Blockchain u zdravstvu i znanostima o životu

ConsenSysHealth boja

 

Koje su blagodati blockchaina u zdravstvu?

Zdravstvena industrija može imati velike koristi od blockchain tehnologije. Tijekom posljednjih 30 godina, zdravstvena je industrija pogođena pojavom centraliziranih sustava podataka, regulacijom zdravstvenih podataka i mandatom da se usredotoči na digitalizaciju medicinskih podataka u partnerstvu s različitim pružateljima usluga elektroničkog medicinskog kartona (EMR). Većina spremišta koja obrađuju informacije u vlasništvu pružatelja zdravstvenih usluga, farmaceutskih tvrtki i drugih dionika u zdravstvenom i medicinskom ekosustavu, međusobno ne komuniciraju. Nedostatak interoperabilnosti među većinom sustava koji sadrže longitudinalne zdravstvene podatke na razini pojedinca (pacijenta) i stanovništva (javno zdravstvo) objašnjava sistemske prepreke koje se često opažaju u sljedećim situacijama:

  • Kada se pacijenti žele savjetovati ili potražiti medicinsku uslugu od drugih pružatelja zdravstvene zaštite
  • Kada administratori kliničkog ispitivanja žele potvrditi opsežne medicinske podatke njegovih sudionika
  • Kada farmaceutske tvrtke nastoje osigurati autentičnost lijekova koji kruže svjetskim tržištima

Zbog nemogućnosti sigurne razmjene podataka i zataškavanja medicinskih kartona, pacijenti troše dragocjeno vrijeme i resurse tražeći suvišnu medicinsku pomoć (npr. Izvršavanje duplikata krvnih pretraga ili fizikalnih pregleda). U hitnim slučajevima liječnici i drugi zdravstveni radnici koji pružaju njegu ne moraju imati potpunu vidljivost povijesti bolesti pacijenta (npr. Eksplicitna dokumentacija koja naglašava alergije pacijenta, prethodna ili nepodržana zdravstvena stanja, davanje kontroliranih tvari itd.) U tom slučaju riskiraju nepravilnim liječenjem.

U sljedivosti droga neophodno je sigurno praćenje lanca opskrbe kako bi se spriječila distribucija krivotvorenih ili ilegalnih droga. Krivotvoreni lijekovi predstavljaju rizik kada su aktivni sastojci promijenjeni ili u neovlaštenim omjerima. Takvi rizici mogu ugroziti sigurnost i uspjeh liječenja ili dovesti do ovisnosti i ovisnosti o drogama. Oni također nose rizik od nepoznatih nuspojava, od kojih neke mogu biti fatalne.

Kako bi se pozabavila ilegalnim prijevozom ili neovlaštenom proizvodnjom kontroliranih tvari, blockchain tehnologija pruža priliku za sigurno praćenje, ukazivanje na kronologiju i isticanje podataka o identifikaciji (sastav i sastav) tvari u nepromjenjivom zapisu. Enterprise Ethereum pruža pametne ugovore i interoperabilnost sustava koji će revolucionirati industriju.

Enterprise Ethereum omogućuje sigurno upravljanje podacima, upravljanje pristankom, praćenje medicinskih uređaja i lijekova i druge slučajeve upotrebe blockchaina. ConsenSys Solutions dobro je pozicioniran da pomogne vašem poduzeću da se kreće u paketu blockchain proizvoda i usluga koji će značajno promijeniti industriju na bolje.

Webinar na zahtjev

Konceptualizacija usvajanja blockchaina na ljestvici u zdravstvu

Većina ljudi zna da trenutni slučajevi upotrebe blockchaina u zdravstvu i znanostima o životu uključuju praćenje farmaceutskog lanca opskrbe, imenike davatelja usluga, vjerodostojnost liječnika i još mnogo toga. No stvarni će potencijal doći s napretkom u podacima posredovanim od pacijenta, kulturnim pomakom suvereniteta i propisa i sazrijevanjem tržišnih funkcija za unovčavanje podataka. Pogledajte ovaj webinar da biste saznali kako će blockchain revolucionirati zdravstvenu zaštitu i znanosti o životu pacijenata, liječnika, osiguravatelja&D, farmaceutske tvrtke i pružatelji zdravstvenih usluga.

Gledajte sadKonceptualizacija usvajanja blockchaina na ljestvici u zdravstvu

Koji su slučajevi upotrebe blockchaina u zdravstvu?

Blockchain tehnologija može pomoći zdravstvenim stručnjacima i cjelokupnoj zdravstvenoj industriji da poboljšaju performanse, transparentnost podataka o pacijentima, praćenje i odgovornost, kao i da smanje troškove. ConsenSys Solutions radi s nizom blockchain proizvoda koji se mogu prilagoditi raznim zdravstvenim aplikacijama, uključujući sljedeće:

  • Sigurno upravljanje elektroničkim zdravstvenim evidencijama (EHR)
  • Upravljanje pristankom pacijenta
  • Sljedivost lijeka
  • Sigurnost podataka u kliničkim ispitivanjima
  • Poticanje putem mikro plaćanja

 

Kako će blockchain osigurati sigurno upravljanje elektroničkim zdravstvenim evidencijama (EHR)?

Enterprise Ethereum omogućuje sigurno i strukturirano dijeljenje podataka između medicinske zajednice putem decentraliziranih baza podataka. Te strukture rade na zaštiti podataka i privatnosti pacijenta, omogućuju liječnicima vidljivost povijesti bolesti njihovih pacijenata i osnažuju istraživače da koriste zajedničke podatke za poticanje znanstvenog napretka.

Kako će blockchain utjecati na upravljanje pristankom pacijenta?

Blockchain rješenja omogućuju vlasništvo strukturiranih podataka putem slojeva privatnosti i dopuštenja ugrađenih u Ethereum. Iako pacijenti nisu u mogućnosti mijenjati ili brisati određene medicinske podatke koje liječnici unose na svoje profile, oni mogu kontrolirati pristup davanjem potpune ili djelomične vidljivosti različitim dionicima zdravstvenog ekosustava. Na primjer, pacijenti mogu podijeliti svoje potpune zapise sa medicinskim stručnjakom, ali mogu odlučiti podijeliti samo podatke koji se ne mogu identificirati s tvrtkama za znanstveno istraživanje ili drugim većim zdravstvenim organizacijama.

Kako će blockchain utjecati na sljedivost lijekova?

Upravljanje lancem opskrbe lijekovima postaje sigurnije i odgovornije s transparentnošću, nepromjenjivošću i interoperabilnošću koje je uveo Enterprise Ethereum. Interoperabilnost između mreža osigurava da različite blockchain aplikacije i sustavi duž opskrbnog lanca mogu koherentno komunicirati. Stoga farmaceutske tvrtke mogu registrirati svoje proizvode na blockchainu i pratiti kretanje od izvorne točke do krajnjeg potrošača.

Kako će blockchain utjecati na sigurnost podataka u kliničkim ispitivanjima?

Enterprise Ethereum smanjuje rizik od prijevare podataka svojim mehanizmom konsenzusa i decentraliziranom strukturom koja štiti od hakiranja ili manipulacije. Na blockchainu se dokumentima može dati dokaz o postojanju i provjera autentičnosti. Većina čvorova tada postiže konsenzus o odobravanju novih transakcija i sprječavanju izmjene podataka. To štiti integritet podataka, promiče pouzdane rezultate ispitivanja i potiče suradnju među istraživačkom zajednicom.

Kako će blockchain utjecati na poticanje putem mikro plaćanja?

Pametni ugovori na Enterprise Ethereumu omogućuju uvođenje mikro plaćanja za poticanje specifičnog ponašanja pacijenta. Ti se ugovori mogu programirati za izdavanje nagrada pacijentima za praćenje određenog plana liječenja ili dijeljenje njihovih podataka za klinička istraživanja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map