Blockchain rješenja za institucionalna tržišta kapitala

Izdajte digitalne vrijednosne papire za nekoliko minuta

izdati digitalne vrijednosne papire za nekoliko minuta

Problem

Izdavanje vrijednosnih papira danas je složen, dugotrajan proces koji uključuje više dionika – izdavatelja, investicijskih bankara, članova sindikata, regulatora – koji se svi trebaju pomiriti oko niza dokumenata: pisma o angažmanu, obveze izdavatelja, regulatorni podnesci. Ovaj ručni postupak u više koraka je i neučinkovit i sklon pogreškama. 

Rješenje

Naš paket aplikacija za blockchain, ConsenSys Codefi, omogućuje vam jednostavno i brzo stvaranje digitalnih prikaza konvencionalnih vrijednosnih papira pomoću ugrađene funkcije Ethereum tokena. Sekuritizacija temeljena na blockchainu ne samo da pojednostavljuje izdavanje digitalizacijom dokumenata, već vam omogućuje prilagodbu financijskih instrumenata i stvaranje potpuno nove digitalne imovine.

Pogledajte kako se Mata Capital udružio s ConsenSys Codefi kako bi tokenizirao 350 milijuna eura nekretnina

Provodite prodaju i trgovanje na zajedničkoj, transparentnoj platformi

obavljati prodaju i trgovanje na zajedničkoj transparentnoj platformi

Problem

Prodaja i trgovina danas su fragmentirani na burzama, brokerima i sustavima za usklađivanje narudžbi, često s vremenskim odgodama do 10 radnih dana, a time i povećanim rizikom druge ugovorne strane. Više kopija svake transakcije prolazi kroz posrednike kao što su klirinške banke i depozitori, što rezultira milijardama dolara back office troškova i skrbničkih usluga.

Rješenje

Blockchain rješenja omogućuju nesmetano izlazak digitalnih vrijednosnih papira na tržište putem različitih automatiziranih mehanizama kao što su bilateralni pregovori, centralizirane razmjene, decentralizirane razmjene, algoritmi podudaranja i aukcije. Primjenom decentraliziranih tržišta, Codefi paket pomaže kolegama da se koordiniraju na zajedničkoj platformi i vjeruju mjerodavnom izvoru podataka za transakcije. 

Istražite Codefi tržnice →

Upravljajte imovinom na jednoj nadzornoj ploči

upravljati imovinom na jednoj nadzornoj ploči

Problem

Upravljanje kolateralima danas uključuje ručno usklađivanje i fizičku isporuku vrijednosnih papira, što uzrokuje kašnjenja do dva dana između procjene i poziva. Štoviše, procjene kolaterala, provedba sporazuma i pogled na pozicije nisu konzistentni među sudionicima, što otežava dobivanje cjelovitog pregleda postojećih kolaterala tvrtke. 


Rješenje

Codefi pruža pregled svih margin poziva i zaloga na jednoj nadzornoj ploči, tako da možete analizirati stanja kolaterala u stvarnom vremenu. Ova objedinjena snimka omogućuje menadžerima imovine da točno izračunaju i ponovno uravnoteže kolateral kroz trgovinsku mrežu, a investitorima pruža sveobuhvatan prikaz novčanika sve njihove imovine.

Pojednostavite infrastrukturu razmjene

racionalizirati infrastrukturu razmjene

Problem

Burze su odgovorne za složeni niz zadataka, od trgovanja i upravljanja dionicama do nadogradnje OTC-a do licenciranja podataka. Mnogi od ovih procesa, poput KYC-a, usklađenosti s AML-om i usklađivanja trgovine – iako sve više elektronički – imaju problema s latencijom i tehnička ograničenja koja rezultiraju skupim režijskim troškovima. 

Rješenje

Codefijeva tehnologija omogućuje pošteno i uredno trgovanje i učinkovito otkrivanje cijena, istovremeno prilagođavajući nove klase digitalnih sredstava i osiguravajući sigurnost i usklađenost. Uz Codefi, razmjene vrijednosnih papira mogu pojednostaviti provjeru podataka, ubrzati obračun i namiru i ugraditi mreže plaćanja, što u konačnici smanjuje režijske troškove. 

Postignite trenutno poravnanje i neusporedivo računovodstvo

postići trenutno poravnanje i neusporedivo računovodstvo

Problem

Proces poravnanja i namire danas se temelji na usitnjenoj financijskoj infrastrukturi koja nije samo neučinkovita već rezultira značajnim ograničenjima likvidnosti i kreditnim rizicima. Ciklus namire na trenutnim financijskim sustavima može potrajati i do 10 dana, ostavljajući obje druge strane izložene riziku da ne dobiju vrijednosne papire ili kupovnu cijenu na vrijeme.

Rješenje

Codefijeva tehnologija pametnih ugovora omogućuje namiru imovine i konsolidaciju glavne knjige u sekundi umjesto u danima. Kao platforma zasnovana na blockchainu, Codefi nudi jedan izvor istine, tako da možete vidjeti putovanje imovine od jednog skrbnika do drugog, pri čemu se svako terećenje i kredit bilježi kao nepromjenjiv unos.

Blagodati blockchaina na tržištima kapitala

Brži pristup kapitalu

Brži pristup kapitalu

Programabilna imovina i vrijednosni papiri znače da se novi vrijednosni papiri mogu izdati za nekoliko minuta, s kodiranim pravima i obvezama, tako da možete povećati brzinu financiranja događaja. 

Povećana solventnost

Povećana solventnost

Digitalna imovina zasnovana na blockchainu omogućuje frakcionalizaciju prethodno nelikvidne imovine, smanjujući prepreke ulasku i izdavačima i investitorima. 

Novi financijski instrumenti

Novi financijski instrumenti

Blockchain tehnologija omogućila je stvaranje potpuno novih klasa imovine za raspodjelu kapitala, s programabilnim standardima koji osiguravaju usvajanje i usklađenost.

Transparentni podaci u stvarnom vremenu

Transparentni podaci u stvarnom vremenu

Blokirana tehnologija distribuirane knjige usmjerava KYC i AML procese i omogućuje investitorima, regulatorima i ostalim sudionicima na tržištu da analiziraju tržišne aktivnosti u stvarnom vremenu. 

Smanjen rizik od druge ugovorne strane

Smanjen rizik od druge ugovorne strane

Trenutačno i transparentno poravnanje i namira smanjuju zadane i sistemske uvjete te osiguravaju da oba kraja druge ugovorne strane dobiju svoje vrijednosne papire i kupovnu cijenu za T + 0 dana.

Niži operativni troškovi

Niži operativni troškovi

Smanjeni transakcijski troškovi i pojednostavljeno servisiranje, računovodstvo, raspodjela i administriranje fondova smanjit će opće troškove i proizašle naknade na tržištima kapitala. 

Slučaj upotrebe

Istražite Blockchain rješenja za sindicirane zajmove

Doznajte kako blockchain tehnologija donosi standardizirana digitalna rješenja na složeno tržište sindiciranih zajmova.

Istražite Blockchain rješenja za sindicirane zajmoveVijesti

Glavna financijska klirinška kuća istražuje Ethereum za upravljanje digitalnom imovinom

Depozitarno povjerenje & Novi prototip tvrtke Clearing Corporation koristi Ethereum blockchain za usmjeravanje aktivnosti na tržištu kapitala.

Čitaj višeGlavna financijska klirinška kuća istražuje Ethereum za upravljanje digitalnom imovinomkonsenzis glavni junakkonsenzis glavni junak

ConsenSys Codefi

Blockchain Application Suite za tržišta kapitala

Codefi nudi izdavačima, menadžerima fondova, burzama, investitorima i regulatorima kompletan paket blockchain aplikacija za aktivnosti na tržištima kapitala, od izdavanja i upravljanja životnim ciklusom digitalne imovine do trgovanja tokeniziranim vrijednosnim papirima i osiguranja usklađenosti sigurnosti i propisa. 

  • Stvorite financijske proizvode koji trenutno nisu sekuritizirani, uključujući račune, račune i ugovore o uslugama dobavljača. Nadovezujte se na povezanost potpuno digitalizirane imovine da biste stvorili nove financijske proizvode i usluge.
  • Bolje ispuniti zahtjeve investitora i tržišta restrukturiranjem sporog namirivanja financijskih proizvoda i prilagođavanjem izdavanja imovine izravno za specifikacije investitora.
  • Otključajte likvidnost omogućavanjem brzih i sigurnih peer-to-peer prijenosa imovine kako bi se proširile mogućnosti sekundarnog tržišta i privukli daljnji ulagači u vašu mrežu.
  • Pristupite globalnim tržištima, proširite bazu investitora, i skupiti raznolikiju imovinu pod upravljanjem s međunarodnim mogućnostima distribucije.
  • Postići optimalnu operativnu učinkovitost i smanjiti troškove s automatiziranim procesima i distribuiranom i uzajamnom tržišnom infrastrukturom.

Istražite programski paket Codefi →

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map