Blockchain rješenja za sindicirane zajmove

Pojednostavite izdavanje, servisiranje i administraciju za banke zastupnike

sinkronizacija

Problem

Izvršenje i administriranje sindiciranih zajmova je neučinkovito i skupo, oslanjajući se na brojne posrednike, posebna vlasnička rješenja i naslijeđene sustave. Većinu poslova predvode banke vodećih agenata, koje snose odgovornost KYC-a, upravljanja zapisima, servisiranja i plaćanja za zajmodavce i sekundarne agente. Potrebna je značajna radna snaga kako bi se osiguralo da se dokumentacijski radovi obavljaju ispravno, uzimajući vremena i povećavajući rizik od ljudskih pogrešaka.

Rješenje

Digitalna standardizacija Codefija između vodećih agenata, zajmodavaca i sekundarnih agenata može drastično smanjiti rizik i ručne napore potrebne da bi se olakšale ključne komponente sindiciranog zajma, kao što su KYC, upravljanje zapisima i dokumentima, servisiranje i plaćanja. Digitalno rješenje temeljeno na blockchainu omogućuje integritet i dosljednost podataka, sigurnost i smanjene troškove.

Automatizirajte i olakšajte glasanje o amandmanima

syn automatizirati

Problem

Glasanje za izmjenu detalja ugovora o sindiciranom zajmu zahtijeva ručno praćenje i bilježenje glasova dionika kako bi se donijelo konačnu odluku. Jednom kada se glasanje donese, dokumenti se tada moraju ručno ažurirati novim uvjetima kako bi se osigurala dosljednost svih sindikata. 

Rješenje

Codefi rješava dva osnovna problema s glasanjem o sindiciranim zajmovima automatiziranjem prikupljanja glasova i uređivanja dokumentacije. Glasovi o dopunama mogu se prikupljati na daljinu i provjeravati kako bi se potvrdila istinitost bez značajnog ručnog vremena. Štoviše, rezultati glasanja mogu pokrenuti niz pametnih ugovora koji izvršavaju pogođene uvjete sindiciranog zajma, uz dodatnu korist nepromjenjivog vremenskog žiga koji sve stranke mogu pregledati i provjeriti. 

Poboljšajte upravljanje dokumentima i sigurnost

syn poboljšanje

Problem

U bilo kojoj industriji koja uključuje sudjelovanje mnogih dionika, upravljanje dokumentima stalni je problem. Mnogo identičnih i gotovo identičnih kopija dokumenata postoji među dionicima, a provjera “istine” zahtijeva suradničko povjerenje i konsenzus koji se mogu slomiti u transakcijama s većim ili većim udjelima. Usklađivanje podataka zahtijeva znatno vrijeme i napor, a često može zahtijevati skupo sudjelovanje odvjetnika i drugih trećih strana. 

Rješenje

Codefijev sustav upravljanja dokumentima omogućuje dionicima da budu sigurni u najnoviju verziju dokumenta kao i nepromjenjivu povijest prošlih verzija. Njegovo rješenje za “jedan izvor istine” smanjuje vrijeme i troškove usklađivanja podataka među dionicima i smanjuje oslanjanje na odvjetnike ili treće strane.

Aktivirajte čišćenje i poravnanje u stvarnom vremenu

syn aktivirati

Problem

Na postojećem tržištu sindiciranih zajmova, rokovi namire mogu doseći više od 20 dana, što stvara značajan rizik i izloženost za subjekte koji čine zajmodavni sindikat. Ti subjekti moraju slijedom toga snositi rizik i s tim povezane troškove razlike između isporuke i plaćanja. Rezultat je to u industriji, povećane naknade i smanjena profitabilnost.

Rješenje

Rješenja za sindicirane zajmove izgrađena na vrhu blockchain tehnologije omogućuju poravnanje gotovo u stvarnom vremenu, učinkovito uklanjajući neučinkovitost, rizik i troškove povezane s dugim vremenima namire u današnjoj industriji. Codefi omogućuje ova rješenja za namiru sigurnom digitalizacijom i tokenizacijom imovine, ubrzavanjem prijenosa sredstava i na taj način optimiziranjem namire sindiciranih zajmova.

Prednosti Blockchaina u sindiciranim zajmovima

Učinkovitost procesa

Učinkovitost procesa

Pametni ugovori automatiziraju procese vodećih agenata, uključujući KYC / AML, usklađenost, održavanje registra, namiru plaćanja, praćenje transakcija i izvještavanje.

Smanjeni troškovi

Smanjeni troškovi

Automatizacija procesa smanjuje potrebu za ručnim operacijama i posrednicima trećih strana, što rezultira značajnom uštedom vremena i troškova.

Donji rizici

Donji rizici

Skraćena vremena namire, lanac praćenja naslova i troškovi poslovanja osiguravaju da dionici snose manje rizika nego što je to tradicionalno potrebno, smanjujući povezane troškove.

U blizini naselja u stvarnom vremenu

Blizu naselja u stvarnom vremenu

Otklanjanje jaza između isporuke i plaćanja namirom gotovo u stvarnom vremenu smanjuje odgovornost i povezane troškove u svim fazama sindiciranja zajma.

Pristup podacima

Pristup podacima

Transparentnost mreže i informacije u stvarnom vremenu omogućuju bolju koordinaciju i izvršenje među dionicima sindiciranih zajmova.

Upravljanje dokumentima

Upravljanje dokumentima

Sustav upravljanja dokumentima zasnovan na blockchainu osigurava da je jedinstven i provjerljiv izvor istine poznat među svim dionicima.

codefi imovina bg

ConsenSys Codefi

Kompletna programska oprema za blockchain za upravljanje digitalnom imovinom

Codefi omogućuje upraviteljima imovine stvaranje, izdavanje i upravljanje životnim ciklusom digitalne imovine, povezanih tržišta i digitalnih financijskih instrumenata na odobrenim blockchain mrežama.

  • Stvorite financijske proizvode koji trenutno nisu sekuritizirani, uključujući račune, račune i ugovore o uslugama dobavljača. Nadovezujte se na povezanost potpuno digitalizirane imovine kako biste oblikovali nove financijske proizvode i usluge.
  • Bolje ispuniti zahtjeve investitora i tržišta restrukturiranjem sporog namirivanja financijskih proizvoda i prilagođavanjem izdavanja imovine izravno za specifikacije investitora.
  • Otključajte likvidnost omogućavanjem brzih i sigurnih peer-to-peer prijenosa imovine kako bi se proširile mogućnosti sekundarnog tržišta i privukli daljnji ulagači u vašu mrežu.
  • Pristupite globalnim tržištima, proširite bazu investitora, i skupiti raznolikiju imovinu pod upravljanjem s međunarodnim mogućnostima distribucije.
  • Postići optimalno operativna učinkovitost i smanjenje troškova s automatiziranim procesima i distribuiranom i uzajamnom tržišnom infrastrukturom.
Saznajte više o Codefijevoj platformi digitalne imovine →
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map