stvoriti sustav koji nudi nove mogućnosti za uključivanje pristaša u svjesnu potrošnju, transparentno doniranje i održivi razvoj ekosustava.  

 • Povećana transparentnost

  LUKSARNOST donacije (donacije odjeće koje će se prodavati na skočnim događajima sa svim prihodima koji idu u obrazovne potpore) zabilježene na blockchain sustavima bit će 100% transparentne & sljediva. Donatori će moći odrediti koji će se prihod od bespovratnih sredstava financirati iz njihove donacije. Potrošači će moći pratiti i pratiti svoj novac iz novčanika sve do korisnika donacije. 

 • Prihvaćanje različitih vrsta imovine

  Digitalna, fizička i nematerijalna imovina mogu se evidentirati na blockchainu. Dodana vrijednost iz cijelog opskrbnog lanca, kao i vanjski dionici, može se zabilježiti na blockchainu & koristi se mogu podjednako raspodijeliti.

 • Decentralizacija

  Blockchain sustavi omogućuju LUXARITY-u da premješta sredstva preko granica na lakši i jeftiniji način. Imovina (prethodno voljena luksuzna roba ili proizvodi u obliku kapsula) nije vezana uz bilo koji određeni zemljopisni položaj. To omogućuje LUXARITY da se proširi izvan Hong Konga.

 

Postignuti ciljevi

Aplikacija za provjeru koncepta ugostila je sljedeće rezultate nakon skočnog događaja LUXARITY 2018: 

tablica2

Sveukupno, skočni prozori prikupili su 586 narudžbi i poslužili 452 jedinstvena kupca kako bi skupili ukupno 586.532 HKD. 25% narudžbi dodijeljeno je pomoću platforme LUXARITY, što je rezultiralo time da su 33% (196.017 HKD) ukupne prodaje kupci izravno dodijelili HKRITA Research, SCAD HK Education Grant i Parsons Educational Grant. Kupci koji su imali više od tri narudžbe imali su mnogo veću vjerojatnost da odu na skočno web mjesto LUXARITY i odaberu gdje će dodijeliti zaradu, za razliku od potrošača koji su izvršili samo jednu ili dvije narudžbe. Tablica u nastavku daje statistički sažetak izvedbe skočnih prozora na visokoj razini.   

tablica3

 

Sljedeći koraci

LUXARITY Preloved Pop-Up 2018 uspio je dokazati da se blockchain tehnologija može neprimjetno koristiti u maloprodajnom okruženju. Prototipna aplikacija dobro je funkcionirala u demonstracijama uživo i tijekom cijelog skočnog događaja. Ukupna stopa pogrešaka aplikacije bila je manja od 1%. Iako je samo 33% od ukupno prikupljenih sredstava dodijeljeno za svrhe korištenja web aplikacije, utvrđene su mogućnosti ponovnog korištenja novog korisničkog iskustva koje žele povećati taj postotak dodjele za više od 200%. 

LUXARITY dokazni koncept uživao je u uspjehu medijske pompe i poslužio je kao prva uspješna upotreba blockchain tehnologije unutar maloprodajne, luksuzne robne marke na globalnoj razini.   

Krećući se naprijed, LUXARITY vidi priliku da i dalje koristi blockchain tehnologiju za transparentnost donatora, nadajući se ponavljanju i nastavku pilotiranja u maloprodajnim trgovinama Lane Crawford Joyce. Kao platforma poput ove, mogla bi razviti Lane Crawford Joyce Group u najodrživiju i najinovativniju luksuznu grupu na planetu i uliti transparentnost, tehnologiju i svjestan život u širu industriju životnog stila. ConsenSys budući potencijal aplikacija poput ovih koje utječu na modnu industriju vidi na sljedeće načine:

 • Peer-to-peer kružna ekonomija: LUXARITY-om LCJ može potaknuti razmjenu svojih proizvoda između potrošača bodovima vjernosti, pomažući u očuvanju okoliša, gradeći zajednicu temeljenu na zajedničkim vrijednostima.
 • Transparentnost donacija: LUKSARNOST osnažit će LCJ da unese potpunu transparentnost u svoje filantropske napore i transformira svojih 450 prodajnih mjesta u potencijalne načine doniranja proizvoda.
 • Digitalizacija marke: LUXARITY može iskoristiti hiper-specifični marketing za izgradnju veza između robnih marki i kupaca. Svaka stavka prilika je za stvaranje jedinstvenog iskustva.

 

 

O LUKSARNOSTI

LUXARITY je društveni pothvat Lane Crawford Joyce Group (LCJG), vodeće azijske grupe za maloprodaju i upravljanje markama. Sa sjedištem u Hong Kongu, LUXARITY je osnovan kako bi stvorio društveni utjecaj kao odgovor na nedavne globalne modne trendove koji su zabilježili porast u neodrživoj i neekološkoj praksi potrošnje.

2018. LUXARITY započeo je misiju recikliranja luksuzne robe, prikupljanja donacija i edukacije kupaca o održivoj potrošnji – a sve uz podršku blockchain tehnologije. U partnerstvu s ConsenSys Social Impact, LUXARITY je imao za cilj redefinirati način na koji mi kao potrošači komuniciramo s luksuznim proizvodima, modnim predmetima i donacijama od socijalnog utjecaja. Partnerstvo je uspostavilo javni blockchain na kojem se mogu pratiti unaprijed voljeni luksuzni predmeti, gotovina i donacije kriptovaluta. 

Rješenja ConsenSys

Prijavite se za blockchain konzultacije

ConsenSys Solutions donosi blockchain u posao. Surađujemo s poduzećima, vladama, neprofitnim organizacijama i startupovima širom svijeta kako bismo izgradili, testirali i implementirali javne i privatne blockchain rješenja.

Povežite se sa stručnjakom za blockchainPrijavite se za blockchain konzultacije

Saznajte više o luksuznosti

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map