Blockchain rješenja za nekretnine

Ubrzajte upravljanje ulaganjima u nekretnine digitalnom imovinom

ponovno ubrzati

Problem

Tvrtke za upravljanje imovinom zahtijevaju relativno visoke minimalne iznose ulaganja kako bi pokrile troškove ukrcavanja investitora i upravljanja pretplatama. To sprječava sudjelovanje manjih ulagača i sprječava brzu akumulaciju kapitala.

Rješenje

Codefi omogućuje upraviteljima imovine da pojednostave upravljanje životnim ciklusom imovine, upravljanje portfeljem i odnose s investitorima. Omogućujemo prilagodljivo izdavanje imovine, poštivanje regulatornih propisa, ubrzanu ugradnju i izravnu distribuciju imovine. To omogućuje uštedu vremena i troškova, omogućavajući tvrtkama da smanje minimalni iznos pretplate. Brzo prilagodljivo izdavanje omogućuje i preciznije zadovoljenje zahtjeva ulagača, smanjujući rizik druge ugovorne strane i poboljšavajući potencijal likvidnosti.

Pročitajte o partnerstvu Mata Capital-a s Codefijem kako bi se minimalni iznos pretplate za investitore smanjio na 1 € →

Otključajte pristup alternativnim mogućnostima financiranja za razvoj imovine

ponovno otključati

Problem

Tvrtke za razvoj imovine suočavaju se s izazovima prikupljanja financija za nove projekte. Rad s pojedinačnim izvorima zajma ima visoke kamatne stope, dok je financiranje mase i udruživanje zajmova teško upravljati.

Rješenje

Codefi pojednostavljuje pristup alternativnim modelima financiranja olakšavajući izravnu interakciju između više sudionika u lancu vrijednosti financiranja. Omogućujemo transparentnost u postupku financiranja i udruživanja zajmova sigurnim dopuštenim dijeljenjem podataka i dokumenata. To pojednostavljuje upravljanje investitorima za programere i osigurava transparentnost ulaganja i kontinuirano praćenje povrata ulaganja za investitore.

Revolucionirati sekuritizaciju zajmova i hipoteka

re revo

Problem

Odobravanje zajmova i hipoteke ostaje dugotrajno i nesigurno s nestandardiziranim papirnim postupcima. Odluke se često donose na zastarjelim informacijama, a usklađivanje gotovine često dovodi do kašnjenja u namiri što utječe na novčani tijek investitora.

Rješenje

Codefi bankarskim institucijama nudi jedinstvenu verziju provjerenih podataka, sigurno dijeljenje podataka, nepromjenjivo praćenje transakcija i namiru plaćanja u stvarnom vremenu. Zajam pretvaramo u digitalnu sigurnost koja je programirana tako da uključuje relevantne podatke kao što su vlasnička prava i povijest plaćanja zajma kao podršku odlukama o servisiranju imovine. Pametne ugovore koristimo za prikupljanje i raspodjelu plaćanja korisnicima, a regulatorima dostavljamo izvještavanje u stvarnom vremenu. To upravljanje životnim ciklusom zajma ili hipoteke čini mnogo učinkovitijim. Uz to, točni dokazi o učinku imovine generiraju povjerenje na sekundarna tržišta.

Aktivirajte pametno upravljanje imovinom

ponovno aktivirati

Problem

Velike tvrtke za upravljanje imovinom podnose neučinkovit nadzor nad svojim globalnim portfeljem.

Rješenje

Blockchain omogućuje sigurnu razmjenu podataka, pojednostavljuje prikupljanje najma i plaćanja vlasnicima nekretnina, a također pruža premijsku skrbnu skrb u cijelom portfelju. To povećava operativnu učinkovitost, smanjuje opće troškove i generira znatno bogatije podatke za bolje donošenje odluka.

Učinite zemljišne knjige sigurnijima, učinkovitijima i transparentnijima

ponovno zemljište

Problem

Naslovi zemljišta i dalje se oslanjaju na papirnatu dokumentaciju, osjetljivu na gubitak, prijevaru i loše upravljanje. Uz to, prijenosi imovine i dozvole zahtijevaju mnoštvo dugotrajnih i skupih pravnih postupaka, ponekad zaključavanje zemljišta u neproduktivnu upotrebu.

Rješenje

Codefi eliminira složenost naslijeđenih sustava, nudeći siguran i nepromjenjiv digitalni registar, zajedno s autentifikacijom dokumenata i transparentnošću transakcija. Pouzdani postupci naslova imovine i dokumentacije poboljšavaju povjerenje investitora, pomažu u olakšavanju tržišnih transakcija, otključavaju pristup financijama i unapređuju razvoj ekonomske i socijalne zajednice.

Pročitajte o partnerstvu HM zemljišnih knjiga s Codefijem za tokenizaciju naslova nekretnina u Velikoj Britaniji →

Povećati angažman zajednice u urbanom planiranju

ponovno povećati

Problem

Nedostaje povjerenja lokalne zajednice u urbanističko planiranje. Prema a Anketa Grosvenor Group za 2019, samo 2% javnosti vjeruje graditeljima nekretnina i samo 7% vjeruje lokalnim vlastima da planiraju razvoj velikih razmjera.

Rješenje

Platforme za planiranje temeljene na blockchainu mogu uključivati ​​obrazovne resurse, poticaje za sudjelovanje na temelju tokena i povratnu vezu između dionika. To može integrirati lokalne zajednice u lanac vrijednosti razvoja nekretnina, poboljšati njihovo samopouzdanje i poboljšati vaše usluge za održivi uspjeh.

Poboljšati produktivnost u razvoju i izgradnji

re impove

Problem

Većim građevinskim projektima postaje sve teže upravljati s lomnim praksama podugovaranja i nabave i nedostatkom transparentnosti lanca opskrbe.

Rješenje

Blockchain platforme pojednostavnjuju nabavu, automatiziraju upravljanje ugovorima, potvrđuju kvalitetu proizvoda i pojednostavljuju upravljanje projektima. Cjelovito upravljanje životnim ciklusom projekta smanjuje uska grla u procesu gradnje, poboljšavajući transparentnost procesa i olakšavajući revizijske tragove za izvještavanje u stvarnom vremenu.

Prednosti Blockchaina u nekretninama

Tokenizacija imovine

Tokenizacija imovine

Nakon što se imovina nekretnina digitalizira, može se programirati tako da udovoljava zahtjevima izdavatelja i prilagoditi specifikacijama investitora. 

Učinkovitost procesa

Učinkovitost procesa

Pametni ugovori mogu automatizirati procese u industriji nekretnina, uključujući KYC / AML, usklađenost, održavanje registra, namiru plaćanja, praćenje transakcija i izvještavanje.

Smanjeni troškovi

Smanjeni troškovi

Automatizacija procesa smanjuje potrebu za ručnim operacijama i posrednicima trećih strana, što rezultira značajnom uštedom vremena i troškova.

Donji rizici

Donji rizici

Frakcionalizirano vlasništvo, prilagođavanje potražnji investitora, globalna distribucija i smanjeni troškovi izdavanja osiguravaju pristupačnu imovinu dostupnu većim udruženjima investitora. 

Pristup mogućnostima sekundarnog tržišta

Pristup mogućnostima sekundarnog tržišta

Povećana povezanost između digitalne imovine i pridruženih mreža proširuje mogućnosti sekundarnog tržišta i poboljšava mogućnost likvidnosti.

Pristup podacima

Pristup podacima

Transparentnost mreže i informacije u stvarnom vremenu omogućit će bolje informirane odluke o imovini i ulaganjima u nekretnine i poboljšano upravljanje portfeljem.

codefi imovina bg

ConsenSys Codefi

Kompletna programska oprema za blockchain za upravljanje digitalnom imovinom

Codefi omogućuje upraviteljima imovine stvaranje, izdavanje i upravljanje životnim ciklusom digitalne imovine, povezanih tržišta i digitalnih financijskih instrumenata na odobrenim blockchain mrežama.

  • Stvorite financijske proizvode koji trenutno nisu sekuritizirani, uključujući račune, račune i ugovore o uslugama dobavljača. Nadovezujte se na povezanost potpuno digitalizirane imovine kako biste oblikovali nove financijske proizvode i usluge.
  • Bolje ispuniti zahtjeve investitora i tržišta restrukturiranjem sporog namirivanja financijskih proizvoda i prilagođavanjem izdavanja imovine izravno za specifikacije investitora.
  • Otključajte likvidnost omogućavanjem brzih i sigurnih peer-to-peer prijenosa imovine kako bi se proširile mogućnosti sekundarnog tržišta i privukli daljnji ulagači u vašu mrežu.
  • Pristupite globalnim tržištima, proširite bazu investitora, i skupiti raznolikiju imovinu pod upravljanjem s međunarodnim mogućnostima distribucije.
  • Postići optimalno operativna učinkovitost i smanjenje troškova s automatiziranim procesima i distribuiranom i uzajamnom tržišnom infrastrukturom.
Saznajte više o Codefijevoj platformi digitalne imovine →
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map