5 Blockchain trendova koje treba gledati na ovogodišnjem virtualnom NY Blockchain tjednu – svibanj 2020

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

HomeBlogDogađaji i konferencije

5 Blockchain trendova koje treba gledati na ovogodišnjem virtualnom NY Blockchain tjednu – svibanj 2020

Stotine čelnika ekosustava razgovarat će o najnovijim kripto razvojima pred globalnom publikom od 6. do 20. svibnja. Evo na što treba paziti. od ConsenSys 28. travnja 2020. Objavljeno 28. travnja 2020

Članak predstavljen u evsu 2020. prazan

NY Blockchain Week 2020 službeno će započeti sljedeći tjedan u virtualnom obliku kako bi publici u cijelom svijetu omogućio prilagodbu na najveći tjedan u godini za kriptosferu. Programiranje će biti potpuno mrežno i besplatno za sve podnositelje registracije, sa globalno dostupnim sadržajem. Tjedan će započeti virtualnim hackathonom, čiji su domaćini Ethereal Summit, Gitcoin i Consensus 2020, nakon čega slijede Ethereal Virtual Summit i Consensus Distributed. Ako već niste osigurali svoje mjesto, slijedite donje poveznice za besplatnu registraciju:  

ikona konsenzusa pleksusa okrugla Rezervirajte svoje slobodno mjesto na Ethereal Virtual Summit već danas.

Kao i obično u blockchain ekosustavu, svi rade na svemu na svim slojevima, što dokazuju 250-tjedni govornici i široke rasprave, uključujući prekretnice Ethereum 2.0, aplikacije DeFi, usvajanje poslovnih blockchaina i još mnogo toga. Evo pet tema posebno na koje treba obratiti pažnju za koje mislimo da će signalizirati najveće napore u blockchain prostoru ove godine. 

1. Što COVID-19 znači za budućnost globalne infrastrukture

Mnogi ovaj jedinstveni ekonomski trenutak vide kao priliku da se blockchain pokret pozicionira u globalnoj svijesti kao otpornija alternativa postojećim sustavima, posebno monetarnom, financijskom, medicinskom i infrastrukturi lanca opskrbe. Na kripto, kao i na svako drugo tržište, utjecali su globalni ekonomski šokovi pandemije COVID-19. Međutim, velika dostupnost DeFi protokola kroz tržišne skokove sredinom ožujka, kao i sve veća potražnja za stabilnim kovanicama i ETH-ova ekonomska širina pojasa mnogi se pitaju o povezanosti između tradicionalne i kripto imovine i gdje će sudionici globalnog tržišta tražiti sigurna utočišta u naš neprestano razvijajući krajolik rizika. 

Kriza bi također mogla katalizirati usvajanje digitalne imovine za institucionalne igrače koji žele pojednostaviti šine plaćanja i poboljšati pristup bankama. Nedavni bilten Banka za međunarodne nagodbe napomenuo je da bi potreba za povećanim financijskim pristupom tijekom COVID-19 mogla pomoći ubrzanju usvajanja digitalnih valuta središnje banke (CBDC). 

Konačno, ConsenSys Health, u partnerstvu s Gitcoin, Hyperledger, One Million Devs i OpenMinded, provodi STOP COVID-19 Hackathonu okupiti zdravstvene stručnjake i programere Web3. Hakaton će se provoditi tijekom Blockchain tjedna, a pobjednici će biti objavljeni 18. svibnja.

Povezani razgovori:

 • 7. svibnja – Eterično: “Mijenjanje kripto pripovijesti”
 • 7. svibnja – Eterično: “CBDC-ovi u doba COVID-19”
 • 8. svibnja – Ethereal: „COVID-19 i diskusija o tehnološkom okruglom stolu“
 • 11. svibnja – Konsenzus: “Coronavirus, Blockchain i smisao života”
 • 11. svibnja – Konsenzus: “Yves Mersch o digitalnim valutama središnje banke”
 • 12. svibnja – Konsenzus: “Budućnost Fiata: Digitalne valute središnje banke”
2. Priprema za Ethereum 2.0 faza 0

Razvoj Ethereuma 2.0 uzima maha, dostižući neke glavne prekretnice u posljednjih nekoliko tjedana. Prysmatic Labs lansirao je svoj Topaz Testnet u petak, 17. travnja, potpuno konfiguriranu testnu mrežu Ethereum 2.0 Phase 0. U očekivanju dokaza o ekonomiji udjela na Ethereumu 2.0, tim ConsenSys Codefi također će prošetati kroz osnove ulaganja u ETH. Dan 2 Ethereal Virtual Summita prepun je back-to-back Eth2 razgovora vodećih glasova ekosustava kao što su Ben Edgington (Što je novo u Eth2), Evan Van Ness (Tjedan u Ethereumu), Danny Ryan (EF) i drugi.

Povezani razgovori:

 • 8. svibnja – Ethereal: „Dovođenje Ethereuma 2.0 u fazu 0 2020. godine“
 • 8. svibnja – Ethereal: “Panel za isticanje Ethereum 2.0”
 • 8. svibnja – Eterično: “Imate ETH? Ovo je vaš ulog ”
 • 8. svibnja – Eterično: “Kako prizmatični laboratoriji grade Eth 2.0”
 • 8. svibnja – Eterično: “Prijelaz s Eth1 na Eth2”
 • 8. svibnja – Ethereal: “Fireside Chat sa suosnivačima laboratorija SKALE”
3. Put ka masovnom usvajanju DeFi

Ekosustav decentraliziranog financiranja (DeFi) dostigao je svoju važnost od milijardu dolara vrijednih zaključaka u DeFi-u 6. veljače ove godine i svjedočio je rastućem trendu preklapanja korisnika između protokola, što je omogućeno interoperabilnošću DeFi platformi zasnovanih na Ethereumu. Mnogi DeFi vide kao zlatni slučaj korištenja blockchain tehnologije za djecu, kako zbog njegove rezonancije s osnovnim načelima decentralizacije, transparentnosti i komponiranosti, tako i zbog sve boljeg UX-a aplikacija DeFi, koji su radikalno pojednostavili ulazak u kripto došljake. . Igra bez gubitaka, štednja PoolTogether čak se integrira s kamatnim Dai bazenom protokola Compound tako da jedan sretni sudionik može osvojiti sve kamate zarađene iz nagradnog fonda.   

Još jedan veliki razvoj u DeFi prostoru bila je sve veća decentralizacija Compound protokola. Ranije ovog mjeseca, tim Složenog najavio je to upravljanje zajednicom službeno je zamijenilo administratora. Nakon javnog testiranja, tim će ustupiti potpuno upravljanje zajednici. 

Povezani razgovori:

 • 7. svibnja – Eterično: “Prijedlog otvorene vrijednosti za financije”
 • 7. svibnja – Eterično: “DeFi-ovi teški razgovori”
 • 7. svibnja – Ethereal: “Upravljanje i razvoj platforme DeFi”
 • 7. svibnja – Ethereal: “Fireside Chat s osnivačem Compounda”
 • 8. svibnja – Ethereal: “Fireside Chat s Makerom o budućnosti DeF-a”
 • 8. svibnja – Eterično: “Dovođenje DeFi-a na milijardu ljudi”
 • 8. svibnja – Eterično: “Probojne inovacije DeFi-a”
 • 8. svibnja – Eterično: “Živjeti na DeFi-u: Kako se borimo”
 • 8. svibnja – Ethereal: “Fireside Chat s Wyreom o budućnosti DeFi-a”
 • 13. svibnja – Konsenzus: “DeFi duboko zaranjanje”
4. Uspon igara na Ethereumu

DeFi nije jedina aplikacija koja privlači interes i dapp timova i korisnika na Ethereumu. Od procvata CryptoKitties 2017. godine, na tržištu se pojavio niz drugih igara temeljenih na blockchainu, uključujući Gods Unchained, SkyWeaver, Axie Infinity i Neon District (vidi puni popis igara temeljenih na Ethereumu o državi Dapps). Ove će igre spremno postati snažni poticaji blockchain ekosustava dok se nastavljaju povećavati i poboljšavati UX.

infura Saznajte kako su se Horizon Games udružili s tvrtkom Infura kako bi SkyWeaver pokrenuli proizvodnju.

Povezani razgovori:

 • 7. svibnja – Eterično: “Povijest i budućnost nagradne štednje”
 • 7. svibnja – Ethereal: “Stanje igara na Ethereumu”
 • 7. svibnja – Ethereal: “Igre za igranje i zaradu”
 • 7. svibnja – Ethereal: „Stvaranje hit igre na Ethereumu 2020.“
 • 8. svibnja – Ethereal: „Skalabilna platforma za trgovanje zasnovana na STARK-u za bogove koji nisu okovani“
5. Interes poduzeća za Mainnet

Prema nedavnom Izvještaj Forrestera po narudžbi EY-a, koja je anketirala rukovoditelje poduzeća koja istražuju blockchain rješenja, 43% rukovoditelja “donekle je vjerojatno”, a 32% “vrlo vjerojatno” će koristiti javne blockchaine u budućnosti. Tijekom prošle godine zajednica programera Ethereuma napravila je velike korake na izgradnji mogućnosti privatnosti i dozvola koje su potrebne poduzećima, posebno oko pristupa mreži i podataka o transakcijama. Prošlomjesečna najava Inicijative osnovnog protokola i Hiperledger BesuNastavak napretka kao klijenta Ethereuma kompatibilnog s glavnom mrežom za poduzeća (nedavno izglasan za aktivan status) također nagovještava budućnost javnog usvajanja blockchaina. 

Povezani razgovori:

 • 8. svibnja – Ethereal: “Fireside Chat s Microsoftom i PegaSysom”
 • 8. svibnja – Ethereal: “Kako Ethereum uspostavlja posao s poduzećima”
 • 12. svibnja – Konsenzus: “Programabilni novac i budućnost poduzetničkog blok-lanca”
 • 12. svibnja – Konsenzus: “Pokrenite Enterprise Node, izgradite Blockchain konzorcij”
 • 12. svibnja – Konsenzus: “Hyperledger”
Pogled unatrag, pomicanje naprijed

Ekosustav je daleko napredovao otkako smo saželi 7 najvećih trendova iz Blockchain Week-a 2019. Prošle godine odnosili su se na potrebu za antifragilnim sustavima, uspon pripovijesti o DeFi-ju, pojavu rješenja za privatnost i sve veći interes poduzeća za blockchainom rješenja. Sada su naši krhki, naslijeđeni sustavi suočeni sa stresnim testom svog života; DeFi nije samo pokret već bogat ekosustav međusobno operativnih protokola; a poduzeća se kreću dalje od blockchain PoC-ova i pripremaju se za glavnu mrežu. Tko zna što će još jedna godina donijeti u ovom propulzivnom prostoru. 

Budite sigurni vani. Jedva čekamo da se povežemo s vama cijeli sljedeći tjedan.

Pogledajte cjeloviti dnevni red Ethereal Virtual Summita

2 dana sadržaja koji ne smije propustiti više od 100 čelnika iz ekosustava Ethereum. Pogledajte dnevni red CBDCDeFiEthereum 2.0Hyperledger BesuNewsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajIzvješće DeFi o Ethereum Q3 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q3 2020

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020izvješće

Izvješće DeFi o Ethereum Q2 2020

Izvješće Ethereum 2 0 Ekološki sustavizvješće

Izvješće o ekološkom sustavu Ethereum 2.0

Kako izraditi uspješan blockchain proizvodWebinar

Kako izraditi uspješan blockchain proizvod

Kako stvoriti društveni žetonWebinar

Kako stvoriti društveni žeton

Budućnost financija Digitalna imovina i DeFiWebinar

Budućnost financija: digitalna imovina i DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map