Blockchain rješenja za upravljanje imovinom

Brzo izdajte sigurnu i prilagodljivu imovinu

brzo izdajte sigurnu i prilagodljivu imovinu

Problem

Danas je izdavanje imovine spor i složen proces koji uključuje više posrednika. Ostavinski sustavi čine da institucije sporo reagiraju na neprestano mijenjajuće se zahtjeve investitora i sve strože financijske propise.

Rješenje

Codefi pojednostavljuje cjelokupni postupak izdavanja imovine i upravljanja životnim ciklusom. Nudimo brzo, sigurno i prilagodljivo izdavanje digitalne imovine, potpuno kodirane i automatizirane s pravima i obvezama investitora, kao i atributima usklađenosti.

Digitalizacija tradicionalnih vrijednosnih papira i novih financijskih instrumenata omogućuje unovčavanje šireg raspona imovine. Prilagodljivo izdavanje i brzo stavljanje na tržište omogućavaju izdavačima da izravno usklade atribute digitalne imovine sa zahtjevima ulagača. Ovi napredci, zajedno s frakcionaliziranim vlasništvom i smanjenim operativnim troškovima, dovode do nekoliko prednosti koje mijenjaju igru. Najizraženije, proširuje pristup širem tržištu potencijalnih investitora, povećavajući veličinu tržišta i potičući snažnu likvidnost. Nebo raste na sekundarnom tržištu, značajno smanjuje rizik druge ugovorne strane, povećava brzinu postupka financiranja i otključava kapital uz niže troškove.

Pročitajte o partnerstvu Mata Capital-a s Codefijem u tokenizaciji tri fonda u ukupnoj vrijednosti od 350 milijuna eura →

Automatizirajte usklađenost na globalnim tržištima

automatizirati usklađenost na globalnim tržištima

Problem

Zahtjevi za usklađenost i regulatorno izvještavanje znatno su se pojačali kako bi se išlo u korak s tempom financijskih inovacija. Tradicionalno, tvrtke se oslanjaju na ručne mjesečne ili tromjesečne revizije koje su neučinkovite i sklone ljudskim pogreškama, manipulacijama i prijevarama. Tvrtkama koje posluju na međunarodnoj razini dodatno je izazov poštivati ​​nove propise u više jurisdikcija.

Rješenje

Codefi izdaje digitalna sredstva na nepromjenjivoj knjizi, s ugrađenim funkcijama usklađenosti i automatiziranim praćenjem transakcija u stvarnom vremenu. Stvaramo digitalnu imovinu koja se ponaša slično postojećim klasama imovine s kodom po uzoru na tradicionalni zakon o vrijednosnim papirima, a atribute usklađenosti programiramo tako da se pridržavaju određenih propisa prema predviđenoj zemljopisnoj distribuciji. Naša platforma može proširiti dozvole na regulatore omogućujući nadzor u stvarnom vremenu nad aktivom i mrežnim aktivnostima. Usklađena digitalna imovina s ponašanjem konvencionalnih modela imovine i transparentno izvještavanje relevantnih dionika smanjuju nesigurnost ulagača i regulatora te pomažu u promicanju odobrenja i usvajanja.

Upravljajte cjelokupnim životnim ciklusom imovine na jednoj platformi

upravljati cjelokupnim životnim ciklusom imovine na jednoj platformi

Problem

Tradicionalne pretplate na fondove i upravljanje životnim ciklusom imovine oslanjaju se na složene, ručne, papirnate procese koji uključuju nekolicinu posrednika. Ti su procesi skloni ljudskim pogreškama, manipulaciji podacima i prijevarama, a često se događaju u silosima, što zahtijeva često usklađivanje podataka. Frakturirana administracija fonda rezultira akumuliranjem troškova, visokim pretplatama i lošim iskustvom investitora.

Rješenje

Codefi digitalizira sigurnosne događaje životnog ciklusa na jednoj platformi. Zadržava jedinstveni izvor istine za sve aktivnosti platforme i olakšava pristup podacima, uklanjajući potrebu za ručnim pomirenjem. Ovim se optimizira čitav niz korporativnih akcija, od glasovanja o dividendama i posrednicima, do podjela, izdavanja prava i naloga, preuzimanja i razmjene – pojednostavljujući iskustvo investitora.

Potpuno digitalni životni ciklus olakšava upravljanje mrežom, poboljšava odnose s investitorima i omogućuje upravljanje ograničenjima u stvarnom vremenu. Kodirana poslovna logika smanjuje ljudske pogreške, uklanja potrebu za servisiranjem imovine treće strane, značajno poboljšava učinkovitost i smanjuje troškove.

Distribuirajte digitalnu imovinu izravno investitorima

distribuirati digitalnu imovinu izravno investitorima

Problem

Po izdavanju, investicijske tvrtke tradicionalno se oslanjaju na banke, brokeri i druge posrednike koji će distribuirati svoje proizvode. To dovodi do posredničkih troškova i promovira uklonjeni odnos s investitorima, ograničavajući sposobnost tvrtke da upravlja iskustvom investitora.

Rješenje

Codefi omogućuje izravnu distribuciju imovine na svom tržištu digitalne imovine. Izdavatelje izravno povezujemo s investitorima i olakšavamo ravnopravna tržišta, stvarajući prilike na sekundarnom tržištu i promičući veću likvidnost. Omogućujemo investicijskim tvrtkama da preuzmu kontrolu nad cijelim vrijednosnim lancem upravljanja imovinom, a u procesu uklanjanja naknada za agente za prijenos, uslugu imovine i proxy administraciju.

Transakcija s poravnanjem u stvarnom vremenu

obavljati transakcije s poravnanjem u stvarnom vremenu

Problem

Ciklusi kliringa i namire mogu potrajati do tri radna dana od datuma transakcije, prolazeći kroz više posrednika koristeći zatvorene sustave. To stvara kašnjenja u plaćanju među dionicima i utječe na novčani tok.

Rješenje

Blockchain uklanja potrebu za posrednicima kao što su agenti za transfere i plaćanja, središnje klirinške kuće i središnji sigurnosni depoziti – omogućujući poravnanje gotovo u stvarnom vremenu i pretvarajući T + 0 u stvarnost. Accenture je nedavno procijenio da bi globalna financijska industrija mogla uštedite do 10 milijardi dolara pomoću blockchaina za pohranu i obradu obračuna i namire.

Nadogradite kvalitetu podataka za servisiranje imovine

nadograditi kvalitetu podataka za servisiranje imovine

Problem

Skrbnici se trenutno oslanjaju na brojne izvore kako bi pružili točne sigurnosne reference i temeljne podatke o imovini koji se poklapaju s promjenama korporativnih radnji i povezanih događaja. Zbog toga skrbnici moraju plaćati premijske naknade i raditi na standardizaciji informacija koje su ključne za gotovo svaki veći sustav i proces u industriji.

Rješenje

Blockchain transformira način na koji se podaci o digitalnoj imovini prikupljaju, provjeravaju, ažuriraju i održavaju, pružajući jedan izvor istine koji uklanja potrebu za usklađivanjem podataka. Dostavljamo pouzdane, strojno čitljive skupove podataka koji pokreću kritične procese i analitiku. Ovo pojednostavljuje čišćenje i upotrebu podataka, smanjuje troškove i olakšava iskustvo izdavatelja, investitora, skrbnika i ostalih dionika.

Prednosti Blockchaina u upravljanju imovinom

Šira monetizacija imovine

Šira monetizacija imovine

Tokenizacija imovine može se primijeniti i na tradicionalne vrijednosne papire i na nove financijske instrumente, proširujući vrste imovine pod upravljanjem.

Proizvodi prilagođeni potražnji na tržištu

Proizvodi prilagođeni potražnji na tržištu

Imovina se može prilagoditi da zadovolji specifične zahtjeve investitora, a mogu se restrukturirati sporo podmirujući financijski proizvodi kako bi se bolje prilagodili promjenjivoj potražnji. 

Širi pristup tržištu i niži rizici

Širi pristup tržištu i niži rizici

Frakcionalizirano vlasništvo, globalna distribucija i smanjeni troškovi izdavanja osiguravaju pristupačnu imovinu dostupnu većim udruženjima investitora. 

Povećane mogućnosti sekundarnog tržišta

Povećane mogućnosti sekundarnog tržišta

Povećana povezanost između digitalne imovine i povezanih mreža proširuje mogućnosti sekundarnog tržišta i poboljšava mogućnost likvidnosti.

Neposredna obrada i nagodba nakon trgovine

Neposredna obrada i nagodba nakon trgovanja

Blockchain aktivira trenutnu promjenu u evidenciji vlasništva, aranžman prijenosa i namire sredstava.

Učinkovitost procesa i smanjeni troškovi

Učinkovitost procesa i smanjeni troškovi

Pametni ugovori automatiziraju postupke upravljanja imovinom, uključujući usklađenost, KYC / AML, održavanje registra, namiru plaćanja, praćenje transakcija i izvještavanje. To donosi značajne uštede vremena i troškova.

Istražite rješenja za blockchain nekretnine

Iskoristite blockchain da biste otvorili mogućnosti stvorene digitalnom imovinom nekretnina. Surađujte s ConsenSysom na stvaranju novih poslovnih modela, poboljšanju temeljnih operacija nekretnina, smanjenju troškova, smanjenju silosa podataka i povećanju transparentnosti.

IstražitiIstražite rješenja za blockchain nekretninecodefi imovina bgcodefi imovina bg

ConsenSys Codefi

Kompletna programska oprema za blockchain za upravljanje digitalnom imovinom

Codefi omogućuje upraviteljima imovine stvaranje, izdavanje i upravljanje životnim ciklusom digitalne imovine, povezanih tržišta i digitalnih financijskih instrumenata na odobrenim blockchain mrežama.

  • Stvorite financijske proizvode koji trenutno nisu sekuritizirani, uključujući obveze prema računu, račune i ugovore o uslugama dobavljača. Nadovezujte se na povezanost potpuno digitalizirane imovine da biste stvorili nove financijske proizvode i usluge.
  • Bolje ispuniti zahtjeve investitora i tržišta restrukturiranjem sporog namirivanja financijskih proizvoda i prilagođavanjem izdavanja imovine izravno za specifikacije investitora.
  • Otključajte likvidnost omogućavanjem brzih i sigurnih peer-to-peer prijenosa imovine kako bi se proširile mogućnosti sekundarnog tržišta i privukli daljnji ulagači u vašu mrežu.
  • Pristupite globalnim tržištima, proširite bazu investitora, i skupiti raznolikiju imovinu pod upravljanjem s međunarodnim mogućnostima distribucije.
  • Postići optimalno operativna učinkovitost i smanjenje troškova s automatiziranim procesima i distribuiranom i uzajamnom tržišnom infrastrukturom.
Saznajte više o Codefijevoj platformi digitalne imovine →
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map