Aktivirajte standarde pokretanja žetona

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

HomeBlogCodefi Aktiviraj

Aktivirajte standarde pokretanja žetona

napisao Collin Myers, 11. prosinca 2019. Objavljeno 11. prosinca 2019

LaunchStandards blogimage

Promicanje standarda za sljedeću generaciju mrežnih pokretanja

Naši principi

S Aktivirati nastojimo usvojiti pristup zasnovan na standardima za stvaranje robusnih i inkluzivnih ekosustava žetona u gospodarstvu Web 3.0, izvornom blockchainu. Naši su standardi vođeni temeljnim načelima koja služe kao zvijezda sjevernjak pri pokretanju, podršci i omogućavanju decentraliziranih mreža:

  1. Uspostavite pravedne, odgovorne i transparentne prakse

  2. Omogućite decentralizaciju mreža sutrašnjice

  3. Poticanje inovacija u mehanizmima distribucije tokena

  4. Povećajte sudjelovanje kako biste ubrzali mrežne učinke 

Brooklynski projekt

U studenom 2017., projekt Brooklyn najavio je inicijativu otvorenog koda koja je mobilizirala više od 1.000 članova zajednice da razviju Potrošački okvir tokena. Okvir je predstavljao prvi korak ka uspostavljanju globalnih standarda za uslužne tokene. Uslužni tokeni su digitalni prikazi prava pristupa, sudjelovanja i razmjene u decentraliziranoj ekonomiji tokena. 

Projekt Brooklyn usmjerio je svoju pažnju na metode prodaje i distribucije povezane s ovim žetonima kako bi se riješili potencijalni tržišni neuspjesi, kao i na zakonsku i regulatornu dvosmislenost koju povlače decentralizirani projekti.. 

Nadovezujući se na sjajan posao koji je obavio projekt Brooklyn, Activate je razvio vlastiti set standarda pokretanja žetona koji će poslužiti kao prilagodljivi okvir koji odražava nedavni napredak u svemiru. 

Na koga se primjenjuju ovi standardi?

Nekoliko je aktera uključenih u pokretanje tokena, a svi oni imaju skup pojedinačnih standarda koji su usklađeni s osnovnim načelima Aktiviranja.

  • Aktivirajte platformu – Zalažemo se za transparentne kodekse ponašanja koji aktivno promiču sudjelovanje, inovacije i obrazovanje za globalnu blockchain zajednicu.

  • Sudionici pokretanja – Korisnici koji namjeravaju kupiti, polagati prava i pokazati aktivno korištenje svojih tokena u decentraliziranoj mreži.

  • Pokrenite partnere – “Provjerene” decentralizirane mreže strastvene prema sudjelovanju koje žele pokrenuti svoj izvorni token na distribuiran, pošten i odgovoran način nakon pokretanja matične mreže. 

Svrha naših standarda pokretanja žetona je osigurati pokretanje i pristup kvalificiranim mrežama na transparentan i pošten način. To će ubrzati globalno usvajanje blockchaina i educirati sudionike sutrašnje decentralizirane ekonomije.

Okvir 7.png

Aktivirajte standarde platforme

Partneri za pokretanje moraju podržati ekosustav Ethereum

Platforma Activate podržavat će samo partnere koji grade mreže radi unapređenja razvoja ekosustava Ethereum.

Partneri za pokretanje podliježu pažljivoj provjeri

Prije potpore mrežnom partneru, Activate provodi pažljiv postupak koji uključuje temeljitu procjenu zrelosti osnovne mrežne tehnologije, iskustvo osnovnog razvojnog tima, dizajn mehanizma poticaja, upravljanje mrežom i reputaciju protokola u industriji.

Registracija je otvorena za sve 

Registracija za sudjelovanje u pokretanju mreže otvorena je za svakoga tko uspješno potvrdi svoj ID i popuni upitnik specifičan za protokol.  

Žetoni se moraju distribuirati na pošten i jednolik način

Sva pokretanja mreže uključivat će ujednačen i pravedan pristup distribuciji tokena i određivanju cijena (gdje je to primjenjivo) među sudionicima, bez obzira na njihov status ili razinu doprinosa. 

Svako pokretanje mreže mora sadržavati “Dokaz o upotrebi”

Proof of Use je programabilni distributivni mehanizam koji zahtijeva od svih korisnika koji kupuju ili polažu prava na tokene putem Activate-a da ih aktivno koriste na mrežnoj mreži uživo prije nego što ih budu mogli koristiti u alternativne svrhe. Potrebno je da su svi tokeni “neprenosivi” ili “neisplativi” dok se ne ispune zahtjevi za dokaz o upotrebi.

Tokeni moraju biti ‘zaključani do Mainneta’

Nakon uspješnog završetka mrežnog pokretanja, žetoni ostaju zaključani dok ne dobiju uslužne funkcije na Mainnetu.

Pokrenite standarde sudionika

Sudionici pokretanja moraju dovršiti provjeru osobnih podataka

Svi sudionici pokretanja morat će dovršiti postupak provjere ID-a prije registracije za pokretanje mreže. Postupak provjere ID-a uključuje prijenos osobnog dokumenta s fotografijom ili putovnice, kao i prijenos ili snimanje osobne fotografije (poznate kao „selfie“).

Sudionici u pokretanju moraju dovršiti poduku specifičnu za protokol

Sudionici koji su u najboljem položaju da daju značajan doprinos decentraliziranim mrežama su oni koji razumiju svrhu protokola, kako se koristi njegov temeljni token i namjeravaju ga koristiti u tu svrhu. Sudionici mogu očekivati ​​da će ovaj vodič sadržavati procjenu svrhe i korisnosti mrežnog tokena. 

Sudionici pokretanja moraju uspješno popuniti “Dokaz o upotrebi”

Svi sudionici u pokretanju moraju dokazati upotrebu tako što će postati aktivni sudionici u mreži prije nego što tokeni postanu prenosivi s izvorne adrese za sudjelovanje. Zahtjevi za dokaz o upotrebi razlikuju se ovisno o dizajnu mreže odgovarajućeg partnera za pokretanje, ali osmišljeni su tako da usklade poticaje među partnerima na pokretanju i sudionicima.

Pokrenite partnerske standarde

Mreža dizajnom mora biti decentralizirana

Partneri za pokretanje moraju graditi mreže koje su dizajnirane da budu otvorene, samoodržive i dizajnirane da postanu “dovoljno decentralizirane”. To uključuje izgradnju baze otvorenog koda oslanjanja na razne strane koje će aktivno koristiti, razvijati, održavati i / ili upravljati mrežom.

Mrežni poticaji moraju omogućiti robusnu ekonomiju žetona

Partneri za pokretanje moraju imati zdrav ekonomski poticajni dizajn koji promiče sudjelovanje, sigurnost mreže i dugoročnu samoodrživost.

Partneri za pokretanje moraju prikazati minimalnu održivu mrežu

Potencijalni lansirni partneri moraju pokazati ispravnu testnu mrežu protokola s određenim stupnjem vanjskog sudjelovanja (ne samo tehničku dokumentaciju).

Partneri za pokretanje moraju se podudarati s pokretanjem tokena s pokretanjem mreže

Partneri za pokretanje moraju pokrenuti glavnu mrežu u razumnom roku nakon događaja pokretanja tokena (npr. 28 dana).

Lansiranje partnera mora izvršiti provjere pozadine

Aktiviranje zahtijeva provjere pozadine i izvještaje o lošim glumcima svih partnera na lansiranju kako bi se osigurala daljnja marljivost izvan tehničke procjene.

Partneri za pokretanje moraju pokazati primjerenu upotrebu prihoda 

Aktiviranje zahtijeva, gdje je to primjereno, razumnu upotrebu prihoda, što bi trebalo isključiti financiranje razvoja za postizanje potpuno funkcionalnog izdanja glavne mreže.

Zaključak

Vjerujemo da će blockchain-native gospodarstvo imati koristi od robusnih standarda pokretanja mreže osmišljenih da stvore transparentnu, poštenu i participativnu distribuiranu budućnost.

Standardi za aktiviranje pokretanja prirodno se mogu promijeniti jer surađujemo s regulatorima, poduzetnicima i savjetnicima kako bismo unaprijedili najbolje prakse. Kako ulazimo u sljedeće poglavlje Mrežnih pokretanja, na industriju bi trebali utjecati prilagodljivi standardi osmišljeni kako bi se omogućilo usklađenije i kreativnije pokretanje decentraliziranih mreža, što smanjuje prepreke za sudjelovanje. 

Nadamo se da će postojeći i budući sudionici ekosustava početi usvajati i razvijati ove standarde prilikom pokretanja decentralizirane mreže. 

Napisali Collin Myers, Mara Schmiedt i Ejaaz Ahamadeen

Napomena: Sudjelovanje u pokretanju tokena podliježe zakonu o jurisdikciji i isključuje jurisdikcije, gdje je dražba i / ili trgovanje odgovarajućim tokenima zabranjeno, ograničeno ili neovlašteno u bilo kojem obliku.

Prijavite se i saznajte više o našem predstojećem pokretanju mreže na www.activate.codefi.network ili nas kontaktirajte izravno na [e-pošta zaštićena]

Decentralizirane mrežeDeFiIndustry InsightNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me